Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Alışveriş Sitesinden Plaka Bastırmak Yasal mı?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Alıntı maktama adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yasal mı, değil. Ama gayet orjinal ölçülerinde, hologramlı, mühürlü şekilde plaka alabiliyorsunuz n11'den/gg'den. Bu plakaları satanların da zaten yine resmi plaka basım yerlerinden birileri olduğunu düşünüyorum(kendi fikrimdir, bir kanıtım vs yok). Zira orjinal boyutlarda isterseniz birebir orjinal plaka geliyor. 2sene önce plakamı kaybettiğim için ve yaz sıcağında işimden de izin alıp o sıcakta noterle, emniyetle, plaka basımıyla vs uğraşmamak için ben de orjinal boyutlarında sanırım n11'den istemiştim, sonraki gün kargoyla işyerime geldi, 2 senedir de kullanıyorum.
    Ha, "kaybettiğin plakayı ya birisi bulur da suçta vs kullanırsa" diyecek arkadaşlar için cevabım: Onun için plaka kaybetmenize gerek yok, zaten adam benim yaptığım gibi istediği herhangi bir plakayı bastırabildiği gibi sizin plakanızı da bastırıp alabilir internetten. Böyle bir durumda benim plakam da motorda yerinde olduğuna göre adam ikiz plaka yaptırmış olur.
    Tekrar yazıyorum, yasal değil, ama internet sitelerinde aleni olarak plaka yaptırılabilip satılabiliyor ve devlet bunları satana bir şey demiyor.
    Zaten problem devletin kurumlarinin bu yapiya tolerans gostermesi, sahtecilik davasi acsa gorurum ben o bastiranlari da basanlari da. Normalde devletin koydugu bir yonetmelik var, plakayi sadece bunlar basabilir diyor ama kimse uymuyor buna, devlette umursamiyor ben nasil olsa yonetmeligi yazmisim diye. Ha deveye sormuslar ya olay o.

    Cozum? Adam gibi isleyen online bir mekanizma olsa, insanlar belki isinden gucunden olmaz. e-devlet uzerinde ruhsat kaydin zaten var, o ruhsat bilgisi ile soforler odasinin web sitesinde bir API cagirilir, hadi olmadi mail gider, hizlica ruhsattaki plaka basilip kargo ile gonderilir, tckimlik/pasaport gonderildigi gibi. Ama benimkiler hayal tabii, bu ulkenin insanina fazla bu iyi niyet.
    espresso bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Devletin daha önemli işleri var. Twitter'da cumhurbaşkanına kim ne demiş gibi.

  3. #23

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100

  4. #24
    PAPAZ_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2018
    Motosikleti
    GV650
    Evet App plaka yasak , muayeneden de geçmez. Fakat şoförler odası dışında, orjinal ebatlarda orjinal mühürlü plaka basan yerler var. Bunlar'ın şoförler odasının basmış olduğu plakadan bir farkı yoktur. Muayeneden de sorunsuz geçmektedir. Ancak bu plaka basma yetkisini devletin hangi odasından aldıkları bilinmemektedir.
    Dolayısıyla basılan plaka yasal , basan şahıs ve iş yerleri gayri yasaldır

  5. #25
    hasangazili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar RS 200
    3-4 yıl önce mühürsüz plaka ile motoru muayene götürmüştüm. Git gel olmasın diye görevli birine plakayı gösterdim sorun değil dedi ve muayeneden geçtik. Muayene istasyonunun bir mevzuatı var onu bulup araştırın. Kanun ve kurallar söz konusu olunca avukatlar dahil kimseye sormayın açıp okuyun.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)