Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Güzel Bir Elveda!!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    17 Kasım 2006
    Şehir
    Hakkari/Yüksekova
    Sana kendimi anlatabilmek isterdim; korkularımı, umutlarımı, bazı geceler nasıl çaresiz kaldığım, zor taşınan hasretler yüklediğimi yüreğime; sel gibi aksa da göz yaşlarımın sürükleyip götüremediği acılara saplandığımı…
    Hani, insanın elinin kolunun kalkmadığı günler vardır. Hiç bir ziyafet iştah açıcı gelmez. Kuşlara ıslıkla eşlik etmezsin, türkü söylemez, şiir okumazsın. Başını kaldırmazsın gökyüzüne; ne rüzgarı, ne güneşi hissetmezsin yüzünde… Kalbin, hayatta olduğundan atıyordur; yüreğin, yaşamı hissetmediğinden ölüdür. İşte; ne ölmeyi, ne yaþamayı beceremediğin o yerde konaklarım bazen; ulaşamazsın!

    Hani yerinde duramaz ya insan bazen, yaramaz bir çocuktan ödünç alınmış gibidir yüreğin… Bütün ağaçlara tırmanmak istersin, bütün nehirlerde yıkanmak… Zamanı önüne katıp koşarsın; biri biterken bir yenisi gelir aklına; türküler, şiirler sıralarsın. Bir türlü durduramazsın kahkahalarını, olur olmaz her şeye gülersin. Bulutlardan basamak yaparsın zirvelerde konaklamak için, yıldızlara nazire yaparsın yaktığın ateşlerle… İşte, ölümden kaçmak için hayatı kovaladığın yolculuklara çıkarım bazen; yetişemezsin!

    Hani, hayatın türlü sürprizler hazırladığını bilirsin bilmesine de hazırlıksız yakalanırsın her seferinde; bir el boğazını sıkar, yüreğin titrer iliklerine kadar. Tıpkı, elektrik kesilmiş ve karanlığa alışamamışken gözlerin, yıldırım düşmesi gibi bir yerlere… Aynı anda hem kör, hem sağır olursun bir kaç saniye için… Ya derin bir oh çekersin ortasında, ya ölürsün. İşte, ölüp ölüp dirildiğim anlar olur bazen, geri döndüğüm her seferde; yarım kalmış sevinçler vardır, atılamamış çığlıklar, kederin dilsiz bıraktığı bir dağ gibiyimdir; taşıyamazsın!


    Hani, yalnızlık ürkütücü gelir çoğu insana, sürekli kalabalığa karışmak ister, hep birileri olmalıdır yanında; kendi sesini duymaktan korkar. Bilirim, delilik derler; ama kendimle konuşurum her zaman, kavgalarım kansız bitmez. Kazandığm her savaşın ödülü, kendimle çıktığım bir yolculuktur. Kimi zaman bir deniz kenarında martılarla bölüşürüm simidimi, tek kişiliktir masam; kimi zaman evden dışarı atarım kendimi, ayaklarım nereye götürecek bilmem. Kaybettiğimde, daha derinlerde olduğunu düşünürüm nedenlerin, yanıtların; sırra kadem basarım; yalnızlığa alışamazsın!


    Hani, hüzünlüdür gülümsemeler bazen; yağmura eşlik eden güneş gibidir yüzün… İşte, böyle tezatlarla doluyumdur ben de… Herkes konuşurken, tek söz etmek gelmez içimden, sessizlikte çözülür dilim, yüreğim uykusundan sıçrar. Acılarla tutuştuğumda ayak direrim ölüme; mutluyken, inatlaşmam. Kederde soğukkanlıyımdır, sevinçte sulu gözlü… Herkes, her şeyden elimi ayağımı çektim zannettiğinde, aslında daha ilgiliyimdir hayatla ve kendimle… İçkiden, değil sarhoş olmak, yalpaladığım bile görülmemiştir; oysa başımı döndürür yaşamak... Yüreğim engindir belki, ama taşkındır gelgitleri; nefes alamazsın!


    Evet, insanlar gülsün isterim ben de sevsin, sevilsin; gözlerinden hırs, yüreklerinden nefret silinsin! Güneşin batığındaki hüznü, doğuşundaki umudu alabildiğine hissetsin. Bahara kucak açmış bir ağacı da solmuş bir çiçeği de fark etsin. Kör gözlerle seyretmesin akıp giden hayatı… Sadece kendi için değil, başkaları için de arayabilsin mutluluğu, düşleri bencil olmasın. Sormaktan, öğrenmekten korkmasın. Yaşamak, sadece kendi hakkı sanmasın. Ancak, istediğinle yaptığın birbirini tutmaz her zaman; her şeye rağmen sevmek ve yaşamak zor gelir. İşte böyle günlerde, üzerim sevdiklerimi; teselli bulamazsın!


    Evet, bilirsin dara düştüğünde yanında olacağımı; elini tutup, gözlerinin ta içine bakarak “geçti!” diyeceğimi… Bir anlık sevmediğimi, sevdiğime yalan söylemediğimi… İş oraya vardığında, gerçeklerden tokatlar indireceğimi yüzüne, güvenirsin!
    Umutsuzluk bir hastalıktır bilirim, gün gelir mutsuzluğa alışırsın, kılını kıpırdatmaz kurtulmak için! Yanıtlar arayacak soruları yoktur, üstelik soru sormak, mehtapsız bir gecede, bilmediğin sularda yüzmek gibidir; tedirgin edici ve tehlikeli… Dipsiz bir kuyuya mı çekileceksin, daha önce ayak basılmamış bir kumsala mı çıkacaksın kestiremezsin. Belki de farkında olmadan yaptığın bir tercihtir güvenli sular… Benimleyken, emniyette değilsin!


    Hani, karşılıksız sevmek ve karşılıksız vermekten bahseder dururuz hep… Oysa, karşılıklıdır her şey… Seni sevmediğini hissettiğin birinden, nefret etmeyebilirsin belki; ama sevmezsin de… Farkında olsan da olmasan da hesap tutarsın; hiç almadan hep vermekten bıkarsın. Sevdiğimi bildiğinden seversin beni, arada aldığından verirsin. İkimiz de biliyoruz ki hayatımız fazlasıyla kısa sürgitler için, sabredemezsin!


    Yaşamak, en büyük maceramız derler; hayatsa, bizlere verilmiş en büyük hediye… Bir dostun getirdiği paketi açıp, beğensek de beğenmesek de gülümsememiz gibi, memnun olmama hakkımız yoktur sanki… Ben, paketimi açtğımda, hoşlanmadım gördüğüm pek çok şeyden… Doğruydu, yaşamak bir maceraydı; bilmediğim çok şey vardı, aranacak ve bulunacak nice bela, yanıt, umut; ama vazgeçilmez, paha biçilmez bir hediyeye dönüştüremedim hayatımı… Üstünde çalışmalıydım. Henüz bitirmemişken, benimle paylaşamazsın!


    Cenneti yeryüzüne indirdiğim zamanlarda, içimdeki ormanda dolaşırsın keyfince, cehennemde saklanacak delik ararsın. Oysa, ormansa istediğin, er geç yangınla yüzleşmen gerekir. Ağaçların türküsü, çiçeklerin gülümsemesi, ırmakların şiiri içinse gelişin ve alevlerle dağlanmamışsa yüreğin, ateşimde yanamazsın!


    Düşündüğünü söylemek basittir çoğu zaman; bilgi dağarcığında biriktirdiğin, özümsediğin cümleleri sıralayabilirsin kolaylıkla, kanıtlar gösterebilirsin. Aklınla galip çıktığın savaşlar vardır, düşüncelerini çarpıştırdığın insanlar… Kaybetmek, yenilmek demek değildir; yeni ufuklar açmaktır önünde; irdeleyecek başka fikirler, okuyacak yeni kitaplar bulmaktır. Oysa karmaşıktır yüreğinin dili, aklının dilinden bir şey anlamaz. Faydasızdır, hayır dediğine direnmek; sonunda yola getirir seni ve heyhat, sivri dillidir yüreğim; kaldıramazsın!


    Hani, denize nazır bir tepede yürürken, ufku göstermiştin bana; ulaşılmaz bir beyazlığı vardı, geleceğe bakıyoruz demiştin, umuda… Benimse, uçurumun kenarında kurumuş, küçük bir ağaca takılmıştı gözüm, hiçbir süsü yoktu; ne çiçeği, ne yaprağı; yine de o kadar güzeldi ki! Seni dinlemediğimi sanmıştın; oysa kaçırmamıştım hiçbir şeyi; ne manzarayı, ne sözlerini; sadece, umuttan önce hüzün yerleşmişti yüreğime…İşte o günkü gibi, olur olmadık yerde hazana döner mevsimim; yüzüm sararır, gözlerim dolar, fırtınalar kopar içimde; tutunamazsın!


    Evet, insanların konuşacak şeyleri olmalı, haklısın. Üstelik, bilirsin çekilir sohbetim… Ancak, sessizliği de paylaşabilmek isterim sevdiğimle; eli elimde, gözleri yıldızlardayken, kalbinin atışlarını dinlesin; ay ışığında türküleri olsun söyleyecek. İşte zamanı durdurduğum, sözcükleri öldürdüğüm anlarım olur benim; bir dize veya ezgi değilsen, sesini duyuramazsın!


    Kederin kışı çöker üstüme bazen, hüzünler kuşanırım, boynuma dolanır acılar... Başımın üzerinde kapkara bulutlarla gezinirim, yağmayı bilmem. Tozu dumana katan rüzgarım, dert kaldırır değdiği yerden, ayazım dayanılmazdır, ısınamazsın!


    Hani bazen, kör ve sağırdır en yakınındaki insanlar, sözcükler işe yaramadığında, yürekler girmelidir devreye, bir dokunuşla avutulabilir dertler vardır. “Boş ver!” ya da “Adam sen de!” denildiğinde, ister istemez geri çekilir insan; sorular, kaçmak için en iyi bahanedir. Yargısız infazlar yapılmadan, incitip incinmeden ve hala seviyorken, vazgeçmen gerekir.

    Sen de vazgeçmelisin!

    Sonra, “Hoşça kal!”dan önceki, öldürücü birkaç cümlenin zamanı gelir:
    Sen, beni fazla duygusal buldun, elinde sırça bir yürekle uzun bir yolculuğa çıkmaktan korktun. Ben seni, duyarsız ve tepkisiz; aslında, ikimiz de olmak isteyip de olamadığımız insanlar gördük birbirimize bakınca; ben her şeyi dert etmekten bıkmıştım, sen, her şeye kafanı çevirmekten…

    Sanırım bu yüzden, biz olmayı beceremedik bir aradayken...

    Hoşça kal!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  3. #3

    Üyelik
    17 Kasım 2006
    Şehir
    Hakkari/Yüksekova
    Hayır benim değil ama kimin olduğunu da bilmiyorum netten okuduğum bir yazı, zaten daha önce de söylemiştim yazdıklarım ordan burdan okuyup beğendiklerim diye.

  4. #4
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Oranın buranın kaynağını da ver de bilelim o zaman de mi

    Her neyse, devam
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  5. #5

    Üyelik
    17 Kasım 2006
    Şehir
    Hakkari/Yüksekova
    Procum kimin yazdığını bilmiyorum, bilsem yazıyorum zaten. 1,5 yıldan fazla oldu bu yazıyı okuyalı mailim de duruyordu buraya yazmak istedim.

    Sen beğendin mi onu söyle, ben beğendim sizlerle paylaştım, yorumunuzu alayım

  6. #6
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Okuyucu yorumları alıntı yapılan yazıdan daha keyifli
    [COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]

  7. #7
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
     MT Site yönetimi uyarı mesajı.
    Uyarı Sebebi:  Konu dışı mesajlar temizlenmiştir.
     Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
     Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
     Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
     Şikayetleriniz için tıklayın

    cansın yazıyı paylaştığın için teşekkürler.
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

  8. #8
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    İyide burası zaten konu dışı...Konu dışının konu dışısı nasıl oluyor?....Yazdıklarımız neden siliniyor anlamadım....

    Konunun açılış amacı nedir? Paylaşım için teşekkür etmekmi sadece...Garip...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  9. #9
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı
    İyide burası zaten konu dışı...Konu dışının konu dışısı nasıl oluyor?....Yazdıklarımız neden siliniyor anlamadım....
    Burası motosiklet konusu dışında kalanların konuşulduğu paylaşıldığı konu dışı, burada açılan motosiklet dışındaki konuların da bu derece dışına çıkıldığında konu dışındaki konunun konusunun dışı oluyor.(Ne cümleydi be)
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı
    Konunun açılış amacı nedir? Paylaşım için teşekkür etmekmi sadece...Garip...
    Eminim konunun açılış amacı da "benim şununla aynı kişi olup olmadığımı, tanıyıp tanımadığımı kurcalayın, her muhabbeti buraya çekin, her lafımda bir tuzak arayın" demek değildi...
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

  10. #10
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı olcan138 adlı üyeden alıntı
    Eminim konunun açılış amacı da "benim şununla aynı kişi olup olmadığımı, tanıyıp tanımadığımı kurcalayın, her muhabbeti buraya çekin, her lafımda bir tuzak arayın" demek değildi...
    Neydi peki?....Vallaha anlamadım....Bi el atsanız?....

    Boşa yazmış olmayalım... Teşekkürler kimdi bu arkadaş adını da karıştırdım...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  11. #11
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Adı cansın olan arkadaş muhtemelen "Bakın şöyle güzel, duygulu...vs bir yazı buldum, sizinle paylaşmak istedim." amacıyla açmıştır.




    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı
    Boşa yazmış olmayalım...
    Boşa yazmış olduk, silinecek 4 mesaj daha çıktı
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

  12. #12

    Üyelik
    17 Kasım 2006
    Şehir
    Hakkari/Yüksekova
    Olcan çok teşekkür ederim

    İyi temizlik olmuş eline sağlık

    Ama ben eminim ki bir iki mesajdan sonra yine konu değişecek

  13. #13
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Rica ederim, 1-2 mesaj sonraki gidişata göre köşeden kendini gösteren arkadaş topiğe yerleşebilir...
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

  14. #14
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  15. #15

    Üyelik
    02 Aralık 2006
    Şehir
    BODRUM / MUĞLA
    Motosikleti
    YAMAHA TDM 900A
    Alıntı dishy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    [B][COLOR="Red"]MEYDANLARDA GÜMBÜR GÜMBÜR KAVGALAR DÖNER DURUR,OLMUŞUM ÜÇ BEŞ PUŞTUN KATİLİ[/COLOR][/B]

  16. #16

    Üyelik
    17 Kasım 2006
    Şehir
    Hakkari/Yüksekova
    Alıntı dishy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu ne demek?

    konudışı mesajların yanında bunları da silseniz hiç fena olmaz. iki gülücük koy yolla gitsin.

  17. #17
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Olcan a güldüm ben
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  18. #18

    Üyelik
    17 Kasım 2006
    Şehir
    Hakkari/Yüksekova
    Alıntı dishy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olcan a güldüm ben
    gülüşünün yanına bir açıklama yapsaydın keşke.

  19. #19

    Üyelik
    02 Aralık 2006
    Şehir
    BODRUM / MUĞLA
    Motosikleti
    YAMAHA TDM 900A
    Alıntı dishy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olcan a güldüm ben
    olcan da bizim görmediğimiz bi şey mi gördün..
    [B][COLOR="Red"]MEYDANLARDA GÜMBÜR GÜMBÜR KAVGALAR DÖNER DURUR,OLMUŞUM ÜÇ BEŞ PUŞTUN KATİLİ[/COLOR][/B]

  20. #20
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
     Bu Konu MT Site Yönetimi Tarafından Kapatılmıştır.
    Sebep:  Forumda açılan başlığa atılan mesajlarda başlık konusunun dışına çıkılmamalıdır. Konunun Devamında Yine Konu Dışına Çıkılıyorsa Konunun Akibeti Doğrultusunda Konunun Kilitleniş Nedeni Açıklanarak Kilitlenecek yada Silinecek!Forum ortamına kişisel problemler, anlaşmazlıklar taşınamaz. Konu dışı yazışmalarınızı forumun özel mesaj özelliğni kullanarak yapabilirsiniz. Tüm yazılar, yazan kişinin sorumluluğundadır ! Doğabilecek herhangi bir problemden www.motosiklet.net sorumlu tutulamaz!
     Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
     Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
     Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
     Şikayetleriniz için tıklayın


    Dedik ama zamanında
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler