Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

coca cola ve pepsi içmeyin!!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Tüm haber gündemini sallayan yazıları ve haberleri aynen alıntı yapıyorum. Üniversitelerden çıkan kararlar var. ingilteredeki üniversiteler bile onaylamış. bunca zaman içtik yav. tipik israil malı tartışmaları mı? değil mi?

    http://www.gidaraporu.com/gida_coca-...saklaniyor.htm

    'Formülü açıkla' kararı...
    Hindistan Yüksek Mahkemesi, Coca Cola ve Pepsi'den, ürünlerinde zehirli kimyasallar bulunduğu gerekçesiyle, devlet sırrı gibi sakladıkları üretim formüllerini 4 hafta içinde açıklamalarını istedi. Aksi halde yasak gündemde


    Milliyet,Vakit,Zaman gibi birçok günlük gazetelerimizde yayınlanan Haydarabat kaynaklı haberde belirtildiğine göre:
    Hindistan Yüksek Mahkemesi, Amerikan meşrubat devleri Coca Cola ve Pepsi'ye büyük darbe vuracak bir karara imza atarak iki şirketten üretim formüllerini açıklamalarını istedi. Mahkeme, kararına gerekçe olarak, bu iki içeceğin içinde sağlığa zararlı oranda tarım ilacı kalıntısı bulunmasını gösterdi.
    Coca Cola, 120 yıldan beri dünyanın en sıkı muhafaza edilen ticari sırları arasında gösterilen formülünü Atlanta'daki bir bankanın kasasında saklıyor. Formülü yalnızca Coca Cola'nın 2 üst düzey yöneticisi biliyor. Firma, olası bir kaza ihtimalini göz önünde bulundurarak formülü bilen bu iki yöneticinin aynı uçakta seyahat etmesine izin vermiyor.

    Kolacılara 4 hafta süre

    Coca Cola ve Pepsi'den ürettikleri soğuk içeceklerin içerdiği kimyasalları ve öteki katkı maddelerinin açıklanmasını isteyen Yüksek Mahkeme yargıçları S.B. Sinha ve Dalveer Bhandari, firmalara formülü bildirmeleri için 4 hafta süre verdi. Firmaların kararın gereğini yerine getirmemeleri durumunda Yüksek Mahkeme'nin Coca Cola ve Pepsi satışlarını durdurma yetkisinin olduğu ifade edildi. Bu iki firma, 1 milyar 100 milyonluk dev Hint pazarının açık ara lideri konumunda. Hindistan'da sivil toplum kuruluşu niteliğindeki Bilim ve Çevre Merkezi adlı örgüt hazırladığı bir raporda Coca Cola ve Pepsi'nin Hindistan'da satılan 11 ürününde yüksek oranda tarım ilacı kalıntısı bulunduğunu belirtti. 12 eyaletten alınan örneklerde Pepsi ürünlerinde zararlı kalıntı miktarının 2003'te yapılan ölçümlere göre 30, Coca Cola ürünlerinde de 25 kat fazla olduğu kaydedildi.

    Satışı yasaklanabilir

    Kararla ilgili bir açıklama yapan Hindistan'ın en büyük hukuk müşavirliği firması "Fox Mandal Little" avukatlarından Shreyas Patel, "Cola şirketleri karara uymazlarsa mahkeme satışları durdurabilir. Ama kimse 120 yıllık sırrını kolayca açıklamaz, hele Hindistan gibi bir ülkede. Hemen birisi çıkar, bunu kendisi üretir" dedi. Önceki gün açıklanan karar Hindistan Meclisi'nde de yankı buldu. Her partiden milletvekilleri Bilim ve Çevre Merkezi'nce hazırlanan raporun Pepsi ve Coca Cola'nın yasaklanması için yeterli kanıt sunduğunu savundu. Ana muhalefet partisi "Bharatiya Janata" milletvekili Vijay Kumar Malhotra, "Bu iki Amerikan şirketi milyonların hayatıyla oynuyor. Bu gibi uyarıları daha fazla göz ardı edemeyiz" diye konuştu.

    GIDA RAPORUNUN NOTU:
    Sitemizde kolalı ve gazlı içeceklerle ilgili yoğun bir yayın yaptığımız bilinmektedir. Bu ve benzeri haberler bu yayınlarımızın haklılığını göstermektedir. Coca cola ve Pepsi colanın yasaklanma haberi Amerikan ve İsrail güdümlü olmaları sebebi ile bizi daha fazla sevindirirken, tüm kola ve gazlı içiceklerin sağlığımıza ve bazı katkı maddeleri sebebi ile de inançlarımıza karşı olmaları yüzünden bilinçli tüketiciler olarak tümünden uzak durmamız gerektiğini bir defa daha hatırlatmak isteriz.

    http://www.gidaraporu.com/modules.php?name=News
    COCA COLA, PEPSİ COLA VE BENZERİ GAZLI İÇECEKLER İÇİN EL-EZHER’DEN HARAM FETVASI Mısır’da İslam Dünyasının en etkin eğitim kurumlarından biri olan El Ezher, Coca Cola ve Pepsi’nin haram olduğunu açıkladı. El Ezher üniversitesine bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi, yaptıkları bir incelemenin ardından Coca Cola ve Pepsi’nin içilmemesi gerektiğini açıkladı. Her iki içeceğin içinde domuz etinden bazı maddelerin konulduğunu tespit ettiklerini açıklayan Meclis, Müslümanları Coca Cola ve Pepsi’yi içmemeye davet etti.

    http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=179968
    İngiltere'nin önde gelen üniversitelerinden Sussex Üniversitesi'nde öğrenci birliğinin isteği üzerine tüm Coca Cola ürünlerinin satışı yasaklandı. Yasak kararına, Coca Cola şirketinin üçüncü dünya ülkelerindeki uygulamaları neden oldu. İlerleyen günlerde diğer İngiliz üniversitelerinin kampuslarında da aynı gerekçeyle Coca Cola ürünlerinin yasaklanabileceği bildirildi.
    İngiliz The Independent gazetesinin haberine göre Sussex Üniversitesi öğrencileri, Coca Cola şişelerinde tarım ilacı kalıntıları tespit edilmesinin ardından Hindistan'ın birçok eyaletinde Coca Cola'nın yasaklandığını vurgulayarak, şirketin Hindistan'ın yanı sıra Güney Amerika'daki fabrikalarında işçilere kötü muameleyi görmezden geldiğini de bildirdi.

    (Milliyet)
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    deer_152 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2006
    bunun acıklanmasına ne gerek var gayet kimyacı biri bunu ayrıştırabilir diye biliyorum bilmem yanılıyormuyum bunlar düzmece bence yıllardır içiyom hiç bişey olmadı

    olursada atın ölümü arpadan olsun ya koladan ölelim yada yollarda ama yolda kola içerken ölürsek way ki ne way

  3. #3
    Aytekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul/Şehremini
    Motosikleti
    ZS200GS
    Alıntı deer_152 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bunun acıklanmasına ne gerek var gayet kimyacı biri bunu ayrıştırabilir diye biliyorum bilmem yanılıyormuyum bunlar düzmece bence yıllardır içiyom hiç bişey olmadı

    olursada atın ölümü arpadan olsun ya koladan ölelim yada yollarda ama yolda kola içerken ölürsek way ki ne way
    Dur hocam acele etme bu kadar gitmeye, istersen ben sana bir iki demlik Çernobil çayı ayarlıyayım onu da iç vaktindeki devlet büyüklerimizin yaptığı gibi.

    Walla pes doğrusu, helal olsun
    Bişnev in ney çün şikâyet mîküned, Ez cüdâyîhâ hikâyet mîküned...

  4. #4
    musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2005
    Şehir
    ÇAYIROVA/KOCAELİ
    Motosikleti
    Seyhan 125
    1 litre kolaturka içene 5+ sevap puanı hediye
    kapağın altındaki şifreyi gönder çekilişle cennetten arsa kazan
    la işiniz gücünüz yokmu ya

  5. #5
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Alıntı musti81 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 litre kolaturka içene 5+ sevap puanı hediye
    kapağın altındaki şifreyi gönder çekilişle cennetten arsa kazan
    la işiniz gücünüz yokmu ya
    dğer ülkelerin açıklaması var haberlerde. ingilterede bir üniversitede yasaklanmış. kolaturkayla ilgisi yok bence. hindistanda yasaklanmış mesela.

    ayrıca espirin berbat musti81
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

  6. #6
    nimesay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2006
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    600 f 2005
    ya herşeye zararlı diyorlar.anlamadım yani ne yiyip ve içecez.

  7. #7
    deer_152 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2006
    bildiğim kadarıyla pepsinin pazarlama ceosu hindistanlı bu anlaşma yeni yapılmıştı galiba yasak olan ülkenin şirketiyle adam niye çalışsın


    için yarasın bişey olmaz biz paslı kola bile içtik bişey olmadı normalinden hiç bişey olmaz

  8. #8
    Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2005
    Şehir
    İzmir
    Vallaha arkadaşlar,benim size önerim meyveli sodaGerçekten,meyveli soda içmeye başladım başlayalı colayı oldukça azalttım...Sırf ben değil,çoğu kişide de bunu gözlemliyorum.Bizim cafemiz var(internet cafe) sıcak ve soğuk içecek servisimizde var ve size şunu söyleyebilirim ki meyveli sodanın şu anki satışı coladan(özellikle limonlu soda)çok daha fazla.Hatta şu satırları bile yazarken buz gibi bir limonlu sodayı yudumluyorumTavsiye ederim,limonlu soda hem daha zararsız hemde daha işlevsel Tek kötülüğü 2.5 litreliğinin olmaması

  9. #9
    trenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2005
    Şehir
    burkinefoso
    Motosikleti
    var işte...
    zaten kendimi bildim bileli zararları anlatılıyo.
    sigara da zararlı diyolar odamı doğru acaba
    Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.

  10. #10
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    zararlı deniliyordu ama açıklanması yapılmamıştı. şimdi içinde tarımsal ilaç olduğu testlerde ortaya çıkmış. coca coladan sırrını açıklaması istenmiş bakalım ne olacak? 120 yıllık formüllerini açıklayacaklar mı?


    ne içtiğimizi bilelim dimi ama?
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

  11. #11
    clint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Bütün bu formüllere gerek yok ki, zaten colalı içecekler insan sağlığına zararlı. + Pepsi ve Coca Cola zaten başka açılardan da dikkatle incelenmesi ve uzak durulması gereken şirketler...

    Alıntı forrap adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vallaha arkadaşlar,benim size önerim meyveli sodaGerçekten,meyveli soda içmeye başladım başlayalı colayı oldukça azalttım...Sırf ben değil,çoğu kişide de bunu gözlemliyorum.Bizim cafemiz var(internet cafe) sıcak ve soğuk içecek servisimizde var ve size şunu söyleyebilirim ki meyveli sodanın şu anki satışı coladan(özellikle limonlu soda)çok daha fazla.Hatta şu satırları bile yazarken buz gibi bir limonlu sodayı yudumluyorumTavsiye ederim,limonlu soda hem daha zararsız hemde daha işlevsel Tek kötülüğü 2.5 litreliğinin olmaması

    Dostum meyveli sodanın tamamen yapay ve kanserojen olduğundan haberin yok galiba, gerçekten meyveli mi sanıyorsun. O da coladan beter. İçeceksen sade soda iç hiç değilse, içine de bir dilim limon at çok daha sağlıklı.
    "Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)

  12. #12
    Forumdan Uzaklaştırıldı giallorosso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2006
    Şehir
    kozyatağı
    Motosikleti
    hyosung gt250 sarı
    geçin bu ayakları ya
    şimdi senin demenle mi cola ve pepsi içilmiycek durucak dünyada
    boş boş işlere amma meraklısınız

  13. #13
    ManyAak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ağustos 2006
    Şehir
    Aydın/Kuyucak
    bildiğim kadarıyla bu kolaların içindeki maddelerle tuvaletler temizleniyormuş ben de yıllardır kola nasıl ishalliğe iyi gelir diye düşünüyodum demek ki işin sırrı buymuş
    2 tür insan daima açtır:1.si bilimi arayan 2.si ise PARAYI::sas::

  14. #14
    clint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Yapılan incelemelerde toplumların genel zeka yaşının 12 olduğu ortaya çıkmış, 3. Dünya ülkelerinde bu 8'e 9'a kadar düşebiliyormuş. İşte bu yüzden bize bişey olmaz, sizin demenizle mi olacak gibi yorumlar yakalamak pek şaşırtıcı olmasa gerek... 12 yaşında bir çocuk ne diyecek ki... Dünyada bazı şeylere neden kuzu gibi kabullenilerek yaklaşıldığı belli...
    "Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)

  15. #15
    Forumdan Uzaklaştırıldı giallorosso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2006
    Şehir
    kozyatağı
    Motosikleti
    hyosung gt250 sarı
    lafı başka yerden anlamanın da zeka yaşı bir başka olsa gerek
    neyse takıl sen dünyayı kurtarırsın belki

  16. #16
    clint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    İşte örnekler devam ediyor....
    "Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)

  17. #17
    ManyAak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ağustos 2006
    Şehir
    Aydın/Kuyucak
    ayrıca McDonalds ve Burger King gibi ürünlerin de haram olduğunu biliyor muydunuz?İslami usullere göre kesilmiyor bildiğim kadarıyla makineyle kesiyolar
    2 tür insan daima açtır:1.si bilimi arayan 2.si ise PARAYI::sas::

  18. #18
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Alıntı giallorosso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçin bu ayakları ya
    şimdi senin demenle mi cola ve pepsi içilmiycek durucak dünyada
    boş boş işlere amma meraklısınız

    arkadaşım ben demiyorum. internetteki siteler ve yurtdışındaki siteler diyor. okursan alıntı yaptığımı görürsün.

    konuşma tarzına dikkat eder misin? bu samimiyeti nerden buluyorsun anlamadım


    boş iş dediğin insan sağlığı hakkındaki dünya gündeminden haberler. senin sağlığın önemli değilse okumazsın ya da adam gibi yorum yaparsın.

    ben demiyorum içmeyin diye... anladın mı? pardon ben de senden anlayış bekliyorum.



    motosiklete ötv artışı olduğunda senin demenle mi ötv olmucak dediniz fakat birer birer birlik olmadık küçümsedik kenetlenemedik ve sonuç %37 ötv oldu.
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

  19. #19
    Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2005
    Şehir
    İzmir
    Alıntı clint adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum meyveli sodanın tamamen yapay ve kanserojen olduğundan haberin yok galiba, gerçekten meyveli mi sanıyorsun. O da coladan beter. İçeceksen sade soda iç hiç değilse, içine de bir dilim limon at çok daha sağlıklı.
    O mantıkla bakarsan herşeyde sağlıksız birşey var.Benim belirtmek istediğim meyveli sodanın da cola kadar güzel olduğu ve çok daha zararsız olduğudur.Eğer her içeceğin,yiyeceğin içinde kansorejen madde ararsan,bunu fazlasıyla bulursun Sodaya limon atıp içmeyi bende biliyorumAma çilek atsanda sodaya çilek tadı vermiyorKonsantre de olsa tadı güzel ve sonuç olarak coladan daha zararsız.Zararsız olsun diye her zaman ayran içecek halimiz yok sonuçta demi Hazır peynirlerin bir çoğuda farklı maya sistemleriyle mayalandığı için o kadar da sağlıklı değil veya sofranda yediğin domateslerin bile artık %95i hormonlu daha sana sayabileceğim yüzlerce şey var maalesef,yiyecek içecek bir yana şu anda karşısında durduğun monitörün bile az miktarda radyasyon içeriyor.Peki sana soruyorum amişler gibi mi yaşayalım?Sodaya limon atıp içince sence herşey düzelecek mi?Sen evde kendi ekmeğini yapabilecek,domatesini yetiştirebilecekmisin?Neyse...Sen nasıl istiyorsan öyle olsun,yanlış anlama artık o kadar zararlı madde herşeyde var diyorum benim anlatmak istediğim şey o meyveli sodanın içinde bulunanlar zararlı madde senin sofranda bulunan herşeyde var.Cola içeceğine meyveli soda çok daha makuldür bence
    Canımı istettin bi tane daha açayım bari meyveli

    Alıntı giallorosso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçin bu ayakları ya
    şimdi senin demenle mi cola ve pepsi içilmiycek durucak dünyada
    boş boş işlere amma meraklısınız
    Bu nasıl bir zihniyettir anlamış değilim,+olarak bu forumda bulunduğun sürece mümkünse ithamlarında daha dikkatli ol.İnsan sorgulayandır dostum,eğer sorgulamaz herşeyi kabul edersen senin insan olma özelliğin yok demektir Allah insanlara zihin vermiştir düşünsünler diye,herşey boş her şey gereksiz olsaydı sanırım dünyada yapılacak hiçbirşey kalmamıştı...Arkadaş buraya başlığı açmış bir yazı yazmış,kaldı ki bizi bilgilendirmek amacıyla bunu yapmış.Sen eğer beğenmiyorsan yazmazsın olur biter,kimsenin "boş işlere" olan merakı seni ilgilendirmiyor sanırım...

  20. #20
    sparroww - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2006
    Şehir
    osmaniye
    Motosikleti
    cbr125r&cgl125

    haklı bence

    arkadaş doğru söylüyor aslında biz türküz elhamdürillah müslümanız milliyetçiyiz almamak gerek


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler