HAYATLARIMIZ BİRBİRİMİZE BAĞLI

İlkyardıma hayatımızın her anında ihtiyacımız olduğunu yaygınlaştırmak adına motor kullanıcıları arkadaşlarıma bu tarz eğitimleri şiddetle tavsiye ediyorum. Eylül ayında 19-20 Eylül tarihlerinde bir eğitim periyodu var. İşlerim çok yoğun olduğu için ben katılamıyorum bedeli 200 ytl imiş.... Bilgi için 0212 473 30 74 Kader Kumbasar ile görüşebilirsiniz... Aslında ben istiyorumki bir 10 kişilik grup oluştursak kasım ayında falan uygun bir yerede medline ekibini çağırsak ve eğitimi orada alsak.. Bence bu konuya duyarlı her arkadaş bu eğitimi almalı .... yada birleşip bir kapalı grup olarak onların halkalı daki merkezinda bir eğitim alalım... sizler ne dersiniz yorumlarınızı bekliyorum... Çünkü bazen yolda seyir halindeyken bir kaza görüyorum ve elim kolum bağlı kalınca vicdan azabı duyuyorum...

aşağıda bana gelen tanıtım dosyasının dökümü var.


İlkyardım nedir?

Kaza veya hastalık sonucu yaşamı tehlike arz eden kişiye, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek için olay yerinde, tıbbi araç gereç kullanmadan, ilaçsız olarak çevre koşullarından yararlanarak yapılan ilk müdahaledir.

Amaç…

•Hayati tehlikeyi ortadan kaldırmak
•Yaşam fonksiyonlarının sürdürülmesini sağlamak
•Hasta ya da yaralının durumunun kötüleşmesini engellemek
•Hasta ya da yaralının iyileşmesine yardımcı olmak

Neden İlkyardım?
•Olay yerinde ilk 5 dakikada doğru ilkyardım uygulaması ile ölümleri en aza indirmek mümkündür.
•Kaza ölümlerinin %10’u ilk 5 dakika içinde,%54’ü ise ilk yarım saat içinde meydana gelmektedir.
•Vakaların %18-25’i zamanında yapılan ilkyardım müdahaleleri ile kurtarılabilecek vakalardır.

Bu rakamlardan anlaşılacağı gibi iş kazaları sonucu maddi ve manevi kayıplar, önemli boyutlara ulaşmaktadır. Bu nedenle ülkemizde ilkyardım, iş sağlığı ve iş güvenliği alanında çok ciddi tedbirlerin alınması mecburiyeti vardır.








Çözüm; İlkyardım Eğitimi...

İnsanlara sağlıklı ve mutlu bir yaşam sunmak, kaza ve yaralanmalarda, sağ kalımı arttırmak ve kalıcı sakatlanmaları en aza indirmek için ilkyardım eğitimlerinin yaygınlaşması gerekmektedir.

Sertifikalı veya sertifikasız ilkyardım eğitimlerini verme yetkisi sadece Sağlık Bakanlığından yetki almış İlkyardım Eğitimi Merkezleri’ne aittir.



HAYATLARIMIZ BİRBİRİMİZE BAĞLI