Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Foruma yazı yazabilmekte bir sanat... Ama...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Sina_Afyoneri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2005
    Tüm kalabalık forumlarda görmüşsünüzdür...

    Hiçbir durum yokken bazen forum alanı, yetişkin bildiğiniz insanlar tarafından karşılıklı hakaretlerle adeta boyanıyor. Seviye denen şey haliyle azalıp zamanlada tamamen kayboluyor.

    Tüm bunlara vesile olan baş faktör ise; karşıt düşüncelilere yapılan saygısızlıklar...

    Bir vatandaş kendinden emin bir şekilde düşüncesini ortaya koyuyor. Bir diğeride kendinden emin olmak bir yana dursun tamamen egolarını dinleyerek, bireysel olarak fanatiği olduğu herhangi bir aracı veya başka bir şeyi hararetlenerek savunuyor.

    Karşı taraf ise haliyle düşüncesini farklı ispat yollarına giderek diğerlerine kabullendirme yoluna gidiyor.

    Bu kez ise diğeri iyice zıvanadan çıkıyor ve karşısındakine hakaret ediyor veya onun söz konusu konuda hiçbir şey bilmediğini iddia ediyor.

    Ortalıkta karışıyor tabii... Ama burda esas kabahatliler, dünyaca kabullenilmiş gerçeklerin üstüne, içlerindeki ego veya fanatizmi dinleyerek çocukça diretmeler yoluyla kendi düşüncesini karşısındakine adeta zorla kabul ettirmek isteyenler oluyor elbette.

    Yapmayın...

    Burada kendi fanatiği olduğunuz ürünlerin üstünlüğünü kabul ettirdiğinizde biliyorsunuzki elinize geçecek hiçbir şey yok.

    Eğer karşınızdakinin düşüncesini tasvip etmiyorsanız ukala bir tavırla onun o konuda bilgisiz olduğunu söylemek veya ona hakaret etmek yerine "bence şu söyledir" deyip geçebilirsiniz. Böylece ne karşınızdaki, ne de siz moralinizi bozmak durumunda kalmazsınız.

    Hiç olmadık bir markaya veya modele hayranlığınız, hatta duygusal bağınız olabilir. Fakat bunları eleştiren kişiler haliyle ve haklı olarak olacaktır. Sonuçta burası bir bilgilendirme platformu ve herşeyi mantık sınırları dahilinde eleştirmek ve övgüde bulunmak kullanıcıların hakkı.

    Bazı yazılanlar size inanılmaz gelebilir. Ama sizin inanıp inanmamanız karşınızdakine yalan-yanlış şeyler söylediğini iddia etme özgürlüğünü vermez !

    Bu doğrultuda kullanıcılarımızdan; daha seviyeli, daha saygılı ve bireysel fanatizmin karıştırılmadığı bir forum düzeni bekliyoruz.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    28 Mart 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Peugeot Speedfight II
    Harika bir noktayı dile getirmişsin, sonuna kadar katılıyorum
    imza, safrane

  3. #3
    ice300 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2004
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    XT660R
    bu işin duayeninden böyle bir yazı gelirdi zaten katılıyorum
    sürebiliyorum, öyleyse varım
    www.bikepics.com/members/ice300

  4. #4
    MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2005
    Şehir
    Antalya / Merkez
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Ya arkadaşlar ben kavga etmek kapışmak istemiyorum bu ne bir başkasının söyleyeceği laflar altında ezilmekten korkmamdan kaynaklanıyor ne de başka bir şeyden.Ben bu siteye sadece almak istediğim motor konusunda bilgi almak ve araştırmacı bir kişilğim olduğu için edindiğim bilgileri arkadaşlara bildiğimce anlatmak düşüncesiyle üye oldum.Birisi metal music dinliyorum diye bana saldırır.Birisi neymiş gilerayı aprillayı bayii olduğu için çok iyi bildiği düşüncesiyle saldırır.Nedir ya bunlar ben ilk girdiğim günde bir arkadaş edindim burada ve yaklaşık 1 haftadır gayet güzel bir şekilde konuşuyoruz msn den.Niyetim tartışıp moral bozmak değil asla!Ama çok üstüme gelirlerse bende patlarım ve inanın o bana saldıranlardan çok daha iyi cümleler kurup fikirlerimi ve görüşlerimi koruyabilirim.Kimsenin bir başkasının görüşüne ve düşüncelerine aşağlayıcı bir tavırla saldırmaya hakkı yok.
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

  5. #5

    Üyelik
    15 Mayıs 2005
    Motosikleti
    Hangisi ?
    Kim demiş motosikletin duayeni diye ?

    1992 veya 1993'te olacak Autoshow'da yazıyordu. "Motosikletin duayeni Sina Afyoneri" diye...

    Yani sadece "motosikletin duayeni" değil...

    Çok güzel Sinan abi...

  6. #6
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Mustafay,

    MeTaL, stres yapma sorun varsa ÖM at bana görüşelim.

    bu da çıkışa gel gibi oldu
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  7. #7
    MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2005
    Şehir
    Antalya / Merkez
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Prometheus tamam çıkışa gelirim Özel mesaj atacak birşey yok aslında ama ister istemez insan stres yapıyor insan oğlunu anlamak zordur ve bir o kadar da kolay , tabii ki bu demek olmuyor ki yanlışlarımız üstüne gidip superstar ve bir caylak örnek vererekten sonradan caylağın kendimiz olduğunu anlamayalım.Özel mesaj atacak bir konu olursa elbetteki atarım ama sanıyorum ki buradaki birçok insan saygı ve hoşgörü sayesinde tartışmaları aşıp düzlüğe çıkacaktır.Tabii eğer içinden çıkılamayacak bir konu olursa Prometheus çıkışa gelirim ha bu arada 1992 ve 1993 de "olacak" değil "olmuş" olan autoshow diyecektin sanırım
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

  8. #8

    Üyelik
    15 Mayıs 2005
    Motosikleti
    Hangisi ?
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı
    Mustafay,
    O smiley ne öyle BMW R 1150 RS'in far düzeni gibi ?

  9. #9
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Bir üstteki mesajın karmaşıklığı içindi ama boşver. Espiri güzeldi ayrıca
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  10. #10
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    :: MESAJLARIN İÇERİĞİ, KULLANILAN ÜSLUP VE KURALLAR

    + MOTOSİKLET.NET sitesine ait olan bu forum sayfaları, bilgileriniz paylaşmanızı, sizlerin sorunlarınıza başka kullanıcıların yardımı ile çözüm bulmanızı, dilerseniz motosikletler hakkında sohbet edebilmenizi, sahip olduğunuz ve satmak istediğiniz ürünleri duyurabilmenizi sağlamak amacı ile kurulmuş ve size ücretsiz sunulan bir hizmettir.

    + MOTOSİKLET.NET forumları, motosiklet.net sitesi tarafından sizlere sunulan bir olanaktır, bir amme hizmeti değildir ve hiç bir şekilde sınırsız özgürlük vaad etmemektedir. Motosiklet.net, belirlenmiş olan kurallara uymayı reddeden kullanıcılara bu hizmeti vermek zorunda değildir. Dolayısı ile, kullanıcıların aklına esen her davranışta bulunması ve istediği mesajı atması söz konusu değildir. Kullanıcılar, foruma kendi özgür iradeleri ile geldiklerine göre, forum kurallarına da uymak durumundalardır.

    + MOTOSİKLET.NET forumlarının en belirgin özelliği, kullanıcıların mesajlaşmalarında yakalanan belirgin düzeydir. Bu güzel çizgiyi korumak mutlaka kullanıcının görevidir. Bu nedenle, mesajlarınızda küfür ve benzer kaba ifadeler kullanmamanız ve kişileri aşağılayıcı ya da tahrik edici tavırlardan uzak durmanız tavsiye olunur. Küfür içeren, aşırı laubuali, başka bir kullanıcıya saldırı amaçlı yada gelen olarak çirkin bulunan mesajlar yöneticiler tarafından silinecektir. Küfürlü yazışan kullanıcı, tarzını değiştirmemekte ısrarlıysa, forum dışıı bırakılacaktır. LÜTFEN Bu Forumun Sükûnet ve Asayişini KORUMAYA ÖZEN GÖSTERİNİZ.

