anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Türkiye Forum > Konu Dışı

Motosikletlilere otoyol yasaklanması konusunda CEVAP HAKKIM

Bu konuya 4 cevap yazıldı 158 kere görüntülendi
Kapalı konu

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
MrCool

MrCool - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
Kan Grubu: O Rh+
Motosikletlilere otoyol yasaklanması konusunda CEVAP HAKKIM - 18-04-2007, 11:26 AM

Bilmeyenler için özet: MOD sitesinde “motosikletlilere otoyol yasaklanmış” diye bir haber okudum ve bunun kaynağını araştırınca MD sitesinden kaynaklandığını gördüm. Böyle bir haber okuyan birisi normalde etrafındaki motosikletlileri bilgilendirmek, konunun doğruluğunu araştırmak ve muhabbet etmek için paylaşmaz mı? Konu paylaşmanın kriterleri nedir? Bu, en azından motosikletle ilgili bir konu. Ben de bu yüzden MT ile konuyu paylaşayım dedim. Sonuç ne oldu: tartışmayı bilmeyen kişilerin hakaretiyle cevap hakkımı kullandırtılmadan konunun üstü kapatıldı. Adamlar hem suçlu hem de güçlü! Bu yüzden konuyu tekrar açtım ancak topiciğin içeriği motosiklet değil de sosyal ilişkiler oldu.

Topic’in linki (MT): http://www.motosiklet.net/forum/moto...-kesilmis.html

Benim esas linki bulduğum ve yine MrCool nicknamemiyle üye olduğum site (MOD):
http://www.motordunyasi.net/forum/vi...?p=25382#25382

Esas linkin olduğu site (Motor Delisi):
http://www.motordelisi.com/ftopic-45...rderasc-0.html

MT’de topic'in açılma saati: 17:18

banistercaq: 18:09
"MrCool topiğin tamamını okunamnı tavsiye ederim arkadaş açıklamış daha sonra"

banistercaq, sana zaten aşağıdaki cevabı vermiştim:
MrCool: 19:24
Ben tamamını okudum (o sırada 7 sayfa).
Herkesin böyle bir ihtimali göz önünde bulundurması için topic açtım. Böyle bir şeyi görüp de arkadaşlara bildirmemem söz konusu bile olamazdı. Es geçemezdim.

frog: 19:35
"MRCOOL arkadaşına bi daha sorsana olayın aslı neymiş"

frog bana bir soru yöneltmiş, burada bir sorun yok. Arkadaşım değil, yazılarımı anlayarak okursan başka bir siteden alıntı yaptığımı anlayacaktın.

donniedarko: 20:20
"saçma hem de öyle böyle değil, bu arada başlıkla metin içeriğindeki çelişki dikkatinizi çektimi mi bilmiyorum, başlıkta ''ceza bile kesilmiş..'' demiş arkadaş ama mesajda da '' gerçi ceza kesmemişler ama...'' gibi bir ifade var. bence bu topici açan arkadaş önce kafasını şöyle bir toplayıp yazsaydı"

“Saçma” olabilir ama alıntı saçma olabilir. Hakaret içerecek kelimeler edilerken açıkça hedef belirtilmelidir. “Saçma” kelimesin kime yöneltildiği mühimdir.
Bunun dışında topic’deki tek doğru eleştiri, ben 86 km/saat’den hızlı giden motosikletlinin kesildiği cezayla karıştırdım ve bana yapılan eleştirinin içerisinde bir hakaret falan yok. Ceza kesilmesi lafı tarafımdan yanlış anlamda kulanılmıştır. Bu konuda eleştiriyi yapan donniedarko’yla hemfikirim.

donniedarko: 20:27
"verilen linkteki arkadaş da ''motorsiklet'' yazmış, motosiklet demek istemiş heralde"

Alıntı yaptığım linkteki kişiden bahsediliyor, bu da tamam. Zaten benim kullandığım cümlelerimin her zaman doğruya yakın olmasına çalışıyorum.

CaBRioLeT: 20:30
"delinin teki bir tas atmis kuyuya cikarabilene askolsun"

İŞTE BURADA DUR! CaBRioLeT, “deli” hakaretini kime kullanıyorsun? Alıntı yaptığım sitedeki kişiyi mi kastediyorsun yoksa beni mi? Beni kastediyorsan bunun atasözü olmasıyla hafifletici bir etkisi yoktur, bunu bilmelisin. Atasözü altında bana hakaret edemezsin. Sen beni tanımıyorsun ve seninle bir samimiyetimiz yok. O zaman herkes tanımadığı kişilere “iti an çomağı hazırla, vs.” gibi atasözleri yazar. Bu normal değildir ve normalde herkes tepki gösterir. Böyle kolay hakaret etmenin sebebi tabii ki ekran karşısında olmanın rahatlığı ve sanki gerçek bir insana yazmıyormuşluğun verdiği his var. Bu deli kelimesini bana etmediysen tüm yanıtımı geri alıyorum.

frog: 20:38
"arkadaşlar bırakın yaw bu saçmalıkları..
baksana konuyu açan bi cvp wermio kimseye.demekki ilgi çekmeye çalışıo"

frog, 63 dakika önce sorduğun soruya hangi kriterlere göre karar verip de cevap vermiyor diyebiliyorsun. Belki akşamdan akşama giriyorum ve ona göre cevaplıyorum. 63 dakika bir standart mıdır? frog cevap bekleyecek diye sabaha kadar ekran başında mıhlanacak mıyım?
İlgi çekmeye çalıştığımı söylemişsin. Yaşımı falan biliyor musun, 20-25 yaşında henüz kendisinin hayattaki yerini bilmeyen bir insan olduğumu mu sanıyorsun? Benim hangi kişisel ve psikolojik tahlilimi yapacak zaman buldun da ilgi çekmeye çalıştığımı iddia edebiliyorsun? Beni tanıyor musun? Forumda yazışmayı bilmeyen senin gibi insanlar yüzünden her zaman gereksiz tartışmalar çıkmaktadır. Sen forumda olmasaydın ve hiç tanımadığın birisi olsaydı bu lafı yüzüne söyleyebilir miydin? Bugüne kadar çok mu söyledin? Ben de seni tanımıyorum ama normal yaşantıda kimse kimseye yüzüne laf söyleyemez. (Zaten söyleyenler de ardından fiziksel saldırı yapacak kişilikte olan insanlar olur ve onların da toplumdaki yeri bellidir.) Normal yaşantıda “bazı” insanlar ancak arabaların içinden veya ekran başından laf sıkarlar. Diğer normal insanlar ise hakaret etmeden güzelce tartışmayı bilirler.
İşte forumlarda seviyeli tartışmanın ölçüsü budur: Yüzyüze söyleyemeyeceğin kelimeleri yazmayacaksın. EN ÖNEMLİ KRİTER!

donniedarko: 20:55
necdet abi alakası yok ya biri laf olsun diye bi topic açıyo sonra başka biri de belki tam okumadan laf olsun diye cevap yazıyo sonra bu döngüsel hareket böyle uzayıp gidiyo

donniedarko, Laf olsun diye açmadığımı banistercaq’e verdiğim cevapta belirtmiştim. Ben böyle bir haber okudum ve MT’de bununla ilgili bilgisi olan var mı öğrenmek için ortaya atıyorum ve bana cocuğum yaşında insanlardan hakaret alıyorum. Neden bu sadece bu sitede oluyor? Dur ben söyleyeyim: MT kalabalık ve toplumun her kısmından birey bulunduran bir site. Eskiden zaman zaman böyle gereksiz tartışmalar olmuştur. Sosyoekonomik düzeyleri eşit olmayan bireyler sadece motosiklet etrafında buluştukları için oluyor. Kimisi doktor, kimisi mühendis kimisi ilkokul mezunu. Bu işin eğitim kısmı. Bir de aileden ve çevreden alınan kültürel eğitim olgusu vardır. Bunların birleşmesi neticesinde bu kişilerin tartışma yapma yetileri tabii ki farklı olmaktadır. Görece daha kıt eğitim ve sosyal yetersizlik içinde olanlar sıkıştıkları yerde hemen küfür ve hakarete başvururlar.

frog: 20:55
arkadaşlar kapatılsın ama bu konu
gerçekten yalan bir haberin peşinden bu kadar koşmayalım (lafım yorum yapanlara değildir)

Frog beni tanımadığı halde gene bir laf sokma ihtiyacı duyuyor. Biraz hakkımda araştırma yapıp hakaretin altında kalmayacak biri olduğumu ve belirli bir düzeye sahip yazılarımı inceledikten sonra ettiğin laflara bir cevap vermemden mi çekindin? Neden hemen konuyu kapatmaya çalışıyorsun? Madem soru soruyorsun o halde cevabını beklemeyi BİLECEKSİN!!!!

forrap: 20:57
Kilitleme Sebebi: Böyle bir kanun,uygulama yoktur ve olamazda.Haber asparagas olduğundan kaynaklı başlığı kilitliyorum.

Forrap ise bana cevap hakkımı kullandırtmayıp hakaret eden frog’un dümen süyuna giriyor. En çok senden beklemezdim ve bu yaptığına çok şaşırdım ve üzüldüm. Bundan sonra sitede küfür ve hakaret geçerli olan yükselen değer ise, bunu belirtin de bilelim ve ona göre yazalım. Hatta öyle bir cümle yazarım karşımdaki anlamını 4 gün sonra anlar. Ayrıca asparagas (kelime anlamı: şişirme haber, uydurma haber) haberi kimin yaptığı açıkça belirtilmemiş. Ben 2 ayrı sitedeki (başkaları tarafından açılmış) yazışmayı buraya aktardım ve bana asparagas haber üretiyor dedirtmem. Yukarıda linkleri var, isteyen oradan oradan girip kontrol edebilir.

Neden diğer iki sitede buradaki gibi hakaret olmuyor? Alıntı yaptığım link asparagas olsa bile bu tanımadığım kişilerce bana hakaret edilmesi için olası bir sebep midir? Geyik yaparsın geçersin. Bu kişiler hayatta her zaman çok mu ciddiiler? Tahminen Leonid Brejnev gibiler. Vay beee.

Ayrıca herkesin bildiği üzere hiçbir kanun olmamasına rağmen Gaziantep’de motosiklet yasak. Belki yetkililer oradaki keyfi uygulamayı genişletmek olanağını test etmiş olabilirler. Öbür sitelerde böyle bir durumla karşılaşılırsa ne yapılacağını bile tavsiye edenler oldu. Oysa burada bu gibi şeyleri ve geniş kapsamlı anlamda tartışmadan alıntı yapana saldırıyorlar, hayret ki ne hayret!

MT yönetimi geçmişte hakaretçi ve küfürbaz üyeleri siliyordu ancak bakalım bundan sonra nasıl olacak.

Evet, yukarıdaki bazı arkadaşlardan yeni küfür ve hakaretleri bekliyorum. Üye sayısının artmasına paralel olarak gene bozulmuş olan üye profili dolayısıyla yeni üyelerden de kabul edebilirim. Nasıl olsa onlar PM ve sms ile destek çağrısı alacaklardır.

Ne ekersen onu biçersin

Eski
  (#2)
frog

frog - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: inşallah gt 250 r olacak
Kan Grubu: A Rh+
18-04-2007, 14:45 PM

kusura bakma alıntı oldugunu fark edemedim.ama sende bayağı laf atmışsın bana he .
ne biliyim ben olayın bu sekilde geliştiğini.cvp yazmayınca dedim heralde biri bizle kafa buluo.
nese bir kusrumuz warsa affola
Eski
  (#3)
banistercaq

banistercaq - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Piaggio Xevo 250ie
Kan Grubu: B Rh+
18-04-2007, 14:56 PM

Sevgili MrCool,

"MrCool topiğin tamamını okunamnı tavsiye ederim arkadaş açıklamış daha sonra"
sözlerimin yanlış anlaşılması açıkçası beni incitti çünkü ben sana orda asla hakaret etmediğimi düşünüyorum belki ederimden sonra bir virgül koymalıydım acaba sen ordan mı yanlış anladın yoksa olanları yazdım ve fikrimi belirttim. Aslı olsun olmasın bir konu hakkında topic açmak senin fikrindir bende o topiğe cevap hakkımı kullandım ancak hakaret edicek bir davranışta bulunmadım eğer böyle düşünüyorsan bu beni gerçekten çok üzdü. Çünkü hepimiz bu forumun üyesiyiz ve birbirimizin dostuyuz.

Pm dışında şuan aklıma gelenler:
Yalnız şu yazını anlayamadım
Alıntı:
Bu mesaj topic'de bir şekilde taraf olanlara yollanmıştır. Gelecek cevapları aynen yeni açtığım topic'e yapıştıracağım o yüzden gelecek cevapları direk topic'e yazınız.
niyetim asla polemik yapmak değil fakat ben sadece düşüncelerimi belli ettiğim fikrindeyim. herkes aynı şeye doğru diyemez düşüncesindeyim.
örneğin a kişisi x motoru nasıl diye bir topic açsa ve b kişiside bu motorun şöyle şöyle eksi yanları var hoşuma gitmiyor dese a kişisi bu düşüncede olan b kişisini dövmeli mi

MrCool anladığım kadarıyla bazı arkadaşların mesajları canını sıkmış, boşyere canını sıkmamanı tavsiye ederim...
biraz ortamı ısıtayım yeri gelmişken frog sende mi bşehirdesin

Gilera Runner vxr 200 (pert...)
Piaggio Xevo 250ie
Eski
  (#4)
deer_152

deer_152 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
18-04-2007, 15:02 PM

mr cool bende konuya mesaj atan biri olarak diğer gelen mesajları ilk topikten inceledim

ama senin bunu ilgi cekmek için yaptıgını zannetmiyorum
Eski
  (#5)
Prometheus
Forumdan Uzaklaştırıldı

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: '05 Yamaha XT660R
Kan Grubu: AB Rh+
18-04-2007, 15:32 PM

Bu Konu MT Site Yönetimi Tarafından Kilitlenmiştir.
Kilitleme Sebebi:  Forumda tartışma yaratmak ve ikili tartışmalara girmek yasaktır.
 Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
 Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
 Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
 Şikayetleriniz için tıklayın
Kapalı konu

Konu Seçenekleri