Aaa ne güzel bi konu böyle

Uzun zamandır girmiyordum siteye yani yalandan bakıyordum öyle, bu topic iyi olmuş birbirimizi tanımış oluruz. Tanışmak derken ben Aykut Coşkun. Yaklaşık 10 yıldır profesyonel anlamda bas gitar çalıyorum. Şuan işim dolayısıyla Edirne den dışarı pek çıkamıyorum burda bir alternatif grubunda çalıyorum. Daha önceden birçok ünlü ismin albüm ve konserlerine eşlik ettim.
Ekipmanlarım :
Yamaha TRB6 Jp1 Lefty ( normalde lefty trb6 jp1 yoktur bu çok sevdiğim barış abimin gitarı. Özel japonyada yaptırmış sağolsun bende ondan aldım )
http://www.geocities.com/aykut75/aykut.JPG
Bass Collection Sb310, Solak olmamın verdiği ekipman kıtlığı dönemlerinde sağolsun çok yardımcı oldu bana. Halehazırda ara sıra kullandığım küçük kızımdır
http://www.geocities.com/aykut75/Feb16585.JPG
Bas gitar hakkında sormak istedikleriniz yada müziksel konularda yardımcı olmaktan zevk duyarım arkadaşlar. Görüşmek üzere
Arkadaşlar şimdi yazılanları okudum, sizlere kısa bas gitar nedir? Ne işe yarar? Öğrenmek, geliştirmek için neler yapılmalıdır? Bu konular hakkında bilgi vermek isterim nacizhane
Bas Gitar nedir?
1950'li yıllarda Leo Fender amcamızın tasarladığı, ilk üretildiğinde 4 telli olarak ortaya çıkan geçtiğimiz yüzyılın icadıdır. Bas gitarın 4 telli normal bir gitarın 4 tellinin aynısıdır. Yani en üstten başlayarak "Mi, La, Re, Sol". Şimdi diyeceksinzi peki kardeşim ne gerek var bası icat etmeye başka bir gitar bu görevi yapamazmı? HAyır
Ne işe yarar?
Aslında bunu çok geniş bir pencedere bakmak gereksede şöyle kabaca, müzikteki bas sesleri veren, ritme eşlik eden, üst yapıyı süsleyen bir enstrumandır. Üst yapı demişken, orkestra müziğini iki grupta toplarsak alt yapı ve üst yapı. Hoş bazen üst yapıdakiler alt yapı yapar ya neyse

Genelde Bateri ve bas gitar müziğin alt yapısını verir. Gitar şan ve yan enstrumanlarda üst yapıyı verir.
Bas gitar öyle değişik ve tuaf bir enstrumandır ki, çalarken hem ritmi takip etmek ve ona eşlik etmek zorundasınız, hem parçanın akorlarını basmak ve armoni düzenine uymak zorundasınız, hemde parçayı süslemek yaratıcı olmak zorundasınız. Ben bas gitar aşığı biri olarak hayata 10 kere gelsem gene bas çalarım diyorum
Öğrenmek ve Geliştirmek
Bunun için kurs almanız taraftarıyım. Metotlarla muhakkak bilgi alınır ama bir öğretmen herzaman iyidir. Büyük şehirlerde dersaneler, özel öğretmenler, toplu kurslar, küçük şehirlerde ise bu işle uğraşan birinden yardım almak en mantıklısı gibi geliyor.
Son olarak eklemek istediğim herkez 1 2 ay çalışarak müzikte bas sesleri verebilir. Ama önemli olan "İyi" bas gitarist olmaktır.
Saygılarımla
Aykut Coşkun