Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

11 Eylül Gerçeği (Loose Change). Mutlaka İzlemelisiniz.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    clint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı saykoshey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Filmin 5:45 dakkikasinda kuyruk parcasi gorunuyor yerde.

    Bir ucak beton bir duvara carpinca neler oluyor...
    http://www.youtube.com/watch?v=K3DDZU1C-hc

    Benim aklimda artik bu konuda hic bir supe yok cunku bu konu uzeri benim tanidigim ve saygi duydugum kisiler bir rapor hazirladi ve bu raporun sonuclarini kabul ediyorum.

    Pentagon'a ucak carpti bunu kabul ediyorum ama birde su var. Sen bir terrorist sen... elinde bir ucak varsa... neden Beyaz Saray sadece bir kac kilometre ilerideyken, gidip Pentagon gibi temeli saglam bir binaya carpiyorsun? Beyaz saray daha gorkemli ve daha kolay bir hedef.

    Bence artik ucakmiydi degilmiydi, WTC patlamami yoksa kendisimi cokdu, bu tartismayi birakip. Kim ve neden bunu yapti tartismasina basliyalim.

    Zaten filmde de uçak değil füzeydi demiyolar, ama bir boing olmadığını ispatlıyorlar ve görgü tanıklarının çelişkili ifadeleri var farkındaysanız. 6 tonluk boing motorlarını neden hiç izi yok deniyor mesela. Artı kulelerle ilgili de diğer yanan ya da uçak çarpan WTC'den daha küçük binaların çökmemiş olması ilginç değil mi sizce. Ya da sahibinin daha olay ortada yokken deli bir paraya terör sigortası yaptırması. Bir çok konuda ciddi şüpheler uyandırması bile filmi başarılı kılıyor. Unutmamalı ki, biri bir şey iddia ettiğinde mutlaka ona karşı çıkanlar da karşı tezler geliştirirler. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Önemli olan olayın bahane edilerek sonrasında uygulanan politikalardır. Bunu da yansıtıyor film.
    (Bu arada bir boing'le bir jet uçağının arasındaki büyüklük farkını hepimiz biliriz sanırım)
    Karşıt film denilense,(benim izleyebeldiğim kısmında) aynı filmin üzerine yazılar bindirip anlatılanların 9/11'le bağlantısını soruyor? Çok daha ilginç açıkçası, becerememişler ya da uğraşmaya bile gerek görmeden bir anti kampanyaya kalkışmışlar(kalkışan kim acaba, bu kadar şaibeli ve kötü sonuçlara yol açan olayı kim evet olay aynen budur diye savunuyor merak konusu), bunu bile görmek komplo teorisi kurmak için bir sebep bence. Zaten filmde de bize karşı çıkanlar bizle alay ediyorlar deniyor. Yapacak birşeyi kalmayanlar alay ederek ya da hakaret ederek kendilerini savunurlar, screw versiyonda da 1 saat 22 dakikalık film için "4 dakika oldu hala 9/11"le bir bağlantı kurulamadı" ya da "90 sayfalık dokümanı bir cümlede özetleyip bağlantı kurmayı denemek aptalca" gibi alaycı cümleler yazılmış. Loose Change'i yapan gençler bunun yapılabileceğini de öngörmüş kısacası.

    Tarih bir gün gerçekleri ortaya çıkartır, ama 11 Eylül olayında bunu beklemeye bile gerek kalmadığı görülüyor, çok daha çabuk düştü takkeler.
    "Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    saykoshey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX-12R, Hayane?
    Alıntı clint adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zaten filmde de uçak değil füzeydi demiyolar, ama bir boing olmadığını ispatlıyorlar ve görgü tanıklarının çelişkili ifadeleri var farkındaysanız.
    Bunlarin hepsini onceden gormusdum. Bir Cesna veya kucuk patlayici madde dollu olan bir ucak oldugunu soyluyorlar.

    Bu imkansiz birsey, cunku kucuk bir ucak o binaya okadar hasar veremez.

    Cogu kisi Pentagon'un nekadar buyuk bir bina oldugunu ve bir Boeing 757-200 nekadar "kucuk" bir ucak oldugununun farkinda degil.

    Pentagon 5 katli 4 kademeli temeli cok saglam dev bir bina.

    Bir Boeing 757, kanat boyutu 38,05 metre ama kabin boyutu sadece 3,5 metre. Kuyruk yusekligi 13,6 metre ve ucaginin tamami 47,32 metre uzun.

    Guvenlik kameralarinda gorunen sey, bir Boeing 757 veya ona benzer bir ucak. Bunu guvenlik kameralarinda crash yerine arasindaki mesafeye olcup Pentagona vuran ucagin boyutunu ispatladilar.

    Burda insan perspektief dedigimiz bir sorun var. Boeing deyince aklimiza dev jumbojet'ler geliyor ama aslinda bir 757 okadar buyuk degil. Pentagon diyince, Pentagon bir bina ve cogu kisi gormedigi icin nekadar dev bir bina oldugunun farkinda degil. Resimlerdeki gordugumuz hasar dev binanin yaninda hic birsey olarak gorunuyor ama aslinda hasar cok buyuk.

    Bunu gorgu taniklarin ifadelerinden ispatliya bilirsiniz. Bazilari KOCAMAAAAAAAAN BIR JUMBO JET gordu, bazilari sadece kucuk 8 kisilik bir propellor ucak gordu, bazilarida bir helikopter gordu.

