Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Anket: Ömrümüzü sadece yaratıcıya itaat edip etmediğimizin sınanması için mi yaşıyoruz?

Katılımcı sayısı
35. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • evet, sadece bunun için yaratıldık.

    9 25.71%
  • hayır, yaratılma sebebimiz bu değil.

    8 22.86%
  • biz yaratılmadık ki, evren kendi kendine bir oluşum içerisinde.

    17 48.57%
  • kararsızım

    1 2.86%
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Varlığın sebebini hiç düşündünüz mü? yada merak ediyor musunuz?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı Hırbonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haktan Akdogan : Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı


    Ula fatih,bula bula bu kacigin videosunu mu koydun , bu adam mi seni etkiledi ?

    Video yu tiklamadim bile,ama nerdeyse yuzde yuz eminim ki zirvalamistir..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:50 ----------



    Bu anlattiginda metaryalistlik nerde ?

    Dunya ya 50 km capinda bir goktasi dusse ve birak insani canli yasam bile kalmasa mesela,evrende kalan tum galaksi ve yildizlar artik var olmayacak mi ?

    İnsanoglu iste boyle bir varlik,tum evrenin merkezinin kendisi oldugunu dusunuyor.. acınası bir durum
    mesele bu işte, elimizdeki veriler bize kesin bir şey söylemiyor, zaten yukarıda yazdıklarımı dikkatle okursan orada "Haktan Akdoğan görüş paylaşımı yapmış" dedim, yani kendisi "bilgi paylaşıyorum" dese de ben onu "görüş" olarak çeviriyorum çünkü ortada bir kanıt yok..

    birçoğumuzun bildiği üzere duyu organlarımız yetersiz.. belli frekansın dışındaki sesleri ve ışıkları algılayamıyoruz, mesela 16 bin hertz üzerine çıkıldığında artık sesi duymaya başlıyoruz ve aynı durum görme için ve diğerleri içinde geçerli... ben bunu beynimiz içinde mevcut görüyorum yani düşünemediğimiz şeyler vardır diye tahmin ediyorum ve bu yüzden aksini iddia edecek bir kanıt göremedikçe hiç kimseye kaçık yada bilmiyor yada yalan söylüyor gibi kesin ithamlarda bulunamam.

    ama anlattıklarının bazılarına inanmak beni daha huzurlu yapıyor ve bana kaç kişi inanır bilmem; anlattığı bir hususu 3 defa tecrübe ettik. tecrübe şu;

    - istanbul esenyur bölgesinde rahmetli dedeme ait 4 katlı apartman var, dedemin vefatından sonra 5 çocuğuna kaldı ve hemen satıp parayı bölüştüler.. bir zaman sonra kulağıma dedikodular gelmeye başladı, o eve gelen kiracı fazla durmayıp evden geri çıkıyormuş, dediklerine göre yaşlı ve bastonlu bir dede "çıkın evimden" diye onları kovuyormuş ve gelen kiracılar korkup evden çıkıyorlarmış. sonraları o ev yıkıldı ve bir mütait yeni apartman yaptı, şu anda sorun yok.

    bu anlattığım hikayenin benzerini bizzat "istanbul büyükçekmece - kumburgaz" bölgesinde ben yaşadım, gecesi gündüzü yok, evde resmen bizimle yaşayan ruhani varlıklar vardı, ben daha 11 yaşındayım ve okuldan geldiğimde mutfaktan 2 dakika arayla gelen ses sonucu evden kaçtım, gündüz saat 15:30 sıralarında oldu bu. abilerimin yanına yani iş yerine gittim ve üzerimde okul elbiseleri var, yani 15:00 saatinde okuldan çıkıp evde hemen ATARİ nin başına oturmuştum ama korkuyla o şekil iş yerine kaçtım.. ve sonra abilerim zaten yorgun kan ter içinde küfür ederek kovmaya çalıştılar, git eve üstünü deiş falan dediler ama ben gitmemiştim..

    ve aradan aylar geçti, biz düzceliyiz ve düzce de cumayeri bölgesinde fındık tarlasına gittik, annem babam ve ben gittik, 2 abim evde kaldı, bir hafta ev onlarda, dükkanımıza bakacaklar ve evde bir hafta alem yaparlar artık yani genç adamlar neyse işte bir haftanın sonunda biz Düzce den döndük ama abimler bir kaç günden sonra eve hiç girmemiş, dükkanda kanepede yatmışlar... nasıl olduğunu anlatmalarını istedi annem ve şu şekilde;

    -bizim gittiğimizin ilk gecesi yada sonraki gece işte tam hatırlamıyorum, çevreden "volkan abi, motorcu murat(badi), iki abim ve aklıma gelmeyen bir kaç genç daha evde kağıt falan oynuyorlarmış, arkadaş çevresi evde takılıyor işte, sonra bizim evin uzun bir koridoru var ve koridorun sonunda sağda ve solda 2 oda var, oradan sesler geliyor ve bunlar duymamazlıktan geliyor, çünkü herkes gibi bir yerden gelen sesleri başta önemsemeyiz ama ikinci yada üçüncü kez duyunca rengimiz atmaya başlar.. bunlara da aynen öyle oluyor ve korkudan hepsi evden kaçıyorlar... durumu mahallemizdeki bakkalcı "özcan abi" ye anlatıyorlar ve onu çağırıyorlar eve, hep beraber kapıya geliyorlar ve özcan abi; içeride ki şeye sesleniyor; beni duyuyorsan kapıya 3 kez vur şeklinde sesleniyor ve kapıya gelen 3 vurmadan sonra hepsi kaçmış..

    sonrası işte biz düzceden bir geldik ev leş gibi, mutfakta bulaşıklar küflenmiş, ortalık dağınık şekilde, yani hakkaten abimler korkudan eve girmemiş... yani ben o sıralar yine 11 12 yaşındayım ve buna inanıp inanmamaktan ziyade bu olaylar benim belleğime kaydedildi..

    yaşadığım her şeyi kıyaslamak üzere belleğime kaydediyorum normal bir insan olarak, kısmen tembel biriyim ve hemen her şeye inanmamam gerektiğini ama kesin kanıtı görmedikçe de bir ifadeye yalan yada doğru dememeyi öğrendim.

    sizlere bu 3 hikayeyi anlattım ve kaçık denilen "Haktan Akdoğan" videosunda diyor ki; insanlar öldüğü zaman sizleri mezarın başında görürler, dualarınızı ve konuşmalarınızı duyarlar, bir enerjiden ibaret olan bu ruh bazen eski yaşadığı yerlerde bulunmaya devam eder, bu tamamen o ruhun eriştiği bilince bağlıdır,

    bizler bir insan olarak enerjiden, frekanstan ibaretiz, bizim dünyadaki bu bedenimiz öldükten yani dünyadaki büründüğümüz bu frekanstaki vücut işlevini kaybettikten sonra öz enerjimize döneriz(ahiret hayatı) bu enerji yani bu bilinç tekrar reenkarne olacaktır ama başka bir formda ve başka bir boyutta veya tekrar dünya içerisinde bilincin yükselmesi için farklı bir formda reenkarne olacaktır.

    "haktan akdoğan" anlatımına göre inançlıların "tanrı" diye tabir ettiği varlığı bu adam "kaynak" diye tanımlıyor ve biz her zaman ona bağlıyız diyor, yani biz kaynaktan hiç kompmadık, bağlılığımız bilincimiz ile orantılı olduğunu ve bilincimiz yükselmedikçe dünyadan kopamayacağımızı söylüyor. bir yandan da yaratanın yani bilincimizin kendimiz olduğunu söylüyor. tabi dediğim gibi ben insanların görüşlerine değer verdiğim için görüş sahibi insanları dinlerim ve kimisinin görüşü hoşuma gider ve benimsemek isterim kısman yada tamamen, kimisinin görüşünü beğenmesem de bir tecrübe olur deneyim olur yine dinlerim.

    adam bir dünya şey anlatıyor, bunlar yaz yaz bitmez.. merak eden adam izler, ona buna kaçık diyorsun, kime inanacağız? din ile alakası olmayan ilahiyatçıların kendi düşünceliri için manipüle edilmiş tercümeleri ve anlatımlarına mı inanacağız?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    05 Şubat 2021
    Hayatin bizim dusledigimiz kadar sığ bir amacı oldugunu dusunmuyorum. Bence ruhumuzu tertemiz yapmak cok onemli. Maneviyati doyurmak. Illa din ekseninde demiyorum, bir canli sevmek, bir bitki yetistirmek, hak yememek , inanmak ( neye istiyorsan) , arinmak . Hazcilik hepimizin yaptigi ama yanlis olan bir yol. "Iyi" olmak, ve yureklere dokunmak bence mesele. Inanirsin inanmazsin kendi bilecegin iş , ama ilk dinlerden tutun da son dine kadar ortak paydalar hep ayni. Samanin gunesi selamlamasi ile kildigimiz namaz seklen ayni. Insan inanmaya ihtiyac duyar , ve istemeye. Sunu soylemek lazim, kimisi totem kimisi dua kimisi yakarma kimisi karma desin, kesinlikle yuksek frekansli bir etkilesim bu evrende var. Biraz karisik oldu belki ama bu hayat sadece hayat idame ettirmekten cok ote bence , keske gayesini biz de bilebilsek.
    fatih.met bunu beğendi.

  3. #23
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Kasım 2019
    Fatihcim,kendini gelistirme caban ve gelisime acik olman(akp yi terk etmen guzel bir ornek) cok guzel.

    Fakat simdi youtube da buldugun bir soytarinin fikirlerini dikkate deger bulman uzuyor beni.

    Ne demis ustad haktan;

    "insanlar öldüğü zaman sizleri mezarın başında görürler, dualarınızı ve konuşmalarınızı duyarlar, bir enerjiden ibaret olan bu ruh bazen eski yaşadığı yerlerde bulunmaya devam eder, bu tamamen o ruhun eriştiği bilince bağlıdır"

    Bu kadar komedi yeter sanirim

    Adam olmus daha once,tecrube etmis bu konuyu..

    Aq ulke sirk yemin ediyorum..gecen bir video gordum yerin derinliklerinde yasayan bir kavmi anlatiyor,adamin tam 900.000 uyesi var.

    Bu haktan da iste bu soytarilarin bir cesidi.

    Biraz daha bilimsel ve felsefi takilmani oneririm,nacizane ;)

  4. #24

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Hepimizin enerji ve frekanstan oluştuğu doğru. Doğru olan bir şey daha var , bildiğimiz enerji toplamın sadece %5-10 u mu ne , kalanı saptayamıyoruz ve ne olduğunu bilmiyoruz , muhtemelen işin tüm sırrı da o alemde. Bunu görmeyi ve kontrolü öğrendiğimizde artık yaratıcı biz olacağız. Gene bir doğru var , bu düşündüklerimizi tüm insanlar daha önce düşündüler ve çoğu din buradan kaynaklandı. Ancak hepsinin kendine göre saçmalıkları ve tutarsızlıkları var , çünkü insan aklı o kadarına yetiyor.
    Bunlar materyalist düşünenlerin çıkarımları.
    İşin maneviyatçı tayfasındakiler açısından tartışılacak bir yönü zaten yok , onlar için bu konular çoktan halledildiğinden gereksiz konuşmalar. Hepsinin kendi kitabı en doğrusunu yazar ve tartışılamaz.

  5. #25

    Üyelik
    19 Şubat 2016
    Her insanın yeryüzüne gelip yaşayıp, ölmesi ve bu döngünün sürekli devam etmesi başlı başına bir sınavın var olduğunu gösterir. İnsanda akıl düşünme kabiliyeti var fakat, kendi edindiğim tecrübeme de dayanarak söylüyorum insan gerçekten çok aciz ve muhtaç bir varlık. Biraz nefes darlığı çek, Bir yerin kırılsın, veyahut hayati organın iflas etsin (Allah kimseye yaşatmasın) biraz elden ayaktan düş çaresiz zavallı oluveriyorsun. İnsan dünyaya gelirken çıplak yalnız gelir, ölürkende aynı şekil yalnız başına toprağa yuvarlanır kimsesiz gider. Ölüm ötesinde yaşanacakları ise Son Peygamber Hazreti Muhammed Aleyhisselam ve ona indirilen Kur'an insanın hangi aşamalardan geçeceğini haber veriyor. Ömrüm boyunca bir çok şey yaşadım ve aklıma kazınan bazı olaylar öyle sandalyeye yan oturup metafizik felsefi cart curtla açıklanacak şeyler değil, arkadaş anlatırdı Askerde nöbette uyuduğum birgün adamın biri yapıştı yakama uyuma diye sirkeledi beni, bir kalktım tüylerim diken kimse yok, meğerse bunu diyen kişi o mevzide Şehid olan bir Askermiş yani insan bazen herşeyi bilime uydurayim diye saçma sapan voltaj , öklit bağıntısı tarzı şeylerle açıklama getirmeye çalışıyor sadece kendilerini kandırıyor. Hayatın özetini anlatmak gerekirse Doğarsın ölmek için, ölümden sonrası ise zor bir süreç, inanmasanızda bunlar yaşanacak hesap verilecek, evet belki beşeri kanunlarda açık vardı insanların hakkını yedin,trilyonlarca vergi kaçırdın oradan buradan avukat edindin kurtuldun, belki kimsenin gücü sana yetmedi ve binlerce masum insanı öldürdün kimini yerinden yurdundan ettin, peki öldün kurtuldunmu tabiki hayır asıl Adalet divanı kurulacak ölüler tekrar diriltilip mahşer yerine getirilecek ve herkes orada hesaba çekilecek.,
    bursalıali ve ekremcelik00 bunu beğendiler.

  6. #26
    HaktanCbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Ducati Monster 696
    Alıntı Hırbonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fatihcim,kendini gelistirme caban ve gelisime acik olman(akp yi terk etmen guzel bir ornek) cok guzel.

    Fakat simdi youtube da buldugun bir soytarinin fikirlerini dikkate deger bulman uzuyor beni.

    Ne demis ustad haktan;

    "insanlar öldüğü zaman sizleri mezarın başında görürler, dualarınızı ve konuşmalarınızı duyarlar, bir enerjiden ibaret olan bu ruh bazen eski yaşadığı yerlerde bulunmaya devam eder, bu tamamen o ruhun eriştiği bilince bağlıdır"

    Bu kadar komedi yeter sanirim

    Adam olmus daha once,tecrube etmis bu konuyu..

    Aq ulke sirk yemin ediyorum..gecen bir video gordum yerin derinliklerinde yasayan bir kavmi anlatiyor,adamin tam 900.000 uyesi var.

    Bu haktan da iste bu soytarilarin bir cesidi.

    Biraz daha bilimsel ve felsefi takilmani oneririm,nacizane ;)
    bir an alindim Salih aga sovecektim sovmedim helal et

  7. #27
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı darkmotor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Her insanın yeryüzüne gelip yaşayıp, ölmesi ve bu döngünün sürekli devam etmesi başlı başına bir sınavın var olduğunu gösterir.
    hayır göstermez, varlığımızı hangi güce borçluyuz bunu tespit edebilecek kabiliyetimiz yok, hiç kimse burada kesin bir şey söyleyemez, ikna etme çabalarını severim ama kesin ve sert ve net konuşanlar, kibarlıktan ve mütevazilikten uzak olanlar daha çok itici oluyorlar.

    Alıntı Hırbonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fatihcim,kendini gelistirme caban ve gelisime acik olman(akp yi terk etmen guzel bir ornek) cok guzel.

    Fakat simdi youtube da buldugun bir soytarinin fikirlerini dikkate deger bulman uzuyor beni.

    Ne demis ustad haktan;

    "insanlar öldüğü zaman sizleri mezarın başında görürler, dualarınızı ve konuşmalarınızı duyarlar, bir enerjiden ibaret olan bu ruh bazen eski yaşadığı yerlerde bulunmaya devam eder, bu tamamen o ruhun eriştiği bilince bağlıdır"

    Bu kadar komedi yeter sanirim

    Adam olmus daha once,tecrube etmis bu konuyu..

    Aq ulke sirk yemin ediyorum..gecen bir video gordum yerin derinliklerinde yasayan bir kavmi anlatiyor,adamin tam 900.000 uyesi var.

    Bu haktan da iste bu soytarilarin bir cesidi.

    Biraz daha bilimsel ve felsefi takilmani oneririm,nacizane ;)
    bir ömür bizim bilinçlenmemize yetmemiş ise ikinci defa aynı hayatı farklı formda yaşamaya devam etmek bana mantıklı geliyor, tıpkı ölüp de dünyadan ayrılamamak gibi.. her ne kadar mantıklı gelse de yarın bir başka görüşü daha fazla benimseyebilirim.. kesinlik yok, emin olamıyoruz, eğer hiç uyanmasaydık rüyada olduğumuzu anlayabilir miydik? böyle cümleler etkileyici

    bizim gibi insanlar sebep arar iken aramızdan bazıları aklına bile getirmiyor, tek düşündükleri mal mülk, para pul, şan şöhret, yeme içme, gezme tozma, çeşitli dünya işleri... biz varlığı sorgular iken çoğu insan aklına bile getirmiyor..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:39 ----------

    ben hiç bir zaman çok kazanayım diye dua etmedim mesela.. bu inanca aykırıydı, şimdi insanların saçmaladığını daha kolay anlıyorum, inançlarına ters şeyleri inançları çerçevesinde hareket eder gibi yapıyorlar.. piyango oynayım allahım ne olur bana çıksın diyenler, yada kredi çekip faiz işlerine yatırıp sonra da "allah utandırmasın işallah" diyenler. onlara salak gözüyle bakıyorum, öyleler.

    piiiuuuuvvvv, bazen o kadar aptal olabiliyorlar ki yani böyle aptalları görmemek için şans diliyorum kendime sadece.

  8. #28
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı HaktanCbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir an alindim Salih aga sovecektim sovmedim helal et
    Adamin nick'i sövgü zaten. Her mesaj yazdığında kendi kendine Hırbo demiş oluyo

  9. #29
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Simülasyon evreninde yaşıyor olma ihtimalimiz de var. Matrix ! :D

    yaratılış amacı aramaya gerek yok, insanlar bunları düşüne düşüne kafalarından tanrıları uydurdular dünyayı b.k götürüyor
    fatih.met bunu beğendi.

  10. #30
    Mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2019
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    BMW R 1250 GS
    Alıntı SuleymanE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir ara bende bu konuları düşünüp araştırıyordum, fakat şunu fark ettim ki yaşamın kaynağını veya asıl gayesini bulmak benim anlayışımın çok ötesinde.
    Yeni şeyler öğrenip aydınlandıkça aslında daha ne kadar az şey bildiğimi anladım. Çok büyük bir bulmacanın sadece ufak bir kısmını çözmüş gibi hissettim ve bu konunun net bir cevabını bulamayacağıma ikna oldum.

    Açıkçası biz fanilerin varlığımızın kaynağını sorgulamasını, daha emeklemeyi yeni öğrenmiş bir bebeğin türev, integral hesapları yapmaya çalışmasına benzetiyorum.
    İnsanlık tarihine bakarsak 1752 de elektriğin deneyle ispatlandığını, 1879 da da ilk elektrik ampulünün icat edildiğini görüyoruz. Öncesinde gece olunca aydınlatma için alev üreten cihazlar kullanan bir türüz neticede. Benim fikrime göre gerçek anlamda 1900 lerden sonra bilimsel olarak çok iyi bir ivme yakaladığımız söylenebilir. Tüm bu ivme ve gelişmelere rağmen halen yolun başındayız, bu yüzden kendimize fazla yüklenmeyelim

    Ancak yaşamın gayesi olarak bir faniye (yani kendime) belirlediğim basit hedefler var elbette. Bunlar ;

    -İlk etapta kendime, aileme ve sevdiklerime faydalı olabilen, iyi bir birey olabilmek
    -İkinci etapta, İçinde yaşadığım topluma ve doğaya daha faydalı bir birey olabilmek
    -Son olarak da (biraz ütopik olacak ama) tüm insanlığa faydalı bir birey olabilmek

    Benim kendimce hedeflerim bunlar. Şimdilik son hedefimden baya uzaktayım, ama benim için önemli olan hedefe varmak değil zaten, o uğurda mücadele etmek.

    Eğer olur da içinizden biri varoluşumuzun gerçek sebebini bulursa, bana da dm den söylesin
    Gerçekten çok mükemmel bir yorum. Harfiyyen katılıyorum.
    SuleymanE bunu beğendi.

  11. #31
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    Hiçbir şey yoktur.
    Bir şey varsa bile bilinemez,
    Bilinse bile başkalarına bildirilemez.

    gorgias
    fatih.met bunu beğendi.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

  12. #32
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hiçbir şey yoktur.
    Bir şey varsa bile bilinemez,
    Bilinse bile başkalarına bildirilemez.

    gorgias
    Aynen böyle...

    Herkesin farklı düşüncesi mevcut. İnsanlara "sen niye öyle geri zekalı şeyler düşünüyon lan" muhabbetine girmeden, farklı insanların farklı düşünmesinin normalliğinin farkında olarak bir arada insan gibi geçinmeye çalışmak herkesin avantajına...

    Dine inanmak isteyen insanın inancına, inanmamayi tercih edenin bu görüşüne sataşmanın kimseye faydası olmaz. Bunlar insanların özgürlük alanı. Biz nasıl A görüşünde özgürsek, başkaları da B tercihinde özgür. Tartışmak tabii ki güzel ve olumlu, ancak insanların bizim görüşümüzü benimsemesini beklemek doğal değil. Şahsi tercihler bunlar.

    Refah seviyesi ileri ülkelerin hemen hemen hepsinde durum bu.

  13. #33
    mavzer-i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hypermotard 796 / vulcan s / versys 650
    kuran çok derin bir dille yazılmış ve türkçeye çevrilirken çok eksiklikle çevrilmiştir.
    bazı yerlerde bizim namaz diye türkçeye çevirdiğimiz yerlerde o anlamda kullanılmadı
    yada hırsızlık yapanın elleri kesilsin derken anladığımız anlamda kullanılmadı
    arapçanın bazı kuralları var. çok mecaz kullanılıyor kitapta.
    bunu kendi ülkesinde olanlar bile tam anlayamıyor iken biz zaten anlayamayız.

    bizde bile sözde tarikat hocaları kendi işlerine gelecek şekilde anlatıyorlar.
    bizimde kuzular saf saf peşlerinden gidiyor

    yazacak çok fazla şey var ama konudan sapmayalım.

    bence benim varlığımın sebebi yaratıcıya ibadet etmektir.
    ama burada ibadet etmekten kasıt benim düşünceme göre
    yardıma muhtaç olana yardım etmek. paylaşmak. iyi davranmak. ve kötü sayılacak davranışları sergilememek.

    5vakit namazım yok belki ama en azından biliyorumki. bazı 5vakitlilerden daha iyiyim çevreme.
    drtayfun bunu beğendi.

  14. #34
    YasinC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    mavzer-i bu nasıl bir tezatlık yhu

  15. #35
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Kasım 2019
    Alıntı mavzer-i adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kuran çok derin bir dille yazılmış ve türkçeye çevrilirken çok eksiklikle çevrilmiştir.
    bazı yerlerde bizim namaz diye türkçeye çevirdiğimiz yerlerde o anlamda kullanılmadı
    yada hırsızlık yapanın elleri kesilsin derken anladığımız anlamda kullanılmadı
    arapçanın bazı kuralları var. çok mecaz kullanılıyor kitapta.
    bunu kendi ülkesinde olanlar bile tam anlayamıyor iken biz zaten anlayamayız.

    bizde bile sözde tarikat hocaları kendi işlerine gelecek şekilde anlatıyorlar.
    bizimde kuzular saf saf peşlerinden gidiyor

    yazacak çok fazla şey var ama konudan sapmayalım.

    bence benim varlığımın sebebi yaratıcıya ibadet etmektir.
    ama burada ibadet etmekten kasıt benim düşünceme göre
    yardıma muhtaç olana yardım etmek. paylaşmak. iyi davranmak. ve kötü sayılacak davranışları sergilememek.

    5vakit namazım yok belki ama en azından biliyorumki. bazı 5vakitlilerden daha iyiyim çevreme.
    Ya simdi yil 2020 olunca bazi seyler ister istemez sorgulaniyor.

    Neymis el kesme cezasi mecaziymisss,itaat etmeyen esi aslinda dovun demiyormusss(son yillarda yapilan ceviriler ile 50 yil onceki cevirileri karsilastirin)

    Yakinda aslinda ay ikiye bolunup sonra birlesmedi,mecaziii bir anlatim var burda derlerse hic sasirmam.

  16. #36

    Üyelik
    20 Mayıs 2018
    sebeb deyince aklıma gaffur gelir

    amaçsızca

    The Dude bunu beğendi.

  17. #37
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    Alıntı ',' adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sebeb deyince aklıma gaffur gelir

    amaçsızca

    https://www.youtube.com/watch?v=EzjONTDslik
    ilker canikligil hakkında henüz net bir fikre varamadım. (film konusunda biraz ters düşüyoruz)
    ömer aygün, hakkında bilgi sahibi olduğum bir karakter değildi. bu video serisi sayesinde biraz bilgi sahibi olduğumuzu düşünüyorum. (yalın alpay'ı da tavsiye ederim, yalağuz o biraz siyaset işine meyletti.)

    buradaki problem;
    ömer aygün batı felsefesi üzerine bilgi sahibi ve doğal olarak her şeyi onun üzerinden anlatıyor.
    batı felsefesi size wu wei ya da wabi sabi gibi görüşleri açıklamakta yetersiz kalıyor.
    kabaca wu wei bir anlamda miskinlik,
    wabi sabi ise estetik kavramına farklı bir bakış olarak açıklanabilir.

    bunun yanında budizm, taoizm gibi fikirlerin kirlenmemiş özlerine dokunma lüksünden bizi alıkoyuyor.
    bu da (gotama buddha değil) doğal olarak insanlığın fikir mirasından tam olarak faydalanmamızı engelliyor.
    bu coğrafyada, maalesef doğu dediğimiz zaten akla gelen ortadoğu yani bereketli hilal içerisinde yeşermiş olan fikirleri görüyoruz. bunlar da genel olarak ibrahimi dinler olarak kendisini aşikar ediyor.

    misal;
    mavzeri kendi hayat görüşünü açıklamaya çalışırken bundan ötesine geçmekte zorlanıyor, bu oldukça doğal.

    aradaki farkı şöyle açıklamaya çalışayım.

    leon filmini seyretmeyen azdır.
    matilda, leon'a çiçeğini çok sevseydin onu rahat edeceği bir yere ekerdin diyor.
    doğu (uzakdoğu) ile batı medeniyeti arasındaki temel fark burada kendini gösteriyor.
    çiçeği masanızda görmek ya da çiçeği dalında sevmek.

    bu konuları ve daha fazlasını ilahiyat kürsüsünde islamdan bağımsız olarak konuştuk, bu aralar burası biraz ıssızdı.

    esasında haşmetin temas ettiği konu oldukça mühim.
    "similis simili gaudet" yani benzer benzeri bulur.
    bir anlamda hoca hocayı tekkede deli deliyi dakkada bulur.
    ve insan kendisi gibi olanlar ile rahat eder, farklı fikirlere tahammül etmekte zorlanır.

    "homo homini lupus" kabaca insan insanın kurdudur.

    "et nihil humanum" insana aykırı değil. ne varsa bu göğün altında hepsi doğaldır.

    ve bütün bunların üzerinde "nosce te ipsum" kendini bil.

    belirttiğim gibi felsefi bakış açımızı zenginleştirme işini ilahiyat kürsüsünde sürdürme gayretindeyiz, katılım maalesef az. sanırım konuların ağırlığı biraz ürkütücü.

    bilemiyorum.
    ',' bunu beğendi.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

  18. #38
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilker canikligil hakkında henüz net bir fikre varamadım. (film konusunda biraz ters düşüyoruz)
    ömer aygün, hakkında bilgi sahibi olduğum bir karakter değildi. bu video serisi sayesinde biraz bilgi sahibi olduğumuzu düşünüyorum. (yalın alpay'ı da tavsiye ederim, yalağuz o biraz siyaset işine meyletti.)
    Lafi gelmisken;

    Ilker Canikligil'i takip ediyorum, genel olarak soylemek istedigini soyluyor ve bu hosuma gidiyor. Insanlarin tepkisinden korkupta yalan soylemiyor. Sinema konusunda ben de ters dusuyorum bazen.

    Yalin Alpay'i ise netligi sebebiyle seviyorum, dinliyorum. Siyaset kisminda sizinle ayni fikirdeyim, gerek varmiydi bence yoktu.
    The Dude bunu beğendi.

  19. #39

    Üyelik
    20 Mayıs 2018
    zihin dans etmeli


  20. #40
    HaktanCbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Ducati Monster 696
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adamin nick'i sövgü zaten. Her mesaj yazdığında kendi kendine Hırbo demiş oluyo
    tam hırbo işte ne yaparsın
    2014 cbr 250r-2017 cbr 500r-2006 vfr 800-2016 cbr 650f-2008 ducati 848-2013 ducati monster 696


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)