Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet.Net Cafe (Geyik Muhabbetleri)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #341
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Airfryer, robot süpürge, şarjlı diş fırçası, kahve manyaklığı, Nancy Momoland derken dünya çok kötü bir yere doğru gidiyor.
    espresso ve DickName bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #342
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    naber fakirler? daha önceden belki hatırlayan olur belki hiç olmaz. patates kızartması benim kırmızı çizgim, patates kızartması yiyemediğim zaman dünyayı yakarım!

    geçenlerde yine patates kızartıyordum evde, yıllar önce abimin 150 liraya satın alıp sonra bana hediye ettiği bir cihaz ile patates kızartıyordum. sonra bir an markası ilişti gözüme. bazıları bilir son zamanlarda philips airfry marka model bir firitöz gündemde ve fiyatı fena uçmuştu yakın zamanda.

    bende buna benzer bir cihaz ile kızartıyorum patatesi, 1 kg kapasitesi var ve bir yemek kaşığı yağ ile 1 kg patates kızartıyor. yağ az olduğu için çıtır oluyor ve mideye oturmadığı için tüketimi çok kolay ve hafif oluyor.

    neyse işte bizim cihazın markasına baktım Tefal Actifry yazıyor ve model ismine de baktım ve internette var mı acaba diye bakarken halen satıldığını gördüm ve fiyatı görünce baya şaşırdım.

    yani sivilde giymeye sadece 1 pantolonu olan ben 5300 liralık firitöz de patates kızartıyor muşum haberim yokmuş :D meğer ben zengin biriymişim. şimdi söyleyin bakalım fakirler, sizin firitözleriniz kaç para?

    tefal actifry n11 ilanı 5300 lira

    malesef dün sonuncu satılmış ve şimdi en ucuz hepsiburada da 5850 lira görünüyor

    ahanda gariban gopro ile 4k patates kızartması çektim, evin görünümü yanıltmasın biz vintage takılmayı sevdiğimiz için öyle takılıyoruz.

    https://www.youtube.com/watch?v=M8Jo1ug0VZw
    Ben şu fryerda bi türlü beceremiyorum.
    Ya çiğ kalıyor, yada çok kuru oluyor.
    Galiba keserken aynı ebatta kesemiyorum diye düşünmeye başladım.

  3. #343
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    O Airfreyden sağlam kazık yedim.Hanım alda al diye tutturunca philipsin xxl modelini 9 bine yakın fiyata aldım daha ilk taksiti ödemeden 6 binler düştü.
    Yeni modelmi çıkarıcaklar yoksa sosyal medyada hyplayıp bizemi çaktılar anlamadım.

    Böyle konularda hanıma güvenmeyeceksin onlar çabuk gaza geliyor.
    Robot süpürgeyi ben aldım mesela hem çevrediki kullananlarınkinden iyi hem daha ucuza aldım
    espresso bunu beğendi.

  4. #344
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı okanbagiscan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O Airfreyden sağlam kazık yedim.Hanım alda al diye tutturunca philipsin xxl modelini 9 bine yakın fiyata aldım daha ilk taksiti ödemeden 6 binler düştü.
    Yeni modelmi çıkarıcaklar yoksa sosyal medyada hyplayıp bizemi çaktılar anlamadım.

    Böyle konularda hanıma güvenmeyeceksin onlar çabuk gaza geliyor.
    Robot süpürgeyi ben aldım mesela hem çevrediki kullananlarınkinden iyi hem daha ucuza aldım
    Ben hala evde turbo fırın var airfryer'e ne gerek var diye ısrarla almıyorum. Bakalım ne kadar dayanacağım.

  5. #345
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben hala evde turbo fırın var airfryer'e ne gerek var diye ısrarla almıyorum. Bakalım ne kadar dayanacağım.
    Yağda kızartmayla yapılan şeyler fırında olmuyor

    Ama né yaparsan yap bazı şeylerde yağda kızartma gibi olmuyor.

    Ama kararlıyım öğreneceğim şu fryerı
    espresso bunu beğendi.

  6. #346
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı ufoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben şu fryerda bi türlü beceremiyorum.
    Ya çiğ kalıyor, yada çok kuru oluyor.
    Galiba keserken aynı ebatta kesemiyorum diye düşünmeye başladım.
    ince doğra, bir kaşık yağdan fazlasını atma ve 26 dakikaya ayarla, bu kadar.
    espresso bunu beğendi.

  7. #347
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ince doğra, bir kaşık yağdan fazlasını atma ve 26 dakikaya ayarla, bu kadar.
    İnce doğrayarakta denedim.
    185°C da 5 dakka şeklinde ayarlıyorum.
    Bitince çalkalayıp tekrar çalıştırıyorum.
    Toplam, iki çalkalama, 15 dk, kupkuru çıkıyor.

    Biraz kalın olursa çiğ kalıyor.

    Şimdi hazır satılan patatesten deneyeceğim.
    Bakalım bir fark olacakmı.

  8. #348
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı ufoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnce doğrayarakta denedim.
    185°C da 5 dakka şeklinde ayarlıyorum.
    Bitince çalkalayıp tekrar çalıştırıyorum.
    Toplam, iki çalkalama, 15 dk, kupkuru çıkıyor.

    Biraz kalın olursa çiğ kalıyor.

    Şimdi hazır satılan patatesten deneyeceğim.
    Bakalım bir fark olacakmı.
    ben bizdeki fritözün tarifini verdim :D

    fırında iş değişebilir, fırında yapacak olsam Lays Cips şeklinde doğrarım ama biraz kalın doğrarım ve salçalı sos yapıp arasına biber soğan ve kanat falanda ekler öyle fırına atarım, o şekilde mükemmel oluyor. bunun net tarifini bilmiyorum çünkü yengem yapıyor bunu...

  9. #349
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yani sivilde giymeye sadece 1 pantolonu olan ben 5300 liralık firitöz de patates kızartıyor muşum haberim yokmuş :D meğer ben zengin biriymişim. şimdi söyleyin bakalım fakirler, sizin firitözleriniz kaç para?
    Bizden zenginsin Fatih, çünkü bir fritözümüz bilem yok!

    Kızartma için emaye kaplı demir döküm tencere ve onun için üretilmiş çelik sepet, ve yağın derecesini ölçmek için yandan asılan bir yemek termometresi kullanıyoruz. Her defasında 1.5-2 litre arası yağ gidiyor, ama filtreleyip üç kez falan kullanıyoruz.

    Avantajı, içine ne koyarsak koyalım (hamsi, tavuk, karides, istiridye, vs.) 1.5-2 dakika içinde kızarıyor. Çünkü demir döküm tencere ısıyı kaybetmiyor. 200 derecede kızarttığımız için de ya ayçiçek, ya da fıstık yağı kullanıyoruz. Aslında en iyisi avokado yağı lakin fiyatı yüksek.

    Laf aramızda tencere ve sepet çoğu fritözün 2-3 katı fiyatındadır muhtemelen ama bozulmuyorlar en azından, ömürlük aletler...

    Airfryer olayına da girmedim daha, girmeyi de düşünmüyorum açıkçası. Hiç sevmiyorum ekstra mutfak aletini. Bir sürü yer kaplıyor. Temizlemesi kolay, iyi çalışan, kaliteli ve dayanıklı alet bulmak ta zor.

  10. #350
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizden zenginsin Fatih, çünkü bir fritözümüz bilem yok!

    Kızartma için emaye kaplı demir döküm tencere ve onun için üretilmiş çelik sepet, ve yağın derecesini ölçmek için yandan asılan bir yemek termometresi kullanıyoruz. Her defasında 1.5-2 litre arası yağ gidiyor, ama filtreleyip üç kez falan kullanıyoruz.

    Avantajı, içine ne koyarsak koyalım (hamsi, tavuk, karides, istiridye, vs.) 1.5-2 dakika içinde kızarıyor. Çünkü demir döküm tencere ısıyı kaybetmiyor. 200 derecede kızarttığımız için de ya ayçiçek, ya da fıstık yağı kullanıyoruz. Aslında en iyisi avokado yağı lakin fiyatı yüksek.

    Laf aramızda tencere ve sepet çoğu fritözün 2-3 katı fiyatındadır muhtemelen ama bozulmuyorlar en azından, ömürlük aletler...

    Airfryer olayına da girmedim daha, girmeyi de düşünmüyorum açıkçası. Hiç sevmiyorum ekstra mutfak aletini. Bir sürü yer kaplıyor. Temizlemesi kolay, iyi çalışan, kaliteli ve dayanıklı alet bulmak ta zor.
    patates kızartması fiyatı uygun, lezzeti hoşuma gidiyor, yapması da en kolay yiyeceklerden. karbonhidrat olarak vücuda bol bol dayamaktan çekinmediğim bir gıda.

    tek sorunum yağda kızartınca fazla yiyemiyordum, yani ben patates kızartmasını çok tüketen biriyim ve yağda kızartınca karnımı ağrıtıyordu, yani mideme oturduğu için fazla yiyemiyordum fakat bu ısı üfleyerek bir kaşık yağ ile kızartma yapan cihaz sayesinde şimdi 1 kg patatesi bile yesem tık demiyor midem.

    sıvı yağ sağlığa zararlı mı faydalı mı pek araştırmadım bilmiyorum ama işte dediğim gibi benim karnımı ağrıtıyordu ve midemi bulandırıyordu. bu yüzden 2017 den beri kullandığım bu fritöz çok kıymetli benim için. hani bu bana bedava geldi ama şimdi kimse kimseye bunu bedava vermez sanıyorum.

    hem sen patates kızarttığın tencerenin fiyatı kaç para? fiyatını göster de ona göre hangimiz büyükmüş, hangimiz zenginmiş görelim. en pahalı fritöz bende, fatih bey diyeceksiniz bana.

  11. #351

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Patates severler illa ki kızartmak zorunda değiller, haşlayıp püre yapabilirler, püreye kaşkaval peyniri de rendelenirse tadından yenmez. Bol soğanlı maydanozlu zeytinyağlı patates salatası da çok güzel olur.
    espresso bunu beğendi.

  12. #352
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Airfryer falan hep dış güçlerin işi. Yiğit adam tavaya atar yağı, kızdırır, kızmış yağın içine löps diye patates dilimlerini atar. Yağlı yuğlu yer, ketçap sıkar, yine yer. Safi mayonez kullanan Hollandalıdır, bizlerden değildir. Yiğit adam dediğin 60 yaşını göremez.
    espresso ve Dinçdarı bunu beğendiler.

  13. #353
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Airfryer falan hep dış güçlerin işi. Yiğit adam tavaya atar yağı, kızdırır, kızmış yağın içine löps diye patates dilimlerini atar. Yağlı yuğlu yer, ketçap sıkar, yine yer. Safi mayonez kullanan Hollandalıdır, bizlerden değildir. Yiğit adam dediğin 60 yaşını göremez.
    Bizdeki fırında turbo özelliği varmış, fırının içinde pervane dönüyor, sıcak hava habire dolaşıyor yani fırın içinde. Patatestleri bir tasın içinde az biraz yağlayıp tepsiye fırın kağıdının üzerine dizinde kızartma gibi oluyor, kolay oluyor hem bir tepside köfte pişerken diğerinde patatesler aynı anda pişmiş oluyor, köfteler de turboyu açık pişirince mangaldakine yakın oluyor.
    Ama yine de patates kızartması en güzel senin dediğin gibi tencerede bol yağı kızdırıp cozzz diye içine atınca güzel oluyor. Patates doğramaya üşendiğim için donmuş hazır patates alıyorum, hem zaman harcamamış oluyorum hem de güzel oluyor. ketçap sevmem ama deli manyak acı sos meraklısıyım, böyle scoville değeri yüksek chocolate ghost falan türü değişik acı biberlerden sosla nefis oluyor. Mayonez pek sevmediğim için acı sosla yoğurt karıştırıp bi sos yapıyorum, biraz yoğurt, biraz acı sos, bol pul biber falan nefis bir şey oluyor.
    tommygun bunu beğendi.

  14. #354
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hem sen patates kızarttığın tencerenin fiyatı kaç para? fiyatını göster de ona göre hangimiz büyükmüş, hangimiz zenginmiş görelim. en pahalı fritöz bende, fatih bey diyeceksiniz bana.
    Sorma Fatih, La Creuset'in 5.5 qt'lik modeli. Hatta covid zamanında aldığım için normali ellerinde yoktu, özel serisinden edindiydim. An itibariyle sepetiyle birlikte $500+, vergi hariç.

  15. #355

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizdeki fırında turbo özelliği varmış, fırının içinde pervane dönüyor, sıcak hava habire dolaşıyor yani fırın içinde. Patatestleri bir tasın içinde az biraz yağlayıp tepsiye fırın kağıdının üzerine dizinde kızartma gibi oluyor, kolay oluyor hem bir tepside köfte pişerken diğerinde patatesler aynı anda pişmiş oluyor, köfteler de turboyu açık pişirince mangaldakine yakın oluyor.
    Ama yine de patates kızartması en güzel senin dediğin gibi tencerede bol yağı kızdırıp cozzz diye içine atınca güzel oluyor. Patates doğramaya üşendiğim için donmuş hazır patates alıyorum, hem zaman harcamamış oluyorum hem de güzel oluyor. ketçap sevmem ama deli manyak acı sos meraklısıyım, böyle scoville değeri yüksek chocolate ghost falan türü değişik acı biberlerden sosla nefis oluyor. Mayonez pek sevmediğim için acı sosla yoğurt karıştırıp bi sos yapıyorum, biraz yoğurt, biraz acı sos, bol pul biber falan nefis bir şey oluyor.
    hiç bir şey kızarmış el kesimi patatesin yerini tutmuyor...
    üsküdar'da bir aşk hikayesi.. çatlayana kadar patso.. ki böyle güzel patatesse de asla ketçap mayonez falan karıştırmam. tabaksa sade, sosisli patso ise sosisin sosu. pöf canım çekti.
    espresso bunu beğendi.

  16. #356
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Patatesi içi yumuşak dışı çıtır yapmak için iki kez kızartmak gerekiyor. Düşük sıcaklıkta bir kaç dakika, sonra çok az bekletiyorsunuz, sonra yüksek sıcaklıkta kızartıyorsunuz.

    İlk kızartmanın sıcaklığı ve süresi çıtır kısmın kalınlığını belirliyor. İlk kızartma uzun sürerse yağ daha derine nüfuz ediyor ve tümden çıtır oluyor. Bunun tam aksi tek seferde kızartırsanız da aşırı ince bir çıtır kabuk oluşuyor.

    Bir de patatesleri kızartırken kararmaması için öncesinde biraz tuzlu suda, ya da daha iyisi beyaz sirkede bekletirseniz süper oluyor.

    Bir de deniz ürünü kızartıp yemeyi sevenler için "tempura" tavsiye edeyim. Bayağı güzel oluyor. Eminim internette bilgi mevcuttur.

    Kızartma genelde sağlıksız olarak biliniyor ama doğru sıcaklıkta yapınca yağ yemeğin içine çok nüfuz etmiyor. Bilakis çabucak kabuk oluşturup yiyeceği kendi içinde, kendi aromasıyla yüksek sıcaklıkta kısa sürede pişiriyor. Haliyle bayağı lezzetli oluyor.

  17. #357

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    sadece soğuk suda bekletiyorum ben. hatta kahyanın vakti varsa buzlu suya koyup bir de dolaba atıyorum bir iki saat kdar.
    sonra da anne işi direk yağa atıp kızartıyorum, tuzla gömmece. dışı çıtır içi yumuşak vs bir form beklentim yok, onu mc'te yiyorum zaten. evdekini ev tipi yapmak daha çok holuma gidiyor. kalan olursa (zor) buzdolabına. ertesi sabah yerim soğuk soğuk oh =)

  18. #358
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Konnu aldı başını gitti de biz habire yemeyi seven insanlar olarak nasıl kilo vereceğiz? Tamam kilolarım sorun değil de motosiklet pantalonumun düğmesi zor kapanıyor, riderdenim pantalon fiyatlarına baktım 1800 küsür liralardan başlıyormuş, yemeği azaltıp kilo vermem lazım.

    Bir de şimdi Trakya'da oğlak çevirme mevsimi. Tommy'nin sürekli gittiği köfteci'Nin bi 10km faan ilerisinde çevirmeci mekanı varmış.
    tommygun bunu beğendi.

  19. #359

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Valla sıkıntı büyük. Nisan sonuna geldik, yakında pist günleri başlayacak. Kaybettiğim zamanı kenara koydum, azalan keyif ve kıyafetlerin zorlaması da artık can sıkacak boyutta. Geçen sene pist sezonunu kapatırken hiç farkında olmadan 5-6 kg vermiştim, çok rahat giydim çok mutlu oldum. Şu an denemeye korkuyorum.
    espresso bunu beğendi.

  20. #360
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konnu aldı başını gitti de biz habire yemeyi seven insanlar olarak nasıl kilo vereceğiz?
    Duzenli barfiks-sinav, kacamaklari metabolize edecek kadar kas edinmenize yetiyor. Yoksa belli bir yastan sonra sadece hareket ederek kilo vermek mumkun degil. Hele hele duzenli tatli, icki, cips vs. varsa mumkun degil.

    Acikcasi kilo vermek icin guzel yemek yapmaya basladim. Yedigim seyin kalorisinin bana verdigi lezzete degmesi gerekiyor. Patates kizartmasi, bira, kurabiye bu sarti saglamiyor benim icin. Ama karides kizartmasi, votka-limon, acibadem kurabiyesi sagliyor mesela.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)