Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
6. sayfa BirinciBirinci ... 456

Bülent Ecevit 06.11.2006 tarihinde vefat etmiştir

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #101
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    cenaze bu yüzden 6 gün sonra kaldırıldı görüşü hakim, bir ölümü bile siyasi propagandaya dönüştüren zihniyet ölenin kendi yakınlarıysa: politikanın çirkef yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #102
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Arkadaşlar esasında konu kilitlendi özünde...Yani Eceviti bende sevmiyorum...Allah rahmet eder etmez bilemem ve etmesinide istemem gönlümden geçenler budur...


    şimdi Barış abi biraz önce siyasi diye bir topiğ kilitleyip 3 gün ihrac etti...şimdi bu topiğin amacı belli taziye dilemek...isteyen dilesin istemeyen benim gibi dilemesin...ama Eceviti tartışabileceğimiz bir platforma sitede Konu Dışında bile yasaklandı...düşüncelerimzi burada paylaştığımız için rahatsız olunabilir bunada saygı duyarım...Bizden istenen ölmüş birine saygı duyulması ve son vazifemiz olan küçük bir taziye cümlesi...bunu çok gören var Ecevite...yanlış anlamayın ama yaş olarak hanginizin Ecevitin siyasi geçmişine şahit olmuş yaşamış (özellikle 1974 dönemlerini) o zamanı bilen birileri varmı ki...bişey yazarken samimi olun...neyi niye sevdiğinizi bilin...Atamızı neden seviyoruz...ilke ve inkilapları yüzünden bir sistem kurmuş ve bize emanet etmiş...Peki Ecevitin bu ülkeye artısı ne olmuş ki...Karaoğlan diye peşinden gidenlerede şaşıyorum...Halkçıymış...Halk onun zamanında neler kaybetti hatırlayan var mı...Bill Clıntonun karşısındaki aciz anını hatırlayan varmı...Yürüyemeyen bir başbakan tarafından yürüyümeyen bir ülke yıllarını boşa geçirdi...bunu kabul edin...Kıbrısı kurtarmış...Gidin Kıbrısa bu topiğe Ecevit diye yazan sayın üyeler...Gidin Kıbrıs Türk Cumhuriyetinede Ecevitin eserine bakın...Türkleri sevmeyen Ecevite hakaret eden bir azınlık...Rumlarla birleşelim diyen bir azınlık...Ha onlarda haklı ...AB ye üye olamayan bağımsızlığı kabul edilmemiş ne idüğü belirsiz bir devlet...Rahşan Hanım için bişey demiyorum...Kocasının cenazesi için yapmadığı kapris kalmadı...Bunlardan çektiğimiz nedir be...Yaşarkende sevmezdim...Öldüğünde de sevemedim...


    son olarakda ne tartışmayı biliyoruz ne saygıyı...benim fikrim bu...saygı duyacaksın...bitti...


    bir teselli var...yemedi götürmedi...yolsuzluk yapmadı...şu an DSP nin kasasında ne kadar var bilen varmı...bizim paramızla siyaset yapmış yemiş içmiş vs.vs...2 tane daire fazladan almamışsa buna mı alkış tutalım...

    Demirelin...erbakanın ..vs.vs haberlerinide dört gözle bekliyorum...ak güvercinn hiç gelmedi bu memlekete...


    Babaaaa diye .........lerin şapkasınının peşinde koşanları düşündükçe ülkem adına utanıyorum....


    Halkçıymış yerim senin Halkını ülenn...Senin Halkın senden beter olsun....

    Yine ısınamadığım bir kişide mesnetsiz muhalefetci Emin Çölaşandır...bugünkü yazısı samimi olmuş...


    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...zarid=5&gid=61








    Emin ÇÖLAŞAN ecolasan@hurriyet.com.tr

    Türk insanının çelişkisi


    BÜLENT Ecevit dün toprağa verildi. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Cenaze töreni kalabalıktı, görkemliydi. Kitleler "Halkçı Ecevit... Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganı atıyordu.

    Başbakan ve hükümet üyeleri, cuma günü Anıtkabir’de olduğu gibi camide yine protesto edildiler.

    Dün cenaze törenini izlerken düşündüm... Böylesine sevilen ve saygı duyulan Ecevit’in partisi, 3 Kasım 2002 seçiminde niçin sadece ve sadece yüzde bir oy alabilmişti? Hem de seçime gidildiğinde Ecevit başbakandı.

    Burada bir çelişki vardı.

    Yukarıdaki soruya benim yanıtım şudur: Ecevit olayına iki aşamalı bakmak gerekir. İlki yılların siyasetçisi, parti genel başkanı, Kıbrıs çıkarması döneminin başbakanı, muhalefet lideri, sonra yine başbakan Ecevit.

    Sorun işte bu son aşamada düğümleniyor. Son başbakanlığında Ecevit hasta. Yürüyemiyor. Düzgün konuşamıyor. Unutuyor. Uzun süre hastanede yatıyor.

    İşte bu olay onu siyasette bitirdi. İstifa etmesi gerekirken ısrarla etmedi. Artık sözü geçmiyor, saygınlığını yitiriyordu.

    O dönemin başbakanı Bülent Ecevit’i ben de yazılarımda sert bir biçimde eleştirdim.

    Başında bulunduğu koalisyon hükümeti, durup dururken seçim kararı aldı... Ve AKP iktidar oldu. Türkiye onların eline teslim edildi.

    Dünkü görkemli cenaze töreni hepimize bir şeyi, bir kez daha kanıtlamış oldu. Biz duygusalız. Ölenlere, hayatta iken gösterdiğimizden çok daha fazla saygı gösteriyoruz. Ya da insanların değerini ölünce anlıyoruz.

    Dün izlerken yine düşünüyordum... Bu törenlere katılan, gözyaşı döken, slogan atan kitlelerin bir bölümü seçimde Ecevit’in partisine oy verseydi, o parti en azından yüzde bir oy alıp siyasetin dışına itilmiş olmazdı.

    Bunlar Türkiye’ye özgü ilginç olaylardır. Belki sosyologların, bilim adamlarının ciddi biçimde irdelemesi gereken değişik hadiselerdir.

    VE YiNE HANIMEFENDi!

    Bülent Ecevit için özel yasa çıkarıldı, Devlet Mezarlığı’nda toprağa verildi. Yakın gelecekte ilginç olaylar yaşayacak gibiyiz! Bunu Ecevit ailesinin en yakını olan gazeteci arkadaşımız Fikret Bila dün Milliyet’te bir kez daha ve kesin bir dille yazdı. Yazının başlığı, "İkinci kabir ODTÜ ormanında hazırlanacak". Özetliyorum:

    "Daha önce yansıttığımız gibi, Rahşan Ecevit, Devlet Mezarlığı’nı Bülent Ecevit için ebedi istirahatgáh olarak düşünmüyor. Devlet Mezarlığı’nı geçici bir kabir olarak düşünüyor... Bülent Ecevit’in ebedi istirahatgáhı olarak ayrı bir kabir hazırlığı yapılıyor. Burası büyük olasılıkla Oran’daki ODTÜ ormanında, Rahşan Ecevit’in seçeceği bir yere yapılacak. Rahşan Hanım, Bülent Ecevit’in devlet mezarlığına defnedilmesinden sonra, asıl kabir için yapılacak hazırlıklarla ilgilenecek."

    Şimdi Hanımefendi’ye sormak gerek! Eşiniz 172 gün hastanede kaldı. Aklınız neredeydi? Devlet Mezarlığı’na niçin razı oldunuz? Oyun mu oynuyorsunuz?

    Bir insanın Devlet Mezarlığı’na gömülmesinden daha büyük onur, daha büyük şeref var mıdır? Ama belli ki, Hanımefendi bunu içine sindiremiyor. Eşinin oraya gömülmesine "geçici olarak ve lütfen" razı olduğu anlaşılıyor.

    İstediği, evlerinin tam karşısındaki ODTÜ ormanına -birlikte- gömülmek!.. Ve bu amaçla kendisine de anıtmezar yeri ayarlamak!

    Bir süre sonra ilgili makamlara başvuruda bulunup şöyle diyecek:

    "Biz yeni yer bulduk, Bülent’in naaşını Devlet Mezarlığı’ndan alıp oraya gömeceğiz. Orada ikimiz için anıtmezar yaptıracağız. Devlet Mezarlığı’ndan çıkarılması için gerekli işlemin yapılması!.."

    Kimse kusura bakmasın. Bir cenaze töreninin hemen ardından bunları yazmak istemezdim. Ama insan bazen istemediği, hoş olmayan şeyleri de yazmak zorunda kalıyor. Yazdıranlar utansın.

    Birkaç gün önce de aynı konuyu yazmıştım: Devlet Mezarlığı’na gömülmek çocuk oyuncağı değildir.

    Şimdi bu doğrultuda neler olacağını izleyelim:

    1- ODTÜ veya Çankaya Belediyesi, Hanımefendi’nin kaprisi doğrultusunda bir anıtmezar yeri -arazi- ayarlayıp onlara tahsis edecek.

    2- Ecevit ailesinin bu anıtmezara gömülmesi için yeniden Bakanlar Kurulu kararı çıkarılacak.

    Şimdi burada uyarıyorum ve istirham ediyorum:

    Bülent Ecevit, toplumun her kademesinden en büyük saygıyı gördü ve Devlet Mezarlığı’na defnedildi. Bu saygıya Cumhurbaşkanı, hükümet, Genelkurmay ve yüzbinlerce insanımız dahil.

    Gerek ODTÜ Rektörlüğü ve gerekse Çankaya Belediyesi, yeni bir anıtmezar projesini derhal unutmalıdır.

    Bakanlar Kurulu, yeri ve zamanı geldiğinde bu duygu sömürüsüne alet olmamalı, kararname çıkarmayı reddetmelidir.

    Hanımefendi ise artık kaprislerine bir son vermeyi öğrenmeli, bu kadarının ayıp ve topluma saygısızlık olacağını bilmelidir.

    Yeter artık!



    .................................................. ................................................






    Herşeyden önce kendinizi sorgulayın...Eceviti bizler seçtik yakın tarihi boşverin en son hükümet olduğundaki krizi hatırlayın ...Öyle meydanlarda Eceaavitt garaoğlaann demeyle ekran karşısında vah vah gitti değerli bir siyaset adamımız demeyin...aklınızı kullanın...gelmiş geçmiş en başarılı hükümet adamının ülkeye ne yaptğını anımsayın...


    Şimdi biriniz çıkar ve der ki...Atatürk...

    Aferin bildiniz...ya sonrası...


    Aha şimdi başımızda Tayyip var...ondan beter...


    bu topik uçar arkadaşlar...


    siyasi meselelere artık prim yok...(muş) kaynak by BBRR...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  3. #103
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    *************************************************
    »»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan kilitlenmiştir.»»»»»»
    Forumda açılan başlığa atılan mesajlarda başlık konusunun dışına çıkılmamalıdır. Konunun Devamında Yine Konu Dışına Çıkılıyorsa Konunun Akibeti Doğrultusunda : Konunun Kilitleniş Nedeni Açıklanarak Kilitlenecek yada Silinecek!Forum ortamına kişisel problemler, anlaşmazlıklar taşınamaz. Konu dışı yazışmalarınızı forumun özel mesaj özelliğni kullanarak yapabilirsiniz. Tüm yazılar, yazan kişinin sorumluluğundadır ! Doğabilecek herhangi bir problemden www.motosiklet.net sorumlu tutulamaz!
    Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
    Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
    Şikâyetler için... info@motosiklet.net
    ************** Site Yöneticisi: BBRR **************
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]


    REKLAM ALANI
6. sayfa BirinciBirinci ... 456

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler