Baskı veya sakınma ile bir gencin motosiklet sürmesini engellemek pek mantıklı değil. Bu sefer aileden gizli çok daha riskli şekilde kullanmaya da başlayabilir.

Size hemen bizzat yaşadığım bir örnek vereyim. Eskiden öğrencilik zamanlarımda bir arkadaşım vardı, çocuk motosiklet hastası. Ailesinin maddi durumu çok iyi olmasına rağmen ve babası da eski bir motorcu olmasına rağmen bizim arkadaşa motor almıyordu.
Arada ikna için babasıyla konuştuğumuzda "çok tehlikeli, kendimden biliyorum" diyordu hep. Sonuç olarak bizim arkadaş sürekli diğer arkadaş ortamındaki başkalarının motoruna hiç ekipmansız binip geziyordu her fırsatta.

Ve sürekli binemediği için ne zaman emanet bir motora binse deli gibi gazlıyordu. Allah'ın sevdiği kuluymuş ki büyük bir kaza atlatmadı, ancak babasının yaptığı kısıtlamalar aslında bizim arkadaşı çok daha büyük bir tehlikeye sokuyordu.

Motosiklet tehlikeli, bunu kabul ediyoruz ancak bu riskleri azaltmak eğitim ve doğru ekipman ile mümkün. Baba oğul motosiklet gezisi yapan aileler var, her gördüğümde imrenirim. Bence bu bir kültür ve eğitim meselesi, yasaklayarak veya gizleyerek çözmeye çalışmak çok mantıklı değil.