Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Sağ el ağrısı(sinir kaynaklı olabilir)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    127 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Selam arkadaşlar. 2 hafta önce kuryeliğe başladım. Herşey güzel iyi gidiyor da bir kaç gün önce sağ elimde başparmağımın yanında bir ağrı başladı. Böyle bir sızlama söz konusu. Nedenini anlamak için buraya bir yazayım dedim başına gelen var mı çözüm nedir diye.

    Yani genel olarak sağ el başparmağımın orasında bir sızlama var. Motorla işe gitmem 15-20 dk sürüyor ama motora bindikten 5 DK sonra nerdeyse elimi kullanamayacak hale geliyorum. Bugün 2 kez durup elimi dinlendirmek zorunda kaldım mesela sabah işe giderken. Şöyle ki motor da sym x125 pro baya bi titriyor ön kısım o da rahatsız ediyor ama ondan bu kadar olur mu o da var. Başparmakta başlayan sızı ta dirseğime kadar gidiyor. Yani bana daha çok sinirlerle alakalı bir sorun gibi hissettiriyor. Şuan bile yazı yazarken hafiften ağrımaya başladı mesela. Sizce nedir bu durum? Başına gelen var mı hiç?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Sinir de olabilir, kas da. Dirseğe kadar gitmese eklem de olabilir derdim.

  3. #3
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2010
    De quervain tendinit olabilir. Testini kendiniz yapabilirsiniz.
    Diğer parmaklar baş parmak üzerine örtülerek yumruk pozisyonuna getirilir ve el bileği küçük parmak tarafına bükülür. Bu manevra De Quervain tendiniti olan hastalarda oldukça ağrılıdır.​
    112ciyiz

  4. #4
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    * Elinizi fazla sıkıyor olabilirsiniz ki çok tehlikelidir, sağlık açısından sorunlar yaratır, konforu ve sürüş sürenizi azaltır, uzun yolculukları çileye çevirir.

    * Eldiveninizin baş parmak kısmına gelen yerde muhtemelen iç kısımda bir dikiş hatası vardır, bu kısımdaki anormal baskı rahatsızlığa neden olabilir.

    * Gidon tutuş pozisyonunuz yanlıştır. Bileğinizi çok aşağıdan veya yukarıdan, gidonun çok iç veya dış kısmından tutuyor olabilirsiniz.

    * Öncesinde farketmediğiniz küçük bir eklem veya kemikte şekil bozukluğu sorununuz varsa motosiklet bu sorununuzu ortaya çıkartmış olabilir.

    En iyisi önce bir sağlık kuruluşunda ortopedi bölümüne görünmenizi, ardıdan gidon tutuş şeklinizi gözden geçirmenizi öneririm.

  5. #5
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    karpal tünel sendromu ( el bile sinirinin bir çeşit sıkışması, bazen 15 dakikalık bir ameliyat gerekebilir ) ya da yukarıda denildiği gibi tendinit ( tendon iltihabı ) olabilir.
    tendinit için sadece ağrı kesici, soğuk uygulama ve istirahat yeterlidir. sağlık kuruluşuna başvurun. rontgende çoğu şey belli olur.
    Geçmiş olsun..

  6. #6
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Aynı sorun bende de var. Başparmak civarındaki ağrı Pc ve mouse lardan uzak durduğum zaman iyileşme yoluna giriyor. Sanırım çok uzun süre mouse kullanmanın verdiği tahribat. Aynı elimin bileğimde de karpal tunel sendromu var(yıllardır). Sanırım ufak bir operasyon gerekiyor. Fakat bu zamanda hastaneye gidilmez...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)