Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

çocuk yüzünden motor satıp klasik araça geçmek fikri

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    kovboy03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2005
    Şehir
    AFYON
    Motosikleti
    Minsk125 Tiger250 MCT250 Süperlight150 YBR
    Arkadaşlar merhaba;
    42 yaşındayım 14 yaşından beri motosiklet kullanırım.O yaşta itibaren babamın motoru sayesinde de hiç motosikletsiz yazım geçmedi. Yani motosiklet bir hastalık benim için de,birçoğumuz gibi. Kaç kere bir daha almayaacğım diyerek,kaza v.s gibi nedenlerle sattım motorumu 1 ay geçmeden tekrar almışımdır.
    Gelelim asıl konuya,2 Oğlum var Allah ın emaneti. Büyük olan 15 yaşında ve benimde sayemde olsa gerek motosikletlere çok meraklı babam vermezse bende alacağım para biriktirip diyormuş annesine. Yada diyormuş babamın dedemden kaçırdığı gibi kaçırıp binecem motosiklete diyormuş.
    Ben o kadar kaza v.s geçirdim yaşım 42 bacaklarım şimdiden ağrımaya başladı motosiklet sevdası yüzünden. Oğlumun bu aşkla tanışmadan satayım diyorum motoru. Çünkü o binerse ve Allah korusu bişey olursa hep kendimi suçlarım. Çünkü genelde motosikletli babası olan çocuklar genelde babası gibi oluyor. Bu yüzden satayım alayım bir klasik araba uğraşıp durayım diyorum. Aklıma 126 bis geliyor kççük olması motor gibi park yeri aramam belki diyorum.
    Naçizane bu konuda düşüncelerinizi alabilirmiyim sevgili kardeşlerim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2013
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Motosikleti satıp araç almanın doğru bir çözüm olduğunu düşünmüyorum.

    Bunun yerine çocuğunuzu motosiklet konusunda bilinçli olarak siz yetiştirin. Motosiklete binmeyince ömür uzamiyor. Herşey bir vesile.

    Bırakın hevesi olan herşeyi sizinle öğrensin.
    kovboy03, MrMud, espresso ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3

    Üyelik
    28 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Forza 250
    Aynı fikirdeyim, 16 yasında ehliyetini alsın ona güzel bir 125 cc alın. Full ekipman. Ehliyetini alana kadar motora yaklaşmasını dahi yasaklayın. Bak oğlum ehliyetini aldıktan sonra motorunu ben alacam ama o zamana kadar sakın aklından bile geçirme deyin. Hiç dedenin motorunu kaçırdım muhabbetlerini de anlatmayın.
    kovboy03 ve espresso bunu beğendiler.
    SYM Gts Evo 250, SYM Maxsym 400,KTM Duke 390,Xmax 400abs, Joymax250, Forza250

  4. #4
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Düşük cc 4 zamanlı sağlam sayılacak ama çinli cross motosikletler var. İmkan varsa onlardan bir tane alıp biraz da ekipman desteği ve sizin de tecrübelerinizin yardımı ile şimdiden motosiklete başlatmanız onun zihinsel ve bedensel gelişimi için harika olabilir.

    Onu sakınmaktansa kendisinin bilinçlenmesini sağlamak elzemdir unutmayalım, her zaman yanında olamazsınız. Siz istemeseniz de o bir ara öyle veya böyle bir motosiklete binip kaza yapabilir. Ama siz ona yol gösterirseniz bu ihtimal düşer, kontrolünüz ve size yaklaşımındaki samimiyet, saygı ve sevgi de artacaktır.

    Bu arada, dediğinize aynen katılıyorum. Baba motosiklete binmiş ise çocuk da biniyor. Benim babamın Türkiye' de doğru dürüşt motosiklet yokken motosiklete bindiğini 24 yaşımda öğrenmiştim. O zamana kadar bisiklete bindiğini bile görmedim desem yeridir. Çok öncesinde motosikleti satmış, birden fazla marka model kullanmış v.s... Keza ben bunu öğrenmeden seneler önce motosiklet kullanmaya başlamıştım.

    Genetik midir nedir bilinmez ama o gen çocuğa bulaşır. Öyle yada böyle o çocuk bu alete hep sempati duyar ve hatta kullanır. En iyisi sizin gözetiminiz ve yol göstermenizle olsun
    kovboy03 bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    18 Eylül 2016
    motor alacaksa hertürlü alır. benim ailede kimsede motor yoktu ama büyüdüğüm ilçede motosiklet çok popülerdi motosikletten kastım super 51, pejo 105 falan tabi. Çok heves ettim küçükken babam asla almadı, ne kavgalar ne gürültüler çıktı bu uğurda. Ne oldu ben yine aldım 13-14 yaşında almadım da 29-30 yaşında aldım. Faydası oldu mu tabii ki oldum 13-14 yaşında ve ilçe motosiklet kültüründe pejo 105 alıp kask falan olmadan deli cesareti binerdim çünkü öyleydi ortam. 30 yaşında motora binerken çizmesine kadar giyindim, güvenli sürüş eğitimi aldım vs.

    Bence çocuğunuzda motosiklet hevesi varsa, doğru düzgün bir şekilde kullanmasını sağlayın. imkanınız varsa motocross vs gönderin yoksa kendiniz trafiğin olmadığı yerlerde gösterin beraber çalışın ehliyetten güvenli sürüşten vs bahsedin, ekipmanın önemini anlatın vs. yani düzgün bir başlangıç yapsın. Gizli gizli kaçırıp eğitimsiz, bilgisiz ve ekipmansız binmesin. Motoruda kitleyin anahtarı ortalarda bırakmayın.
    kovboy03 bunu beğendi.

  6. #6
    Gietti17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2016
    Şehir
    Balıkesir
    Bir kere merak salmış artık geri dönüşü yok. İzin vermezseniz bir yolunu bulup (varsa motosiklet sahibi arkadaşından yada motosikleti kaçırıp) binmeye çalışacaktır ve bu sürüş büyük ihtimal ekipmansız olacaktır. Motosikleti ondan uzaklaştıracağınıza kendi motosikletinize yönlendirmeniz, gözetiminiz altında deneyimlemesi daha güvenli olacaktır.

    Anneden aldığınız istihbarata göre de motosikletin anahtarının iyi saklanması gerekiyor.
    espresso ve kovboy03 bunu beğendiler.

  7. #7
    kovboy03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2005
    Şehir
    AFYON
    Motosikleti
    Minsk125 Tiger250 MCT250 Süperlight150 YBR
    hepinize çok teşekkürler zahmet edip yazmışsınız. Hiç 126 bis olayına bakan olmamış alsam öyle birşey tevsiye edermisiiz.

  8. #8
    GT250rAlanya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2010
    Şehir
    Alanya - Ankara
    Motosikleti
    4 Silindirden başkası YALAN
    O zaman araba olayına ben gireyim. Motosiklet olayına diğer arkadaşlar uygun CC , ekipman vs olarak yzmışlar. Bilinçli ve Tecrübeli bir baba olarak ne kadar konuşsanız da boş, öenmli olan tedbirli ve doğrusunu öğretmek. Birakın sürsün.

    126 Bis yerine eski kasa bir Mercedes almanız bence daha güzel olur.
    Dünya klasiği. Çürüksüzü bulursanız geri kalan her şeyini çok rahat yapabilirsiniz. O da eski sistem beyin yok enjektör yok. Konfor olarak da Bis'in çok çok gömlek üstünde. Hatta imkan var ise ve merak w123 klimalı model bakabilirsiniz. Sunrooflu, koltuklar muhteşemdir. Uzun yol muhteşem olur. Aynı motosiklet gibi sırf bu araca binmek için yol yaparsınız. Düzgün temiz bakarsanız elden çıkarmak istediğinizde Bis'ten çok daha rahat çıkarabilirsiniz. 123 kasalarda en önemli özellik çatlaksız göğüs bulmak. Station bir w123 bulursanız, bilin ki altın değerindedir. ( ama siz park sorunu da var deseniz bilemem ) Dizel olmaması tavsiyedir.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...80057795/detay ilanda belirttiğim 280 dir.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...89635622/detay
    200 'ler pek tutulmaz.

    http://https://www.sahibinden.com/il...95937400/detay
    En çok tutulan motor tipidir.

    Bir kez olsun 1 w123'e binip biraz turlayın. Ondan sonra başka arabalara bakın. Günümüz arabalarının konforu halt etmiş. O yıllarda bile 4 disk fren mevcut. Hala 2017 2018 model araçlarda arka kampana mevcut.
    kovboy03 bunu beğendi.
    "Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
    Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972

  9. #9
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    15 yas kotu. En guzeli ful egitim + pist, ancak tuzlu.

    Cocugun karakteri onemli. "Izinsiz de olsa alip giderim" kotu.

    Bu yasta cocugun hic motosiklete binmemesi en iyisi. "Motosiklete binmeyince ömür uzamiyor." yaklasimi yanlis. Istatistiklere bakarsaniz bal gibi de uzuyor. Daha dogrusu genc yasta vefat etme riskiniz ciddi oranda azaliyor.

    Ancak arkadasindan bulup kaza yapip basina is acmasi durumunda da kendinizi suclarsiniz.

    Keske "bak ?? yasina geldiginde alasindan soz ben alacagim. Paransini Y hesapta biriktirmeye basladim bile. Ancak ondan once motosikletle isin oldugu an bu para benim olur ona gore" gibi bir teklif isler mi ki?
    kovboy03 bunu beğendi.

  10. #10
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Yeğen 23 yaşında bu yaz üniversiteyi bitiriyor.

    Babası hiç bir şekilde motora izin vermem deyince ufak yollu bir orta yol bulduk.
    Benim Dragonu verdim ve site içinde ufak ufak turladı. Tabi bu arada ehliyette alındı. Üniversiteler arası bir yarışmada ekip olarak Türkiye birincisi, Perudaki dünya yarışmasında 2. olunca tüm ekip üyeleri adam başı 1.500 dolar ödül kazandı.

    Babası ve ben her nekadar kafana göre bir iş yapma desekte hepimizden habersiz gönlündeki Superlight 200ü ikinci el bulup garaja çekmişti bile.
    Ekipmanlar zaten peyderpey alınmış hazırdı.

    Aslında o ana kadar yaptığımız tek şey kaçınılmaz sonu değiştirmekten başka bir şey değildi.

    Bana düşense hemen beraberce gidio motora bakım yaptırmak, lastiklerini değiştirmek o motorun bir iki püf noktasını öğretmek.

    Şimdilerde nemi oluyor

    Superlightın bakım ve onarımını babasıyla beraber yapıyorlar. Baba arabadada vites sevmediğinden ufaktan scooterlara bakıyor, habire bana detay soruyor

    Kaçınılmaz sonu değiştiremezsiniz. En doğrusu riskleri ve sakınma yollarını anlatmak yol göstermek olacaktır.

    Klasik araba derken BİS ten bahsetmeniz onun aslında bir motorsiklet ve oyuncak olmasından kaynaklanıyor kanımca

    Çok güzel Bisler görüyordum. Üstü açılmış vs.
    Ama çok küçük ve çok rahatsızdır.

    Gerçekten bir klasik toplamak istiyorsanız Anadol Böcek bulmaya çalışın. Hem oyuncak gibidir, hemde 172 adet üretilen bu araç gerçek bir klasiktir. Ne yazıkki ufak bagaj hacmi ve o dönem bir iki filmde zengin züppe arabası gibi çıkınca satamadı.

    WV kaplumbağada üzerinde zaman harcanabilecek klasik bir arabadır.
    Bis'e çok değeceğini sanmıyorum.
    kovboy03 bunu beğendi.

  11. #11

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Ben motora her tövbe ettiğimde, daha da güçlenip geri geliyor. Şimdilerde benimsedim. “Tatlı su motorcusu nasıl olunur?” kurslarına katılmaya çalışıyorum. Sözüm meclisten dışarı ama Mason’luk gibi birley. Herkes tatlı su motorcusu olamıyor. Bir ayinler, bir yaptırımlar, bir bedel ödemeler var. Halen çabalıyorum
    kovboy03 bunu beğendi.

  12. #12
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    abs bir nmax ile hem trafiği kolay okur hem sürat yapmaz buradaki arkadaşların boş muhabbetine 125 cc abs siz motor alırsan

    evebeynliğindne şüpe ederim (yani çocuğunu kollama arzusundan)

    en düşük kaza oranı scooterlardadır frenler ellerde hareket kabiliyeti yüksek bacakları rüzgar yemez

    forewer yamaha forever nmax xmax
    kovboy03 bunu beğendi.

  13. #13
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Alıntı istanbu_gezg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abs bir nmax ile hem trafiği kolay okur hem sürat yapmaz buradaki arkadaşların boş muhabbetine 125 cc abs siz motor alırsan

    evebeynliğindne şüpe ederim (yani çocuğunu kollama arzusundan)

    en düşük kaza oranı scooterlardadır frenler ellerde hareket kabiliyeti yüksek bacakları rüzgar yemez

    forewer yamaha forever nmax xmax
    Bu ABS muhabbetin özelliklede milletin önerileriyle alay etmen baydı.

    Kusura bakabilirsin...

  14. #14
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Bu yaşta çocuklarda isyan etme, söz dinlememe falan olayları da normal, yaşın gereğidir. Siz motora bilinçli yönlendirmeye çalışsanız da isyan edecektir bir şekilde. Bu yüzden ehliyetini alınca motor benden ama önce ekipmanı tam giyeceksin eğitim alacaksın gibi teklifler sizden gelmesin yoksa babam yine nasihat ediyor işte deyip bir kulağından girip diğerinden çıkar. Başka bir yakınınız, bu yakın arkadaşlarınız olur, amca, dayı vb. olur onlar tarafından gelsin. Bak babanı ikna et eğitime göndersin, düzgün kullanacağına ikna olursa belki motor alır şeklinde gaz versinler, siz de ikna olmuş gibi yapın, çocuk da babamı ikna ettim, motor aldırdım ehe mehe çok isyankar deikanlıyım modunda aslında sizin istediğinizi yapmış olsun. (Umarım genç delikanlı buraları okumuyordur)
    kovboy03 bunu beğendi.

  15. #15

    Üyelik
    15 Aralık 2014
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Babası olarak sizin takdirinizi kazanacağı başka bir alana ilgisini yönlendirebilirseniz motosiklet sevdasından belki vazgeçebilir. Sonuçta, sizde görüyor, size özeniyor, muhtemelen...
    kovboy03 bunu beğendi.

  16. #16
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Klasik araç pişmanlıktır. O tv programlarında toplanmış araba sahiplerinin yolda kaldıkları zaman çektikleri ve tamircilere verdikleri paraları göstermiyorlar.
    kovboy03 bunu beğendi.

  17. #17
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Alıntı ufoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu ABS muhabbetin özelliklede milletin önerileriyle alay etmen baydı.

    Kusura bakabilirsin...
    benelli bn125 sahibi olup abs muhabbetine saçma demen çok normal bence

    bu forum ayakları ile abs yapanı gördü

    bana laf söylemen normal meyve veren ağaç taşlanır

  18. #18

    Üyelik
    19 Ocak 2017
    Fiat Bis hayranıyım.Ama otomatik vites kullanıyorum,düz vites kullanmak gereksiz ve zor geliyor.Fiat Bis otomatik olsa bir dakika durmaz,alırım.

  19. #19
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    126 bis keyfi binilecek bi araç. 2 silindir 26 beygir gücü yetersiz gelir. Her işimi halledeyim diyebileceğin bi araç değil. Toplarsın kurcalarsın zevkli olur. Ama günlük kullanımda bi yerde arıza yapar iş güç kalır.

    Çocuğun içine o aşk işlemiş bi kere. Engel olunmaz artık. 14 yaşımdayken babamdan gizli mobiletlerim oldu. Birini yakaladı kürekle parçaladı motoru. Kamyon ehliyeti alırken 23 yaşımda motosiklet ehliyetide aldım. Hiç izin vermediler motosiklete. 27 yaşımdayken ise gizlice motosiklet aldım. İzin almadım. Motosiklet aldım diye haber verdim. Başta kızdılar ama ekipman vs derken güvenli bindiğimi gördüler. Şimdi mont vb olmadan sadece kaskla görürse kızıyor. Kesinlikle binemezsin derken şimdi beni bi şuraya bırak diyip artçı olabiliyor. (30u geçemiyorum o varken 😁)

    Yani içine o ateş düştüyse bugün olmazsa 10 sene sonra binecektir. Engel olmak yerine bilinçli bindirmek gerekli. Bildiğim kadarıyla 16 yaşında ehliyet alınabiliyor. 50 cc bi motosiklet alıp öğretebilirsin. Zaten hızda yapamayacağı için tecrübe edinir o motosikletle. Senin geçmişteki hatalarından kazalarından da tecrübe kazanabilir.

    Kardeşimde escooter var. Onada ekipman aldım onlarla biniyor. Sağda solda dalga geçiyorlarmış 600lüğe bile kasksız biniyorum bide senin haline bak diyen gerizekalılarda varmış. Olsun kendini korusun. 3 aylık oğlum var büyüsün 4 5 yaşına gelsin onada 50 cc cross alıp başlatacam inşallah.

  20. #20
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Alıntı ufoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu ABS muhabbetin özelliklede milletin önerileriyle alay etmen baydı.

    Kusura bakabilirsin...
    Sorsan komik olduğunu düşünüyordur...

    Konuya gelirsek, uzun uzadıya anlatacak vaktim an itibariyle pek yok ne yazık ki, ama çocuğunuzu motosiklet macerasına offroad ile başlatırsanız bu konuda vereceğiniz en doğru karar olur.
    Arazide motor sürmeyi öğrensin, sonra ister SS sürsün ister Naked ister cruiser...
    ufoz bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)