Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yardım! Sabiha Gökçen-Merter arası ailecek nasıl gidebilirim?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Siyahi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2012
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Tenere 660
    Merhaba arkadaşlar.
    7 yaşındaki kızım son 5-6 aydır "-Baba lütfen uçağa binelim, uçmak ve bulutların üstünü görmek istiyorum" diye sürekli beni sıkıştırıyor. Kendisi 2. sınıfa geçecek ve okullar başlamadan önce ona bir sürpriz yapayım dedim. Bayramdan sonra 4 eylül sabahı Denizli'den İstanbula gidiş ve 6 eylül gecesi dönüş uçak bileti aldım ama henüz kendisinin haberi yok. Pegasus, Atatürk havaalanına inmediği için (Denizli-İstanbul) mecburen Sabiha Gökçen'e bilet almak zorunda kaldım. THY Atatürk havalimanına iniş yapıyor ama gidiş-dönüş 3 kişilik bilet ücreti ekstradan 400 TL fazla çıkıyor.
    2 gece konaklama için Merter'deki polisevine rezervasyon yaptırdım. Şimdi google Maps ten baktığımda Sabiha Gökçen-Merter arası yaklaşık 50 km mesafe gösteriyor. Daha önce 4 kere İstanbul'a geldim ama hepsinde Atatürk havalimanında inip CNR Expo fuar alanına geçtim (2'si motosiklet fuarı, 2'si Promosyon fuarı) ve aynı gün geri döndüm. Yani hiç Anadolu yakasına geçmedim. İstanbul'da da bir yakınım olmadığı için sizlere sormak aklıma geldi. Şimdi Sabiha Gökçen'de sabah uçaktan indiğimde Merter'e en uygun, en zahmetsiz nasıl gidebilirim? Uber kalkmamış olsa onu tercih etmeyi düşünüyordum ama artık kullanılmıyor sanırım. Metrobüs, vapur, metro vb. araçlardan hangilerini nerede kullanmam gerekiyor hiçbir bilgim yok. Acaba Sabiha Gökçen'den araç kiralayıpta mı karşıya geçsem karar veremedim. Araç kiralama günlük 140 TL civarı. Bunun içine yakıt, köprü geçiş ücretleri vs binince biraz tuzluya patlayacak gibi. Bu 3 günlük tatilde kızımı Merter veya Sabiha Gökçen e yakın mesafelerde eğlenceli vakit geçirebilmesi için nerelere götürebilirim? Ulaşımı kolay olması gerekiyor. Köyden indim şehire misali kaybolmak istemiyorum Metrobüs vs kullanmak mı daha ekonomik ve kolay olur, yoksa araç kiralamak mı?
    Bu konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Uçuş tarihi gelmeden bu 3 günlük İstanbul turu için iyi bir plan yapmam gerekiyor. Şimdiden teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    Hocam metrobüse ulaşıp zeytinburnunda inin e5 üzerinden köprüyü geçtiğinizde arka taraf merterdir ufak bir yerdir fazla yürümezsiniz ama sabiha gökçenden metrobüse nasıl ulaşırsınız bilmiyorum,e5 üzerinden geçen bi otobüs bulursanız belki tek vesait yaparsınız

  3. #3

    Üyelik
    28 Kasım 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Şimdilik bir kundial
    Hocam havaşa binin taksimde iner metro otobüs vs kullanırsınız
    Siyahi bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    02 Temmuz 2017
    Alıntı CloudyFa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam havaşa binin taksimde iner metro otobüs vs kullanırsınız
    Aynen taksime geldikten sonra sıkıntı yok. Ordan Vezneciler metrosuna bin yenikapıda aktarma yap 15 dk sonra merterdesin. Ha bu arada metro gece saat 12 ye kadar var. İyi uçuşlar
    Siyahi bunu beğendi.

  5. #5
    karacabeg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Aralık 2014
    Şehir
    Dersaadet
    sabiha gökçenden otobüsler kalkıyor iett otobüsleri onlarla uzunçayır metrobüs durağına geçebilirsiniz oradan metrobüsle mertere geçersiniz. veya hiç iett ye binmeden taksi ile uzunçayır metrobüs durağına geçsenizde sanırım 3 kişinin otobüs parasına yakın bir şey tutabilir. araba kiralamanız işkence olur size zaten trafiğe alışkın değilsiniz park sorunu cabası

  6. #6

    Üyelik
    13 Mayıs 2016
    Cam kenari isini garantiye almak için checkin yapabilirsiniz pegasusda 20 lira flndi sanırım
    Siyahi bunu beğendi.

  7. #7
    Siyahi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2012
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Tenere 660
    Bilet alırken yapmıştım. 7 yaş cam kenarı oturabiliyor mu bilmiyorum.

  8. #8
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Uber calisiyor, yaklaşık 120 TL gibi bir rakam tutacaktır.

  9. #9

    Üyelik
    24 Aralık 2017
    Şehir
    Frankfurt am Main
    Motosikleti
    BMW g310r
    Ben almanyadan geldigimde bazen sabiha gökcene ucuyordum en ucuz yöntem havasin arabasiyla kadiköy iskeleye gecmek ordan karsiya gecip metroya binmek konudan alakasiz Allah bagislasin bu ara cocugu olan birini görünce bi degisik oluyorum benimde kiz arkadasim hamile 8 ay sonra 25 yasimda baba oluyorum cok degisik hisler var icimde bakalim biz ne yasiyacaz cocukla zaten daha dogumadan bende basladim malesef önümüzdeki ay motoru satip araba alacam hastaneye gidip gelmeye

  10. #10
    Deadly Sto(R)m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 / Mondial X-Treme Maxx 200i
    Havalimanindan E-11 Kadikoy otobusune binip Uzunçayır Metrobüs duraginda inersiniz. Durakta inip metrobuse gecersiniz. Metrobusle de Merter'e ulasim saglayabilirsiniz. Merter dutaginda inoce polisevi cok uzakta olmasa gerek. Otobuse ilk duraktan bineceginiz icin bos olur ve oturursunuz. Ama metrobuse ara duraktan bineceginiz icin ayakta olmaniz buyuk olasilik. Bu arada E-11 yerine E-10 da Kadikoy otobusudur ama TEM yerine E-5 ten gittigi icin dur kalk dur kalk o yol bitmez.

    Normalde E-11 istanbul kart ile 5.20TL, istanbul kartiniz yoksa sofore 6 TL verip de binebilirsiniz. Ama her durumda metrobus icin de istanbul kart ihtiyaciniz olacaktir. Havalimanindaki E-11 kalkis duragindaki makineler istanbulkart satiyor. Kart ucreti 6 TL. Siz 50 TL verirseniz makineye size icinde 44 TL yuklu kart verir. 44 TL ile de istanbuldaki ulasiminizi halledebilirsiniz.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:36 ----------

    Alıntı Siyahi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilet alırken yapmıştım. 7 yaş cam kenarı oturabiliyor mu bilmiyorum.
    2,5 yas kizim cam kenarinda geldi cuma gunu. O sorun degil ama acil cikistan bilet alamazsiniz. Normal cam kenari problem olmayacaktir.

  11. #11

    Üyelik
    24 Aralık 2006
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    crf1000 , R80gs basic , fzs600 , winggo
    Havaş'la taksim sonra merter kolay


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)