Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

İdama Karşı olanlar şimdi konuşun. Tam zamanı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #81
    retox70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2006
    Şehir
    KOŞUYOLU-İSTANBUL
    İdamın gelmesi adalet içinmi? İntikam içinmi? Eğere intikam içinse ki büyük ihtimalle öyle , gelmemeli. Bundan kısa süre önce Ergenekoncu dediklerimiz asılırdı, şimdi masum olanlar aramızda. İdamı sokaktaki katiller için istemiyorlar, keşke kafanıza soksanız. 20- 30 tane aynı suçtan dosyası olan adamı içeri atamıyorsan, bir kadını çocuğunun gözü önünde gırtlağını keserek öldüren adamı, kadının defalarca koruma talep etmesine rağmen koruyamıyorsan, üstüne üstlük bir de mahkemede bu adamlara takım elbise giyip iki büklüm eli bağlı durduğu için iyi hal indirimi yapıyorsan, yüzlerce kişinin ölümünden sorumlu insanların ceza almamasına alıştıysan, idamdan önce çözülmesi gereken daha önemli sorunların var demektir. Bunlar düzelmeden gelen idam politiktir, muhalefete, itiraz edenlere tehdittir. Gelmemelidir. Zarar gören idam ister, canı , kanı gitmiştir anlarım ve katılırım. Ama önce adalet, sorgusuz, kayırmasız, saf adalet. Ondan sonra kesilen parmak acımaz .


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #82
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Kimsenin başına gelmesin tabi ki , bir sevdiğiniz öldürüldüğünde fikirler tamamen değişir ancak su an ki zihniyetimde başıma gelse öldürülmesini değil ölene kadar tek başına hücrede cürümesini tercih ederim.


    İşlemeyen bir hukuk sistemim-nde idam istiyoruz diye konu acmak ise ciddi anlamda bir araştırma konusu. Mesela bu kafaya ne içerek ulaşıldığını bulup ülkede yasaklamak gerekir.

  3. #83
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Vergimizle bunu mu besleyeceğiz diyenler vergileriyle geçmedikleri köprü geçişlerinin parasını vermekten gocunmuyor. Bu katilleri müebbet hapse mahkum etmek varken iyi halle veya aflarla salanlara da laf yok, değil mi?
    Neyse, idam gelebilir. Ama neye gelebilir. Birkaç kere böyle suç işleyip iflah olmayanlara gelebilir.

  4. #84
    ..YaNKee.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR 650F
    şuan bu ülkede idamın gelmesi hiç iyi olmaz.. bir kişinin yönettiği ülkede adalette sıkıntı varken idam çok sakıncalı..

    bu arada mahkumların dışarı izinleri kademeli şekilde oluyor diye biliyorum.. ilk yıllarında yani kapalıdakiler çıkamıyor.. günü azalanı açığa alıyorlar.. onlarda iyi halden 2-3 ayda bir izine çıkıyorlar dışarı salıverilmeden önce rehabilite olsunlar topluma ayak uydursunlar diye.. haberlerde başka türlü anlatıyorlar ama uygulama bu şekilde oluyormuş..
    drtayfun bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)