    + Her Konuda Yazılmış Mesajlarda POLEMİK KONUSU Yaratmak (Aksi Fikirlerini Hoşgörüsüz ve Sert Bir Üslupla Yazıp Tartışma Konusu Başlatmak), Tüm Üyelere ve Yöneticilere Yasaktır. Bir Uyarı Yapmanız Gerekiyorsa Tahrik ve Tahkir içermeyen Bir Üslup KULLANMAYA ve Verdiğiniz Cevap Size Atfen Yazıldığında Göstereceğiniz TEPKİYİ Gözönüde Bulundurarak, BİRKAÇ KEZ Okuduktan Sonra Postalamayı ADET Haline Getiriniz. Aynı Şekilde, Mesajına Sert Bir Karşılık Alan Üyenin, Yangına Körükle Gidip Tartışmayı Daha da ALEVLENDİRMESİ de Bu Kural Kapsamındadır. Bu Tarz Davranışlara devam Edenler Önce UYARILIR, Davranışlarına Devam Etmeleri Durumunda Kayıtları Silinir. Kişisel tartışma şekline dönüşen yazılar, forumdan çıkarılacaktır.

    + Kibar, Nazik,Yardımsever, Saygılı ve Sevecen Olun... Unutmayın ki Esprili Olmak Sululuk Yapmak, Laubali Davranışlarda Bulunmak Değildir... Alaycı, Aşağılayıcı ve Küstah Mesajlar Atmayın, IRC Üslubu Kullanmayın, TÜRKÇE Konuşulduğu gibi YAZILAN Bir Dil Değildir, Dolayısıyla TÜRKÇE'nize Özen Gösterip Sahip Çıkınız ve DOĞRU Yazmaya Dikkat Ediniz... Diğer Bir Üyeye Özel Mesajlarla Hakaret, Taciz, Sürekli, Rahatsız Edici veya Aşağılayıcı mesajlar Atılması Forumdan ihraç Nedeni Olacaktır... Lütfen Mesajlarınızın Konuları Arasında Müstehcen ve Cinsel İçerikli, Belirli Kişi veya Kesimleri, Milletleri Aşağılayan, Siyasî, Dinî veya Her Türden Tartışmaya Sebep Olabilecek, Konular Olmamasına Dikkat Ediniz. Bu Tür Mesajlar Uyarısız Silinir.

    + Forumların sağlıklı işlemesini sağlamak ve olabilecek sorunların çözümlenmesine yardım etmek göreviyle, her foruma bir ya da bir kaç yönetici (moderator) atanmıştır. Forum yöneticisi ve forum moderatörleri, bu metinde listelenen kurallara aykırı mesajları silme, düzenleme ya da açıklayıcı eklemeler yapma yetkisine sahiptirler. Mesajı bu kurallara aykırı olduğu için silinen bir üyenin, bu konuda forum yöneticilerine hesap sormak yada açıklama istemek gibi bir ayrıcalığı yoktur.

    + Forum içerisinde rahatsız olduğunuz mesajları , üyeleri forum içerisinde tartışmadan önce lütfen forum yöneticileri bildirin. Forum yöneticileri gerekli düzenlemeyi yapacaklardır.

    + Forum yöneticileri, başlangıcı sorunsuz olsa da, bir süre sonra kurallara aykırı mesajlar içermeye başlamış bir mesaj dizisini gerek gördüklerinde tümden silmeye yetkilidir.

    + Kurallara aykırı davranışları tespit edilen kullanıcının, sorun yaratan mesajı silinecek ve kendisine bir uyarı verilecektir. İkinci bir uyarıdan sonra aynı davranışlarda ısrar eden kullanıcı ise forum dışı bırakılacaktır.

    ... Motosiklet.Net Forum Yönetimi ...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler