Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Backend Dev - Database

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ahe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2013
    Şehir
    İZMİR\BUCA
    Arkadaşlar bilgisi olan arkadaşlar bana bir ulaşabilir mi bir kaç sorum olacak.

    Öncelik ihtiyaçlarım şöyle e ticaret sitelerinden satış yapıyoruz ancak bunların takibiyatı için bir datebase oluşturucam 6 farklı siteden gelen siparişleri buraya işlicez manuel olarak. Örnek veriyorum "mehmet yunus" n11 den 7755 kodlu ürünü almış 255tl ye almış vs vs vs tarzında bir sistem oluşturmam lazım masaüstü uygulaması olarakta olur normal internet üzerinden de olur. Ben bir ay sonra isim bölümüne gelip mehmet yunus yazdığım zaman bana mehmet yunus nerelerden almış hangi ürünü almış kaça almış vs çıkartması lazım...

    Yardım edebilecek varsa pm bekliyorum


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    En basiti MS Ofice'in içinde gelen Microsoft Access kullanılabilir.Hatta biraz yaratıcı olursanız basit veritabanı işlemleri için MS Office Exel bile kullanılabilir.Ama daha profesyonel bir şeyler istiyorsanız bu amaca yönelik özel programlara yöneleceksiniz.

  3. #3
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Excell' de düşeyara / yatayara fonksiyonu işinizi görecek gibi. Bu fonksiyonu eğer / ve / & ile birleştirirseniz istediğinizi alırsınız gibi geliyor.

  4. #4
    peyloride - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CRF1100 L1
    Veritabanına elle bir şey girmek pek mantıklı gelmedi bana. Eğer manuel bir işlem yapacaksanız excel tablosu tutmanız sizin için daha kolay olacaktır.

    Ha diyorsanız ki satış yaptığım site (n11 vs.) satış yapıldığı anda otomatik olarak (elle hiç bir müdahele olmadan) veritabanına yazsın, sonra ben oradan rapor alayım; şu ay bu kadar satış yaptım vs. diye bakabileyim; evet veritabanı ile yapılabilir bu. Ancak bildiğim kadarıyla bu tarz siteler API sunmuyor, bu durumda sizin crawl etmeniz gerekecek. Bot yazması kolay fakat sanırım captcha vardı. Github'da gördüğüm bir proje reCaptcha'yı ses tanıma kullanarak %91 oranında çözdüğünü iddia ediyordu, o kullanılabilir.

  5. #5

    Üyelik
    01 Aralık 2012
    Motosikleti
    Honda CB125 E
    Herhangi bir backend framework'ü ile kısa zamanda biter orta çaplı birşey. n11'in, hepsiburada'nın falan siparişleri kontrol etmek için API uçları varsa işler çok daha kolay hallolur. Sipariş geldi diye mail atıyorsa mailleri de dinleyebilir sistem.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)