Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Klasik Tıraş Kulüb'ü.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #81

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Shibumi+Wilkinson , az evvel bu ikili ile "günlük tıraş" simulasyonu yaptım ..

    Özetle : Henüz acemi olmama rağmen ve Wilkinson'un orta şeker bi jilet olmasına rağmen , Shibumi günlük tıraş için yada yeni başlıyan için kesinlikle önerilmemesi gereken bi keski , yine sürer iken değil tekrar yüzeye dokundurur iken , cart curt doğruyor (Wilkinson ile bile) , bu acemilik olsa'da , toleransı sıfır bi keski olup , dikkatli kullanılması gereken bi alet , ama ben sevdim o ayrı.

    @Cem Hazir Evet geltir.com'u ("Geleneksel Tıraş"'ın ilk harfleridir.) Shibumi'yi araştırır iken gördüm , kapsamlı bi forum , buradan kullanıcılarına selam olsun ( üyesi değilim , ama "Delikanlı tıraş" ve "Berberbey" üyelerine ayrıca selamlar , video'larını severek izliyorum , "Delikanlı tıraş" umarım videolara devam eder.)

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:29 ----------

    Alıntı Cem Hazir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geleneksel tıraşla ilgili olarak derya deniz bir site var.
    Üyesi olduğum www.geltir.com

    Konuyla ilgili neredeyse her konuda ciddi birikim mevcut.

    Aynı zamanda motosiklet meraklıları için bir başlık ta mevcut.
    www.geltir.com/showthread.php?tid=1426

    Ziyaret etmenizi tavsiye ederim.
    . .


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #82

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Yahu canın sıkıldıkça tıraş mı oluyorsun sen hocam? Askerler bile günde 1kez tıraş oluyor. Sen ise sabah akşam olsuyorsun.

    Bu arada merak ettim ve tdk’dan baktım. Doğrusu “Tıraş”mış. Kendi adıma öğrenmem iyi oldu

  3. #83
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yahu canın sıkıldıkça tıraş mı oluyorsun sen hocam? Askerler bile günde 1kez tıraş oluyor. Sen ise sabah akşam olsuyorsun.

    Bu arada merak ettim ve tdk’dan baktım. Doğrusu “Tıraş”mış. Kendi adıma öğrenmem iyi oldu

    benim tertiplerden birisi 2 kez oluyordu, öğlen yine simsiyah oluyordu yüzü

    Traş olayı sıkıntı, sakalın uzama asaması sinir bozucu ve rahatsız edici. Eğer işiniz müsait ise 3 haftada bir yeterli o da makına ile
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  4. #84

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Bütçe'mi hall edebilir isem feather yığınağı yapacağım , ömür boyu hemde. kullanacağım jileti belirlemiş oldum artık. (tiger yorumlarına binaen kartela aldım , neyse onuda bi şekilde tüketecez anlaşıldı. )

    Shibumi ve futur iyiki edinmişim memnuniyetim devam ediyor , ikisinde'de elden kayma korkum var ileride modifiye edebilirsem iyi olacak.

    Sabun konusuna gelir isek, "tabac" edindim ve iki üç defa kullandım , ve çocukluğumda tıraş olduğum berber dükkanına geri döndüm , adamın akrabaları ona bu sabun yahut benzerini getiriyorlardı artık eminim . ne kokusunu nede performansını beğenmedim. (lavabo sabunu olarak kullanıp tükettim.)

    Nivea tüp krem , hiç fena değil doğrusu .

    Sabunda proraso sandal , muazzam koku.

    Tamamen organik sabun araştırıyorum , yerli bi kaç üreten var imiş ileride alıp deneyimler isem , yazarım .

    Hadi hayırlı tıraşlar..

  5. #85
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bıçak kullanan az çok bilir; mesele kalite olduğu kadar da bakım görümdür. Ne kadar kaliteli olursa olsun, bıçak korelir. Ne kadar keskin, o kadar çabuk. Ustura ise sıradan bir insanın elinin değebileceği en keskin şey. 6 derece bilenme acısı var... Wusthof, Henckels gibi Alman bıçakları 25-30 derece, kalite Japon bıçakları 15 derecedir. Tek taraflı özel sushi bıçakları 12 derece falan. Velhasıl 6 derece karbon çeliği rahat traş olacak şekilde korumak ne kadar kolay olacak deneyeceğim... Sonuçları paylaşmaya çalışacağım...
    Olmadı bu iş. Bilemeye çalıştım, o da olmadı. Hatta bilenmiş hazır bir ustura aldım, o bile tipik jiletle aynı keskinlikte. Gel gelelim rahat traş sağlaması için çoook daha iyi olması lazım. Usturayla traş olmaya alışmak çok da kolay değil.

    Yakın zamanda dijital bir mikroskop edindim. Onunla keskin ucu inceleyip düzgün şekilde bilemeye çalışacağım, ama zor iş... Düzeni tutturan rahat ediyor, lakin tutturmak basit değil anlaşılan... Hele hele kaliteli çift taraflı klasik sisteme alıştıktan sonra...

  6. #86
    joshua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250 (2016) KLR 650 (2006)
    saçı sıfır, makineyle kesiyorum bir adet kablolu etap iki adet kablosuz philips saç kesme makinem var, sakal uzun ise saç kesme makinesi tarakları ile düzeltiyorum, sakal traşı için yaprak jilet kullanıyorum, ingiltere'den parker'ın setini ve Gillette 7 O'Clock Super Platinum Yaprak Jilet getirttim, yaprak jileti oturtup güvenli bir şekilde kesebiliyorum. Sakal için bir de ıslak-kuru Panasonic ES-SA-40B sakal traşı makinesi kullanıyorum.

  7. #87
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    sakallar çıkmaya başladı başlayalı marketlerdeki turuncu renkli "permatik" lerden kullandım ve köpük olarak sıvı sabun kullanıyordum... askere gidince tabi hergün hergün cilt tahriş oluyor ve bu yüzden "gilette mach3 turbo" aldım ve askerde dağıtılan "arko" marka traş köpüğü ile kullandım.. boğaz kısımları alerji olmaya devam etti ve "gilette mac3" işe yaramıyor diye arkadaşa ucuzdan verdim yedek bıçaklarıynan sonra gittim "permasharp" marka yaprak jilet kullandım ve yine boğaz kısımları kızarıyor ve alerji oluyordu...

    en son anladım ki "arko" marka traş köpüğü öyle iğrenç bir şey ki sıvı sabunu yüzünüze sürüp traş olsanız daha fazla korur öyle söyleyeyim.. bir gün el sabunu sürdüm yüzüme öyle traş oldum da anladım bu durumu... bunu anladıktan sonra ilk çarşı izninde gittim "gilette traş jeli" aldım ve artık boğazımda alerji eskisi kadar olmamaya başladı ve yüzüm acımamaya başladı..

    askerden geldikten sonra 2 sene daha yaprak jilet kullanmaya devam ettim taaki geçen hafta markette "permasharp" marka yaprak jiletini bulamayıp onun yerine yine "gilette mach3" alana kadar..

    amacım reklam yapmak değil ama bu "gilette mach3" ve "gilette traş jel" ikilisi baya iyi geliyor bana, traş jelinin içinde ne var bilmiyorum ama yüzde tahriş olmayı baya bir önlüyor.. traş köpüğünün traş bıçağından daha önemli olduğunu gösterdi bana... tabi çok fazla çeşit ürün kullanmadığım için kesin konuşmasam iyi olur ama yaşadıklarım bunlar...

    traş bıçağı olarak bu

    köpük olarak da bu

    daha başka bir şey arayışına girmem, gönül isterki kıl tüy hiç çıkmasın ama olmuyor, beyinden dna ya komut verebildiğimiz teknolojilerde gelir de biz göremeyiz..


    REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)