Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

N11'den Uzak Durun

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Özellikle son bir kaç yıldan beri çeşitli motosiklet parça,aksesuar,kask vb. malzemeleri satan mağzaların yoğun bir şekilde bu siteden satış yaptıkları ve biz motosiklet kullanıcılarının da dolaylı yoldan bu siteyi kullandığımız için bu uyarı başlığını açma ihtiyacı hissettim.

    Yıllardır başta motor yağı,yağ filtresi,benzeri motosiklet sarf malzemeleri olmak üzere türlü alış-verişimi yaptığım N11 sitesi son bir kaç olaydan sonra beni kendinden iyicene soğuttu.

    Her yıl düzenlediği 11.11 kampanyalarında yoğunluktan dolayı sürekli kitlenme oluyordu.Her ne kadar bu durumu normal karşılasaksa da aslında bu kadar fazla kullanılan bir alış-veriş sitesi olarak sistem alt yapılarını buna göre hazırlamaları gerekliydi.Bu yılda binlerce müşteri bu yoğunluktan dolayı para vererek aldıkları kuponlar ellerinde kaldı.

    Şimdi ise asıl rezalete geliyoruz.Geçen pazar malum kampanyadan bir kaç parça ürün alayım dedim.Ürünleri sepete attım ödemesini Akbank Direkt ile yaptım,yoğunluktan dolayı şu işleminizi gerçekleştiremiyoruz uyarısı geldi.Dedim olur yoğunluk var sonra tekrar denerim.Ne olur ne olmaz internet bankacılığından bir hesabımı kontrol edeyim dedim.Hesabımdan siparişin parası çekilmiş ama N11'de sipariş gözükmüyor onaylanmamış.Dedim olabilir ben şansız adamın sistem hatası bana denk düşmüştür.Bir kaç gün içinde geri öderler.2 gün boyunca "Canlı Destek" hattından defalarca sorunu bildirdim.Tamam ilgileniyoruz,en kısa sürede paranızı geri iade edeceğiz,ilgili birimler sorunu araştırıyor gibi bahanelerle oyaladılar.Dedim bu böyle olmayacak bari Şikayetivar sitesine yazayım sorunu işleri biraz hızlandırsınlar.Sorunu yazdıktan sonra N11 hakkındaki şikayetlere bir göz atayım dedim.Benim durumumda bir dünya insan var.Hesaplarından,kredi kartlarından para çekilmiş ama siparişleri onaylanmamış.Veya ürünleri iade etmiş parasını alamamış.Benim 5 gün oldu ama parasını 10 günden beri geri alamayan insanlar var.Gördüklerim sadece Şikayetvar sitesine yazılanlar.Kim bilir durumu yazmayan daha kaç kişi var.Sadece 11.11 kampanyası yoğunlu ile ilgili olduğunu düşünüyordum ama kampanya öncesi benzer sorun ile karşılaşan insanlar da var.

    Kısaca özetlemek gerekirse N11 kullanıcıların paralarına günlerce el koyuyor.Bu gerçek anlamda teknik bir sorun mudur yoksa bu teknik sorun bahanesiyle bu paraları işletiyor mudur orasını bilemiyoruz.

    Özetle paranıza günlerce el konmasını istemiyorsanız,internetten alış-veriş yaparken sinir hastası olmak istemiyorsanız N11 denen siteden uzak durun.

    Bu arada aramızdaki avukat arkadaşlara danışayım.N11'e dolandırıcılık davası açabilir miyim?Tüketici hakları mahkemesine gideceğim ama elime herhangi bir ürün geçmedi sadece para aldılar ve bekletiyorlar.

    -Ne kadar süre sonra dolandırıcılık davası açabilirim ?
    -Ben davayı açarken yada dava sırasında geri ödemeyi yaparlarsa dava düşer mi?
    -N11 e kaptırdığım para küçük bir miktar,benim için pek bir önemi yok.Amacım N11'in yaptığının yasadışı olduğu hatırlatmak.Dava açmayı düşünmem bu yüzden.Benden aldıkları paranın yanında avukat,vekalet ücretlerini onlara ödetmek istiyorum.

    Avukat arkadaşların konu ile ilgili fikirleri nelerdir?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Hocam 1 kere iade istedim o da firmaya sinir oldum 20 liralık birşey idi acıkcası para geri yattı mı bakmayı bile unuttum.


    Alışveriş yaptığım çoğu sitede para iadesi 10 iş günü olarak yazıyor, 5 gün olmuş senin bence sakin ol, bekle. Ya da canlı destekten resmi prosedürü sor, iade süresi kaç iş günü diye.

    Yurtdışı otel işlerinde bir keresinde iptal işlemi yapmıştım, 30 gün içinde iade demişlerdi. 10 gün sonunda ısrar ede ede iade ettirmiştim.



    Para konusuna gelince; sistemsel bir sıkıntıdır. n11 gibi bir şirketin dolandırıcılık ya da çakallık amacıyla bunu yapacağını düşünmüyorum.


    Şirket babamın değil, ama biraz daha sakin değerlendiriyorum.

    Sen yine bir konuş, sözleşmedeki iade süresini öğren.

    Adam dalga geçer gibi 2 gün derse küfürlerde haklısın. şayet 10 gün vs. derse yapabileceğin birşey yok.

  3. #3
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    11 kasımda yaptıkları rezillikten sonra uğramıyorum..
    The Dude ve okican bunu beğendiler.
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  4. #4
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    N11 de ürünü iade ettiğinizde normalde N11 aynı gün parayı geri yatırıyor.Banka içindeki işlemler 3 gün sürüyor.Özetle 3 iş günü içinde para hesabınıza yatıyor.Ben ise ürün iadesi falan yapmıyorum.Hesabımdan para çekildi ama ortada herhangi bir ürün yada hizmet yok.Sistemsel bir hata.Ama hesaplarını kontrol edip parayı geri yatırmaları neden 5 gün sürüyor.Ayrıca bu tarz bir sistemsel bir hata günümüzde kabul edilecek bir durum değil.Benim küçük bir alış-verişti 100 TL yi geçmeyen.Ama 500 TL hatta daha büyük miktarlarda parası N11 in hesabından bekleyen insanlar var.Bu insanların parası N11 in hesabında beklediği için ihtiyaçları oldukları ürünü başka siteden de alamıyorlar.Yaklaşık 10 yıldan beri bir çok farklı yurt-içi,yurt-dışı bir çok farklı siteden alış-veriş yaptım ama ilk kez böyle bir durum ile karşılaştım.N11'den de ilk alış-verişim değil.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:39 ----------

    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    11 kasımda yaptıkları rezillikten sonra uğramıyorum..
    O olayı ertesi gün gördüm.Pazar günü görsem zaten hiç alış-veriş yapmazdım.Şu olaylar çözüldükten sonra N11 hesabımı kapatıp bir daha alı-veriş yapmayı düşünmüyorum.
    Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.

  5. #5
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    geçmiş olsun,
    bir şekilde çözülür ama uzatabilirler.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

  6. #6
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    3 birimlik sistemle 100 birimlik iş yapmaya kalkarsan, 100 kişinin yapacağı işi 10 kişiye yaptırmaya çalışırsan bu tür sonuçlar kaçınılmaz.
    Geçmiş olsun, kısa zamanda sorununuz çözümlenir umarım.

    Bir kargo firması arabama aldığım yedek parçayı kaybetmişti. Zarar tanziminde bulununca elime ulaşmayan kargonun faturasını ibraz etmemi istediler benden. Bir ürün aldığınızda faturasıda kargoyla birlikte yollandığı için faturada kayıp tabiki. Faturayı sipariş ettiğim yerden tekrar istememi söylediklerinde biraz agresifleşerek sizin kaybettiğiniz ürünün faturası da kaybettiğiniz kargo paketinde olduğundan siz yenisin talep edin diyerek kredi kartı extresine de razı geldiler. Uzatmayayım, 1.5 sene geçti, kredi kartı extresini ibraz ettim, iban numarası verdim vs.vs. ama hala bir netice yok. Ürün bedeli 30 lira, yaşadığınız sinir harbi paha biçilemez.
    Thracian bunu beğendi.

  7. #7
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Direk ödeme seçeneğini tercih etmenizin sebebi neydi.Bi avantaj sağlıyormu kredi kartına göre.

  8. #8
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Alıntı okanbagiscan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Direk ödeme seçeneğini tercih etmenizin sebebi neydi.Bi avantaj sağlıyormu kredi kartına göre.
    Direk ödeme seçeneği teknik olarak hesabınızdan,N11 hesabına kısa yoldan EFT yapıyor.Kredi kartından daha güvenli.İşlem dekontu oluyor,dekontta hangi hesaptan hangi hesaba para aktarıldığı isimler,IBan nolar açıkça gözüküyor.Kredi kartı ödemelerinde gönderdiğiniz hesap,kişi net olarak gözükmüyor.(Daha önce başıma geldi)Ayrıca aynı sorun kredi kartı ile ödeme yapanların başına da gelmiş.Bir de en önemlisi kredi kartına göre daha pratik.Kredi kartı bilgileri girilmiyor.Tek tuşla ödeme yapılıyor.
    Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.

  9. #9
    tugrulbora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    Honda CB250R
    10 Kasım' da sirenleri çalmıyoruz muhabbetinden sonra bu provokatörlerin uygulamasını da sildim, kendi üyeliğimi de sildim.
    Tarih fesliyi de yazacak, ne istedilerse verenleri de yazacak, bunları da yazacak.
    okican ve Shrieker bunu beğendiler.

  10. #10
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    11 Kasım'da ne yaptılar?
    drtayfun bunu beğendi.

  11. #11
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    11 Kasım'da ne yaptılar?

    https://www.webtekno.com/n11-ataturk...di-h56928.html

  12. #12
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Değerlerinden birini "Atatürk’e ve onun ilkelerine bağlılığımız bizim en vazgeçilmez değerlerimizden biri" olarak tanımlayan bir firmanın öyle bir mesajı gönderirken "Acaba?" diye kendine sormuş olmaması düşünülemez.

  13. #13
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    O gece biz facedeki sayfasına bir sürü mesaj attık kesinlikle cevap yazmadılar ama kampanya ile ilgili sorulara hemen dönüş yapıldı..Şeref yoksunları..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  14. #14
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O gece biz facedeki sayfasına bir sürü mesaj attık kesinlikle cevap yazmadılar ama kampanya ile ilgili sorulara hemen dönüş yapıldı..Şeref yoksunları..
    O olayı Pazartesi sabahı Ekşi Sözlüğü karıştırırken gördüm.Baştan dedim herhalde kötü niyetleri yok iş bilmez bir çalışanın dalgınlığına gelmiştir diye.Ama bu tarz duyurular kampanyalar bir çok farklı kademeden farklı kişilerin onayı alındıktan sonra yayınlanıyor.Bu siren çalmıyoruz saçmalığına onay verenlerden bir tanesinin bile bu yaptıklarının saygısızlık olduğunu toplum tarafından farklı algılanabileceği aklına gelmediyse bu firmanın batma zamanı gelmiştir zaten.N11 gibi bir firmanın 10 Kasım gibi Türkiye Cumhuriyeti için anlam ve önemi büyük bir günde bu tarz bir saçmalık yapması kesinlikle kabul edilemez.İster bilerek yapsın ister hata sonucu yanlış anlaşılma N11 benim için bitmiştir.Hem düşük hizmet kalitesi müşterilerine olan saygısızlığı üstüne de Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Atatürk'e olan saygsızlıklarından sonra bu siteden bir daha alış-veriş yapmam etrafımdaki kimseye de yaptırmam.Önceden de değim gibi işlemler tamamlanınca üyeliğimi iptal ediyorum.N11 uygulamasını zaten pazartesi direk telefonumdan sildim.Kendilerini tek alternatifsiz olarak görüyorlar ama müşterilerini rakiplerine kaptırmaya başladıklarında 5 yıldan beri Türkiye'nin en büyük alış-veriş sitelerinden birisinin batışının bilgisayarımın başında zevkle izleyeceğim.
    SRDR KTM 390 bunu beğendi.

  15. #15
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    O şikayet edenlerin büyük bir bölümü 50 tl alışveriş çeki alınca mutlu olup alış verişe devam edecektir.

  16. #16

    Üyelik
    15 Şubat 2017
    Motosikleti
    xv250
    sözleşmede herşey yazıyor be nçok memnunum valla ne aldıysam memnun kaldım şu ana kadar almaya da devam edeceğim

  17. #17
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Alıntı allegromod adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sözleşmede herşey yazıyor be nçok memnunum valla ne aldıysam memnun kaldım şu ana kadar almaya da devam edeceğim
    Hangi sözleşmede?Sanırım konuyu tam okumadınız.N11 paramı aldı ama herhangi bir şey satın alamadım.Parayı aldıktan sonra siparişi onaylasaydı o zaman olay N11 den satıcıya geçecekti sorumluluk satıcılarda olacaktı ve online satış sözleşmesi geçerli olacaktı.Olayı tekrardan tane tane anlatayım,sepete ürünleri koydum ödeme sayfasından ödemeyi yaptım,hata oluştu ödemeniz kabul edilmedi dedi,dolayısı ile sipariş oluşmadı.Ama banka hesabıma baktığımda hesabımdan para çekilmişti.Ortada bir satış yada sözleşme yok ama N11 hesabımdan para çekiyor ve karşılığında hiç bir şey vermiyor.Ve hala bana geri ödemedi.Şimdiye kadar bende sizin gibi memnundum,N11 den binlerce TL lik alış-veriş yaptım ama şu anda durum bu.N11 den paramı geri vermesini bekliyorum.
    Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.

  18. #18
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    kişisel tercihtir, arkadaş memnun ise alışverişe devam etmek isteyebilir.

    ayrıca belirtmek isterim "siren" olayı hariç her sitede sistemsel sıkıntılar olup mağdur olan birileri vardır mutlaka. Bu nedenle bu konuyu kimse referans alıp "n11 den bişi almamalıyız" demez.

    Ha; "siren" konusuna gelince, bende düşünmüyorum alışveriş yapmayı artık.

  19. #19

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Siren olayını duymuştum ama ayrıntılarını bilmiyordum , canım sıkıldı okuyunca. Özür mesajı falan yayınlamazlarsa kapatacağım hesabımı o zaman.

  20. #20
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    thracian kardeşim geçmiş olsun. acayip sinir bozucu bir durumla karşı karşıyasın.

    bu süreçte sakin olmanı tavsiye ediyorum. paran muhakkak hesabına yatacaktır. sorun, teknik bir arıza olsa gerek. yüzlerce alışveriş yaptım, hiç böyle bir hadiseyle karşılaşmadım.

    saygılarımla.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)