anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Türkiye Forum > Konu Dışı

MT Bas Gitarist Bölümü

Bu konuya 117 cevap yazıldı 4472 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
ultraukala

ultraukala - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Mavi Honda CBR125R5
Kan Grubu: O Rh+
MT Bas Gitarist Bölümü - 20-12-2006, 20:04 PM

Efet arkadaslar bu bölümde motosikletli basistlerimizi bir araya toplayalım...Eğer sitemizde varsa vardır inşallah...

Bass hakkında bilgisi ve tecrübesi olanlardan bişeler danışayım ilk olarak...350-450ytl arasında bir bütçem var...Yeni başlayacağım hangi model kaç telli önerirsiniz?Benim kafamda cort action var...Ayrıca beş telli olarakta cort v var.Ama beş telli pek de önemli deil benim için başlangıçta...Ayrıca cort gb43 içinde başlangıç için ii gitar diyorlar.Yorumlarınızı bekliyorum...

Umarım kalıcı ve devamlı güncellenen bir başlık olur..

Dünyayı daha iyi yapmayan insan; insan değildir...
Mt Bass Gitarist http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=26142

Eski
  (#2)
delidumur

delidumur - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha ybr 125
21-12-2006, 02:40 AM

Basist kötü bi tabir sen "basçı" de hehheee
Öncelikle cort enteresan bir markadır.Aynı seri gitarlarının tonu hiç birbirlerini tutmaz.Bas içinde öyle gitar içinde.Gitarları için yorum yapamam ama illa ki cort alcam diyorsan A ve B serilerine bak.4telli ile başla.5 tel sonra.Zaten 5. teli de Re için kullanırsın.4 ü hallet önce.A serileri gereksiz pahalıdır.Bir ara Nurhat abi kullandı sonra Yamahaya geçti.B serilerini iyidir ama biraz pahalı.Action modellerini de ben tavsiye etmem.Çok yetersiz ekolayzırları var.Manyetiklerini ve tonlarını sevmiyorum.Hep boğuk ses var."Ben onunla Fender tonu alıyorum" diyenlere aldırış etme.Fendere .ok atanları da salla gitsin.Sap ayarı bile adam akıllı yapılmaz cortların.Cort yalan bi gitar.

Sana önerim bir tane al ama iyi al ki soğumayasın aletten.çırpma yapar tel çarpar slap atamazsın pup çekemezsin sinirlenir bırakırsın.Benim ilk bas gitarım İbanez stagestar dı(çok eski model).2. senemde değiştirdim ve Fender Urge II Stu Hamm Signature aldım(Amerikadan getirttim).Bir müddet sonra alet sana yetmeyecek.İbanezin faydasını çok gördüm ama bazı hareketleri yapamayınca sonraki seviyeye geçersin.150 cc den 600cc ye....

Yamaha nın Rbx modelleri de iyidir başlangıç için(125 cc kıvamında).Paraya acil sıkışık bir müzisyen acil bas gitarını satabilir.Sen de Ibanez ve Yamahalara bakar ol.Cort alma.Gb34lerde hambucker manyetikler vardır ama pek bir işe yaramaz.Fender taklidi bir modeldir.

Alacağın aletler Fender(MAde in U.S.A yazmazsa odun niyetine yak),Yamaha ve ya İbanez olsun.Bilen biriyle de bakarsan iyi olur.Washburnden bahsetmiyorum bile.Türkiyeye iyi modelleri gelmez.

Eğer yardıma ihtiyacın olursa bana ulaş
ahmettataroglu85@hotmail.com

Arkadaşlar MSN de geçen rumuzum olduğundan "duyulmaz" nickini kullanıcam bundan sonra.Teşekkürler Ahmet Tataroğlu
Eski
  (#3)
ultraukala

ultraukala - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
21-12-2006, 21:31 PM

Yazdıkların için teşekkür ederim...Öncelikle bende ii bişeler almak istiyorum ama bütçem sınırlı şu anda elimde 460ytl var sadece...yamaha rbx374 650ytl civarında, yaklaşık olarak 200ytl'ye daha ihtiyacım var yane...İbanezinde hangi modelini önerirsiniz peqi...İkinci el almak istemiyorum açıkçası sap ayarı falan kaçıksa uğraşıldığı zaman enstruman ile benden iştah kalmıyor hiç...Sıfır alayım rodajın kendim yapayım...
Fenderinde en ucuz modeli 450ytl civarı affinity preccision bass gitarı sanırım oda sadece fender markasını taşıyan bir odun

İbanezinde hangi modelini tavsiye edersiniz başlangıç için..rd300 ve gsr-200 var 450ytl civarında onlar hakkında hiç bir fikrim yok açıkçası...ayrıca srx-300 var oda 600ytl civarında...

Önerileriniz benim için çok değerli ve bu gitarı aldıktan sora uzun bir süre tekrar ona bütçe ayırıp yenisini almam çok zor olacak...Çünkü motosiklet için envanter almam lazım...Böel en azından bi 2sene kalacak bir gitar olsun..Şöle sınırlarımı zorlayınca yamaha rbx374 silver şekil olarak çok hoşuma gitti.Ve birkaç kişiye sorduğumda etrafımdaki çok kaliteli bir gitar olduğunu öğrendim.Ama o sınıra çıkabilir miyim bilmiyorum?

Eski
  (#4)
delidumur

delidumur - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
23-12-2006, 04:29 AM

RBX 374 e şöyle bi baktım da teknik özellik olarak,Eq ı ve manyetikleri gayet başarılı ve aktik manyetik.Aktif olması bana göre önemli çünkü slap tonlarını mantıklı bir şeklde almak istiyorsa bence aktif en iyisi.Tabi aktif manyetikler arasında da bazı farklılıklar oluyor ama Yamaha orta sınıf bir bas için iyi bir manyetik kullandığına inanıyorum.Denemediğim için kesin bilgi vermem zor.
Bendeki İbanezin pek bi ibanez lik tarafı yoktu aslında ama beni 2 sene götürdü ki Yamaha seni 2 sene götürür bence,çünkü Yamahanın Rbx i benim eski İbanezden çok daha iyi.Sahnede kullanan bir çok kişi var Rbx(Muyang in gitar serisi ya daha ötesi var mı???) i.Arkadaşım ben Yamaha taraftarıyım,ha 2. el de bulursan kaçırma Rbx i.Bunlar motosiklete benzemez,kullanılanı makbuldür.Fender Urge 1 i bi abimizden alacaktım satmadığı için gittim Amerikadan sıfırını aldım.Bas ın 2. eli iyidir.Merak etme.

Rodaja kafanı takma,sıfır alırsan kafayı yersin ayar da,2. el de herşey oturmuş olur.

Ben bunları yazıyorum ama yine de bilen biriyle gidip kendin bak,o da baksın.İzmirde olsan gider müzik marketleri tek tek dolanır seçerdik sana bi gitar ama işte sen anla heheheheee.

Kolay gelsin...

Arkadaşlar MSN de geçen rumuzum olduğundan "duyulmaz" nickini kullanıcam bundan sonra.Teşekkürler Ahmet Tataroğlu
Eski
  (#5)
ultraukala

ultraukala - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
23-12-2006, 12:18 PM

Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim...Almayı yılbaşından sorasına erteleyeceğim bayramda biraz paralanır öle bakanırım..Birde bir arkadasım cort evl'yi önerdi..575ytl civarı bir gitar...Yılbaşından sorasında eğer o kadar para toparlayamazsam action yada gb34 ikilisinden birini alacağım sanırım...Ama kalite olarak yamaha'ya gerçekten güveniyorum muyang'ın kullandığı bir seri olması da cabası.Tamam o 6telli kullanıyor ama neticesinde her ne olursa olsun yamaha...

Bi kaç eleme sorasında yılbaşından sorasında alacağım sanırım bilen birisiyle gidip alacağım zaten...Artık ikinci gitarımı sizinle birlikte gider alırım ozaman üniversiteyi EGE üni istiyorum çünkü...Son olarak yamaha rbx374-cort evl bu ikiliden yana kullanabilirim eğer param çıkışmazsa gidip action veya gb34 alıp artık idare etmeye çalışacağım...

Eski
  (#6)
delidumur

delidumur - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
24-12-2006, 01:05 AM

hocam bak paran fazla yoksa gb34 ü öneririm,action pek sevmem.Benim bas hocam da bi ara gb 34 kullandı.İyi bas dır kendisi.Yamaha olayına bakarsan da YAMAHA yamaha dır.Başka söze gerek yook.Kolay glsin

Eski
  (#7)
ultraukala

ultraukala - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
26-12-2006, 20:52 PM

Valla bayram sorasına kadar izin verdim kendime...Yılbaşından sora gidip mağazaya beğendiğimi sesi hoşuma gideni alıcam...

Ben MT'de daha fazla bass gitar çalan vardır die umuyordum...

Eski
  (#8)
hedowich

hedowich - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: ybr-cbf 250
Kan Grubu: B Rh+
26-12-2006, 23:18 PM

delidumur yeter herkese taçsız kral misali eheh

Ride your way
Eski
  (#9)
lordskeldan

lordskeldan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Para = Yeni Motor
26-12-2006, 23:28 PM

Slm
Cort hakkında ben de iyi şeyler duydum ama denemedim
Başlangıç için tatminkar ama iyi bakmak şart
Eski
  (#10)
morrigan

morrigan - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: TRANSALPlantik '06
Kan Grubu: A Rh+
30-12-2006, 22:00 PM

aaa mt bass gitarist bölümüde varmış ben de bir selam vereyim dedim
bass gitarist denmez ama bass çalarım
Bende washburn xb120 var gayette memnunum..Ama artık bana yetmiyor benimki 4 telli.. 5 telli daha iyi bir şeyler almak isterdim pararm olsaydı ama henüz alamam çünkü motosiklet ekipmanlarımı tamamladım ve bayağı zorladı para konusunda:(

bindik bir alamete gidiyoooz gıyameteee amaaniiiiiiiinnn
Eski
  (#11)
hedowich

hedowich - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
30-12-2006, 23:21 PM

waybe morrigan hem motor kullanıosn hem bass calıosun sen erkek cocugumusn yoksam

Ride your way
Eski
  (#12)
alp_tunay

alp_tunay - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Kawasaki Er-5
31-12-2006, 00:16 AM

Alıntı:
ultraukala´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Valla bayram sorasına kadar izin verdim kendime...Yılbaşından sora gidip mağazaya beğendiğimi sesi hoşuma gideni alıcam...

Ben MT'de daha fazla bass gitar çalan vardır die umuyordum...

Bir kaç tane müzikçiyim diyen var ama icraatları yok...Anlaşılan tek bas çı sensin.....

NOKTA kadar menfaat için VİRGÜL kadar eğilme....

Ne Kadar BÜYÜK bir söz....
Eski
  (#13)
hedowich

hedowich - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
31-12-2006, 00:25 AM

delidumur hocam olur merak etme sen var burda "müzikçiler"

Ride your way
Eski
  (#14)
delidumur

delidumur - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
31-12-2006, 13:29 PM

ver coşkuyu hedowich heheheee,Müzikçiyiz de işsiz kaldık bee şimdi neyse anlatmıyım en iyisi.bu arada 5 telliye de bi alışamadım gitti sevemedim bir türlü.+ telden ötesi var mı beaaa.

Washburn 4 telli yerine daha iyi bi 4 telli olsa daha iyi.Bence sana yetmeyen 4 tel değil washburn ün kendisi gibi geliyor morrigan.

Eski
  (#15)
morrigan

morrigan - ait Avatar

Aktif (Online)
31-12-2006, 13:49 PM

Hedowich sen ne diyorsun ben bir de balık tutma hastasıyım
Buarada erkek kız ayrımı yapmayalım lütfen hepimiz eşitiz

Ya zaten öyle demek istedim delidumur da pek güzel kelimeler kullanamadım sanırım
evet washburn yetmiyor bana:D bir ibanez şart artık ama ben gitarımı seviyorum ya nedense bağlandım bayağı ben ona..Şu an için bir problem yok çok prof olsaydım iyi bir gitar alırdım ama şimdilik napalım en fazla yaptığım bir iki barda çıkmak festivallerde çalmak falan oldu o yüzden iyi böyle

Eski
  (#16)
ultraukala

ultraukala - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
31-12-2006, 13:58 PM

Alıntı:
alp_tunay´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bir kaç tane müzikçiyim diyen var ama icraatları yok...Anlaşılan tek bas çı sensin.....
Ben de bassçı deilim ki yakında olmak istiyorum...Bu hafta alacağım inş...Biraz renklensin burası ya.Fikir alışverişlerinde bulunalım.Bende bütçemi fazla zorlamıyacağım.cort action ya da gb34 alacağım...Çünkü yılbaşından sora motosikletlere yeşilleneceğim inş. ekipman almam lazım daha....

Eski
  (#17)
hedowich

hedowich - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
31-12-2006, 14:39 PM

yok asla yapmam erkek -kız ayrımı anladın sen onuda şimdi kaçtane basscı bayan var memlekette ben buket ablamızı bilir ve sayarım ondan yani yanlış anlaşılmasın hem bass hem motorcu kısılık takdir ediyoruz seni hemde ybr basscılar herkese mutlu yıllar

Ride your way
Eski
  (#18)
morrigan

morrigan - ait Avatar

Aktif (Online)
31-12-2006, 15:34 PM

Ibanez gsr 200 (280-300$-4 telli)

Başlangıç için ve ibanez tutkunları için gayet uygun bir model, 2 manyetiik mevcut ; Powersound P ( sap manyetiği), Powersound J(köprü manyetiği) (açıkçası denemedim o yüzden pek bir yorum yapamayacağım)

Cort action(260 $)

Fena değil yeni başlayanlara hitaben ama nedense cortları pek sevmemdenediğim kadarıyla;tutuşu tuşesi gayet rahat ama sap ayarı sorun çıkarıyor diye duydum , başlangıç seviyesi olrak ideal hem fiyat açısından hemde alışmak açısından ama dediğim gibi cortlara pek sıcak bakamadım bir türlü

Cort gb 34 (400-450lira arası)

Aktif 2 band eq mevcut bunda da

Yamaha RBX 270 (480-550 lira arası)

Benim görüntü olarak çok hoşuma gider bu gitar sade ufak şık ayrıca fiyatıda uygun sayılabilir1 adet split(ayrı) single coil manyetik mevcut,24 perdeli, 3 tanede (ses, ton, manyetik) ayar düğmesi var.

Yamaha RBX 170 (450-500 lira arası)

bunda da 270 modeline nazaran 2 adet single coil manyetik varmış, 270 modeline göre artısı tabiki...

Washburn XB 100 (300-320$)

Zaten birçok basgitarist tarafından tanınan modellerden.Stüdyolarda enstrüman olarak verilen gitarlardandır,başlangıçiçin en idael gitarlardan biride xb 100 dür bence.20 perde mevcut,2 tane de ayar düğmesi bulunmakta.

Washburn XB 120 (350-365$)

Veeeeee işte geldik benim biricik xb 120 mee ( benimki siyah olanı )
canım o benim bi tanem hiç sap ayarında sorun çıkarmadı manyetikler (2 adet soapbar) fişek gibi mübarek hiçbir aksama olmadı.Bunda da perde sayısı 20.Gitarda tek değiştirdiğim telleri oldu tonlar bana göre gayet güzel yeni kullancının isteklerini fazlasıyla karşılayabilecek bir gitar.3 tane ayar düğmesi var ( ses, ton ,mantetik)

Birazcıkt alsa yardımım dokunabildiyse şu mübarek yılbaşı bayramında ne mutlu bana