Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
8. sayfa BirinciBirinci ... 67891018 ... SonuncuSonuncu

Motosiklet.Net Cafe (Geyik Muhabbetleri)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #141
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    not: arkadaşlar bu yazı benim facebook'ta ekli olan bir arkadaşıma ait ve siyasi konularda hep ters düşüyoruz. şimdi yine garip bir şey paylaşmış, bu yazı hakkında yorumlarınızı merak ediyorum. konu kirliliği olmaması için buraya yazıyorum.



    BU YAZIYI İYİ OKUYUN ANALİZ EDİN KAFANIZDA.

    Değerli Dostlar,

    Yahudi inancına göre en geç 2022 yılına kadar Süleyman Mabedi'nin inşa edilmesi gerekiyor. Şayet bu olmazsa İsrail'in yok olacağını az çok mürekkep yalamış her Yahudi bilir.

    Kâhin olmaya gerek yok. 21.yy'ın en büyük savaşı Ortadoğu'da, hemen yanıbaşımızda olacak. Ve bu büyük savaş 3 yıl içerisinde gerçekleşecek!

    Irak düştü, Mısır düştü, Libya düştü, Tunus düştü; İran diz çöktü, başta kukla Suudlar olmak üzere Katar hariç tüm Körfez ülkelerini ABD-İsrail yönetiyor. Ve hepsine büyük savaştaki rollerine uygun hazırlık yaptırıyorlar.

    Ayaklarının üzerinde durabilen bir tek Türkiye kaldı. Ve tüm güçleri ile tam saha pres yapıyorlar bize.

    Akdeniz ağzına kadar savaş gemisi, silah, bomba, cephane doldu. Büyük savaş (Armageddon) öncesi bu yığınak daha da artacak. Ve düğmeye basılması için beklenecek.

    Bütün bunlar olup biterken canım ülkemin aylardır hangi gündemle yatıp kalktığını biliyorsunuz. Meclis kapalı, bakanlıklar göstermelik protokol ziyaratleri ile meşgul! Üzülmemek elde değil.

    Değerli Doslar,

    "2023" ilk kez 1999 yılında dile getirilmişti. Bir siyasi söylemden ziyade devlet felsefesini izah ediyordu. Devletin derin kodları, 2022'ye kadar İsrail'in 'Vadedilmiş Toprakları' gerçekleştirmek için kıyamet savaşı (Armageddon) da dahil her yolu deneyeceğini biliyor ve bu savaşın kazanan tarafının Türkiye olacağını öngörerek 2022'de yok olacak İsrail'in ardından 2023'te Ortadoğu'da ve dünyada Türkler'in altın çağının başlayacağını hesaplıyordu.

    Bu sebeptendir ki kamuoyunun bildiği veya henüz bilmediği onlarca askeri projeye başlandı. Fetö casusluğu ve ihanetleri neticesinde kimi projeler gerçekleştirilemedi. Ve kritik projelerdeki nice mühendisimiz şehit edildi.

    Tüm bunlara rağmen millî savunma sanayiinde hayli yol alındı.

    Düşman kapıya dayandı efendiler! Suriye'de tepinilecek alan kalmadığı gibi İsrail'inde zamanı kalmadı. Kıyamet savaşının başlaması zannımca artık bir zamanlama meselesi.

    Atalarımızın dediği gibi titreyip kendimize dönme vaktidir. Sağcının solcuyu, Alevi'nin Sünni'yi, doğulunun batılıyı kucaklama vaktidir. Bizim Akdeniz'e yığılan silaha, bombaya misliyle karşılık verme gücümüz yok maalesef ama o güçten daha büyük bir gücümüz var. Çanakkale'deki ruh ile her şeye, herkese karşı dururuz.

    Sizlerden istirhamım lütfen günlük siyasi tartışmalara kendinizi fazla kaptırmayın. Kardeşliğimize zarar vermeyelim. Komşumuzla, iş arkadaşlarımızla her vakit yüzyüze bakacağımızı unutmayalım. İstanbul seçimleri ne dünyanın başı ne de sonudur. 1876'dan beri nice seçim oldu bu topraklarda. Ve daha nice seçimler olacaktır.

    Lütfen büyük resme daha dikkatli bakalım. Mesela bir kaç gün önce Mısır F-16'ları Yunanistan'a konuşlandı. Biz içeride kısır tartışmalarla boğuşurken her gün buna benzer gelişmeler yaşanıyor. Biraz da bunlara kafa yoralım.