    6 tonluk boing motorlarını neden hiç izi yok deniyor mesela.
    O filmde cok buyuk bir hata var. Boeing 757 Rolls-Royce motoru kullanmiyor. 757 ustunde 2 tane General Electric (GE) CFM 56-3C1 var. Bu motorun ozellikleri soyle. 60 inch (1,5 metre) kallin, 8,5 metre uzun ve "sadece" 2,5 ton agir, yani motor agirligi 5 ton. Benim verdigim linkde turbinleri goruyorsunuz, yine perspektif olayi. Biz ucak motoru diyince kos kocaman turbin bekliyoruz ama bu turbin sadece 1,5 metre.

    Bunlari ispatliyan Amerikan muhendisleri degil, bunlari ispatliyan Hollandali professorler ve muhendisler, bazilarindan ben ders aldim ve dediklerine cok saygi duyuyorum.

    Dedigim gibi ucak carpti carpmadi, ucakdi degildi, bunlar aslinda anlamsiz tartismalar. Ben bir 757 olduguna cok eminim cunku bunun ispatini getiren kisiler cok buyuk saygi duydugum kisiler.

    Aslinda burda o ucaklari kim kullandigini, kim emir ettigini ve bu kisilerin motifleri ne oldugunu tartismamiz lazim.
    HER TÜRK ASKER DOĞAR

  3. #23
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Çelik-betondan güçlendirilmiş ve zırhlı 50cm'lik duvara 800 km/s hızla çarpan alüminyumdan (hani kola tenekesinin yapıldığı madde) bir yolcu uçağının çizgi filmlerdeki gibi bir silüet çıkartacağını bekleyenler için komplo teorileri daha akla yatkındır.

  4. #24
    kasabalı_45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2006
    Şehir
    Turgutlu-MANİSA
    Motosikleti
    Yeniden Yamaha Crypton-R
    yalnız patlamadan bi kaç saniye önce alt katlarda sırayla meydana gelen paylamalar benimde aklımı karıştırdı

  5. #25
    clint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Aslında gereksiz tartışıyoruz galiba, benim asıl anlatmaya çalıştığım artık ayyuka çıkan, amerikanın iki yüzlü ve savaşkan politikalarıydı. Ama motosiklet konusunda da olduğu gibi yine teknik bilgilerle birbirimize birşeyler ispatlamaya çalışıyoruz. Öyle ya da böyle, sonuç olayın getirdikleridir. Ve bu olayda şaibeler sürmeye devam edecektir. Boing mi çarptı, füze mi çarptı bunlar değil asıl mesele. Bu arada burada kimsenin o çarpışmadan bir çizgi film uçak silueti beklediğini sanmıyorum.(ama polemik bekleyenler hep olacaktır) Ben daha fazla uzamaması için artık kesiyorum. Filmi izleyen kendi kanaatlerini edinecektir zaten. Benim de teknik değil ama politika, felsefe ve sosyolojide ders aldığım ve çok saygı duyduğum hocalarım vardır. Ama onların tuttuğu ışıkla beraber kendim birşeyleri çözüp inanmaya çalışıyorum. Film ortada ve küçücük bir şüphe uyandırıp bizim gibi bir çok insanı tartıştırabiliyorsa bu olumludur.
    Bence de neyin çarptığından ziyade kimlerin çarptırdığı üzerine eğilmek gerek. Paylaşımda bulunan herkese teşekkürler.
    Hoşçakalın.

    Ve bunlarda son veriler olsun:

    "Aslına bakarsanız E çemberine bir uçak çarptığını kanıtlayan herhangi bir delilimiz yok." (Lee Evey, Pentagon Onarım Müdürü)

    Açığa çıkan en önemli skandallardan biri de, 11 eylül olayından tam iki ay önce, temmuz 2001’in ilk iki haftası içinde Laden’in Dubai’deki USA hastahanesinde idrar yolları iltihabı nedeniyle tedavi görmesi ve aynı süre içinde lokal CIA görevlisi ile görüşmesidir. Laden aynı günlerde lokal CIA yöneticisi Lary Mitchell ile görüşmüştür. Dubai emirliği Laden’in 4- 14 temmuz 2001 tarihinde ülkelerindeki Amerikan hastahanesinde tedavi gördüğünü açıklamıştır. Lokal CIA şefi Lary Mitchell’de bu hastahanede Laden ile aynı günlerde görüştüğünü fransızca yayın yapan İsviçre TV kanalı gazetecisi Labéviére’ye anlatmıştır. Laden Dubai’de lokal CIA görevlisi ile görüştüğü sırada, 1996 yılında Clinton tarafından imzalanan antiterör yasasının sonucu olarak USA güvenlik örgütleri izlenmekteydi. Yine Laden, 1998 yılında Kenya ve Tanzanya’daki USA elçiliklerine yapılan saldırıların sorumlusu olarak sözde aranmaktaydı.(http://www.sinbad.nu/ramazanhediye.htm)

    Bu arada ilgilenenler için birkaç tane daha yerli link vereyim:

    http://www.habertakimi.com/habergoster.asp?id=499
    http://www.siyonizm.net/11_eylul_yalani.htm
    http://www.8sutun.com/node/18284
    "Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler