Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

ayşenin dogum günü ve turkıyenın 9 trılyon $lık serveti..!!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    shadow-vt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul.
    Motosikleti
    Honda Shadow
    neptunyum elementi :en buyuk maden kaynagı TURKIYE
    neptunyumun TURKIYE deki rezervi dolar olarak karşılıgı: 9trilyon$
    http://rapidshare.de/files/2778698/shadow.zip.html
    Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2003
    Şehir
    MUGLA
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250

    Neptünyum konusunda, konunun bilimsel yanı incelenmeden toplumu yanıltabilecek ve fikir karışıklığına yol açabilecek bir takım iddialara şahit olmaktayız. Özellikle ülkemizin içinde bulunduğu zor ekonomik şartlar doğal kaynaklarımıza yönelişi arttırmakta ve bu kaynakların ne şekilde değerlendirilebileceği konusunda değişik çözüm önerileri gündemi işgal etmektedir. Maalesef bu önerilerin bazıları, Neptünyum örneğinde olduğu gibi, makul çözümler olmaktan bir hayli uzaktır.

    Diğer yandan bir metanın ekonomik girdi sağlayabilecek nitelikte olabilmesi için öncelikle bu metanın ülkemizde mevcut olması ve ayrıca bu metanın, ülke ve dünya pazarındaki belirli bir talep düzeyine sahip olması gerekmektedir. Bu bilgi notunda Neptünyum ile ilgili gerçekler anlatılmaya çalışılmaktadır.

    1) Tarihçesi

    93 atom numaralı Neptünyum transuranyum ailesi olarak bilinen elementlerden birisi olup yapay olarak elde edilebilen radyoaktif bir elementtir ve hatta Neptünyum sentetik olarak ilk üretilen transuranyum elementidir. Neptünyumun 239 kütle numaralı izotopu, 1940 yılında Edwin M. McMillan ve P. H. Abelson tarafından Berkeley Laboratuarında Uranyumun siklotrondan üretilen nötronlarla bombardıman edilmesiyle elde edilmiştir.

    2) Doğada var mıdır?

    Uzun bir süre Neptünyum'un doğada bulunmadığına inanılmış, fakat son yapılan araştırmalarda,nötronların neden olduğu transmutasyon (dönüşüm) reaksiyonları nedeniyle, uranyum madenlerinde eser miktarda oluştuğu anlaşılmıştır. Ancak, bunun herhangi bir maden değeri olmadığından, dünyada Neptünyum madenciliği diye bir olgu da bulunmamaktadır.

    3) Nasıl üretilebilir?

    Neptünyumu yüksek miktarlarda elde edebilmenin tek yolu nükleer reaktörlerde veya hızlandırıcılarda Uranyumun nötronlarla bombardımanıdır. Bunun sonucunda oluşan Neptünyum, bombardıman edilen veya reaktörlerde yakıt olarak kullanılan Uranyumun yeniden işlenmesi ile elde edilebilir [1] ve bu yöntem de ileri düzeyde nükleer teknolojinin var olmasını gerektirmektedir.

    Ülkemizde iki adet araştırma reaktörünün (Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezideki TR-2 Araştırma Reaktörü ve İstanbul Teknik Üniversitesindeki İTÜ-TRIGA Araştırma Reaktörü) dışında nükleer reaktör mevcut değildir. Bu araştırma reaktörlerinin kullanılmış yakıtlarında çok az miktarlarda Neptünyum olmakla birlikte, bu Neptünyumu elde etmek için söz konusu kullanılmış yakıtların yeniden işlenmesi gerekir ve bizde bu teknoloji mevcut değildir.

    Kaldı ki, büyük miktarlarda yapay yoldan elde edilecek Neptünyumu talep edecek ve ülkemizi de borç yükünden kurtaracak bir alıcı dünyada mevcut değildir.

    4) Enerji kaynağı mıdır?

    Neptünyumun enerji üretiminde kullanılan bir yakıtmış gibi nitelendirilmesi de doğru değildir. Bunu teknik olarak açıklamak mecburiyeti vardır. Nükleer reaktörlerde enerji üretimi ağır elementlerin (Uranyum, Plütonyum) izotoplarının nötronlarla bölünme (fisyon) reaksiyonlarına girmesine dayanmaktadır. Bu reaksiyon sonucunda daha hafif elementler (fisyon ürünleri) ve bir miktar enerji (»200 MeV/fisyon) ortaya çıkmaktadır. Enerji üretiminde kullanılan günümüz nükleer reaktörlerinde bu reaksiyon kontrollü ve devamlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

    Neptünyum da ağır bir element olmakla ve bazı izotopları fisyon reaksiyonu yapabilmekle birlikte, enerji üretiminde kullanılabilecek şekilde devamlı ve kontrollü bölünme reaksiyonları ancak çok özel konfigürasyonlarda gerçekleştirilebilmesi mümkündür. Bu yöndeki araştırmalar enerji üretiminden ziyade, daha çok nükleer silahsızlanma çalışmaları çerçevesinde sürdürülmektedir. Dünyadaki değişik laboratuarlarda Neptünyumun hangi şartlarda devamlı ve kontrollü bölünme reaksiyonların gerçekleşebileceği yönünde araştırmalar sürdürülmektedir. 2002 yılı Ekim ayındaki uluslararası medyada "Los Alamos (ABD) Laboratuarlarında deney koşullarında Neptünyumun kullanılarak kontrollü bir kritikliğe ulaşıldığı" yönünde haberler yer almıştır. Bu olasılık dikkate alınarak, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi çalışmaları kapsamında, Neptünyum da Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı tarafından güvence denetimi anlaşmaları kapsamında Uranyum ve Plütonyum gibi izlenmektedir (hangi tesiste ne kadar üretildi, ne kadarı hangi amaçla kullanıldı v.b.).

    Sonuç olarak Neptünyumun günümüzde bir enerji kaynağı olarak kullanılması diye bir durum söz konusu değildir. Bu şekilde çalışan bir nükleer reaktör mevcut değildir.

    5) Ülkemizde ve dünyada var mıdır?

    Neptünyumun nasıl elde edilebileceği ve doğada mevcudiyeti ve ülkemizin nükleer teknoloji alanındaki kabiliyeti dikkate alındığında ülkemizde Neptünyum madenciliği diye bir olgu olmadığı; MTA tarafından tespit edilen Uranyum madenlerinde (bu madenler MTA verilerine göre yaklaşık 9 bin ton Uranyum içermektedir) çok az miktarlarda Neptünyum bulunabileceği; nükleer teknoloji kullanılarak Neptünyum elde edilmesinin de ülkemizin nükleer teknoloji altyapısı itibariyle mümkün olmadığı; ve bu teknolojiye sahip olunsa dahi ülkemizin sahip olduğu Uranyum'un tamamının Neptünyum'a dönüştürülmesi durumunda bile kayda değer bir ekonomik gelir elde edilemeyeceği anlaşılır.

    Nükleer teknoloji alanında ileri seviyedeki ülkeler daha çok araştırma amaçlı (nötron detektörleri gibi) kullanım için Neptünyumu yapay olarak üretmektedirler.
    (TAEK sitesinden alıntı)


    Sömürü düzeninden hoşlanmam. Duygu sömürüsünden hiç hoşlanmam. Hayali haberlerle ortalığı karıştırmayalım .Ayıp oluyor.

  3. #3
    only_rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2005
    Şehir
    İstanbul
    Banro kardeşim açıklamaların için helal olsun diyorum. Bir ara da bor madeni geyiği dolaşıyordu. Sen bilime yatırım yapma, teknoloji üretme sonra elimizde de şu kadar maden var diye hazine avcılığı yap. Bu geyikler bitmez derim.

    Kalın sağlıcakla.

  4. #4
    shadow-vt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul.
    Motosikleti
    Honda Shadow
    banro, senin yazdıgın yazıda alıntı benımkıde.!!!
    ne sen o yazıyı yazdın nede ben bu slaytı yaptım..onun için eger hata varsa ...ki oyle dıyorsun olabilir uyarını yaparsın ama karşındakını kırmadan vede ukalaca tavır takınmadan..!! slayttan başka birde kaynak vereyim bir bak. ne yapmalıydım başka ? atom enerji kurumundan ve noterden bu konuyla ilgili onaymı almalıydım. haber kaynagı yanlışsa ( ki seninkinin dogru oldugu ne malum) ne yapabılırız . aşagıda konuyla ilgili LİNK leri veriyorum daha ne yapayım?????.( yazmadan araştırsaydın geyigide yapmayalım olurmu??)
    TIKLA
    link.1http://www.hafif.org/node/17556
    link.2http://www.boraxtr.com/boraxtr/Toryum/neptunyum.htm
    link.3http://www.bildirgec.org/node/17792
    eger bu linkler yanlışsa ( olabilir) benım sucum sizlerle PAYLAŞMAK İSTEGİ.hiç bir şey yazmam bende bazıları gibi siteyi dolaşır ona buna sataşır dalgama bakarım.ayrıca yazılardan cıkarmı sağlıyoruz.her hangi bir menfaatimizmi var? bilgi olsun öneri olsun arkadaslarımız faydalansın diyoruz EMEK sarfedıyoruz yazdıgın yazıya bak .!! haberde hata olabilir benim sucum nedir burada .. tekrar yazıyorum uyaracaksan dostca kırmadan adam gibi uyar ukalaca değil?
    Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!

  5. #5
    banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2003
    Şehir
    MUGLA
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    shadow-vt kardeşim dikkatli okursan yazının sonunda TAEK SİTESİNDEN ALINTI parantezini görürsün.Öncelikle kızmadan sakince yazının sonuna kadar okumanı beklerdim.TAEK Türkiyede bu konudaki en etkili ve yetkili kurumdur.Açıklamaları resmi niteliktedir.Bu tür konularda yazı yazarken konunun uzmanı olan kurumların sitelerine bakma zahmetine katlansan böyle sahteciliği çoktan ortaya çıkmış konularla siteyi meşgul etmezsin.

    Alıntı yaptığım site budur.Saygılar.

    http://www.taek.gov.tr/bilgi/sss/neptunyum.html

  6. #6
    kabir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mayıs 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250
    yaa helal olsun bızım ulkemızde bı okuyanla bı okumayan arastıran ınsanla farkı bu kadar ii görüyorum bilgiler icin se teşekkür ederim kendı adıma biseyler ogrendim

  7. #7
    matraks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2005
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kanuni HUSSAR
    shadow-vt, emeğine sağlık
    [b]Bastığın yerleri \'toprak!\' diyerek geçme, tanı:
    Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
    Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
    Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı. [/b]

  8. #8
    hondaxl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbf600
    Kuyuya taş atmayın çocuklar!!
    [B][I]Dayak nedir ? Kime atılır [/B]??[/I]

  9. #9
    shadow-vt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul.
    Motosikleti
    Honda Shadow
    Alıntı banro adlı üyeden alıntı
    shadow-vt kardeşim dikkatli okursan yazının sonunda TAEK SİTESİNDEN ALINTI parantezini görürsün.Öncelikle kızmadan sakince yazının sonuna kadar okumanı beklerdim.TAEK Türkiyede bu konudaki en etkili ve yetkili kurumdur.Açıklamaları resmi niteliktedir.Bu tür konularda yazı yazarken konunun uzmanı olan kurumların sitelerine bakma zahmetine katlansan böyle sahteciliği çoktan ortaya çıkmış konularla siteyi meşgul etmezsin.

    Alıntı yaptığım site budur.Saygılar.

    http://www.taek.gov.tr/bilgi/sss/neptunyum.html
    konu dışı bölümü burası..! da.."meşgul etmezsin" ne demek onu anlamadım bir işin vardıda benmi engel oldum sana yoksa arkadasım?
    sana sebeblerini yazdım baktıgım linkleride verdim .olabilirde dedim. hala derdin ne anlamadım arkadasım..!uslubun farklı uyar ama düzeyli uyar ..! hata hepimiz içindir. BENİM yazılarım sizleri rahatsız ediyorsa acık acık dersınız bende yazmam olur biter .anlaştıkmı arkadasım?
    Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!

  10. #10
    MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2005
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    İkinizinde ellerine sağlık amaaaaa;Arkadaşlarım,dostlarım ne oluyor yaaaaa hani birbirimizi kırmayacaktık.Lütfeeeeeen üsluplarda daha dikkatli olalım.
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.

  11. #11

    Üyelik
    11 Haziran 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 FAZER
    Bu neptünyüm olayı bir kaç sene önce televizyonlarda da tarışıldı ve uydurma olduğu anlaşılmıştı. Ne yazıkki bu shadow_tv nin yazdığı e-postalar hala ortalıkta dolaşıyor. Burda yayınlanarak bilmeyen arkadaşların öğrenmesine katkı sağladıkları için her iki arkadaşa da teşekkür edelim.

    only_rider arkadaşım, bor konusu ne yazıkki neptunyum gibi geyik değil. Bu konuda tv.de bir çok kere tartışıldı. Bor için ortaya çıkan sonuç düşünülenden daha kötü bir durumda olduğumuz. Bilime yatırım yapma diyorsun ama kazın ayağı öyle değil. Bandırma ETİ BOR tesislerinde yıllardır bor işleniyor fakat son zamanlarda tasfiye ediliyor sanki. Erdemir gibi yani. Yani fabrikalarımız siyasi oyunlarla kapatılıyor. sen biliyomusun dünyada ilk uçak ihraç eden ülkenin kim olduğunu. Ben söyleyeyim ATATÜRK TÜRKİYE'si. Atatürk'ün ölümünden sonra amerikalılar uçak fabrikasını kapattırdı. Şimdi de Erdemir gidiyor. sonu ne olur bilinmez. Kasasında 1 milyar dolar nakit parası olan şirket 350 milyon dolara satılmak isteniyor. Fabrikanın değeri ise en az 6 milyar dolar. "Teknolojiye yatırım yapma" demekle olmuyor güzel kardeşim. Ülkenin başına kimleri getirdiğinle daha fazla alakalı bir şey bu.

  12. #12
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Sadece BOR değil , petrol açısından da Doğu ve Güneydoğu çok değerli, sınırın bizim tarafından baktığınızda İran'daki Irak'tski ve Suriye'deki petrol kuyularını neredeyse çıplak gözle görebilirsiniz. (olmadı basit bir dürbünle bakın) şimdi orasıda Allah'ın toprağı burasıda, az ilerde şarıl şarıl petrol çıkarken burada niye çıkaramıyoruz? Çok basit, çünkü ipotekli...
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler