Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Askere Yedek Subay Olarak Gitmek

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    harun27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2012
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    2023 Vespa Primavera 150
    Karada yedek subay olmak zor. Havayı bilmem ama ben denizci olarak yaptım denizci olarak gayet rahat. Ha şu da var tabi deniz piyade hariç.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    zekvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Aralık 2018
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Ninja 300
    Kardeşim aklını başına al ne kadar az o kadar iyi.. Bekle kanun çıksın 3 ay yap zaten 6 ay yapmamak için para vereceksin... Askerliğin güzel anıları bittikten sonra oluyor, askerlik yaparken hiç te güzel değil.

  3. #23
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    yamaha fz8 +bajaj pulsar 200+ discover 125 st +
    Askerlik gibi güzel birşey mi var, ne kadar ipsiz sapsız genç varsa askerlik sayesinde adam olup olgunlaşıp iş hayatına aile hayatına giriyor, 18 ay askerlik yaptım, bazı rahatsızlıklarım dan ( motor kazası ) fazla zorlamadılar, serserinin biriydim, askere gidince tabiri caizse adam oldum, iş ,güç ve aile yaşamım oldu
    bazı komutanlar sıkıntılı olabilir, bazı bölgeler sıkıntılı olabilir ama askerlik yapmak çok iyidir, eskiden askerlik yapmayana kız bile vermezler di çünkü askerlik demek, vatan millet sevgisi demek ,askerlik demek sorumluluk sahibi olmak demek, askerlik demek paylaşmak demek, neyse askerlik yapta nasıl yaparsan yap
    ayrıca askerliğin kısaltılması bizim gibi ülkelerde baya sıkıntı doğurur, gene 18 ay devam etmeliydi, uzman asker, paralı asker, teknolojik asker, ekonomisi güçlü ülkelere mahsus, bizim gibi ülkelerde zor olur, sıkıntı çıkarır, çoğu şey gibi, askerlik olayı da son yıllarda sıkıntıya düştü, asker kelimesi basite alınacak bir kavram değildir
    çevremde vatanseverim, bu ülke için ölürüm v.s diyen ne kadar adam varsa, paralı yapmaya çalışıyor,bazı siyasilerin ve iş adamlarının çocukları da aynı şekilde sonra vatanseveriz diye geçinirler
    mehmetk12, darkmotor ve Onurhan D bunu beğendiler.

  4. #24
    zekvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Aralık 2018
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Ninja 300
    Adam olmak için askerliğe ihtiyaç duyacak birisi askerde de adam olmaz. Bu adam 23 yaşında üniversitesini bitirmiş belli sorumlulukların altından kalkmış. 19 yaşında lise çağında hayatı laylaylom olan adamı askere alıp bir güzel döverek yada söverek ya da zorla, emirle hiçbir duygu ve düşüncesine önem vermeden eğitim veriyorlar ve sonunda adam oldum deyip çıkıyor. Vatan sevgisini askerlikle bağdaştırıp vatan millet sakarya diye duyarlılık kasanlar hayatlarındaki tek başarısını askerlik olarak görüyorlardır.

    13 yaşında evden ayrılıp devlet yurtlarında yaşadım. 17 yaşında çalışmaya başladım hem okul hem iş o gün bugündür çalışıyorum. Üniversiteyi de ailemden 1 kuruş para almadan çalışarak kendi emeğimle bitirdim. 2 üniversite bitirdim. 23 yaşında üniversite bitti çalışmaya devam ettim tabi profesyonel olarak.. 24 yaşımın sonlarında kendi kazandığımla ve emeğimle evlendim 25 yaşımın sonlarında mecburiyetten askere gittim. Gençliğimden ve hayatımdan çaldı başka hiçbir şey değil. Operasyonda, arazide vatanı savunmak ayrı diğerleri gibi kışlada birilerinin egosunu tatmin etmesine hizmet etmek zorunda olmak ayrı..

    Askerliğe karşı değilim, askerlik olmalı ama kardeşimin durumunu da çok iyi anlıyorum.. Yani üniversite mezunlarına poşet ve astek ten daha farklı ve faydalı imkanlar sunulmalı. Belki kardeşimiz, askerlik önünde durmasaydı çok daha farklı, hayatına yön verecek planlar yapacaktı.

    Neyse askerlik yapsın ya da yapmasın ''adamlık'' ile bağdaştırmak doğru değil. Ki tanıdığım çoğu erkekten daha adam olan kadınlar vardı.

    Şuraya da kurucumuz ve başkomutanımızın sözünü bırakıyorum. Ne söylemek istediğini de açıklamak zorunda kalmam umarım.

    ''Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.''
    M.Kemal Atatürk
    YasinC, kurubuz ve Onurhan D bunu beğendiler.

  5. #25
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    En kısası hangisi ise onu seç ve bir an önce dön. Gerçi artık 6 aylık astek'in arkasına 10 tane gariban eri takıp dağa terörist kovalamaya göndermiyorlar. Çok şükür o dönemler bitti, artık profesyonel askerler yapıyor o işi. Ama yine de askerlik tatsız bir dönemdir. Astek maaşını başka yerde kazanırsın. Hiç değmez delikanlı.
    Onurhan D bunu beğendi.

  6. #26
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Askerliği asteğmen olarak yapmak son derece değişken bir durum.Görev yerin batıda ise ev tutarsın işe gider gibi askere gidip gelirsin,nöbetçi subaylık hariç mesai saati bitiminde çeker gidersin.Sadece denetlemeler ve üst rütbeler biraz uğraştırır.Ama görev yerin doğuda hudut yada komando birliğinde ise işler ne yazık ki o kadar basit değil.Terör bölgelerinde komando,jandarma komando asteğmenlik en zorudur onları ayrı tutuyoruz.Zaten onlar standart asteğmenlik ile karşılaştırmak yanlış olur.Hudut Karakol Komutanlığı terör bölgesi yada çatışma olmasa bile biraz uğraştırıyor.En başında eve çıkma şansın yok karakolda içinde sana ayrılmış bir bölümde yaşıyorsun,devriye,pusu hariç karakoldan pek ayrılmıyorsun,çarşı izni var ama ortada çarşı yok.O yüzden genelde haftasonlarını karakolda TV izleyerek,karakolun sağını solunu,silahları,mühimmatları,nöbet yerlerini kontrol ederek geçiriyordum,haftasonları bile üniforma üstümden düşmüyordu.Askerlik bitip üstüme sivil kıyafet giyince kendimi çıplak gibi hissetmiştim.O kadar uzun süre kar-buz üstünde yürüdükten sonra kuru beton üstünde yürümekte zorlanmıştım.

    Hudutta hiç bir zaman rahat uyku olmaz.Sürekli nöbet yerlerinden telefonlar gelir."Komutanım radarda,termalde bir şey görünüyor","komutanım hudutta ışık gördük,galiba geçiş var","komutanım nöbet yerini kurtlar bastı" vb...Nöbet olan günler gecenin ikisinde üçünde -20 derece soğukta karakolun etrafında gezinirsin askeri,nöbet yerlerini kontrol edersin.Bütün gece nöbet tuttuktan sonra bir de bölük komutanı geçiş şüphesi olan yere seni pusuya gönderir.

    Karakoldaki herşeyden sen sorumlusun,askerlerin sağlığından temizliğinden,beslenmesinden,eğitiminden,sporundan ,güveliğinden,hudut hattından,karakolun güvenliğinden....Ortada çatışma olmasa bile zor doğa koşulları yüzünden her zaman risk var.Doğuda pek haberlerde çıkmasa da soğuk ve yıldırım düşmesi yüzünden verdiğimiz gazi ve şehitler hiç te az değil.Benden önceki dönemlerde soğuk yüzünden kulaklarının bir kısmını parmaklarını kaybedenleri duymuştum,askerliğim boyunca bizzat kendi gözlerimle karakola ve nöbet yerlerine 3 kere yıldırım düştüğünü gördüm.Bir keresinde de devriye de tipi ve kar fırtınasına yakalandık son anda oralardaki yığma taştan yapılmış bir yayla evine sığınıp ateş yakmıştık.Bunları şimdi anlatırken biraz zorlu korkutucu gelse de yaşarken sıradan günlük olayları gibi geliyordu.Hatta eğlenceliydi bile diyebilirim.

    Genel olarak yedek subaylık bu şekilde.Tabii çatışmanın yoğun olduğu bölgelerde çok daha zor.Benim için genel olarak zevkliydi,farklı bir deneyimdi,farklı yerler gördüm,farklı insanlar tanıdım.Bendeki tek kötü etkisi artık kar soğuk görmek istemiyorum.Başında da dediğim gibi yedek subaylık çıkacak görev yerine göre tam bir piyango.Normal işe gider gibi tatil gibi de geçebilir,kendini soğuk ve terör ile çatışırken de bulabilirsin.
    Emek verip,vakit ayırdığınız ve bu kadar detaylı yazdığınız için teşekkür ederim.
    Kazım TOKMAK bunu beğendi.

  7. #27

    Üyelik
    18 Ağustos 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Rx3i evo (2016), xtreme max 200 (2018)
    Yıl 2004 yeni evlenmişim, kızım 3 aylık henüz. Açıköğretim fakültesi de yeni bitmiş. Para pul yok. Annemlerle yaşıyoruz. Eşyamız da yok yeni eve çıkacak. Sadece yatak odası takımımız var yani. Askerlik zamanı da gelmiş çatmış. Mutlaka yedek subay gitmem lazım. Çünkü öyle 6 ay falan hem para kazanamayıp hemde para harcamak çok lüks. Ne yapacaz peki? Uzun dönem asteğmen gitmek lazım. Mamak muhabere okulunda girdim sınava. Orada formda uzun dönem yedek subay istiyorum falan dedim. Şu an 90 kiloyum ama tabii o zamanlar 60 kilo boy 1,73 sıska bişeyim. Formu inceleyen binbaşı benim uzun dönemi silip, kısa dönem işaretledi, sonra formu bana geri verdi. Formları toplayan asteğmendi. Dostum benim kesinlikle uzun dönem gitmem lazım dedim. Dur kardeşim hallederiz dedi. Piyade, asteğmen, komando üçünü de işaretledi. Tamam şimdi %90 asteğmensin dedi. Veee sonuç geldi Isparta eğirdir dağ komando eğitim merkez komutanlığı. Hayatımın en zor 3 ayı.
    Refüzeler başladı ilk aydan sonra. Sağlık sorunu olanlar ayrılıyor. İstanbul tuzlaya gidiyorlar eğitime. Tabii benim asteğmen olmam yetmez. Doğuya gitmeliyim. Kritik bölge tazminatı var.
    Bende gözlük var. Doktor komutan, seni refüze edecem dedi sıra bana geldiğinde, Neden komutanım dedim, Gözlüğün var dedi. Gözlüğü masasına koydum, ''Artık yok '' dedim. Millet kendini parçalıyor refüze olabilmek için. Çünkü eğirdir bize ilk aydan gerçek yüzünü göstermişti bile. 3 ay burnumdan geldi. Hatta ranzanın altında okuduğum bir yazı vardı her gece ''S... ler ama zamanı durduramazlar''
    Sonra eğirdirin sonuna geldik. Kuralar çekildi. Sonuç : Tunceli pülümür ilçe jandarma komando bölüğü. Hayatımın Çorumda okuduğum iki yıllık Üniversiteden sonra en güzel 8 ayı.
    Can güvenliği : yok
    Gezecek yer : yok
    Senden rütbelisi ? : Bir tane üstteğmen bir tane de binbaşı var başka yok
    Götleri yiyip de denetlemeye bile gelemedikleri için. Sırf kendini tatmin etmek için selam verdirten rütbeliler yok.
    Asgari ücret : 318 lira
    Batıta asteğmen maaşı : 900 lira
    Ben : Maaş + Komando brove tazminatı + İç güvenlik tamzinatı (jandarma) + Kritik bölge tazminatı = 1600 küsür
    Sonuç : Bütün eşyalarımı aldım. Eşimi ve kızımı 2 ay sonra yanıma getirdim lojmana oturttum. 7 ay boyunca lojmanda kaldık. Sabah 8 akşam 6 mesai aslında ama. Doğuda öyle bişey yok. Yatağını 15 gün göremediğin de olur. 2 defa çatışmaya girdim. Eccik psikolojimin de bozulmuşluğu var. Ama olsun yine de dediğim gibi hem maddi hem manevi hayatımın en güzel günleriydi diyebilirim. Şu an aynı maaşın yarısına koşa koşa giderim.
    Onurhan D ve mehmetk12 bunu beğendiler.

  8. #28
    Super Moderator Alper_tim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2006
    Şehir
    Bakırköy/İSTANBUL
    Motosikleti
    Artık araba var
    yanlış hatırlamıyorsam 213. dönem asteğmendim
    bizim zamanımızda gönüllü komando olmayanlar yedek subay yapılmadı pek
    ben gönüllü komando olup öyle yedek subay olabilmiştim
    üni. açık öğretim iktisat
    hakkari / çukurca da operasyon tim komutanıydım
    epey zorlu sürüçlerden geçtik o zamanki devre arkadaşlarımla ama geride maceralı anılarımız kaldı işte
    asteğmenlik zevkli yanları çoktur yine fırsat verseler ben er olmaktansa yine asteğmen olmayı tercih ederim
    hayırlısı olsun senin içinde
    Kazım TOKMAK ve Onurhan D bunu beğendiler.

  9. #29
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Alıntı zekvan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adam olmak için askerliğe ihtiyaç duyacak birisi askerde de adam olmaz. Bu adam 23 yaşında üniversitesini bitirmiş belli sorumlulukların altından kalkmış. 19 yaşında lise çağında hayatı laylaylom olan adamı askere alıp bir güzel döverek yada söverek ya da zorla, emirle hiçbir duygu ve düşüncesine önem vermeden eğitim veriyorlar ve sonunda adam oldum deyip çıkıyor. Vatan sevgisini askerlikle bağdaştırıp vatan millet sakarya diye duyarlılık kasanlar hayatlarındaki tek başarısını askerlik olarak görüyorlardır.

    13 yaşında evden ayrılıp devlet yurtlarında yaşadım. 17 yaşında çalışmaya başladım hem okul hem iş o gün bugündür çalışıyorum. Üniversiteyi de ailemden 1 kuruş para almadan çalışarak kendi emeğimle bitirdim. 2 üniversite bitirdim. 23 yaşında üniversite bitti çalışmaya devam ettim tabi profesyonel olarak.. 24 yaşımın sonlarında kendi kazandığımla ve emeğimle evlendim 25 yaşımın sonlarında mecburiyetten askere gittim. Gençliğimden ve hayatımdan çaldı başka hiçbir şey değil. Operasyonda, arazide vatanı savunmak ayrı diğerleri gibi kışlada birilerinin egosunu tatmin etmesine hizmet etmek zorunda olmak ayrı..

    Askerliğe karşı değilim, askerlik olmalı ama kardeşimin durumunu da çok iyi anlıyorum.. Yani üniversite mezunlarına poşet ve astek ten daha farklı ve faydalı imkanlar sunulmalı. Belki kardeşimiz, askerlik önünde durmasaydı çok daha farklı, hayatına yön verecek planlar yapacaktı.

    Neyse askerlik yapsın ya da yapmasın ''adamlık'' ile bağdaştırmak doğru değil. Ki tanıdığım çoğu erkekten daha adam olan kadınlar vardı.

    Şuraya da kurucumuz ve başkomutanımızın sözünü bırakıyorum. Ne söylemek istediğini de açıklamak zorunda kalmam umarım.

    ''Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.''
    M.Kemal Atatürk
    Açık konuşayım tabiki de Allaha şükür vatanıma bağlı milli duyguları ağır basan bir insanım.Ama şuan ki askere gitme isteğim kesinlikle vatan millet sakarya hurraa anlayışı değil.Üniversite okurken son senem hariç hep kendim çalışıp,kendi paramla ve emeğimle okumaya çalıştım.Okulum haziran da bitti.Yani aşağı yukarı 7 ay gibi bir süre geçti.İlk 3 ayında bir işe girdim.Maaşı falan düzgün alamadığım için,nasıl olsa iş bulurum diye çıktım.Birde ne göreyim piyasa gözüktüğü gibi değil,her şey alt üst olmuş.

    Zaten göz ardı edilemeyecek derece ekonominin bu boyutlara ulaşması muhtemeldi.Kesinlkikle söylemlerim siyasi amaçla değil ama hükümetin benimsediği büyüme modeli;dev alt yapı projeleri ve yüksek büyüme oranlarıyla özdeş görülüyor.Bu büyüme modeli,spekülatif para akışlarıyla finanse edilen inşaat ve hükümetin desteklediği altyapı projelerine ve tüketici harcamalarına fazlasıyla bel bağlamış durumda.

    Yani mondial tarzı ekonomimizi üst segmentte ki honda tarzı büyüme modeline ulaştırmak için basıyor da basıyor gaza.Bunun sonucunda da herkes nolacağını bilir.Motor yanar.Böyle bir piyasa da iş bulmakta oldukça zor ki şuan özel sektörde ki çalışanların bile durumlarının ne olacağı belli değil.

    Bu yaşta aileden para almakta zoruma gittiği için,hiç değilse uzun dönem çıkarsa biriken para bir sermaye olur.Aynı zaman da açıktan 2.üniversite olarak iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı okuyorum.Döndükten sonra bu okulda bitmiş olur,askerlikte aradan çıkar bi şekilde yoluma bakar düşüncesindeyim.
    Kazım TOKMAK bunu beğendi.

  10. #30

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Alıntı Onurhan D adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Açık konuşayım tabiki de Allaha şükür vatanıma bağlı milli duyguları ağır basan bir insanım.Ama şuan ki askere gitme isteğim kesinlikle vatan millet sakarya hurraa anlayışı değil.Üniversite okurken son senem hariç hep kendim çalışıp,kendi paramla ve emeğimle okumaya çalıştım.Okulum haziran da bitti.Yani aşağı yukarı 7 ay gibi bir süre geçti.İlk 3 ayında bir işe girdim.Maaşı falan düzgün alamadığım için,nasıl olsa iş bulurum diye çıktım.Birde ne göreyim piyasa gözüktüğü gibi değil,her şey alt üst olmuş.

    Zaten göz ardı edilemeyecek derece ekonominin bu boyutlara ulaşması muhtemeldi.Kesinlkikle söylemlerim siyasi amaçla değil ama hükümetin benimsediği büyüme modeli;dev alt yapı projeleri ve yüksek büyüme oranlarıyla özdeş görülüyor.Bu büyüme modeli,spekülatif para akışlarıyla finanse edilen inşaat ve hükümetin desteklediği altyapı projelerine ve tüketici harcamalarına fazlasıyla bel bağlamış durumda.

    Yani mondial tarzı ekonomimizi üst segmentte ki honda tarzı büyüme modeline ulaştırmak için basıyor da basıyor gaza.Bunun sonucunda da herkes nolacağını bilir.Motor yanar.Böyle bir piyasa da iş bulmakta oldukça zor ki şuan özel sektörde ki çalışanların bile durumlarının ne olacağı belli değil.

    Bu yaşta aileden para almakta zoruma gittiği için,hiç değilse uzun dönem çıkarsa biriken para bir sermaye olur.Aynı zaman da açıktan 2.üniversite olarak iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı okuyorum.Döndükten sonra bu okulda bitmiş olur,askerlikte aradan çıkar bi şekilde yoluma bakar düşüncesindeyim.
    O kadar detaylı plan yapmaya gerek yok. Zaman öyle çabuk geçiyor ki bir bakmışsın terhis olmuşun yine iş arıyorsun. Nasıl uygun gördüysen öyle yap ve şansına iyi bir yere düşersen sıkıntısız bu dönemi atlatırsın. Bu öyle bir dönem ki atlatılması ve yaşanması gerek.

  11. #31

    Üyelik
    10 Temmuz 2018
    Şehir
    Manisa
    Motosikleti
    Yamaha MT-25 & Honda XL 185S
    331. dönemde askerlik yaptım aralık başı teslimdi sanırım. kısa dönem işaretlemiştim uzun dönem jandarma komando çıktı(eski foça)
    oradaki arkadaşlarla hiçbir zaman neye göre oraya seçildiğimizi anlamadık :D her meslekten her fiziksel özelliğe sahip her yöreden insan vardı.

    sonuç olarak ilk 3 ay eğitim aşırı zorlayıcı bir süreçti. bitirdiğimde oradaki ortamı ve arkadaşlıkları ve bana kattıklarından dolayı mutluyum.
    sonrasını van gürpınar komanda taburunda yaptım. taşıma konteyner bir tabur. hafta sonları sadece van a gidip sosyalleşebiliyorduk izin alabilirsek. Astsubaylar ile bazı tartışmalar da yaşadım çünkü önyargılı olup asteğmenleri sevmiyor bazısı. İyi denilecek para kazandım 2010 da 20 bin tl civarı para ile dönmüştüm. vatani duygularım hakimdir. Ancak şu an olsa ne yapardım bilmiyorum. Bedelli de yapabilirdim. Çünkü mantıksız ve karaktersiz kişiler orda da olduğu için emir komuta zincirinin altına girmek istemezdim.
    Onurhan D bunu beğendi.

  12. #32
    zekvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Aralık 2018
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Ninja 300
    Alıntı Onurhan D adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Açık konuşayım tabiki de Allaha şükür vatanıma bağlı milli duyguları ağır basan bir insanım.Ama şuan ki askere gitme isteğim kesinlikle vatan millet sakarya hurraa anlayışı değil.Üniversite okurken son senem hariç hep kendim çalışıp,kendi paramla ve emeğimle okumaya çalıştım.Okulum haziran da bitti.Yani aşağı yukarı 7 ay gibi bir süre geçti.İlk 3 ayında bir işe girdim.Maaşı falan düzgün alamadığım için,nasıl olsa iş bulurum diye çıktım.Birde ne göreyim piyasa gözüktüğü gibi değil,her şey alt üst olmuş.

    Zaten göz ardı edilemeyecek derece ekonominin bu boyutlara ulaşması muhtemeldi.Kesinlkikle söylemlerim siyasi amaçla değil ama hükümetin benimsediği büyüme modeli;dev alt yapı projeleri ve yüksek büyüme oranlarıyla özdeş görülüyor.Bu büyüme modeli,spekülatif para akışlarıyla finanse edilen inşaat ve hükümetin desteklediği altyapı projelerine ve tüketici harcamalarına fazlasıyla bel bağlamış durumda.

    Yani mondial tarzı ekonomimizi üst segmentte ki honda tarzı büyüme modeline ulaştırmak için basıyor da basıyor gaza.Bunun sonucunda da herkes nolacağını bilir.Motor yanar.Böyle bir piyasa da iş bulmakta oldukça zor ki şuan özel sektörde ki çalışanların bile durumlarının ne olacağı belli değil.

    Bu yaşta aileden para almakta zoruma gittiği için,hiç değilse uzun dönem çıkarsa biriken para bir sermaye olur.Aynı zaman da açıktan 2.üniversite olarak iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı okuyorum.Döndükten sonra bu okulda bitmiş olur,askerlikte aradan çıkar bi şekilde yoluma bakar düşüncesindeyim.
    Senin yerinde olsam hemen giderim.. Benim bakmakla yükümlü olduğum minik ve taze bir ailem, ödemek zorunda olduğum kira, faturalar vb masraflarım vardı. Keşke evlenmeden önce gitseymişim dedim hep ama çok geçti. Zaten askerlik yapmadığın için iş bulman çok zor olacak...

    Bu arada bende u.a ilişkiler ingilizce mezunuyum 2. ünide ben de isg okudum. Fazla ortak yönümüz var sadece evli değilsin. Kardeşim iyi yada kötü bu yapılacak mı yapılacak gittikten sonra 3 ay fazla 3 ay eksik farketmiyor zaten. Git aradan çıkar. İnşallah asteğmen olursun diğer türlü daha zor..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:16 ----------

    Alıntı mehmetk12 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    331. dönemde askerlik yaptım aralık başı teslimdi sanırım. kısa dönem işaretlemiştim uzun dönem jandarma komando çıktı(eski foça)
    oradaki arkadaşlarla hiçbir zaman neye göre oraya seçildiğimizi anlamadık :D her meslekten her fiziksel özelliğe sahip her yöreden insan vardı.

    sonuç olarak ilk 3 ay eğitim aşırı zorlayıcı bir süreçti. bitirdiğimde oradaki ortamı ve arkadaşlıkları ve bana kattıklarından dolayı mutluyum.
    sonrasını van gürpınar komanda taburunda yaptım. taşıma konteyner bir tabur. hafta sonları sadece van a gidip sosyalleşebiliyorduk izin alabilirsek. Astsubaylar ile bazı tartışmalar da yaşadım çünkü önyargılı olup asteğmenleri sevmiyor bazısı. İyi denilecek para kazandım 2010 da 20 bin tl civarı para ile dönmüştüm. vatani duygularım hakimdir. Ancak şu an olsa ne yapardım bilmiyorum. Bedelli de yapabilirdim. Çünkü mantıksız ve karaktersiz kişiler orda da olduğu için emir komuta zincirinin altına girmek istemezdim.
    İşte tam olarak anlatmak istediğim buydu. Batıda ego tatmin etmekten başka birşey yok..
    Onurhan D bunu beğendi.

  13. #33
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    yamaha fz8 +bajaj pulsar 200+ discover 125 st +
    sen hayatı derinden yaşamışsın arkadaşım, o sebeple sen ve senin gibi çilekeşlere askerlik gereksiz bile kalır ama ilgisiz bir aile de yetişip, ilgisiz bir eğitim süreci geçirenler için zorunlu askerlik dört dörtlük tür, gece 1.3 ve 3.5 nöbetleri, akşam koğuş yat zamanı ,sabah koğuş kalk zamanı, sana zimmetli silah, giysiler, kasatura v.s ,şimdiki zimmetleri bilemem, bu sorumlulukları taşımak, kavga gürültü çıkardığın yada başka bir uygunsuz davranışta gazino cezaları ,şimdiyi bilemem, ne yalan söyleyeyim, insan mum gibi oluyor :D
    bu coğrafya öyle kibar, nazik hadi askerlerim koşun zıplayın ile yürümez ,askerlik demek disiplin demektir, hele Türk askeri dünyada disiplinli 1. ordu idi tabi şimdi ne halde bilmiyorum, biz şuan iyi ,kötü yaşayabiliyorsak, bu ordu, bu asker sayesinde yaşıyoruz, ne mutlu ki bizde düzgünce askerliğimizi bitirip geldik
    askerliğe siyasi görüş, ego, kişisel meseleleri katarsa bir asker veya bir komutan sıkıntı olur, zaten belirttim ama onlarda az sayıda, genelde düzgün vatansever bir ordumuz var veya vardı, bu mesele siyasallaştığı için, fazla detaya girmemek için, genel anlamda yazdım, yoksa benimde birçok arkadaşımızın da ,başından neler geçti, gençliğimizde bizde bazı olumsuz duygulara sahiptik ama şimdi askerliğin verdiği birçok olumlu yanı yaşadıkça görebiliyoruz, sakin olun sabırlı olun gençler, Vatan size emanet
    zekvan bunu beğendi.

  14. #34
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    WR 250 R
    İzmir Yenifoça'da 110 gün acemilik, Kosova Priştine'de 2 ay barış gücü harekatı, Tunceli 4 komando, Elazığ depremi, Elazığ Karakoçan'da pimi çekilmiş el bombası elinde patlayan asker ve nöbet arkadaşlarının cesedi, Elazığ karakoçan yoğunağaç köyünde yaşanan çatışma(Çatışmada Şehit düşen silah arkadaşlarımdan biri Hakkari'liydi, terör yüzünden İstanbul'a göç etmişti ailesi) (Çatışmada ölen ve yaralanan bireylerin olduğu motosikletli bir aile'de vardı) . Bingöl - Elazığ karayolunda sayısız trafik kazası ve sayısız ceset gördükten sonra ben biraz silkelendim ve hayatın sevdiklerimin değerini anladı m açıkçası. Askerlik beni olumlu yönde değiştirmişti. Tam tersi de olabilirdi zira İzmir yenifoça da camlar çiviliydi daha önce intihar eden askerlerden dolayı 😀
    zekvan bunu beğendi.

  15. #35
    Gietti17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2016
    Şehir
    Balıkesir
    Alıntı zekvan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adam olmak için askerliğe ihtiyaç duyacak birisi askerde de adam olmaz. Bu adam 23 yaşında üniversitesini bitirmiş belli sorumlulukların altından kalkmış. 19 yaşında lise çağında hayatı laylaylom olan adamı askere alıp bir güzel döverek yada söverek ya da zorla, emirle hiçbir duygu ve düşüncesine önem vermeden eğitim veriyorlar ve sonunda adam oldum deyip çıkıyor. Vatan sevgisini askerlikle bağdaştırıp vatan millet sakarya diye duyarlılık kasanlar hayatlarındaki tek başarısını askerlik olarak görüyorlardır.

    13 yaşında evden ayrılıp devlet yurtlarında yaşadım. 17 yaşında çalışmaya başladım hem okul hem iş o gün bugündür çalışıyorum. Üniversiteyi de ailemden 1 kuruş para almadan çalışarak kendi emeğimle bitirdim. 2 üniversite bitirdim. 23 yaşında üniversite bitti çalışmaya devam ettim tabi profesyonel olarak.. 24 yaşımın sonlarında kendi kazandığımla ve emeğimle evlendim 25 yaşımın sonlarında mecburiyetten askere gittim. Gençliğimden ve hayatımdan çaldı başka hiçbir şey değil. Operasyonda, arazide vatanı savunmak ayrı diğerleri gibi kışlada birilerinin egosunu tatmin etmesine hizmet etmek zorunda olmak ayrı..

    Askerliğe karşı değilim, askerlik olmalı ama kardeşimin durumunu da çok iyi anlıyorum.. Yani üniversite mezunlarına poşet ve astek ten daha farklı ve faydalı imkanlar sunulmalı. Belki kardeşimiz, askerlik önünde durmasaydı çok daha farklı, hayatına yön verecek planlar yapacaktı.

    Neyse askerlik yapsın ya da yapmasın ''adamlık'' ile bağdaştırmak doğru değil. Ki tanıdığım çoğu erkekten daha adam olan kadınlar vardı.

    Şuraya da kurucumuz ve başkomutanımızın sözünü bırakıyorum. Ne söylemek istediğini de açıklamak zorunda kalmam umarım.

    ''Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.''
    M.Kemal Atatürk

    xterkan bey demiş ki, askerlik demek vatan millet sevgisi demek demiş. Vatan millet demek askerlik demek dememiş!! Neden bu kadar alındınız anlamadım, Atatürk'ün sözünü yazarak karşılık vermişsiniz.

    Kaldı ki siz askerliği başka ne ile bağdaştırıyorsunuz?

    Askerliğe karşı değilim diyorsunuz, gençliğimden ve hayatımdan çaldı diyorsunuz. Üniversiteden sonra insanın önünü kestiğini düşünüyorsunuz. 6 ay hadi 12 ay 'çalsın' nedir yani hayatta bu süreler..


    Ülkede gün geçtikçe askere gitmek istemeyenlerin sayısı artıyor sanki. Anlayamıyorum neden..

  16. #36

    Üyelik
    10 Temmuz 2018
    Şehir
    Manisa
    Motosikleti
    Yamaha MT-25 & Honda XL 185S
    Alıntı Gietti17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    xterkan bey demiş ki, askerlik demek vatan millet sevgisi demek demiş. Vatan millet demek askerlik demek dememiş!! Neden bu kadar alındınız anlamadım, Atatürk'ün sözünü yazarak karşılık vermişsiniz.

    Kaldı ki siz askerliği başka ne ile bağdaştırıyorsunuz?

    Askerliğe karşı değilim diyorsunuz, gençliğimden ve hayatımdan çaldı diyorsunuz. Üniversiteden sonra insanın önünü kestiğini düşünüyorsunuz. 6 ay hadi 12 ay 'çalsın' nedir yani hayatta bu süreler..


    Ülkede gün geçtikçe askere gitmek istemeyenlerin sayısı artıyor sanki. Anlayamıyorum neden..

    eşitsizliğin olduğu yerde gitmek istemeyen tabiki artar. birinin durumu yok gitsin askere diğeri zengin bedelli yapsın , siyasilerin çoçukları hiç askerlik yapmasın . Vatanı korumakla tüm T.C. vatandaşları yükümlüdür. siyasetle askerlik birbirine karıştığı için , kripto odaya girildiği için , vatanını seven komutanlar ergenekon ile yargılandığı için soğuyor olabilir mi insanlar? Amaç tartışmak değil benim nacizane düşüncem bu.

  17. #37
    zekvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Aralık 2018
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Ninja 300
    Alıntı Gietti17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    xterkan bey demiş ki, askerlik demek vatan millet sevgisi demek demiş. Vatan millet demek askerlik demek dememiş!! Neden bu kadar alındınız anlamadım, Atatürk'ün sözünü yazarak karşılık vermişsiniz.

    Kaldı ki siz askerliği başka ne ile bağdaştırıyorsunuz?

    Askerliğe karşı değilim diyorsunuz, gençliğimden ve hayatımdan çaldı diyorsunuz. Üniversiteden sonra insanın önünü kestiğini düşünüyorsunuz. 6 ay hadi 12 ay 'çalsın' nedir yani hayatta bu süreler..


    Ülkede gün geçtikçe askere gitmek istemeyenlerin sayısı artıyor sanki. Anlayamıyorum neden..
    Burada ağır şartlarda, çatışmalarda askerlik yapan gözlerinin önünde arkadaşları şehit olan kardeşlerimiz var. O sebepten mesele, tartışmak veya fikir beyan etmek için çok hassas.. Benim veya başkasının söyledikleri yanlış anlaşılabilir, üzerine yorum yapmıyorum. Sadece şunu merak ediyorum askerlik zorunlu olmasaydı kaç kişi gidecekti... Bir de Atatürk'ün sözünü kullandığım için özür dileyecek halim yok, mantıksız veya sebepsiz yere de kullanmadım.

  18. #38
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Asteğ. Rahat diyen abileri kardeşleri, gerçekten hakkaride görmek isterim.

  19. #39
    Gietti17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2016
    Şehir
    Balıkesir
    Alıntı mehmetk12 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eşitsizliğin olduğu yerde gitmek istemeyen tabiki artar. birinin durumu yok gitsin askere diğeri zengin bedelli yapsın , siyasilerin çoçukları hiç askerlik yapmasın . Vatanı korumakla tüm T.C. vatandaşları yükümlüdür. siyasetle askerlik birbirine karıştığı için , kripto odaya girildiği için , vatanını seven komutanlar ergenekon ile yargılandığı için soğuyor olabilir mi insanlar? Amaç tartışmak değil benim nacizane düşüncem bu.
    Hocam askerlik öyle bir şey değil ama ya!. Yani onun parası var gitmiyor ben niye gidiyorum denilecek bir olay değil.

    Evet, siyasilerin çocukları gitmiyor hele bir tanesi var çürük raporlu, bu yönetim zamanında TSK itibarsızlaştırıldı, kripto odaya girildi, asıl vatanını seven komutanlar, olmayan bir terör örgütüne üye denerek hapse atıldı, hemde senelerce. Maalesef bunlar yaşandı. Bunlar yüzünden soğumak doğru bir davranış mı? Asıl bunlar yüzünden insanın hırslanması lazım, ülkesine sahip çıkması lazım. Yanlış mı düşünüyorum?

    Ne güzel yazmışsınız 'vatanı korumakla tüm T.C. vatandaşları yükümlüdür' diye. Askerden kaçmak isteyen adam, soğuyan adam nasıl öğrenecek savaşı, silah tutmayı? Bu mudur vatanı korumak? Kaçarak..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:34 ----------

    Alıntı zekvan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada ağır şartlarda, çatışmalarda askerlik yapan gözlerinin önünde arkadaşları şehit olan kardeşlerimiz var. O sebepten mesele, tartışmak veya fikir beyan etmek için çok hassas.. Benim veya başkasının söyledikleri yanlış anlaşılabilir, üzerine yorum yapmıyorum. Sadece şunu merak ediyorum askerlik zorunlu olmasaydı kaç kişi gidecekti... Bir de Atatürk'ün sözünü kullandığım için özür dileyecek halim yok, mantıksız veya sebepsiz yere de kullanmadım.
    Askerliğe duygusal yaklaşmak da hata zaten. Askerlikten bahsediyoruz hocam!! Dağda bayırda teröristle çatışmaktan bahsediyoruz, top, tüfek, silah, savaş. Ölmemek için yada arkadaşının ölümünü görmemek için askere gitmeyeceksek.. Vay halimize. Kim koruyacak bu ülkeyi? Kim silah tutacak? Ben savaşta kimsenin yanımda ölmesini istemiyorum diyerek evde mi oturacağız?

    Ölmek istemiyorsa veya arkadaşının gözleri önünde ölmesini izlemek istemiyorsa gidecek askere eğitimini alacak görünmeden görecek, ölmeden öldürecek.
    Kaçarak olmaz.

    Tabi ki hiçbir vatan evladı şehit olmasın. Eminim silah arkadaşını kaybetme psikolojisi çok zordur fakat kaçarak olacak bir iş değil.

    Zorunlu askerlik olmasaydı herkesin gitmesi gerekirdi, olması gereken budur bence. Madem vatani görev, madem herkes vatan sever, herkes gidecek öğrenmesi gerekeni öğrenecek gelecek.
    Onurhan D bunu beğendi.

  20. #40
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Dün tecilimi bozdum ve yedek subaylığa da başvurdum,mayıs celp dönemi için.Artık hayırlısı.Yorum yazan herkese teşekkür ederim.
    mehmetk12 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)