Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yerli Otomobil Tanıtım Töreni

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #221
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı emenyasin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yurtdışında şöyle bir örnek araç var uygun fiyat konusunda:
    https://fossbytes.com/budget-tesla-m...les-500km/amp/
    22 yada 23 bin pound fiyatı varmış Birleşik krallıkta.
    Ayrıca şu sitedeki tablo incelenerek benzer araçların fiyatı da görülebilir. Sanırım 25-35 bin avro fiyat aralığını tutturmak çokta zor olmayacaktır TOGG için.
    Mumkun degil. Kucucuk pili olan hibrit CRV'nin Turkiye fiyati 450bin TL, hic pili olmayan 1.5 motorlu versiyonu 300 bin TL...

    Hala kar edememis Tesla'nin fiyatlari ortada, maudili araclarin da. Piyasaya cikmamis aracin soylenti fiyati uzerinden yorum yapmak makul degil bence.

    Simdilik dillendirilen 22500 sterlin de bu sartlardan sonra:
    1. Baslangica ozel indirimli fiyat uzerinden, ki bu indirim hakkina hic bir bilgi yok...
    2. Ingilterenin elektrikli arabalara ozel 3500 sterlin hibesi sonrasi
    3. Hic bir vergi ve nakil ucreti dahil degil

    Soru hala ortada:

    Tasarima yon verdigi iddia edilen hedef kitle kim?

    Turkiye ici mi? Yurt disi mi?

    Sadece Turkiye ici satisla kar edebilecek adede ulasmak mumkun degil...
    Yurt disi icinse bilinmeyen bir markanin basari elde etmesi icin gereken devasa yatirimi (pazarlama ve reklam, yetkili servis agi, teknisyen egitimi, vs.) finanse etmek mumkun degil...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #222
    emenyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2018
    Şehir
    Manisa/Merkez(yazları İstanbul/Ümraniye)
    Motosikleti
    Lifan KP150
    Eğer uygun olup olamayacağını anlamaya çalışıyorsak sanırım uyguna sunulabilen ürünlerden örnekler vermek daha uygun olur. 2020 ÖTV teşvikli C-HR 200 bin altına alınabiliyormuş toyota'nın sitesinden öğrenebildiğim kadarıyla. Tabi bu noktada daha çok yapabileceğimiz ancak benzerlerinden yola çıkarak tahminde bulunmaktan ötesi değil. Çünkü bir çok şey havada. Neyin nereden temin edileceği gibi. Ama 35 bin avroyu ulaşılabilir kabul edile bilir bir üst sınır gibi görüyorum.

    Not: Önceki mesajımda "ayrıca şu sitedeki" deyip site bağlantısını vermeyi unutmuşum. Buyrun:
    https://www.vicyoung.co.uk/cars/mg-motor-mg-zs-ev/

  3. #223
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Yurt içinde yılda 100.000 adet satabilirse ki sadece 10.000 adet kamudan alım gelir , tahminimce zarar etmez , tabi bunlar hesap kitap işi , aracın daha ucuz varyasyonlarıda olacaktır. Otonom sürüş , çok ekranlı ön panel vs gibi maliyet artırıcı özellikler eklenmezse vergi teşvikleri ile fiyat 200.000 tl nin altına iner , Tesla hala kâr edemedi diyeceksiniz ama Tesla üretimin en maliyetli olduğu ülkede yani Amerika da üretiliyor ve bir çok parçasıda farklı ülkelerde üretilip Amerika daki fabrikaya gönderiliyor , yani Tesla nın eli yan sanayi tedarikçi açısından Togg kadar güçlü değil , Türkiye bu konuda tedarikçi membası , daha öncede yazmıştım hala arkasındayım , insanlar elektrikli otomobil tercihinde bilinir marka aramayabilir , bu sebeple yurt içi satışları güzel bir ivme yakalarsa Rusya ve Avrupa da da talep gelebilir. Aracın geleceğini belirleyen ise büyük ölçüde test sonuçları olacaktır , prototip için çalıştıkları şirketler bu konuda kendini ispatlamış firmalar , tanıtılan aracın birçok testi geçtiğinide düşünüyorum , yerli mi yabancımı tartışması piyasaya yeni girecek bir aracın imajı için çokda önemli değil , önemli olan iyi bir başlangıç yapmak , herşeyi yerli yapacağım diye pil üretmeye çabalamak da bize daha ucuz araba ürettiremez..

  4. #224
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aracın daha ucuz varyasyonlarıda olacaktır.
    Bizzat projenin basindaki kisiye gazeteci arabanin icinde bu soruyu sordu, "daha basit versiyonlarda bu boydan boya ekranlar olmayacak degil mi" diye... Kesin bir sekilde arabanin onemli bir islevsel parcasi oldugunu soyleyip tum modellerde olacagini soyledi. Acikcasi ben de sasirdim. Ucuz bir modele yonelik niyet bile soz konusu degil.

    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tesla üretimin en maliyetli olduğu ülkede yani Amerika da üretiliyor
    Dogru degil. Ilk on sirada oldugunu bile dusunmuyorum. Burada Avrupa'daki gibi kuvvetli isci haklari ve guvenceleri yok. O yuzden uretim cok daha ucuz. Bir defa Amerika'da satilacak bir arac icin en ucuz uretim yeri Amerika. Honda Accord, Toyota Camry, BMW Z4, Honda Goldwing Amerika'da uretiliyor. Ve Tesla'nin en buyuk pazari hala Amerika. Dolayisiyla uretimde maliyet kayiplari soz konusu degil.

    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    insanlar elektrikli otomobil tercihinde bilinir marka aramayabilir.
    Insanlar telefonda bile marka ariyorlar, ileride bozulup basimiza is acmasin diyorlar. Samsung bile bir modelinde patlayan piller yuzunden uretimi yuzune gozune bulastirdi... Koskoca arabada insanlar marka aramazlar mi hic? Akliniza yatiyor mu?

    Hayatinizi emanet ediyorsunuz... En buyuk firmalar (Toyota, Ford) dahi yuzlerce insanin olumune yol acan araclar uretebiliyorken, hic ismi duyulmamis bir markayi nasil tercih etsin insanlar, hem de luks segmentte?

    Insanlar bulundugu sehirde servisi olmadigi icin KTM almiyor yahu... "Ikinci el deger" kaygisi bile yeter...

  5. #225
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Tesla kendini kanıtladığı halde zarar acıklıyor ve buna rağmen tüm destekcileri arkasında duruyor.

    Siz inanıyor musunuz bu aracın yurt içinde satılacağına? Büyük alım kısmını devlet birimleri ve yiyici tayfa alacaktır.

  6. #226
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Bu togg denen gruptaki şirketlere bir araya geleceksiniz şu kadar para vereceksiiz yoksa fena olur diye baskı gelmiştir, koskoca holdingler de aman iktidarla ters düşmeyelim diğer işlerimizde başımız ağrır, 100 küsür milyon dolar zarar yazarız sineye çekeriz demişlerdir.

    Buna harcanan para yeni bir batarya teknolojisi geliştirmeye harcansa, yeni tip bir batarya geliştirilse ve bilinen bataryalardan çok daha verimli olabilse, dünyadaki otomobil üreticilerine de size batarya satarız ama üretimi türkiyede yapanlara öncelik dense çok daha faydalı olurdu. Ama yeni teknoloji geliştirecek mühendislik ve bilim de bir tek parayla olmaz, bir sürü biliminsanı ve mühendis çok daha para kazanmaya bile razı olup daha özgürce yaşayabilmek için yurtdışına gitmişken bu çapta bir araştırma geliştirme de olacak iş değil.
    YasinC bunu beğendi.

  7. #227

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Bundan 30 yıl önce ürünün fiyatını ürünü oluşturan materyal ve işçilik 1. bazda belirliyordu.. Ancak şuanda ürün fiyatı talep rasyosuna göre değişiyor. Çünkü otomasyon denen şeyin ve zaman maliyetinin en değerli olduğu dönemdeyiz. Endüstri 4.0 ı konuşuyoruz..

    En önemli konulardan biri aslında elektronik-yazılım süreçleri.. Premium bir markanın çatısı altında çalışmaktayım.. Sunum esnasında denilen elektrikli otomobiller içten yanmalı arçalara göre artık daha basit prosesle üretililebiliyor du.. Bu doğru , ancak arabalar elektronikleştikçe arıza tespiti ve arızanın giderilme süresi bir o kadarda uzuyor.. Şuanda dünya çapında büyük markalar elektronik ve yazılımdan kaynaklı ciddi sıkıntılarla boğuşuyor.. Windows 10 çıktı halen adamların yazılımında sıkıntı çıkıyor adamlarda binlerce yazılım mühendisi var..

    Elektonik aracın arıza tespiti sıkıntılı. Bizim sanayideki ustanın yapabileceği işler değil bunlar.. Birde bu işin servis network boyutu var ki buda maliyetin önemli bir parçası..

  8. #228
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu konuda bir fikri olan yok mu gerçekten?



    Herkes yerli milli muhabbetine ve üretime odaklanmış durumda da, bunlar bence çok da sorun değil... Asıl sorun:

    Kime satacaz?

    Nasıl kâr edecez?
    Ben alırım valla Ama tek şartım var;

    Sıfır Golf 1.5 TSI ACT 150 PS DSG Highline'dan ucuz olursa Şuanki güncel liste fiyatı: 234.600,00 TL

    350-400bin tl olursa züğürt tesellisi olur. Zaten o paraları verebilecek kalantor kişilerin de vatanseverlik yapıp yerli oto alacağı muamma. Hele hele elektrikli oto alacakları 3 kat muamma. Genelde toplumun fakir kesiminde bir gaz var, zengin zaten XC90 volvo jipine, E250 mercosuna, Audi A6 quattrosuna keyifle biniyor.

    Hay yerli olmuş, hay alman olmuş, zenginlerin pek umurunda değil maalesef.

    İşin vahim tarafı hayatında eli mercedesin direksiyonuna değmemiş kişiler sosyal medyada "köyüne dön mercedes, TOGG geldi" vs yazıyor.

    Gülsem mi, ağlasam mı? bilemedim...

  9. #229
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizzat projenin basindaki kisiye gazeteci arabanin icinde bu soruyu sordu, "daha basit versiyonlarda bu boydan boya ekranlar olmayacak degil mi" diye... Kesin bir sekilde arabanin onemli bir islevsel parcasi oldugunu soyleyip tum modellerde olacagini soyledi. Acikcasi ben de sasirdim. Ucuz bir modele yonelik niyet bile soz konusu degil.



    Dogru degil. Ilk on sirada oldugunu bile dusunmuyorum. Burada Avrupa'daki gibi kuvvetli isci haklari ve guvenceleri yok. O yuzden uretim cok daha ucuz. Bir defa Amerika'da satilacak bir arac icin en ucuz uretim yeri Amerika. Honda Accord, Toyota Camry, BMW Z4, Honda Goldwing Amerika'da uretiliyor. Ve Tesla'nin en buyuk pazari hala Amerika. Dolayisiyla uretimde maliyet kayiplari soz konusu degil.



    Insanlar telefonda bile marka ariyorlar, ileride bozulup basimiza is acmasin diyorlar. Samsung bile bir modelinde patlayan piller yuzunden uretimi yuzune gozune bulastirdi... Koskoca arabada insanlar marka aramazlar mi hic? Akliniza yatiyor mu?

    Hayatinizi emanet ediyorsunuz... En buyuk firmalar (Toyota, Ford) dahi yuzlerce insanin olumune yol acan araclar uretebiliyorken, hic ismi duyulmamis bir markayi nasil tercih etsin insanlar, hem de luks segmentte?

    Insanlar bulundugu sehirde servisi olmadigi icin KTM almiyor yahu... "Ikinci el deger" kaygisi bile yeter...
    Tesla nın hala zarar etmesinin en büyük sebebi Amerika da üretim yapması , Elon abi bunu senden benden önce biliyor elbette bak Berlin de devasa bir fabrika kuruyor

    https://www.google.com/amp/s/tr.euro...lmanyayi-secti


    ha birde ceo öyle demiş böyle demiş , otomotiv sektöründe neler gördük , spor araba üreticileri neredeyse incil üzerine el basıp yemin etmişlerdi , asla dört kapı üretmeyeceklerdi ürettiler , SUV neymiş yahu dediler hepsi boy boy üretti , piyasa şartları karşısında herşey değişir ;)

  10. #230

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tesla nın hala zarar etmesinin en büyük sebebi Amerika da uretim yapması , Elon abi bunu senden benden önce biliyor elbette bak Berlin de devasa bir fabrika kuruyor

    https://www.google.com/amp/s/tr.euro...lmanyayi-secti
    Teslanın zarar etmesinin nedeni Amerikada üretim yapması değil.. Dünyada bir otomobil fabrikası için en uygun birkaç tane ülke var biri ABD, Diğeri Çin , Diğeride Orta Avrupa nedeni en çok otomobil satılan bölgeler buralar.. zira BMW nin, MErcedes in dahi ABD de fabrikaları var..

    Mesele arge yatırımlarının henüz kArlı bir operasyona dönüşebilmesi için gereken adedi üretip & satamamak... Otomobil endüstrisi hakkında bilginiz varmı bilmiyorum ama şuanda 5 ila 10 milyon adet araç satan otomobil markalarının 3 te 2 si zarar açıkladı. VW geçen sene %3.2 kar açıkladı..

    Otomobil bugun cep telefonundan daha mantıksız bir yatırım.. Lojistik maliyeti ve satış sonrası çok zahmetli.. Teslanın otomobil üretip satarak karlı bir hale gelebilmesi için önümüzde en az 5 yılı ve yıllık en az 2 milyon adetlik satış rakamları lazım..

  11. #231
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Cok karıştı

    yerli ucak denizlerde
    yerli otomobil göklerde
    ilk uçağımız raylarda
    istikbal göklerde
    konfor mobilya madenlerde


    öyle bişi idi.


    Yerli arabayı begendim, dün aksam arayıp devlete calıstıgını söyleyen bir abiye 40 bin tl kapora gönderdim o da bana hemen yerli araba ayarladı, fotosunu da attı. inşallah bu hafta elimde olacakmış.

    Kim demiş tayyip araba yaptıramaz diye !



  12. #232
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Bizim devlet tek somun sıkmadan VW'den daha fazla kar elde ediyor
    Kıskan Avrupa.

  13. #233
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Alıntı newmoto76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teslanın zarar etmesinin nedeni Amerikada üretim yapması değil.. Dünyada bir otomobil fabrikası için en uygun birkaç tane ülke var biri ABD, Diğeri Çin , Diğeride Orta Avrupa nedeni en çok otomobil satılan bölgeler buralar.. zira BMW nin, MErcedes in dahi ABD de fabrikaları var..

    Mesele arge yatırımlarının henüz kArlı bir operasyona dönüşebilmesi için gereken adedi üretip & satamamak... Otomobil endüstrisi hakkında bilginiz varmı bilmiyorum ama şuanda 5 ila 10 milyon adet araç satan otomobil markalarının 3 te 2 si zarar açıkladı. VW geçen sene %3.2 kar açıkladı..

    Otomobil bugun cep telefonundan daha mantıksız bir yatırım.. Lojistik maliyeti ve satış sonrası çok zahmetli.. Teslanın otomobil üretip satarak karlı bir hale gelebilmesi için önümüzde en az 5 yılı ve yıllık en az 2 milyon adetlik satış rakamları lazım..
    keşke önce paylaştığım linke tıklayıp okusaydın , Euronews haberinde detaylıca işlenmiş..geçmişte otomotiv sektöründe çalıştım ama yazdıklarınızı bilmek için sektörün içinde olmaya da gerek yok , okuduklarınızı paylaşırken kaynak gösterin ki konu daha iyi yürüsün..

  14. #234
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tesla nın hala zarar etmesinin en büyük sebebi Amerika da üretim yapması , Elon abi bunu senden benden önce biliyor elbette bak Berlin de devasa bir fabrika kuruyor

    https://www.google.com/amp/s/tr.euro...lmanyayi-secti


    ha birde ceo öyle demiş böyle demiş , otomotiv sektöründe neler gördük , spor araba üreticileri neredeyse incil üzerine el basıp yemin etmişlerdi , asla dört kapı üretmeyeceklerdi ürettiler , SUV neymiş yahu dediler hepsi boy boy üretti , piyasa şartları karşısında herşey değişir ;)
    Milyarder girişimci Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli otomobil şirketi Tesla, 2019’un üçüncü çeyreğinde 143 milyon dolar kar elde ettiğini açıkladı. Şirket ayrıca eylül ayı sonunda kasasında 371 milyon dolar nakit para olduğunu da bildirdi.

  15. #235
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tesla nın hala zarar etmesinin en büyük sebebi Amerika da üretim yapması , Elon abi bunu senden benden önce biliyor elbette bak Berlin de devasa bir fabrika kuruyor

    https://www.google.com/amp/s/tr.euro...lmanyayi-secti

    ha birde ceo öyle demiş böyle demiş , otomotiv sektöründe neler gördük , spor araba üreticileri neredeyse incil üzerine el basıp yemin etmişlerdi , asla dört kapı üretmeyeceklerdi ürettiler , SUV neymiş yahu dediler hepsi boy boy üretti , piyasa şartları karşısında herşey değişir ;)
    Berlin'deki fabrikayi bilmiyorum ancak Tesla'nin Cin'deki fabrikasi bitti ve uretime basladi bile.

    Duruma makul yaklasip olumlu yorumlarda bulunuyorsunuz. Keske bu araci tanitanlar da benzeri yorumlarda bulunsalar...

    Araclar guzel. Ancak kime satilip, nasil kar edilecegi bir muamma, ve bu konuda tek makul aciklama yapilmis degil.

    Bu durum bile bu araclarin şu an ortada olmasinin sebebini acikliyor bence...

  16. #236
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Alıntı ero__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Milyarder girişimci Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli otomobil şirketi Tesla, 2019’un üçüncü çeyreğinde 143 milyon dolar kar elde ettiğini açıkladı. Şirket ayrıca eylül ayı sonunda kasasında 371 milyon dolar nakit para olduğunu da bildirdi.
    3. çeyrekten bahsediyorsun ben yeterince link paylaştığımı düşünüyorum 10 yıllık performansınıda okuyuver..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:26 ----------

    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Berlin'deki fabrikayi bilmiyorum ancak Tesla'nin Cin'deki fabrikasi bitti ve uretime basladi bile.

    Duruma makul yaklasip olumlu yorumlarda bulunuyorsunuz. Keske bu araci tanitanlar da benzeri yorumlarda bulunsalar...

    Araclar guzel. Ancak kime satilip, nasil kar edilecegi bir muamma, ve bu konuda tek makul aciklama yapilmis degil.

    Bu durum bile bu araclarin şu an ortada olmasinin sebebini acikliyor bence...
    paylaştığım linki okuyuver detaylı haber orada ,Çin yatırımı çok küçük ölçekli , Tesla Amerika da 97.000 araba üretebilmiş , biz 100.000 üretirsek maliyet avantajımızla ilk beş yılı zararsız kapatabiliriz..

  17. #237
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tesla Amerika da 97.000 araba üretebilmiş , biz 100.000 üretirsek maliyet avantajımızla ilk beş yılı zararsız kapatabiliriz..
    97000 sadece bir quarter'da... Sadece 2019'da 350000'den fazla araba üretti Tesla Amerika'da. Toplamda 1 milyona yakın araç üretti...

    https://en.wikipedia.org/wiki/Tesla,...les_by_quarter

    "biz 100.000 üretirsek" diyorsunuz da, üretmek zaten sorun değil. Sorun, tekrar tekrar ediyorum, kime satacaksınız, ve nasıl kar edeceksiniz?

    Bu aracın bu haliyle yurt içinde bu kadar satması mümkün mü?

    Ucuz versiyondan bahsediyorsunuz, "akıl mantık gereği olması gerekli" diyorsunuz, kabul. Ancak bu konuda hiç bir veri, bilgi, duyum yok, bilakis eldeki bilgi tam aksi yönde.

    Satıp kar edemedikten sonra her ürettiğiniz araç maddi kayıp...

    Duruma karamsar bakmak istemiyorum ancak eldeki veriyle olumlu bakmak için ciddi ciddi bir sürü olmayan varsayım gerekiyor... Koyunlar çiti atlayacak... Atlarken tüyleri dikenli tellere takılacak... Onlar toplanıp yün eğrilecek... İp, kumaş haline getirilecek, elbise dikilip satılarak, para kazanılacak... Ölme eşeğim ölme.

  18. #238
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    97000 sadece bir quarter'da... Sadece 2019'da 350000'den fazla araba üretti Tesla Amerika'da. Toplamda 1 milyona yakın araç üretti...

    https://en.wikipedia.org/wiki/Tesla,...les_by_quarter

    "biz 100.000 üretirsek" diyorsunuz da, üretmek zaten sorun değil. Sorun, tekrar tekrar ediyorum, kime satacaksınız, ve nasıl kar edeceksiniz?

    Bu aracın bu haliyle yurt içinde bu kadar satması mümkün mü?

    Ucuz versiyondan bahsediyorsunuz, "akıl mantık gereği olması gerekli" diyorsunuz, kabul. Ancak bu konuda hiç bir veri, bilgi, duyum yok, bilakis eldeki bilgi tam aksi yönde.

    Satıp kar edemedikten sonra her ürettiğiniz araç maddi kayıp...

    Duruma karamsar bakmak istemiyorum ancak eldeki veriyle olumlu bakmak için ciddi ciddi bir sürü olmayan varsayım gerekiyor... Koyunlar çiti atlayacak... Atlarken tüyleri dikenli tellere takılacak... Onlar toplanıp yün eğrilecek... İp, kumaş haline getirilecek, elbise dikilip satılarak, para kazanılacak... Ölme eşeğim ölme.
    sizden önceki arkadaşa 3. çeyrekten kâr geldiğini belirttiğim için tekrarlamadım eksik olmuş , insanımızı anlamak zor hep betona yatırım yapıyoruz diye eleştiriyorlardı şimdi otomobil yatırımına ne gerek zarar ederiz diyorlar , iyi hiçbir şey yapmayalım günü kurtaralım , elektrikli otomobilde bir fırsat var ve zaman daralıyor , piyasaya geç kalırsan ki 1961 de içten yanmalı motorlu Devrim ile büyük bir fırsat kaçtı , sebebi tam bir komedi , o otomobil üretilseydi ilk 10 sene belki kâr edemeyecekti ama bugün belki Lada dan daha kaliteli bir markamız olabilirdi , bugün yapılması gereken halkın elektrikli otomobile ilgisini canlı tutmak , gerisini kimse tahmin edemez..
    YasinC ve bursalıali bunu beğendiler.

  19. #239
    emenyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2018
    Şehir
    Manisa/Merkez(yazları İstanbul/Ümraniye)
    Motosikleti
    Lifan KP150
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sizden önceki arkadaşa 3. çeyrekten kâr geldiğini belirttiğim için tekrarlamadım eksik olmuş , insanımızı anlamak zor hep betona yatırım yapıyoruz diye eleştiriyorlardı şimdi otomobil yatırımına ne gerek zarar ederiz diyorlar , iyi hiçbir şey yapmayalım günü kurtaralım , elektrikli otomobilde bir fırsat var ve zaman daralıyor , piyasaya geç kalırsan ki 1961 de içten yanmalı motorlu Devrim ile büyük bir fırsat kaçtı , sebebi tam bir komedi , o otomobil üretilseydi ilk 10 sene belki kâr edemeyecekti ama bugün belki Lada dan daha kaliteli bir markamız olabilirdi , bugün yapılması gereken halkın elektrikli otomobile ilgisini canlı tutmak , gerisini kimse tahmin edemez..
    Umulur ki tren kaçmadan yetişiriz. Daha başında olan bu serüvene erken girip ileriye tecrübe ve bilgi birikimi taşıyan firmalarımız olur. Yani bir temelimiz oluşur inşallah.
    bursalıali bunu beğendi.

  20. #240

    Üyelik
    13 Mart 2012
    Şehir
    İst/Kadıköy
    Motosikleti
    Yamaha NMax 155 ABS


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)