Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yurtdışına Göç

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    18 Eylül 2016
    Ben de 30’lu yaşlarda iş sebebiyle yurtdışında yaşamaya başladım. Yurtdışında doğup büyüme vs gibi bir durumum olmadığı için ikinci üçüncü nesil gurbetçiler gibi olmuyor bu iş. Yani gerçekten yurtdışına gidiyorsunuz. Herşeyiniz değişiyor orada sizi bekleyen aileniz, akrabalarınız, arkadaşlarınız vs olmuyor. Artılarıda var eksileri de. Bunları Yanyana koyup öyle karar vermelisiniz.

    Amerika, Kanada gibi uçakla 10 küsür saat süren yerlere gitmek bambaşka bir şey. Yılda 1-2 belki Türkiye’ye gelebilirsiniz, telefonla bile konuşamıyorsunuz 9-10 saat zaman farkı olunca. Yani gerçekten her şeyi arkanızda bırakmanız lazım.

    Avrupa daha farklı. gidip gelmesi kolay, zaman farkı yok sayılır, Türk nüfus daha fazla vs. Bunların eksi yönü biraz ırkçılığa uğramanız söz konusu olabilir.

    Arap yarımadası daha da farklı. Buralarda güzel kazanırsınız ama 20 sene de kalsanız asla vatandaşlık vs alamazsınız bir anda işsiz kalıp ülkeyi terketmek zorunda kalabilirsiniz vs.

    Doğuda Avusturalya var ama Amerika’dan bile uzak. Tek uçakla bile gidemediğiniz bir kıta.

    Ülke seçiminde bunları mutlaka hesaba katın.
    Şimdi gelelim asıl sorunun cevabına. İş bulup gidin ya da en azından bir planınız olsun şu eğitimi alıp şu işi yaparım gibi tabii bunu da çok iyi araştırmanız lazım olur mu olmaz mı diye. Türkiye’de gerçekten çok zor bir durumda değilseniz, borç batağında iflasta vs değilseniz oralarda kaçak göçek çalışmanın, vasıfsız eleman olmanın manası yok. Ben yöneticiyim eşim mühendis demişsiniz sizce gidip başka ülkede sağda solda vasıfsız eleman olarak çalışmaya değer mi?

    İngilizceniz iyi değilse Türk şirketleri üzerinden deneyeceksiniz. En mantıklısı bu. Yurtdışında iş yapan Türk şirketleri üzerinden oralardaki pozisyonlara başvuracaksınız. Ya da İngilizcenizi geliştirip yabancı şirketlere başvuracaksınız ama bunların dikkatini çekebilecek bir özgeçmişimiz varsa bile sizinle online mülakat yapacaklardır orta seviye İngilizce ile zor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğer çalıştığınız yerin sahi değilseniz ya da önemli bir oranda hisseniz yoksa işçisiniz. işçi ve patron olmanın tanımı bu. Ben mühendisim işçi değilim demesin patronlar dışında herkes işçidir.

    Benim çalıştığım IT sektöründe de yurtdışına giden çok oldu. Ben de gençken gitmediğime pişmanım.
    Yurtdışına uzaktan USD / EUR bazlı iş yapıp burada yaşamak en güzeli olabilir. Oradaki baz ücretlerin yarısını alıp burada normalin 4-5 veya daha fazla katı refahla yaşanabilir.

    Ama maksat toksik siyasi ve toplumsal ortamdan uzaklaşmak ise o zaman başka...

  3. #23

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı nyk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiye’de gerçekten çok zor bir durumda değilseniz, borç batağında iflasta vs değilseniz oralarda kaçak göçek çalışmanın, vasıfsız eleman olmanın manası yok. Ben yöneticiyim eşim mühendis demişsiniz sizce gidip başka ülkede sağda solda vasıfsız eleman olarak çalışmaya değer mi?
    Olayı çok güzel iki cümle ile özetlemişsiniz.

    Çok ekstrem biri değilseniz orada bekleyen iş o ülke vatandaşlarının o maaş veya çalışma koşullarında yapmak istemediği işleri yapmanız. Oda haritada yerini bile bilmediğiniz ülke vatandaşları ile rekabet ederek.

  4. #24
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Konuyu biraz "yurtdısına göç etme hakkındaki düşünceleriniz" kısmına dönmeye basladı.

    İnsanları korkutmayın, yurtdısında arkadaşlarım yaşamaya basladı. o ülkenin vatandaşlarına göre zor şartlarda olsalar bile TÜrkiye şartlarına göre gayet rahatlar.
    potasyum bunu beğendi.

  5. #25

    Üyelik
    18 Eylül 2016
    Bunun kimseyi korkutmak ile ilgisi yok. Yurtdışına çıkınca bir anda hayatınız cennete dönüşmeyecek. Her ülke bir bütün, bir sistemdir, siz o bütünde nerede duruyorsunuz önemli olan o. Ben kimseye gidin ya da gitmeyin demiyorum sadece bir hayale gitmeyin doğru düzgün hesabını yapın öyle karar verin diyorum.

    Her ülke bir bütündür, bütünün neresinde olduğun önemli. Gittiğin ülkede buradaki pozisyonunu koruyabileceksen git zaten en kötü ihtimal tecrübe olur, dil öğrenirsin. Ya da hali hazırda çok kötü bir durumdaysan kaybedecek bir şeyin yoksa yine git belki orada tutunursun ama burada evli barklı, elinde mesleği, işi gücü kurulu düzeni olan ortalamanın üzerinde yaşayan bir insanın herşeyi bırakıp yurtdışında hiç bir iş vs ayarlamadan, ülkeye bile karar vermeden bir şekilde yurtdışında bir yerlere gideyim de başımın çaresine bakarım diye gitmesi akıl mantık işi değil.

  6. #26
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Nyk hocam doğrudur ama ben yöntem sordum fikir sormadım.

  7. #27

    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cıks
    ankara antlaşması ????

    en kolay yöntemlerden birisi olması lazım bayaa da bir yurt dışına çıkanlar oldu,


    bazı ülkeler yetenek ile seçim yapabiliyor, mesela avusturalya,
    almanya mavi kart uygulaması olması gerek beyaz yakalı mesleklerde,

  8. #28
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Almanya'ya gidecekseni,Almanya size çalışma izni vermek için size referans olacak bir Alman vatandaşı istiyor.Ama genelde bu çok büyük bir sorumluluk olduğu için çoğu insan buna yanaşmıyor.Bunun yanında da belli bir seviyede Almanca konuşmanızı istiyorlar.

    Avustralya belli okullardan mezun olmuş belli meslek dallarını kabul ediyor.Oradaki eleman açığına göre direk kabul etme durumu var.Ama özellikle mesleğinde deneyimli insanlar arıyor.Baştan sadece çalışma izni veriyor duruma göre bir kaç yıl sonra vatandaşlık ta verebiliyor.Bunu yıllar önce araştırmıştım şu an durum aynı mı bilmiyorum.

    Benim bizzat bildiklerim bunlar.Gözünüzü korkutacak bir şey yok.Tek sıkıntı ilk gittiğinizde oraya alışma süreci.

  9. #29

    Üyelik
    18 Eylül 2016
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nyk hocam doğrudur ama ben yöntem sordum fikir sormadım.
    Peki, kusura bakmayın. Hakkınızda hayırlısı olsun.

  10. #30
    tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Mesleğin olsaydı Almanya yeni işçi göçü vizesi çıkartıyor ona başvur derdim. Konuyu okuyan birileri varsa araştırabilir.

    Global şirketlerde çalışıp sonrasında referansla yurtdışına çıkabilirsin. Bu tür şirketler genelde Türkiye de bile olsa İngilizce iletişim oluyor.

    Pasaport yırtmak gibi fikirler yazan olmuş. Pasaport alırken parmak izi veriyorsunuz. Uçakta parmaklarınızı da kesmek durumunda kalırsınız :D Ayrıca biometrik fotoğraftan dolayı estetik ameliyatta gerekebilir.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)