Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hp backup and recovery manager ve CD vermeme (Fiyaskosu)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Forumdan Uzaklaştırıldı CenkKeskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2005
    Şehir
    Her an her yerde karşınıza çıkabilir ...
    Motosikleti
    Hitchhiking 1000 RR :)
    Evet sizlerlede paylasayım dedim HP Firmasının stratejileri.
    1)Hiç bir zaman (kullanıcı istemezse) işletim sistemi CD sini kullanıcıya paketi dahilinde olmasada verme !
    2)"Backup and recovery manager" diye bişi uydurun bizden baska kimse kolayıyla pc yi onaramasın.(internete bilgi sızdırılmasın kullanımı hakkında)
    3)Uydurduğunuz bu sistemin çalışması için bi takım CD ler yapın onlarıda hiçbirzaman (1. maddedeki gibi) kullanıcıya vermeyin.
    4)Bu uydurduğumuz sistem için HDD de 7,5 GB lık bir alanı kullanıcıya sormadan gasp edin üstüne üstlük utanmadan bu alana koruma koyun yazıla bilsin ama silinemesin (nasıl becerdiysem bu alana veri yazdım ama silemdim)
    5)Yaptığımız makina(burda makinadan kastım laptopları) için bir takım driverlar koyalım internet sitemize ama çalışmasınlarki geri bize dönsünler.
    6) Unutmadan ekliyim Driver CDlerinide sakın vermeyin müşteriye (1. Maddedeki gibi)
    Sonuç olarak Hp NX6325 model laptop bi kaçgündür odamın bir köşesinde yatıyor. Kendi PC mi satmak istiyordum bu laptop u almak için ama tamir için gönderdler nasip bu imiş kullandım HDD sini beyenmedim verim alamadım HDD den. Formatlanması gerkiyordu attık Ama sistemi geri kurmaya kalktığımda bazı fiyasko zincirleriyle karşılaştım.
    Hp firmasında encok gördüğüm olay bu CD vermeme huyları adamlar kesinlikle siz istemezseniz CD vermek gibi bir alışkanlıkları yok. Şimdi mecburen bu laptop u Servise göndermek zorundayız. Biz altından kalkamadık. Direk servise niye göndermedin diyenler olursa yanıtım hazır en yakın servisten 4 saat lik yol uzaklığındayım.
    Tavsiyem: Arkadaşlar bu her zaman uyulması gereken bir tavsiye bilmediğiniz birşey alıcaksanız yanınızda o seyden anlayan birlerini getirin Bakınız arkadaşıma bu tarz bir SERVİS OYUNU oynadılar sonuç boşa giden bana ait zaman ! Saygılar HP Firması. !!!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    03 Aralık 2006
    Şehir
    adana - ceyhan
    Motosikleti
    Dorado Akida 125 cc Scooter
    birincisi eğer istersen lisans bedelinin karşılığı olarak sana orjinal işletim sistemi yükleme cd si vermek zorunlar.
    bilgisayarı ilk açtığın zaman bu program ile yedek almanı öneriyor hızlı olarak bilgisayarını fabrika ayarlarına geri alabilmen için.
    bu sistem eskiden beri IBM bilgisayarlarda vardı. daha sonra toshiba başladı şimdi del ve hp bu şekilde bir şeyler yapıyorlar.
    not: eğer açılışda siyah ekranda f11 tuşuna basarsan geri yükleme işlemi başlayacaktır. bu yükleme sonucunda geçmişde kayıtlı olan ne varsa silinip bilgisayarı ilk aldığın ayarlar ile başlayacaktır. tabi bu not bilgisayarın ile gelen hdd yi değişmediğin sürece doğrudur.
    normalde müşteriye verilmesi gerekli olan cdlerin verilmemesi yeni başlayan kullanıcıların bir tuş ile sistemi yüklemelerine imkan tanırken yeni kullanıcılar dışında kalan kişiler için pek hoş olmuyor.
    HDD den nasıl verim alamadın benim aklım ona takıldı. hdd sesli mi çalışıyor okuma performansı mı düşük?.

    küçük bir hatırlatma:
    eğer pardus linux çalışan cd (son sürümde çok fazla yenilik var) indirirsen bu cd ile bilgisayarını açtığında dosyalarına ulaşabilirsin. fakat orta düzeyde bilgisayar bilgisi ve yedek almak için harici diske ihtiyacın olacaktır.
    [CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
    motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı CenkKeskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2005
    Şehir
    Her an her yerde karşınıza çıkabilir ...
    Motosikleti
    Hitchhiking 1000 RR :)
    HDD nin perfoormansını beyenmedim.
    F11 konusu denedim olmadı.
    Benim şikayetim kendim açımdan değil bilinçsiz kullanıcılara vermiyorlar cdleri birçok arkadaşım bu sene laptop aldı hemen hepsinde aynı sorun var cdleri ya eksik yada hiç vermemişler su anda önümdeki NX6325 de hiçbirtane cd yok İşletim cdsi lisansı var ama CD si yok komik


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)