Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kripto para madenciliği

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    01 Nisan 2020
    Motosikleti
    MT-09 SP
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayır, genel olarak coin işinin kolay para kazanmak üzerine olduğu düşüncesi hakim. Oradan giydiriyorlar.
    Vizyonsuzluğun ve çekememezliğin bu kadarı herhalde. Zaten oradaki kitle Türkiye'nin bir yansıması gibi.
    Madem bu kadar kolay, sende yap sende kazan. Kimseyi yapmaması için tutan yok ki.
    espresso bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2020
    Şehir
    Kütahya>Ankara
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kartı alırken hangi bellekle geleceği şans işi. Ben overclock etmek yerine underclock ettiğim için bellek markası farketmemişti. underclock edince elektrik tüketimi çok düşüyor ama hash performansı o kadar düşmüyor, tam güzel noktayı bulunca en karlı hali oluyor hem daha az ısınıyor.
    Mesela şu an elimde son kalan nvidia 1070ti ekran kartında hiç ayar yapmazsam 140W gibi bir tüketimi var, clock ayarlarını CORE220 MEM1200 PL100W şeklinde ayarladım, kart kendini max 100W ile sınırlandırıp core clocku ve voltajını kendi ona göre ayarlıyor ve bu hali ile hiç ellemediğim hali arasında performans farkı yok denecek kadar az var ama elektrik tüketimi 140W'dan 100W'a düşmüş oluyor haliyle dah akarlı hem de daha az ısınıyor. AMD kart kullandığım zamanlar da yine gpu, mem clock ayarlarını deneyip en uygun performans ve en az tüketim yaptığı ayarı bulup o şekilde serin serin çalıştırmıştım ki radeon r9-280x (bir zamanların efsane kartlarındandı) kartı tek başına 200W'dan çok çeken bir kart, kart başına 200W'a düşürünce güzel olmuştu.
    R9 280x çok güzel kartı. O zamanlar bilgisayarım yoktu, kütahyadaki vatan bilgisayara gidip vitrindeki Gtx 970e bakardım. O kadar güzel gelirdi ki gözüme anlatamam. mSIın gaming modeliydi, ejderhalı falan. Bir de R9 295x2 vardı o da efsaneydi.
    espresso bunu beğendi.

  3. #23

    Üyelik
    19 Şubat 2016
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhabalar,

    son günlerde patlama yapan bir konu, neredeyse herkes kripto para madenciliği yapmak için bir arayış içerisine girmiş durumda.. Oyuncu bilgisayarları için ekran kartları karaborsa olmaya başladı.. bu konu o kadar yaygınlaştı ki hangi yakımı arasam arka planda milletin konuşmalarını duyuyorum, arkadaş ile konuşuyorum ve arka taraftan "ddr2 de olur ddr3 de olur fark etmez" gibi sesler geliyor... bilgisayar ile hiç alakası olmayan insanlar bile artık arix dört yüz yetmişler(RX 470) fiyat performans kartı gibi yorumlar yapıyorlar...

    tabi ister istemez bende Fatih Met olarak bu işe giriştim.. şanda 5 tane "RX 570" ve 1 tame "RX 470" ekran kartım ile evde "ravencoin" kazımı yapıyorum.. kartların 120 watt güç tüketimi var, 6 kart 720 watt yapıyor ve işlemci anakart falan der iken yaklaşık 800 watt ediyor ve hata payı olarak ben 900 watt çekiyor hesaplıyorum.. günde 21 kilowatt elektrik yapar ve buda 90 kuruştan hesaplayınca günlük 22 lira elektrik tüketimi yapan bir sistemim var..

    bu sistem günlük yaklaşık 105 civarı RVN isimli kripto para üretiyor ve şu anda bir adet RVN fiyatı 1 lira 16 kuruş, yani şu anki kur fiyatı ile 120 küsür lira getiri sağlıyor ve 22 lira civarı elektrik yapıyor.. aylığa vurunca 600 liraya yakın elektrik yakıyor ve 3600 lira civarı getirisi var... tabi bu kripto paralar şu zamanlarda çok hızlı yükseliyor ve düşüyor bu sebeple kazançlar sabit değil..

    anakart, ekran kartları, psu ve riser parçaları ile yaklaşık 9 bin lira ödeme yaptım ve günlük 120 küsür bir gelir var şu anda merak edenler için söylemiş olayım.. şimdi aklımı kurcalayan tek şey var, önümüzdeki ay audi mi alsam yoksa bmw mi alsam onu karar veremiyorum??

    .................

    bu kripto para konularıyla ilgili konuşmak isteyenler için bir konu açayım dedim.. bu işi yapan benden başka kimler var onuda merak ettim.. ve bu işi merak edenlerin soruları varsa sorabilirler..

    kripto para konumuz hayırlı uğurlu olsun

    https://i4.hurimg.com/i/hurriyet/75/...0d601bb91a.jpg

    ve bu resimlerde benim küçük imalathanemin resimleri;

    https://i.hizliresim.com/zN7E9P.jpg

    https://i.hizliresim.com/iwHR91.jpg
    Kolay gelsin, bilgisayarla haşır neşir biriyim ama bu madencilikten hiçbirşey anlamıyorum, Haftada 50-80 dolar arası kazanım yapabilecek bir bilgisayarın maliyeti özelliği ne olmalı acaba.
    Birde bu bilgisayarlar sisteme nasıl entegre oluyor.

  4. #24

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Bu iş bu kadar basit mi? Al kartı tak fişe gelsin paralar.

  5. #25
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu iş bu kadar basit mi? Al kartı tak fişe gelsin paralar.
    Merkez bankasında para basmak gibi bir şey ismet abi.

  6. #26

    Üyelik
    10 Mayıs 2015
    Şehir
    ist-kadikoy
    Motosikleti
    2016 HONDA NC750X DCT-2016 YAMAHA N MAX
    yakinda kuresel ısınma dalgasina bu işe el atarlar.tum dunyada bu iş için harcanan elektirik hollandanin tukettiginden fazlaymis

  7. #27
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Alıntı pikatel34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yakinda kuresel ısınma dalgasina bu işe el atarlar.tum dunyada bu iş için harcanan elektirik hollandanin tukettiginden fazlaymis
    Evet çok elektrik harcanıyor ama burada amaç işlemlerin güvenli olmasını merkezi bir otorite olmadan sağlamak, bunun yolu da enerji harcamak. Bu kadar işlem gücü ile coin networkunde yapılan para transferi işlemleri bir çeşit dijital imza ile imzalamaya benzer bir yöntemle güvenli olarak kaydediliip geriye yönelik olarak değişiklik yapılmasına engel olunuyor. Mesela diyelim siz bana 1 BTC gönderdiniz, bu işlem kayıtlara geçtikten sonra artık bu işlemin geri alınabilmesi için varolan işlem gücünden daha fazlası işlem gücü gerekiyor bu da bu dağıtık yapıda imkansız bir şey çünkü o varolan kadar bir o kadar daha işlem gücünü hemen elde etmek imkansız oluyor.

    Tamam bitcoin madneciliği elektrik harcıyor ama bankacılık ve finans sisteminin merkeziyetçi yapısından kurtarma amacı taşıyor ve dünyada varolan bankacılık ve finans sistemi toplamda daha çok enerji harcıyor. Bir de büyük çaplı madencilik elektriğin ucuz olduğu yerlerde, çoğunlukla büyük barajların ya da jeotermal santralların şebekeye verilmeyen fazla üretimlerini satın alınarak yapılıyor yani kömürlü santrallere göre daha temiz kaynakları teşvik etmiş olunuyor.

  8. #28
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Ben yeni RTX3080 aldım ama maden değil uçmak için.
    [IMG][/IMG]
    BloodyBaron ve gurcanozturk bunu beğendiler.

  9. #29
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı darkmotor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kolay gelsin, bilgisayarla haşır neşir biriyim ama bu madencilikten hiçbirşey anlamıyorum, Haftada 50-80 dolar arası kazanım yapabilecek bir bilgisayarın maliyeti özelliği ne olmalı acaba.
    Birde bu bilgisayarlar sisteme nasıl entegre oluyor.
    olay şu...

    resimde gördüğüm gibi bir anakart alıyorsun ve gördüğün üzere istediğin miktarda da ekran kartı alıyorsun... ekran kartları anakartın üzerindeki küçük pci-express slotlarına takılıyor.. bunun için "pci-express x16 riser" isimli aparatlardan gerekiyor, her bir ekran kartı için bir aparat alacaksın...

    sisteme bağladığın ekran kartları sistemden ne kadar güç çekecek ise bu gücün yaklaşık %30 fazlasını veren bir tane 80+ sertifikalı güç kaynağı alıyorsun.. tercihen güç kaynakları fazla da olabilir yani bir sisteme 6 ekran kartı ve 2 güç kaynağı takarsın ve ekran kartlarının yarısını bir güç kaynağı besler ve diğer yarısını diğer güç kaynağı besler...

    bir adet flash disk alıyorsun ve çalışan bir bilgisayardan bu flash diske "hive os" sistemini "rufus" adlı uygulama ile yazdırıyorsun.. tabi bunun için internetten gerekli olan "hive os" işletim sistemini bulman gerek...

    youtube de ayrıntılı ve görsel anlatımlar var.. bu işi yapmak isteyen için 2 sorun var, ilk sorun para olması gerekiyor.. para var ise bir diğer sorun donanım bulmak.. bu mining işi şu günlerde fena yükselişte ve piyasada anakart bulamıyoruz, ekran kartı ve güç kaynağı bulamıyoruz..

    piyasa duman olmuş, oyuncu arkadaşlardan özür diliyorum, bende 7 tane ekran kartı var, 1 tane yeter iken 6 kişinin hakkına girmiş bulunmaktayım ama birde bizim akrabağa var, onda 81 tane ekran kartı var ve daha da alıyor...

    nvidia iyi bir çözüm bulmuş, mining için ayrı ekran kartı üretecek ve oyun için üretilen ekran kartlarında mining yapmayı engelleyecek..



    edit: RVN dün sbah 78 kuruştan 2 liranın üzerine kadar çıktı.. yani dün 8 bin liraya RVN alsaydınız 2 lira olduğunda satsaydınız,, hadi 2 lira zirvesini tahmin etmek zor olabilir ve siz 1 lira 50 kuruş iken satsaydınız yatırmış olduğunuz 8 bin lira 15 bin lira olarak dönerdi size..

    şu aralar borsacılar da fena kazanıyor.

  10. #30
    BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2020
    Şehir
    Kütahya>Ankara
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    olay şu...

    resimde gördüğüm gibi bir anakart alıyorsun ve gördüğün üzere istediğin miktarda da ekran kartı alıyorsun... ekran kartları anakartın üzerindeki küçük pci-express slotlarına takılıyor.. bunun için "pci-express x16 riser" isimli aparatlardan gerekiyor, her bir ekran kartı için bir aparat alacaksın...

    sisteme bağladığın ekran kartları sistemden ne kadar güç çekecek ise bu gücün yaklaşık %30 fazlasını veren bir tane 80+ sertifikalı güç kaynağı alıyorsun.. tercihen güç kaynakları fazla da olabilir yani bir sisteme 6 ekran kartı ve 2 güç kaynağı takarsın ve ekran kartlarının yarısını bir güç kaynağı besler ve diğer yarısını diğer güç kaynağı besler...

    bir adet flash disk alıyorsun ve çalışan bir bilgisayardan bu flash diske "hive os" sistemini "rufus" adlı uygulama ile yazdırıyorsun.. tabi bunun için internetten gerekli olan "hive os" işletim sistemini bulman gerek...

    youtube de ayrıntılı ve görsel anlatımlar var.. bu işi yapmak isteyen için 2 sorun var, ilk sorun para olması gerekiyor.. para var ise bir diğer sorun donanım bulmak.. bu mining işi şu günlerde fena yükselişte ve piyasada anakart bulamıyoruz, ekran kartı ve güç kaynağı bulamıyoruz..

    piyasa duman olmuş, oyuncu arkadaşlardan özür diliyorum, bende 7 tane ekran kartı var, 1 tane yeter iken 6 kişinin hakkına girmiş bulunmaktayım ama birde bizim akrabağa var, onda 81 tane ekran kartı var ve daha da alıyor...

    nvidia iyi bir çözüm bulmuş, mining için ayrı ekran kartı üretecek ve oyun için üretilen ekran kartlarında mining yapmayı engelleyecek..

    https://images.hepsiburada.net/asset...aa3a933369.jpg
    81 tane ekran kartı... Vay anasını.

    Sermaye varsa işi götürüyorsun demek bu.

  11. #31

    Üyelik
    19 Şubat 2016
    Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Bu işi yapan biri olarak giriş seviyesi için, hangi donanım tavsiye edersin maliyeti ne olur.

  12. #32
    BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    mining rig kurmak artık eskisi gibi kolay değil.parası olanlar için dahi en büyük sıkıntı şuan ekran kartı bulamamak zira belli ekran kartları piyasaya girmeden önsiparişlerle alınmış oluyor,piyasadaki ekran kartı fiyatlarının artmasıda bu yüzden.

