Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

İdama Karşı olanlar şimdi konuşun. Tam zamanı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    19051919 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2019
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    XMax 250
    Cezalar terbiye etmez, uslandırmaz, bu ancak ve ancak eğitimle sağlanabilir. O zaman ceza niye var? Suç karşılıksız kalmasın diye, kamu vicdanı rahatlasın diye ve olası suç işleyeceklere sopa niyetine var.

    Siyasi suçlulara idam cezasına karşıyım diye bir önceki mesajımda yazdım, çünkü hangi görüşten olursa olsun siyasi suç bireysel değildir, bir ortak bir amaç doğrultusunda yapılan eylemin mevcut kanunlara göre karşılığıdır ceza. Eğer bu cezada idam olursa bizim gibi toplumlarda siyasi suça idam kılıftan kılıfa uydurularak karşı görüşü tamamen yok etme amacına yönelir.

    Bunları yazarken bazı arkadaşların katılmadığını gayet iyi biliyorum. Onlara şunu söylemek isterim. Yaşım 57, 12 Eylül öncesinde sol sosyalist bir oluşumun içerisindeydim, elimde silahla her an bir çatışmaya girecek hazırlıkta geçirdiğim çok günlerim oldu, ama bizim liderlerimiz bize verdikleri derslerde her zaman şunu özellikle söylerlerdi. Bir eylemin sonucunda halkın desteğini arkanıza alacağınızdan emin değilseniz asla o eyleme girişmeyin, planlamayın aksi takdirde bu eyleme katılanlar cezalandırılır. Bunları şunun için yazdım. Siyasi suçlarda idama karşıyım sözüme bir çok arkadaş molotof kokteyl ile insanları yakanlar, toplu alanlara bomba koyanlar vb. bunlarda mı idam edilmesin diye karşı çıkacaklar. İşte bu yüzden yazdım yukarıdaki cümleleri. Toplu katliamları, sivillere karşı işlene suçları halk asla kabul etmez dolayısı ile bu tip eylemler siyasi suç kapsamında değildir.

    Şimdi diğer taraftan idama karşı olmadığım bireysel suçlara gelince. En son yaşadığımız olayda olduğu gibi, sırf kendini tatmin etmek için, kendi çıkarları için, sapıkça zevklerini tatmin etmek için vs cana kıyanların canı alınmalı ki ailesinin değil ama toplumun vicdanı rahatlatılmalı. Ailesi ne yapsakta zaten o acıyı yaşadıkları sürece kalplerinde yaşayacaklar, isyan edecekler.

    Bu düşüncem kendimle çatışır gibi görünebilir, faşistçe gelebilir ama umurumda değil. Biz toplum olarak bu ve bunun gibi canileri hasta diyerek ömür boyu bakmak zorunda değiliz. Doğal seçicilik olarak görebiliriz, ha ipte asarak değilde en acısız şekilde iğne ile infaz edebiliriz. Hangi bilim insanı bu tip "hastaları" şu tedaviyi uygularsanız bir daha asla bu suçu işlemez garantisi verebilir bize? Kesin tedavisi yoksa uğraşmaya ne gerek var?

    Yazım biraz uzun oldu kusura bakmayın ama son yıllarda neredeyse her gün karşılaştığımız bu tip olaylar artık beni isyan etme noktasına getirdi. Her haberi okuduğumda düşünüyorum. Katledilen mutlaka YAPMA demiştir, yalvarmıştır, aman dilemiştir. Nasıl bir insandırlar ki kulakları bunu duymaz, merhamet etmez? Düşündükçe eski günlerim ve ağabeylerimizin öğretileri geliyor aklıma. Bul şunlardan bir tane, ser leşini yere bak arkandan kaç kişi sana helal olsun diyor.
    emenyasin ve fatih.met bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Shrieker bunu beğendi.

  3. #23
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    bir idam yanlısı (hem de tam kısas uygulanarak yapılmak suretiyle uygulanması taraftarı) olaraktan söylüyorum
    bu cani, düzgün işleyen ama idam uygulanmayan herhangi bir hukuk sisteminde dışarıda olamazdı
    duyar maskesi altında propaganda amacıyla konu açıyorsun, yediğin golün haddi hesabı yok
    seni gerçekten vicdanlı olmaya davet ediyorum
    The Dude, hasmet, Osm@n ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #24
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2008
    Şehir
    istanbul pendik
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Tiger hocam haberlerde duyduğum kadarıyla hapisten kaçmış ertesi gün cinayeti işlemiş... İnşallah şimdi içerde bari yaşatmazlar...

  5. #25
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Sitenin şeriatçıları fırsatı kaçırmamışlar. " İdam gelsin " ayağına şeriat propogandası. Yemezler !
    Shrieker bunu beğendi.

  6. #26
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Bu adam nasıl kaçmış hapishaneden?
    Kaçmasında ihmali olanları da, işlediği suça ortak olarak yargılıyorlar mı?
    Yardım, yataklıktan yargıla!
    Tarafgirlikten affet!!
    Tarafsızı bertaraf eyle!!!
    The Dude ve Shrieker bunu beğendiler.

  7. #27
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Daha bu adam niye hapiste değil, kim serbest bırakmış, nasıl sokakta özgürce dolaşıp birilerini öldürebilmiş? sorusunu sormadan çıkıp idam çığırtkanlığı yapılıyor.

    Arkadaş sonra bizi hor görüyorsunuz diye kızıyorsunuz. Çok afedersiniz ama daha en basit düşünme eyleminde tökezliyorsunuz ama iş idama gelince "idam gelsin".

    Gelsin anasını satayım. Peki hırsızları, katilleri, tecavüzcüleri serbest bırakan bu yargı sistemi ve bu kanunlarla mı bu kişilere idam cezası verilecek? Adamları daha hapse atmıyorlar yahu, uyan hemşerim azıcık uyan !!! İdam cezasını kim uygulayacak??? Kasap mı? Manav mı? Berber mi? Yoksa bu katilleri ve tecavüzcüleri sokaklara salan hakimler mi???

    Sen o cani katili ömür boyu hapse mahkum etmeyen adalet sistemine ve köhneleşmiş kanunları güncellemeyenlere itiraz edeceğine çıkıp "idam gelsin" demek...

    Neden sonuç ilişkisini kurmayı hiç mi biri öğretmedi size yahu?

    Vallahi pesss...
    espresso, drtayfun, Osm@n ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  8. #28
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    karısını bilmem kaç kere bi yerinden bıcaklayan adam "öldürme kastı yok" diye serbest.
    Ama idam gelsin.

    he anam idam gelsin.

    Solculara idam gelsin
    Ekonomiyi eleştirenlere idam gelsin.


    Biliriz biz bu ayakları.
    espresso, erensel, kurubuz ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  9. #29
    gerivites - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2017
    Şehir
    Ümraniye
    Motosikleti
    D400
    Adalet sistemine güvenebilseydim idamı desteklerdim. Suçsuz yere hapis yatıp pardon denilerek serbest birakilanlar hayatlarına kötu de olsa devam etti. İdam edilen insana nasıl pardon denilecek. Godomanlarin suçu üzerine yıkılıp idam edilecek insanlar da olacak. Vs vs. Önce guvenilebilir bir adalet sistemi lazim.

  10. #30
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000
    Siyasete idam gelmesin diyenlere bir sorum var...
    Siyaseti vatanın birliği için yapıyorum diyorlar,ama görevi kötüye kullandıklarında da vatan hainliğiyle yargılanacaklar...
    Vatan hainliği de idam kapsamının dışına mı alıcaz ?...
    Adı üzerinde siyaset. Her türlü yalan dolan itinayla yapılır...
    Yarın kadın cinayeti işleyen biri çıkıp deseki beni desteklediğim SİYASI PARTİ VE SİYASETÇİLERE HAKARET EDEREK RENCİDE ETTİ dese siyasi suç sayılacak...Ya da kılıfına uydurup bu sınıfa sokacaklar...
    Hakime küfür etmenin 7 -8 yıl cezası olan bir ülkede bunu küfür etmeden uygulamalaı olarak yapsanız gene aynı yılı yersiniz... Ama onunda bana ilgisi vardı deseniz 3 yıla düşer... Birde evlenmek istiyorum derseniz yatmadan çıkarsınız..
    Böyle garip bir durum...
    Sonumuz güzel olsun diycem de yok...
    Birisi ışıkları söndürdü...
    Shrieker bunu beğendi.

  11. #31

    Üyelik
    29 Kasım 2018
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    CB125R
    Bu olayda katil belli ki psikolojik sorunlu biri. Hiç tanımadığı birini öldürdü. Çok tehlikeli olduğu ifadelerinden ortaya çıktı.
    Bu adam başkalarını da öldürüp ardından intihar edebilirdi. İdam cezasının bu olayla ne alakası var. Adam o hale geldikten sonra idamdan mı korkacak?
    Toplum içinde yaşamak için de akıl sağlığı ehliyeti mi verirler herkese ne yaparlar bilmiyorum ama vatandaşların akli dengesi takip edilmeli.
    Eğitim hayatında, iş hayatında insanların davranışlarına tepkilerine dikkat etmek lazım. bir psikopat yüzünden bir hayat gidiyor ne acı.

  12. #32

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Konunun tamamını okumadım ama eğitim önemli birşey. Daha bugün kendine cumhuriyet kadınıyım diyen bir kişininde antişeriat yaklaşımı kanımı dondurdu. Neden sadece başı açıklara saldırıyor? Büyük resmi göremiyorsunuz dediğinde benim için konulma bitti.

    Yaşama ve yaşatma hakkı sizin görüş açınızdır fakat kimsenin canına göz dikemezsiniz. Ruhen rehabilitasyona ihtiyacımız var. Türkiye saçma sapan düşünceler ülkesi değildir. Düşüncesizlerin ülkesi hiçbir zaman olmayacaktır. Bunun ilacı partizanlık yada din hiç mi hiç değildir.

    Her fırsatta empati şarttır. Empatide senin anana bacına yapılsa hoş karşılarmısın cümlesi hiç değildir.

    İnançlar istismar edilir, düşünceler çarpılıtır. Fakat var olma süreci asla değişmez. İnsanoğlu, var olmaya başladığımdan beridir sorunludur.

    Demekki ne yapacağız? Kendimizi geliştireceğiz. İyiye daha çok çabalayacağız. Başkasını hâkir görmeyeceğiz. Bizden olmayanıda kollayacağız, bizim olmayanı da daha iyiye götüreceğiz. Gerekirse kollayacağız.

    Kendi fikirlerimizi daha kötüye kullanmak yerine daha kötüleri, daha iyiye götürmeye çabalayacağız. Bu demek değildir ki isanları savunmasız bırakacağız.

    Hukuk sistemini yeniden yapılandırıp, polis devleti olmaktan çıkıp, emniyet mensuplarını daha iyi eğiteceğiz. Bir suçun cezası var ise şartlı salıverilmeyecek. İyi hâl; mahkemede takım elbise giymekle olmayacak. Her mahkümu psikiyatri kliniklerinde tetkik edip, ona göre analiz edip, buna göre cezasını belirleyeceğiz. Böylece toplumla bir olması gerekenleri ayıklayıp yaşamaya devam edeceğiz!..

    Sonuç olarak gene eğitimi, bilimi ve ileriye bakmaya çalışacağız. Eğitimsizlik herşeyin çöküşüdür. Eğitimsiz toplumlar çöker.

    Eğitimi ve eğilimi doğru yönlendirmek lazım...

  13. #33
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Egitim mutlaka onemli ama ondan da once kendimizin tam manada bir adalet istegi olmasi lazim...

    Toplum olarak adalet ve ozgurluk istedigimizi dusunmuyorum. "Ulkenin iyiligi icin" kendimizden farkli dusunenlerin az da olsa baskilanmasi ve haklarinin bir miktar yenmesinden yanayiz gibi geliyor bana... Tam manada adalet ve ozgurluk bir gomlek buyuk geliyor sanki cogumuza.

    Bu da egitimle olacak belki ama nasil? Cok mumkun gozukmuyor bana...

  14. #34
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Acik/yari acik/kapali/tarim cezaevi nedir bilmeyen bazi arkadaslar icin;

    "
    Kapalı cezaevinden açık cezaevine geçiş şartları 22 Şubat 2017 tarihli yönetmelikle şu şekilde değiştirilmişti:

    Cezalarının toplamı 10 yıldan az olan hükümlüler, cezalarının sadece 1 ayını kapalı cezaevinde geçirmek, “iyi halli” olmak ve koşullu salıverilme süresine 7 yıl veya daha az kalması kaydıyla açık cezaevine ayrılma hakkına sahiptirler.

    Cezalarının toplamı 10 yıl veya yukarı olan hükümlüler ise, toplam cezalarının 1/10’unu (onda birini) herhangi bir cezaevinde geçirmek, “iyi halli” olmak ve koşullu salıverme süresine 7 yıl veya daha az kalması şartıyla açık cezaevine ayrılma hakkına sahiptir.
    "

    Ceren'in katledilmesi olayinda supheli, yasa geregi 23 yillik cezasinin 14 yilini cektigi icin, kapali cezaevinden acik cezaevine gecebilmis, hem de Ekim ayinda.


    Sen ulke yonetimi olarak daha kapali cezaevinden acik cezaevine sadece matematik hesabiyla adam saliyorsun, ustune firar ettigini bile farketmiyorsun, farketsen de kontrol etmiyorsun, takip etmiyorsun ne yapiyor nasil para kazaniyor nasil yasiyor bilmiyorsun, bir de idam uygulayacaksin, he canim he.
    The Dude, SuleymanE, espresso ve 4 diğerleri bunu beğendiler..

  15. #35
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    08 Mayıs 2018
    İdam gelsin gücü olan istediği suçu işlesin, muhalif olan asılsın.

  16. #36

    Üyelik
    04 Haziran 2017
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    İdam doğru birşey değil bunun için daha güzel çözümler var böyle tiplerin hepsini toplayacaksın belirli bi bölgede tehlikeli işleri yaptıracaksın maden vs hem neredeyse bedavaya işçin olucak hemde ekonomiye katkı
    19051919 bunu beğendi.

  17. #37

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Nasıl bir mantıkla düşünülüyor merak ettim ? Nedir bu "ya hep ya hiç" kafası ? Hayatta her şeyi siyah veya beyaz gördüğümüzden olsa gerek orta noktada bir çözüm bulunabileceği kimsenin aklına gelmiyor. Mesela ben fahiş fiyatla ürün satılmasına karşı bir adamım ve devletin buna çözüm üretmesini istiyorum. Bunu ortamlarda dile getirdiğimde anında "serbest ekonomi var, öyle şey olmaz" diye üçkağıtçıların, etik değer yoksunlarının, şark kurnazlarının ekmeğine yağ süren bu sistem savunuluyor. Sanılıyor ki devlet ya tamamen ekonomiyi kapatır ya da tamamen açar. Bu böyle olmak zorundadır, başka türlüsü olamaz. Halbuki bazı küçük düzenlemelerle hepsi kolayca çözülür, ekonomi yine serbest kalır.

    Aynı şey şey idam cezası için de geçerli. Bu tip katillerin idam edilmesi gerekiyor dendiğinde anında "idam gelirse siyasi suçlular da idam edilir" muhabbeti dönmeye başlıyor. Ne alakası var ya ? Kardeşim bu idam cezası yayın ucundaki ok mudur ki bir kez serbest kaldığında ortalığı yaksın geçirsin ? Kanuna yazarsınız, sadece bu tip katillere, tecavüzcülere trafikte yol kavgasında adam vuranlara, kısaca "insan öldürenlere" uygularsınız olur biter. Kalıbımı basarım ki bu yapılsa suçlar en az yarı yarıya düşecektir. Sizce eski karısını öldürmek isteyen pisliklerden kaç tanesi ertesi gün idam edileceğini bilse bu işe kalkışır ? Sadece bu yetmez, kamera görüntülerinde ispatlamak koşuluyla bu tip bir adamdan kendini kurtarmak için onu öldürenlere de ceza verilmemelidir.

    Bu arada bu olaydaki ruh hastasını bunun bile durduracağını sanmıyorum ama en azından zavallı kızın ailesinin içi biraz olsun rahatlardı ki bence bu hepsinden daha önemlidir.
    newmoto76, 19051919, altora ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  18. #38

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Hapis cezası zaten saçma sapan bir şey olmakla beraber , idam cezasının bazı suçlar için hafif kalacağını düşünüyorum. Eğitim falan hikaye , ülkedeki suç unsurunu yaşam formatları belirliyor.. Suç cehaletle doğru orantılıdır ancak eğitimlede suç azalmaz.. Eğitilmiş adamda suç işleyebilir.. Ülkemizdeki hukuk sistemi ve hukukçuların meseleleri yorumlamaları bana göre çok ilkel ve yıllar öncesinde kalan yöntemler..

    Tecavüz ve buna benzer cinayetlerde çok hızlı bir şekilde yargılama ve nihayetinde idama uzanan ağır ve acıtıcı cezaların verilmesi şarttır.. İdama karşı olmak insan gerçeğini algılayamamakla eşdeğer bir ütopyadır..

    İdam veya idamdanda daha ağır cezaların verilmesi kesinlikle gerekildir. ŞAhsen tecavüzü sabit olan bir şefresizin cinsel organının kesilmesi cezası vermeyi daha adil buluyorum.. Ömür boyu öyle dolaşsın..

    İnsanları eğitsekte suça tma olarak engel olamayız. Ancak suç varsa o suça adalet tahsis edecek bir ceza mutlaka olmalıdır..

    Ülkedeki tv ler , basılı ve internet yayınları maalesef 3. sayfa haberleri üzerinden dönüyor.. Bknz. Müge Anlı izlenme sayısı.. Demekki rahatsız bir toplumuz bu konuları izlemeyi seviyoruz.. Bunları izleyenler arasında manyak olanıda var sapık olanıda.. Geçenlerde bir sosyolog Türkiye de bu yayınların yapılmasının çok yanlış olduğunu çünkü arsıza, hırsıza, sapığa yol gösterildiğini söylüyordu ki bence bu kesinlinle doğru..

    Yaşım gereği istanbulun göbeğinde evin anahtarının kapı üzerinde olduğu 1980 lerden günümüze gelen bu adi suç ve sapıklık artışının nedeninin sorumlularının medya ahlaksızlığına dayandığını bizzat yaşayarak öpğprendim.. Türk medyası 3. sınıf medyadır.. İzlenmek için gerekirse insanların birbirini öldürmesini tetikleyecek yayınlar yapar..
    bursalıali bunu beğendi.

  19. #39
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Ceren'in katili ifadesinde birilerini öldürmek istediğini söylüyor.
    Hatta öldürmekten vazgeçtiği şahıslardan bile bahsetmiş.
    Kilit cümle şu
    "öldürme isteği"
    Yani katil ne istiyor?
    Öldürmek!
    İdam isteyenler ne istiyor?
    Öldürmek!
    Aralarındaki fark ne?
    Biri yasadışı diğeri yasal.

    Birini öldürmek isteğine hukuki zemin ve toplumsal destek bulursanız katil olmuyorsunuz.
    Çünkü haklı olduğunuza inanıyorsunuz.
    Halbuki tüm cinayet işleyenler de aynı şeyi söylüyor.
    Kendilerince haklı gerekçeler yaratıp öldürüyorlar.
    İdam da öyle.
    Haklı bir gerekçe yaratıyorsunuz.
    Kendinizce.

    Belki bazılarınız iyi niyetli olarak idam cezasının suçu önleyeceğini düşünüyor.
    Ama pratikte öyle olmadığı seneler önce tespit edilen bir durum bu.
    İdam cezası hemen her ülkede yıllar hatta yüzyıllar boyunca uygulandı.
    Hala uygulanmakta olan ülkeler var.
    Ve fakat suçu önlemiyor.

    Yani daha önce defalarca denenmiş, hala denenmekte olan ve hiç bir işe yaramayan ve bence ceza bile olmayan idamı ısrarla Türkiye gibi hukuk arızalı bir ülkenin gündemine sokmaya çalışmak adalet değil, intikam hisleriyle hareket edildiğinin bir göstergesidir.
    Ölüm herşeyin sonu demek.
    Yani bir ceza değildir.
    Ceza dediğimiz şey, cezalandırılanın yaptığından pişman olması, bunu da ama bedensel ama ruhsal acı çekmesi için uygulanmalıdır.
    Ölüm sondur.
    İntihar edenler mesela.
    Niçin öldürüyorlar kendini?
    Çektikleri çileyi artık taşıyamaz hale geldikleri için.
    Ve ölüm tüm çileyi siliyor.

    İdam ettiğin adamın yaptıklarını yanına kar bırakarak bir nevi ceza çekmeden kurtulmasını sağlıyorsun aslında.

    Fakat tüm bunlar bir kenara.
    Bu ülkede yüzlerce insan belli bir gruba ait savcılar ve hakimler tarafından hapislerde süründürülmüşken,
    heykelinin dikilmesi lazım denilen süper savcı şu an yurtdışında kaçak olarak yaşıyor ve vatan haini diye aranırken,
    polisin işkence yaptığına dair bir çok olay gerçekleşmiş bazıları kanıtlanmışken,
    daha geçen hafta ihtiyar bir teyze pazaryerinde pahalılıktan yakınıyor diye cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alınmışken,
    önceki hafta içişleri bakanı bazı diziler hakkında olumsuz beyanda bulununca bir televizyon dizisi oyuncuları savcılığa çağrılmışken,
    siz bu adamlara daha fazla yetki verelim diyorsanız aklınızdan zorunuz var demektir.
    Üstelik vermek istediğiniz yetki öldürme yetkisi.

    Olayın garipliği işte buradadır. Hukuk sisteminin adaletsiz olduğundan yakınıyorsunuz.
    Ama sistemin işleticilerine daha fazla yetki vermeye kalkıyorsunuz.
    Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

    Bakın Ceren'in katili daha önce 5 yaşında bir çocuğa tecavüz edip öldürmüş.
    Sistem kendisini doğru dürüst cezalandırmadığı gibi kolayca kaçabileceği bir hapishaneye koymuş.
    Velhasıl tecavüz,kadın cinayetleri vs olaylarda hakimler habire iyi hal indirimi uydurup cezaları hafifletiyorlar.
    Takım elbise, kravat indirimi bile var.
    Ve siz bu hakimlerin idam gelince birden bire adalet dağıtacağına inanıyorsunuz.

    Sonuç: Onca şeyi fikrinizi değiştirmek için yazmadım. Farklı bir pencereden bakmanızı sağlamaya çalıştım. Yoksa tüm şu idam tartışmaları beyhudedir. 17 yıldır ne yaptıkları belli olmayan bir yönetimin idam gibi kendi kellelerinin uçmasına neden olabilecek bir cezayı yasalaştırması olacak şey değildir. Çünkü gün gelir devran döner ve idam başka birilerinin elinde silah oluverir. Menderes 43 kişinin idam kararını onayladı. Sonra ne oldu?
    Aynı ipte arkadaşlarıyla beraber sallandılar.

    Yani idamı illa istiyorsanız yönetenleri değiştirmeniz gerek. Bunlar asla kendi ayaklarına sıkmaz.
    Thracian, 19051919, Osm@n ve 2 diğerleri bunu beğendiler..
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  20. #40
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Özel bir bölge olacak. Dışarı çıkmanın mümkün olmadığı. Bunları atacaksın oraya. Orada geberip gitsinler..
    Shrieker ve batuhan13 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)