Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

21im,bana göre yaşanabilecek en güzel yerdeyim ama..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    05 Eylül 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Kawasaki Z250SL
    Öncelikle bu motosikletle ilgili bir konu değil,konu dışı,maksat sohbet muhabbet..İzmirde yaşıyorum,üniversite öğrencisiyim,amatör sporcuyum,aynı zamandada motosiklet tutkunuyum,20yaşımın sonuna kadar,ailemin beni konfor alanında tutmasıyla,istedikleri bölümü seçip istediğim meslekten vazgeçişim,motosiklet tutkumu ailem ve engelli kardesimin hatrina baskilayisim,kotu bir cocukluk gecirmiş olmam,hayati kacirdigimi fark etmem..Bunlarin farkina varinca kendimi o kadar yordum ki,bir senelik dersi yarim donemde verdim,2ayda muhteşem bir vücut yaptım(kendimce,spor geçmişi ve bilimin etkisi oldu tabi) adeta yemeden içmeden para biriktirdim,hayatımdan fazlalıkları çıkardım,makineye döndüm.Buraya kadar güzel değil mi? Ama gel gelelim bunları bir kaç aydır sanki,insanlara öfkelenişimden dolayı,"benim adım umut,ben en iyisiyim.Siz görürsünüz"hırsıyla yaptığımı fark ettim.Muhteşem hızla yaptigim degisimler insanlari sen nasil birisin helal olsun moduna soksada,ben kendim için yaşamak istiyorum.Kendi tutkularımla,kendi hobilerimle..Ama bunlari,motosiklet,dövüş sporlari disinda henuz bulabilmiş değilim..Motosiklet tutkum ilk binişimde,dövüş sporlari tutkum ise bir gideyim bakalim nasilmis,sokakta kendimi korurum dememle başlamıştı oysa ki,ben 5ayda kendimi gerçekleştirdim ama,şu an hayat çok monoton geliyor,savaşacak bir şeyim kalmamış gibi..Bana savaşacak bir şeyler bulmam için tavsiyede bulunabilir misiniz?
    abeciMotoru bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    30 Nisan 2017
    Motosikleti
    Yamaha-R25
    23 yaşındayım ve aşağı yukarı aynı dönemden aynı şekillerde geçtiğimizi görüyorum. 5 ayda kendimi gerçekleştirdim demişsin ama kendini hafife alıyorsun bence. hiç bir konuda limitin olmadığını unutma. motosiklet sürmenin ya da dövüş sporlarında ulaşabileceğin son bi nokta yok, hep daha iyi olabilirsin. hedeflerini hızlıca gerçekleştirmiş olman onları yeterince yükseğe koymamış olduğunu da gösteriyor. hedeflerin senin gözünü korkutmuyorlarsa yeterince yüksekte değildirler. ayrıca kendinin de belirttiğin üzere motosikletle de dövüş sporlarıyla da rastlantısal olarak karşılaşıp tutkularını keşfetmişsin. benim öngörüm henüz keşfedilecek çok daha fazla tutkularımız olduğu ve bunları arayıp bulmak bizim için bir "challenge" aslında. hayatta pek çok şey şanstır ama şansını da kendin yaratırsın, fırsatları görüp yakalamak, yeni şeyleri deneyerek hayata sürekli birşeyler katmak gerekiyor. ayrıca hayatta bazı dönemlerden ve yaşlardan geçiyoruz, bugün hiç hoşuna gitmeyen şeyler 15 sene sonra tutkun haline gelebiliyor, bunları da göz ardı etmemek lazım. zamanla hayat sana savaşacak bişeyler verecektir. 18 yaşımdayken motosikletin ne olduğuna dair hiçbir fikrim yoktu 20 yaşımda büyük bi tutkum oldu. bu kadar kısa sürelerde böyle şeyler olabiliyor. ama hiç motosiklet üstüne binmeseydim 45 yaşıma geldiğimde hala motosikletin ne olduğuna dair hiçbir fikrim olmazdı. Kendi şansını ve fırsatını yaratacaksın, rastgele birgün motosiklette neymiş ya , fuarı da varmış hadi bi gidip bakayım neymiş, demeseydim hayatım boyunca haberim olmayabilirdi.

    Yarın sabah finalim var gece 3te sana cevap yazıyorum hadi yine iyisin. biyandan da teşekkür ederim. bi kitap yazma aşamasındayım ve bu tarz düşüncelere ve konulara ihtiyacım var. Bol şans ;)

  3. #3

    Üyelik
    05 Eylül 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Kawasaki Z250SL
    Ben teşekkür ederim,bir seyler yazma fikri,güzel geldi bir anda , evet haklısın söylediklerinde,yukarı çıktığımız dönemler genelde doyumsuz olduğumuz(bu yetmez daha iyisi mentalitesiyle hareket ettiğimiz) dönemler oluyor aslında..O zaman kendimi atıyorum dışarıya...😁😁

  4. #4
    Kursad55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2017
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Hero Xpulse 200 4v
    Müzikle ilgilenenebilirsin kardeşim bir enstrüman çalmayı deneyebilirsin. Kitap okumanı tavsiye ederim kitap en iyi dosttur. Kişisel Gelişim kitaplarını tavsiye ederim

  5. #5

    Üyelik
    18 Kasım 2014
    Motosikleti
    BMW F650GS 2007
    Cevap kesinlikle doğa sporları ile uğraşmak olmalı. Dağcılık kaya tırmanışı kamplar tam size göre. Suyu seviyorsanız serbest dalışa kasabilirsiniz. Son noktada ise triathlon var. Geleceğin demiradamını görüyorum.

    Triathlon ile alakalı bir sunum yaptığım için detaylı bilgi sahibiyim. İlgilenirseniz sorularınıza yanıt verebilirim.

  6. #6
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Mimar Sinan Konservatuarı Klasik Müzik bölümü okudum. Piyano, Battery, Vibrafon, Org ve Pan Fülüt çalabiliyorum (bazı nedenlerle senelerdir dokunmadım, hamladım)

    Aynı zamanda Motor Meslek Lisesi bölümü mezunuyum (ikisi birden nasıl ne alaka demeyin, öyle...)

    Motor meslek lisesinde özel bir bölüme (yılda sadece 20 kişinin özel testler ile seçildiği ve maaş bağlanarak okutulduğu MEB ile anlaşmalı bir laboratuar) 2. olarak girerek 2. olarak mezun oldum (Tabi ardından okul macerası burada bitmeyip devam etti)...

    Dövüş sanatlarında KarateDO siyah kuşak 2.DAN sahibiyim ve tabiri caizse elim de tipimin aksine biraz ağırdır.

    Vakti zamanında bilgisayar konusundaki genel bilgim ortalamanın oldukça üzerindeydi. Kabaca izah etmek gerekirse bir bilgisayar firmasında çalışan yetkilinin çok üzerinde donanım ve teknik bilgime ek olarak ayrıca; şu anda Türk Telekom bünyesinde çalışan kaliteli bir yazılım firması ile çalışıyor, ekmeğini yiyordum.

    Aynı zamanda eğitmenim. Şu anda THY Technic, Aselsan, Borusan, LCW, ABB, Sango, Toyotetsu da dahil birçok şirkete gidip eğitim veriyorum.

    Can sıkıntısından kimyasal bileşikler ve motosikletler üzerinde zaman öldürüyorum.

    Peki bunları neden yazdım?

    * Limitiniz, sadece kendinizle sınırlı. Sonuna geldiğinizi düşünmeden gelmemişsiniz demektir.

    * Başkalarının dediklerini dikkate alın, ailenizin ve yakın dostlarınızın tavsiyelerine kulak verin.

    * Başkalarının, aile ve yakın dostlarınızın dediklerini birebir yapmak veya yaşamak zorunda değilsiniz. Aksi halde hayat sizin değil onlarındır.

    * Yoğun bir hayatınız varsa genellikle insan olduğunuzu unutturuyorlar demektir. İnsan olduğunuzu, ihtiyaçlarınızı ve kendinize zaman ayırmanız gerektiğini unutmayın. Bazen beklenmedik şekilde hareket etmek iyidir. Kendimden örnek vermek gerekirse, bazen iş yerinde "-Yarın öbür gün yokum, işim var" diyerek motosiklete atlayıp amaçsızca yola çıkmak, atolyeye gidip avuç taşlama alıp iki parça demir kesip kaynatmak bana en iyi terapistin verebileceğinden fazlasını veriyor. İşe ve eve pamuk gibi gidebilmemi sağlıyor.

    * Birde konuya daha derinden yaklaşmak gerekirse tanımladığınız durumlar bir ihtimal, depresyon ve bunalımın eşiğinde olabileceğinizi gösteriyor. Durum gerçekten ciddileşirse bu ihtimali de düşünerek kimseye söylemek zorunda olmadığınızı hatırlatıp bir psikologla görüşmenizi de öneririm. Sonuçta insanız, aşırı baskı biz farkına bile varmadan ruh halimizi ciddi şekilde tahrip edebiliyor.
    Guven bunu beğendi.

  7. #7
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    30 yaşındayım.

    Ve bu kadar uzun yazıları okumaya üşenecek kadar yaşlıyım.

  8. #8
    E.Yzr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    R25 Abs, CRF 250L
    Al benden de o kadar. 27 yaşındayım,öğretmenim. Askerden yeni geldim iş de bulamıyorum tek yaptığım bulduğum parayla benzin alıp gezmek. Ki guzel bir yerdeyim Muğla. Bodrum dibimde ama şehir bile sıkıyor artık. Bazı arkadaşlar kitap oku demiş. O da sıktı. Haftada 3 kitap bitirdiğim oldu,şimdi hiç okuyasım gelmiyor.

  9. #9
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Motosiklet makina vs uğraşırken herşeyi unutuyorum. Birşeyleri kendin imal etmenin keyfi çok başka. Custom motosiklet tavsiye ederim.

  10. #10

    Üyelik
    18 Ağustos 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Rx3i evo (2016), xtreme max 200 (2018)
    Adrenalinin yüksek, hırsın güçlü, hedeflerin kısa vadeli çabuk tüketiyorsun. Bence sen Cross al

    Şu yokuşu da çıkayım, Şuradan da atlayım, Burayı da zıplayım derken geçer zaman.

    Yoksa bi uzun yol motoru aldığını düşün, Bi Türkiye turu yapsan dahi 1 ay sürer sonra hedefime ulaştım der başa dönersin motor da garajda yatar.

    Çünkü hedeflerin kısa vadeli.

    Kal sağlıcakla,

  11. #11
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    zamanında çinde ünlü ve güçlü bir dövüş ustası var imiş,
    bulunduğu bölgede kendisine rakip bulamadığı için, kendisine rakip olabilecek birisini bulmak için yollara düşmüş.
    uzunca gezdikten sonra bir yerlerde bir ustanın ününü duymuş ,
    ustanın kapısına gidip kendisi ile dövüşmeye davet etmiş,
    usta bir ipin ucuna asılı bir bambu çubuğu göstermiş "bunu kırabilirsen seninle dövüşürüm" demiş.
    ilk denemesinde yapamamış,
    ikincide de.
    "gidişim suskun olacak ama dönüşüm muhteşem olacak" deyü izin istemiş.

    çalıştıktan sonra bambuyu kırmayı öğrenmiş,
    tekrar kapıya gelerek ustaya bambuyu nasıl kırdığını göstermiş,
    usta da benzer bir bambuyu kırmış,
    elemanın gözleri faltaşı gibi açılmış,
    zira usta bambuya temas etmemiş.

    aklımda kalan bir hikayedir. (daha iyi anlatımı, varsa eksik ya da hatalı kısımları ufak bir araştırma ile düzeltilebilir)
    bir de bir konuda uzman olduğunu beyan etmek için 10.000 saat çalışmak gerektiğine dair bir şeyler kalmış aklımda.

    bireyin kendisini tüketmesi, bireyin azlığından olsa gerek,
    zira halen kendimi tüketmeyi beceremedim, zaman zaman bağzı duvarlar görüyorum,
    akabinde görüldükleri kadar yüksek olmadıklarını da görüyorum.

    dövüş sporları esas itibari ile ciddi felsefi altyapısı olan ve ruh ve beden bütünlüğü gerektiren disiplinleri içerir.
    bu durum Uzakdoğu sporları için geçerli, güreşin felsefi altyapına dair bir şeyler duymadım. (örneğin)

    sözün özü;
    gençlik hezeyanları ile karıştırılanlara dikkat etmek lazım,
    hele hayat bütün saz arkadaşları ile tepene çöksün o zaman ne'yin ne olduğunu anlarsın.
    gitaristgkn bunu beğendi.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

  12. #12

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Herkes dökülmüş bu nedir aga? Özelinizi paylaşmak rahatlatıcı mı ne?

  13. #13
    kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2009
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Değişik özelliklerle harmanlanmış bir karakterin var belli ki... Hem güzel huyları hem de zaafları olan birine benziyorsun. Gençliğin yarattığı handikaplar da var ki çoğu insan yaşamıştır ucundan kıyısından benzer durumları. Birde biraz huzur batıyor gibi : )

    Karşıyaka' da isen sana savaşacak bir şeyler bulmak üzere tavsiyelerde bulunabilirim.

  14. #14

    Üyelik
    05 Eylül 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Kawasaki Z250SL
    Karşiyakaya cok yakinim abi

  15. #15
    Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2008
    Şehir
    Momchilgrad...
    Uzun mesaj yazıyorsanız paragraf yapın, arada satır atlayın. Okuyamadım gözlerim ağırdı...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)