    Bundan 2-3 yıl önce iyi bir ekran kartı ile eteryium,litecoin vb alt coinleri mining edilebiliyordu ve elektirik faturaları anlamında ciddi karlar elde edilebiliyordu ancak şuan için bu ev kullanıcısı özelinde mümkün değil çünki maliyetler çok arttı.

    sanılanın aksine varlıklı iş adamlarıda bu işlere girişmiş durumda.istanbul dışında sanayi elektiriğinden avantajlı konumda olan yerlerde bir konteynır içinde 150-200 kartlık mining rig sistemi kuranlar var.Böylesi bir sistemde ise "günlük 10000 dolar" civarı para kazanılıyor.Yani bir noktada "para parayı çeker" misali zengin kesimde bu işlere bulaşmış durumda.Özellikle bu pandemi sürecinde mining yapanlar hızla arttı.İnsanlar bitcoin üzerinde hep duruyor ama binlerce altcoin var ve hemen hemen hepsi mining ile kazanılabiliyor.Atıyorum bir rig sistemi kuran gidiyor dogecoin,tron gibi alt coinleri çok kısa zamanda büyük ölçkete kazıyor ve sonra bunu bitcoin vb yatırımlara çeviriyor.Birde bu işin borsa tarafı var ve ordanda ciddi para kazananlar var.

    Ben 2 yıl önce rig işlerini bıraktım,şuan borsa ve airdroplardan yürüyorum.Piyasayı takip ettiğimden tatmin edici rakamlar kazanıyorum ancak mining olayı şuan için beni çok aşan bir konu ancak ilerde farklı coinler için düşünmüyor değilim.

    madencilik (mining) olayının ise bitmesi mümkün değil..bitcoin biter ama altcoinler çalışmaya devam eder ve her altcoinde üretildiği andan itibaren bitcoine dönüştürülerek harcanması kaçınılmazdır,yani altcoinler bir nevi bitcoine çevirilmek üzere toparlanan coinler,bu anlamdada bitcoin bu pazarın kralı her zaman.
    fatih.met bunu beğendi.

  13. #33
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı darkmotor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Bu işi yapan biri olarak giriş seviyesi için, hangi donanım tavsiye edersin maliyeti ne olur.
    parası olan adam zaten bununla uğraşmaz, olmayan adam ise en ekonomiğinden 4 gb lik kartları alıp artık RVN kazımı ile başlayabilir, kazım yapılan bir çok kripto para var bu yüzden tercih seçenekleri mevcut ama şu anda RVN baya bir kazandırıyor ve bu kazançlı günler ne kadar sürecek bilmiyorum... bu işe borç harç ile girmeyin ve elinizdeki paranın tamamını bu işe yatırmayın derim..

    fazla da yardım etmeyi sevmiyorum, biraz çabalaman gerek.. mesela ben bu işe girmek için araştırma yapıyorum ve yardım istediğim zaman bu işi yapanlara "hangi kaynaklardan öğrenirim, bu işi yaparken hangi web sitelerden yararlanıyorsunuz" gibi kolay sorular sorarım, onlar şakkadanak bana linki verir kaçarlar ve zaten ben baktığım zaman öğrenirim..

    bu yüzden sizin biraz araştırma yapmanız lazım...youtube de "evde ethereum kazma" yazdığınız zaman çok çok kaynak var... bunun dışında ben zaten size 9 bin liraya kurduğum sistemin anlık getirisiyle beraber... yani zaten fazlasıyla bilgi verdim...

    ben bu videoyu izleyerek bu işi öğrendim


    Alıntı BlackGhost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mining rig kurmak artık eskisi gibi kolay değil.parası olanlar için dahi en büyük sıkıntı şuan ekran kartı bulamamak zira belli ekran kartları piyasaya girmeden önsiparişlerle alınmış oluyor,piyasadaki ekran kartı fiyatlarının artmasıda bu yüzden.

    Bundan 2-3 yıl önce iyi bir ekran kartı ile eteryium,litecoin vb alt coinleri mining edilebiliyordu ve elektirik faturaları anlamında ciddi karlar elde edilebiliyordu ancak şuan için bu ev kullanıcısı özelinde mümkün değil çünki maliyetler çok arttı.

    sanılanın aksine varlıklı iş adamlarıda bu işlere girişmiş durumda.istanbul dışında sanayi elektiriğinden avantajlı konumda olan yerlerde bir konteynır içinde 150-200 kartlık mining rig sistemi kuranlar var.Böylesi bir sistemde ise "günlük 10000 dolar" civarı para kazanılıyor.Yani bir noktada "para parayı çeker" misali zengin kesimde bu işlere bulaşmış durumda.Özellikle bu pandemi sürecinde mining yapanlar hızla arttı.İnsanlar bitcoin üzerinde hep duruyor ama binlerce altcoin var ve hemen hemen hepsi mining ile kazanılabiliyor.Atıyorum bir rig sistemi kuran gidiyor dogecoin,tron gibi alt coinleri çok kısa zamanda büyük ölçkete kazıyor ve sonra bunu bitcoin vb yatırımlara çeviriyor.Birde bu işin borsa tarafı var ve ordanda ciddi para kazananlar var.

    Ben 2 yıl önce rig işlerini bıraktım,şuan borsa ve airdroplardan yürüyorum.Piyasayı takip ettiğimden tatmin edici rakamlar kazanıyorum ancak mining olayı şuan için beni çok aşan bir konu ancak ilerde farklı coinler için düşünmüyor değilim.

    madencilik (mining) olayının ise bitmesi mümkün değil..bitcoin biter ama altcoinler çalışmaya devam eder ve her altcoinde üretildiği andan itibaren bitcoine dönüştürülerek harcanması kaçınılmazdır,yani altcoinler bir nevi bitcoine çevirilmek üzere toparlanan coinler,bu anlamdada bitcoin bu pazarın kralı her zaman.
    zaten karnı tok olan köpekler doysa bizler bu işlere hiç girmeyiz.. sıkıntı bu, karnı tok olan köpekleri doyuramıyoruz.. kahrolası mahluklar.

  14. #34
    BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)


    1 hafta öncesinin videosu..

    piyasada ekran kartı kıtlığı had safhada şuan,Türkiye resmi distribitörlerinin konu ile alakalı görüşleri ve ekran kartlarındaki fiyat yükselişleri sebebleri ile piyasa durumlarını güzel bir şekilde aktarmışlar.

    Belirtmekte fayda var;

    nvidia 3070 kartlar şuan piyasada 10000 tl den başlıyor fiyatları,3080 modelleri ise 13000 tl fiyatlardan satılıyor (marka ve özelliğine göre daha yüksek fiyatlılarıda var).

    Yeni çıkan 3090 karlar ise 30000 tl ye satışa sunuldu..

    yani kısacası geçmişte işe erken atılanlar çok kazandı,işleri büyütende oldu veya artan maliyetler karşısında madencilikten çekilip borsa ve airdroplardan yürüyenlerde var ancak bu yeni para şeklinin daha birçok alternatifli kazanç tipleride türeyecekdir zamanla.

  15. #35
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    bu videodaki arkadaşı da takip ediyorum, 2 tane nvidia 1080 ile sistem topluyor.. herkes kendi hesabına göre iş yapıyor.. dediğine göre 2 tane "nvidia gtx 1080 8gb" ekran kartı ethereum kazımı için toplam 70 mh kazım gücü veriyormuş ve şu anki ethereum fiyatı ile günde 9 dolar getirisi varmış.. bu kartı aradım ama satış ilanı bulamadım. tahminimce 5 bin liranın altında olmayacak bu yüzden 5 bin lira olarak hesap ediyorum ve iki kart 10 bin lira yapar.. güç kaynağı, anakart, işlemci, ram der iken sistem 12 bin lirayı geçebiliyor ama biz yine ucuzundan diyelim yani 12 bin liraya toplamış diyelim...

    12 bin lira vereceksin ve günde 9 dolarlık kazım yapacak... bana pek mantıklı gelmedi, öğrenmek için videolar izliyorum ama öğrendikten sonra kendi hesap kitabımı yapıyorum...

    ben 12 bin liraya gtx 1080 gibi kartlar almak yerine daha farklı sistem topluyorum...

    500 liraya 2 tane 600watt psu alacağım = 1000 lira psu

    2 tane 3 slotlu ddr3 eski anakart alacağım ve ikisini tahminen toplam 400 liraya bulurum = 400 lira anakart

    2 tane de ddr3 anakart için işlemci alsam tahminen 1151 pin olur oda g4400 tarzı işlemciler var yada g3240 falan var 190 liraya... 2 tane alacağım için 400 lira işlemcilere gider diyorum.. = 400 lira işlemci

    her anakart için 1 adet 2 gb ddr3 ram yetiyor ve tanesi 70 liraya buldum baya... = 140 lira ram

    riser aparat 30 liraya satıyor bilgisayarcı. = 6 tane riser 180 lira

    2 adet flash disk lazım = 70 lira iki tane flash disk (8gb olsa yetiyor)

    toplada ne etmiş bakalım; 70(flash disk) + 180(riser) + 140(ram) + 400(cpu) + 1000(psu) + 400(anakart) = 2200 lira alt sistemlere gidiyor.. 6 tane ekran kartı lazım bize... ortalama 1700 liradan 6 tane RX 570 tarzı ekran kartı alsak ki ben 1050 liraya almıştım ama şu anda 1500 küsür liralarda satılıyor.. 6 tanesi 1700 liradan 10.200 lira yapar.. 2200 lira alt takım ile toplamda 12.400 lira vermiş oluruz... peki ne kazandırır?

    bu 6 tane kart 78 mh kazım gücü veriyor ve buda şu anda günlük yaklaşık 100 civarı rvn kazımı yapar ve şu anda rvn adet fiyatı 1 lira 65 kuruş.. yani günde 165 lira kazandırır şu anki kur fiyatları ile... yani günlük 23 dolar falan kazandırıyor.. elektrik gideri ise ekran kartları için 110 watt, ilemci tanesi 55 watt ve anakart ram falan 40 watt yakar tahminen... 2 alt takım için 55+55+40+40 =190 watt alt takımlar yakar.. ekran kartları ise 6 tanesi 110 dan 770 watt yapar. toplamda 900 olmuyor bile ama biz ona 1000 yani 1 kilowat/saat yakar diyelim.. günde 24 kilowatt yapar.. 90 kuruştan 24 saatte 22 lira elektrik yakar...

    165 liranın 25 lirasını çıkınca günlük 140 lira cebe bırakır... yani gördüğünüz gibi videoda adam sistem topluyor ve bende onun ile aynı fiyata sistem topluoyrum.. o günde 9 dolar kazanıyor ben ise 23 dolar kazanıyorum.. onun aylık kazanç 1800 lira ve elektrik gideri 150 lira iken benim aylık kazancım 4950 lira ve elektrik giderim 650 lira... yani ayda benim cebe 4300 lira kalır iken onun cebine 1650 lira kalıyor...

    yani bunları hesaplayabilmek için bilim adamı olmaya gerek yok... tabi kazancın sabit kaldığını ve kurların sabit kaldığını düşünerek hesap yapıyoruz... sonuçta kur dalgalı ve kazançlarda öyle... bu her iki sistem toplayıcı içinde geçerli..


  16. #36

    Üyelik
    01 Şubat 2019
    Oyun konsollarıni kırıp bu işler niye olmuyor?Sonuçta işin ucunda para var.

  17. #37
    YasinC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Alıntı okanbagiscan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben yeni RTX3080 aldım ama maden değil uçmak için.
    http://<a href="https://hizliresim.c...hj.jpg</a></a>
    DCS sanırım

  18. #38

    Üyelik
    16 Kasım 2017
    kalpazanlığın heyecanı yok

    senyörler bu sosyal deneye daha ne kadar müsaade edecekler?

  19. #39
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Bu işlere önyargılı olanlardan biriyim. Hatta borsaya bile. Yakınlarımın tamamı borsada kaybetti. 2 evini satıp bu işlere yatırıp kaybeden insan tanıyorum. "sağlam tüyo aldım" dediklerinde "Oyunu kim yönetiyor, biliyormusun?" demiştim. Fakat işe yaramadı. Borsa, Bitcoin vs. kumar olarak görüyorum. İlgilenenlerin kendi bileceği iş.

  20. #40
    BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2020
    Şehir
    Kütahya>Ankara
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Alıntı AzÇok adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu işlere önyargılı olanlardan biriyim. Hatta borsaya bile. Yakınlarımın tamamı borsada kaybetti. 2 evini satıp bu işlere yatırıp kaybeden insan tanıyorum. "sağlam tüyo aldım" dediklerinde "Oyunu kim yönetiyor, biliyormusun?" demiştim. Fakat işe yaramadı. Borsa, Bitcoin vs. kumar olarak görüyorum. İlgilenenlerin kendi bileceği iş.
    Aynen ben de öyle. Bir yerde kazanan varsa kaybeden de olur. Bize gözüken herkesin kazandığı ama iş öyle değil.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)