Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

ARABA ÖNERİLERİ ALIYORUM -YAŞLANDIK ARTIK -

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim 13 yaşındaki Toyota Yaris eskidi, zaten minicik arabaya çocuklarla zor sığar olduk. Arabayı satsam yaklaşık 35bin'e gider. Motoru da 20bin'e satsam 55bin olur. 55bin'e ay yakan çok kaçan tabir edilen tarzda biraz daha büyük, en azından bagajı olan bir araba bakıyorum ben de.

    Benim için de otomatik olması şart. Ama Toyota'nın MMT dediği elektrikle çalışan bir sistemin vites değiştirdiği şekilde olması yeter, zaten 10 kullandım bu şekilde, gayet yeterli. Tabi CVT şanjuman olursa çok daha iyi olur. Hidrlik tork kovertorlu otomatik şanjumanlarda kayıplar çok fazla, haliyle çok yakıyor.
    Burada bir bilgiyi güncellemekte fayda görüyorum. Tork konvertörlü şanzımanda kayıp dönemi 2000 li yıllar için geçerlidir. Şuanda Mercedes Benz tarafından kullanılan 9g tronic , BMW derki ZF şanzımanlar tork konvertörlüdür.Güç kaybı bir tarafa özellikle 9g tronic muhteşem bir şanzıman..

    Otomobil markaları çift kavramlılarda yaşnılan sorunlardan mütevellit tork konvertöre geri döndüler.. Ford da bu markalardan biri..

    Japon CVT leri de sorunsuzluk açısından tavsiye ederim. Ancak tork konertörlü bir şanzımanın verdiği çekiş hissini CVT vermez..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    yazık valla clio hyundai linea önermiş insanlar ne kötü, 43 e aldıgım 2008 golf 5 im çogu 2015 arabadan daha konforlu ve hızlı ayrıca benzinde hakettiği yakıtı lpg de ise 100 kmde 30 TL yakıyor. Bence araç forumlarından tavsiye almanız daha iyi cogu önerilen araba sadece eko araçlar

  3. #43
    ahmetmert58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Nc 700 S
    2010-2011 ford focus öneririm kesinlikle. 2016'te 2012 model focus almıştım. 3 sene kullandıktan sonra geçen ay 2015 model dizel otomatiğini aldım tekrar. kesinlikle parasının hakkını sonuna kadar verdiğini düşünüyorum. konforu,yol tutuşu, güvenliği kesinlikle fransız markalarından çok daha iyi. parça ve serviside sizi üzmez. geçen hafta periyodik bakımını sanayide işçilik dahil 300 tl'ye yaptırdım yağ ve bütün filtrelerini değiştirdim (mazot filtresi hariç). o paraya bmw, mercedeste alabilirsiniz. lakin daha yaşlı olacağından ve elektronik aksamı daha fazla olduğundan dolayı başınızı ağrıtabilir. örneğin şuan bi arkadaşım 2000 model 520 ile cebelleşiyor. biyerine kıl kaçsa sensör arızası verir hemen.

    kısaca ben şiddetle focus yada fiesta öneririm. kesinlikle hakkını veren araçlar.

  4. #44
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı newmoto76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada bir bilgiyi güncellemekte fayda görüyorum. Tork konvertörlü şanzımanda kayıp dönemi 2000 li yıllar için geçerlidir. Şuanda Mercedes Benz tarafından kullanılan 9g tronic , BMW derki ZF şanzımanlar tork konvertörlüdür.
    4-5 sene önce GM, Honda ve BMW'nin kullandığı 8 ve 9 vitesli ZF şanzımanları tork konvertörlü değil. Yenileri öyledir bilmiyorum.

    Ama Honda çift kavramali ve tork konvertörlü bir şanzıman üzerinde çalışıyordu.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:24 ----------

    CVT'ye gelince, Honda'nın 2.4 litre benzinli motorunu hem tork konvertörlü 5 ileri, hem de CVT şanzımanla deneme imkanım oldu. Şahsen CVT daha çok hoşuma gitti. Herhangi bir çekiş kaybı da hissetmedim doğrusu.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler