Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Lada Samara Alacam Ümraniye den usta lazım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Alıntı Tvs01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abim ford alıp altından kalkamam, kardeşim sürecek dedim genç işi olsun dedim Lada Samara dedim, bütçem buna yetiyor dedim, dedim de dedim ama sürekli başka araçlar söylüyorsunuz benim sorum Lada Samara alacam aldığıma pişman olurmuyum yoksa alayımmı. Başka araçlara bakmak İstemiyorum ha diyorsan ki bende ford var bir lira masraf etmezsin bu arabayı al diyorsan gelim aliyim
    Arkadaşlar kibarca alma pişman olursen demek istemişler, sen hala lada diye diretiyorsun Alma derim.

    Nedenini merak edersen de uzuun uzun anlatayım;

    Taaa yıllar önce babam hiçbirimizin sözüne kulak asmayıp daha iyi model almaya imkanımız da olmasına rağmen bir tanıdığımızdan gayet bakımlı, düşük km ve temiz bir lada samara aldı.

    İlk başlarda neyse araba arabadır, ön yargısız yaklaşalım dedik, mutluyuz numarası yaptık. Ancak o araba durup dururken sorun çıkarma konusunda rakipsizdi diyebilirim. En basitinden arka kapı mandalı durduk yere bozuldu kapı ne içten ne dıştan açılıyordu. Sonra 2. arka kapının iç mandalı bozuldu sadece dıştan açılmaya başladı. Arkaya binenler mahsur kalıp, kurtarılmayı bekliyordu (seri katiller için bence harika bir özellik, binen yolcu bir daha inemiyor, ohhh misss)
    Babam umursamadı, taa ki sürücü kapısı kolu da bozulana kadar :D mecbur yaptırdı kapıları. Ardından yine bozuldu. Yine tamir edildi.

    Bazen durup dururken marşa basınca çalışmayarak bizlere tatlı süprizler yapardı. Kafasına göre istediği zaman çalışırdı, özgür ruhlu bir arabaydı yani. Sabahın köründe işe gidecekken yada pazar tatilinde tam gezmeye gidecekken arabanın başında yarım saat ailecek marş motorunun gıy gıy gıy sesini dinleyip çevreye rezil olmak paha biçilemez. Yaşamanızı öneririm, çok hoş bir his. Sağolsun ladacık bizlere bunları bol bol yaşattı.

    Arabanın gidişi güzeldi, ancak sıcak havada azıcık zorlansa anında hararet ışığı yakıyordu. Hiç unutmam bir gün ön amortisör rot kolu kırıldı. O rot kolunu durduk yere kırmayı nasıl başardık hala düşündükçe hayret ederim.

    En son ailecek bir gez dönüşü çok ciddi bir kazaya karışıp araba pert olunca hurdaya verip o lanet arabadan kurtulmuş olduk. O gün bu gündür hala nefret ederim ladalardan.

    Samara pert olunca babam gidip yaşadığı sorunlar yetmezmiş gibi birde vega modelini almak isteyince artık duruma el attık ve ailecek bir daha herhangi bir lada alırsa o arabaya binmeyeceğimizi ciddi şekilde belirttik de almasına ancak böyle mani olabildik.

    Bu sorunlar beni yıldıramaz, ben ve ailem sorunlu arabalarla uğraşmaktan zevk alıyoruz dersen tam sizlik araba. Alın hayrını görün


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Alıntı Tvs01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi yazdığım ilandaki araca baktınmı çürük çarık yok diyor altıda temiz duruyor aracın, masraf gerektiren bişeyide yok dedi. 8 bin son diyor indirmeye çalışacam
    O Egzoz ile ilk muayenede kalirsin çürümüş

    (300tl)

    Resimde sol kapi iç tarafına siyah macunu dayamişlar

    Motor kulaklari ve ön kuleler fena durmuyor.

    Tanidigin bir ustayla git baktir motoruna.

    Ufleme yoksa 7.500 e al.

    Ama şahsi onerim.Skoda alman.

  3. #23
    osiosborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2016
    Renault 11'lere de bakın.

  4. #24

    Üyelik
    18 Mart 2017
    Bizim arkadaşta aldı. Ama derdi bitmiyor. Tipe aldanıp almayın derim. Ben olsam o paraya Renault 12 bakarım.

  5. #25

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Vazgectım o zaman madem öyle diyorsunuz bu araçtan. skodalar da pahalı bi bok alamam daha, teşekkür ederim herkese

  6. #26
    salihozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2017
    Şehir
    izmir
    Aynı düşünceyle yola çıkıp skoda'ya dönüp sonunda taunus almıştım.Aslında olay ikinci el araç ve eski olduğu için durumunun ne olduğunu tam olarak bilemiyor oluşun.O fiyatta alacağın aracı baktıramıyorsun da, dalga geçiyorlar.Tek seçenek kendin binip denemek ve anlayabiliyorsan anlamak oluyor ki bu da pek mümkün değil.Her modelin farklı huyu suyu var, anlayabilmek için yılların galericisi falan olmak lazım.bana gelecek olursak taunustan memnun kaldım mı, evet kaldım.Motorunda yağını suyunu kontrol edersen hiç bozulmuyor.Ancak yakıtı ekonomik değil.Kaporta ile ilgili sorunlar o yaşlarda ve fiyatlardaki tüm arabalarda var, onlardan kaçış yok.Yani bence ya bozulmayan ama çok yakan taunus yada az yakan ama motorunun iyi durumda olduğundan emin olduğun bir lada, mümkünse skoda.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)