    Bizim bir tane Türkiye'miz var. Tası tarağı toplayıp sığınacağımız başka bir yer de yok. Lütfen en büyük gücümüz ve gelecek adına umudumuz olan kardeşliğimize zarar vermeyelim. Onu özenle koruduğumuz müddetçe Türk milletine kimse diz çöktüremez.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #142
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Denizden gelecek saldırıları merak etmeyin.
    The Dude ve ben sahilde az sonra 2 bira yaparız. Sonra kralı gelsin.
    Olcan'ı da İstanbul cephesine yolladık. Marmara da sağlam.
    Ege geniş olduğu için takviye olarak Bıyıklı'yı çağırdık hafta sonu gelir.
    Siz hava saldırılarını püskürtün.
    Gökdelenlerin üzerine falan çıkıp gelen uçakların üstüne atlayın.
    Tankların egzozlarına bez tıkayacak tayfa zaten hazır.
    Şimdi israil düşünsün!😉

  3. #143
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2013
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Fatih bunu yazan arkadaş önce şunu düşünsün. Milli savunma sanayi çok gelişti diyor da bir okadar da mehteran takımı kıvamında. Alamadığı f35 lere milyarlarca dolar yatırım yapılana kadar, o paraları milli uçak projesine gömüp envanterde ki F16 lar ile idare edilebilirdi.

    Bu işler onlar öyle diyor ,bunlar böyle diyor deyipte , her ihtiyacını o diyenlerden karşılamakla olmuyor....

  4. #144
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    bende sapan yapıyorum, henüz yapım aşamasında, gerekli parçaları(lastik) tedarik ettikten sonra bitecek. merkez cebimde para rezervi eksilerde olduğu için bazı projelerimin devam etmesi biraz aksıyor, yinede yakın zamanda bitecek. hava savunması bende.

    evet, arkadaşın hayal gücü yüksek ama yanlış şeyler düşünüyor. ben ona açıklama yaptıkça o tınlamıyor bile.

    şunu da paylaşmıştı:



    ve bende cevap olarak: Bu resime 6 kişi beğeni atmış, soruyorum. Bor nedir? çekirdeğinde kaç nötron ve proton bulunur. yapısı daha çok hangi elemente benzer? yanıcı özelliği var mıdır? .......... bilip bilmeden sallamayın, 1978 yılından beri türkiye bor çıkartıyor ve gerek ham gerek işleyerek satıyor ve bor hiç bir şekilde yanıcı değildir. yaklaşık 2000 derece sıcaklıkta erimeye başlayan tuza benzeyen bir yarı metaldir. bor yakıt olarak kullanılmaz, bor HİDROJEN üretiminde kullanılır ve araba bu hidrojeni yakarak güç elde eder.... hem unutmayın! petrol biter doğalgaz'a devam ederiz. yani yeter artık, uydurmanında bir sınırı olmalı.

    1978 de ETİ MADEN İŞLETMELERİ kuruldu ve bu kurum devlete aittir. amacı bor madenini yer altından çıkarıp elde etmektir... 2003 yılında ise BOREN isimli ulusal bor araştırma enstitüsü kurulmuştur. Bu enstitü bor madenlerimiz kullanılarak yeni katma değerli ürün ve farklı uygulama alanları geliştirilmesine yönelik sanayi ve üniversite projeleri için kurulmuştur.

  5. #145
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    kene tarafından ısırılan var mı? 40 dk falan oluyor keneyi fark edeli, tam iç çamaşır bölgemden ısırmış kahrolası şey. web den bakındım biraz ne yapacağız edeceğiz diye ve bir kaç şey buldum.

    keneyi cımbız benzeri şeyle tutup sağ sol yaparak çok yavaş şekilde çekiştirecekmişiz, yani kene kendisi bırakması için çok yavaş olacakmışız ve kene bıraktığı an çenesiyle beraber komple gelecekmiş ve kolonya, alkol gibi maddeler dökmek sakıncalıymış ve keneyi yakmakta sakıncalıymış.

    işimi sağlama alayım dedim ve devlet hastanesi acile gittim. kan aldılar ve sonrasında doktor cımbız ile keneyi aldı, ama pek yavaş çekiştirdiği söylenemez. keneyi aldı ama kenenin yarısı yok kafayı öyle bir gömmüş ki doktor kargaburnuna benzeyen şey ile biraz deşer gibi yaptı kenenin ısırdığı yeri ve cımbız yırttığı için acıtıyordu ve doktor bir tane iğne alıp iğne ucu ile çıkardı.

    bir iki tane ufak demir sertliğinde bir şeyler çıktı, şaşırdım biraz. kenenin çenesi ne sağlammış öyle, isveç çeliği gibi çenesi var lanet şeyin.

    doktor metalleri çıkardıktan sonra korkudan tansiyon düştü ve tam o sırada doktor keneyi imha için içeri girmişti ve çaktırmadan 1dk yattım biraz düzeleyim diye. sonra doktor tamamdır diyince çıktım odadan ama gözlere habire perde iniyor tansiyon düşük baya. kan sonucu için kan verdiğim yere gittim ama orada personele soru soracak mecalim kalmayınca hemen sedyenin birine sanki evde kendi yatağıma yatar gibi yattım hemen.

    5 dk yattım ve düzeldim, kan sonucunu istedik, 1 saat küsür sürüyormuş bende sonucu almadan geldim. acaba yarın gitsem alabilir miyim kan sonucunu?

    evet başımdan böyle bir olay geçti, dikkatli olun otlukta çayırda bulunacağınız zaman paçanızdan girer boyun kısmınızdan girer ve bir süre tırmanıp zayıf gördüğü yerden ısırır. kene ısırması kötü, hani doktorun sizi deşmesi sorun değilse dert etmeyin ama ölümcül mikrop bulaşma riski de var.

  6. #146
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2013
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Geçmiş olsun Fatih. Böyle durumlarda kene ile oynamayin bile çok tehlikeli.

    Keşke tahlil sonuçları için bekleseydin. Şuan bile gitsen alırsın. Sakın ihmal etme.

  7. #147
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    teşekkürler, tahlil sonucu telefona mesaj olarak geldi. kan değerleri normal. söylemek istediğim bir şey var. arkadaş facebookta tüfeği ile poz vermiş, arka plana müzik koymuş ve tüfek ile ateş ediyor, gönderi açıklaması kısmınada "ben uyumam, sadece uyur gibi yaparım" yazmış. 20 kişide beğenip kalp bırakmış.

    nasıl bir cahilliktir? rezillik dimi :D hey allahım ne mal insanlar var. böyle insanlara karşı neler yapmalıyız?

  8. #148
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2013
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Çok şükür çevremde öyle biri yok. Tabi ruhsatlı silahı olanlar mevcut. Ama silahla poz verip paylaşacak kadar ruh hastası değil

    Bunlar hep kurtlar vadisi vb dizilerden oldu
    Önemli olan nereye gittiğin değil, seni bekleyenlere sağ sağlim dönmektir.

  9. #149
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    bizde de sig sauer p226 ldc II var ara sıra bende mi hava atsam :D videoya çekeyim, arka plana bir müzik koyayım falan nişan alıp ateş edeyim, gönderi açıklama kısmına da "uyumam sadece uyur gibi yaparım" yazayım. donanım desteği var güzel silah ama susturucu takmak için namlu değişmesi gerek sanırım. susturucu taktırmak yasak gerçi.

  10. #150
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2013
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    O silaha yasal olarak taşıma ruhsatı da vermiyorlardı sanırım ( düzeltme: benim akıl başka silaha gitti)

    Nedense desert eagle gelmiş aklıma

  11. #151
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    bugün kızmama sebep olan bir şey oldu, enayi gibi hissediyorum kendimi.

    2 ay önce yavru bir kedi buldum ve ölmemesi için besledim, kimi zaman kedi maması alamayıp yumurta pişirdim, nadiren de olsa idarelik sucuk verdiğim oldu ve kedi biraz büyümüştü. neyse işte bir haftadır kedi yok, başına bir şey geldi diye üzülüyordum, elimde kaybolmadan 2 gün önce çekilmiş videosu kalmıştı sadece ve baya bir üzülmüştüm kaybolmasına.

    bugün işe gittim ve ustam işe gelmedi, adamın telefonuda bozulunca arayamadık. bende evine gittim çağırmaya ve tesadüfen bizim kediyi gördüm, bir an sevindim ama şerefsiz beni tanımadı bile.

    bir an sevinmişken sonra kızdım baya, puşta özel ilgi gösteriyorduk, kimi zaman seviyordum onu, oyun oynuyordum onunla ama odun bunlar odun, duygusuz mal mahlukatlar.

    yani ustanın evinin ora bir sürü kedi dolu ve bizim evden 5 km civarı uzaklıkta, orada tamirci abi kedilere mama alıp veriyormuş her sabah ve bizim kedide oraya gitmiş nasıl gitmişse artık.

    ne diyim işte, kediyi görünce bir an sevindim, ben çağırınca geldi ama bebekliğinden beri çok yabaniydi ve kısmen yabaniliğini azaltabilmiştim, yani acıkınca geliyor ama normal zamanlarda yarım metrekareye kadar geliyor tam yanaşmıyordu, bugünde aynı numarayı yaptı.

    tamirci abi "al götür istersen" dedi ama ben götürmek istemedim.

    ................. şimdi bizim evin orada 2 kedi var beslediğim, 1 tanesi 1 sene oldu yavruyken beslemeye başladık kocaman oldu ve gerizekalı hep ürküyor bizden, korka korka yanaşıyor ve pek sevdirmiyor kendini, ben zorla seviyorum gibi hissediyorum, ve bir tanede gerizekalı yavrusu var avuç içi kadardı ve yemek yiyemiyecek derecede çökmüş aö kalmış zayıf düşmüştü, zaten hayatta kalan son yavru idi o. ona özel gezen tavuk yumurtası pişirip veriyordum ve öyle canlandı.

    3 hafta oldu aptal hayvan ilk günki gibi korkuyor benden, ne zaman yaklaşsam tıslıyor bana. hayvanı elli sefer zorla yakalayıp sevip sakinleştirip bıraktım ama gerizekalı lafı yanında devede kulak kalır aptal hayvan hiç değişmedi hiç.

    şimdi sabahtan beri yemek vermedim, ne b.. yiyosa yesinler çok kızdım, gerçekten kediler arsız ve nankörmüş. şu dakikadan sonra ben kedi sevmiyorum da beslemiyorumda. mahallede diğer kedilerden hiç bahsetmiyorum bile, aptal hayvanlar göz göre göre buz gibi temiz içme suyu veriyorum içiyorlar, yemek veriyorum yiyorlar ve aylarca kimisi sene oldu ve yine yaklaşmıyorlar.

    ben yemek verecem yiyecekler ama bana yaklaşmayacaklar, gebersin gitsinler vallahi deli oldum bugün.

    motorun lastiğine yama yaptırmıyorum gidiyorum hayvan oğlu hayvanlara mama alıyorum, zıkkımın kökünü yesinler bundan sonra.

  12. #152
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Senin biraz mallığın olabilir mi? Evdekini saymıyorum. Irkı gereği soğuk hayvanlar olmasına rağmen eve gelir gelmez peşimde dolanır. Sokaktaki kedilerim de her zaman beni gördüklerinde sokulurlar ayaklarıma dolanırlar. Gebersin mebersin diyosun da motorun üstündesin asıl sen dikkat et kendine. Köpek gibi kul köle olsun istiyorsun da onu geçeceksin kedi kimseye eyvallah etmez ama sever. Bi kendine bak önce. Daha karşılıksız sevgi vermekten acizsin.

  13. #153
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Bebekliğinden alıp 1 sene küsür besle ve senden ürksün sonra mal olalım? Aldığım son mama, daha bir şey almam. Okuman yazman yokmu herşeyi açıkladık orada. Mallığımmış, işkence mi yapıyoruz hayvanlara? Neden bahsediyorsun?

    Salaklar len işte, benden kaçıp benden yemek bekleyen aptal yaratık.

  14. #154
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    bir kaç gün yüz vermeyince kediler biraz değişti gibi, yemekte vermedim tabi. işten geldim ikisini öyle aç susuz görünce dayanamadım yemek ve soğuk su verdim. büyük kedi baya susamış ve yemeği de normalden fazla yediler, demek ki yemek vermeyince aç kalıyorlar.

    gerçi bu sabah işe gitmeden önce bunları kargayı avlamışken gördüm, nasıl yaptılar bilmiyorum, karga çırpınıyordu ve bu ufak kedi onu boynundan yakalamıştı ve oraya buraya sürükleyip duruyordu.

    şimdi işten geldiğimde karganın kafasının olmadığını gördüm, ufak olan babasına çekmiş sanırım çünkü annesi bebekliğinden beri bizde ve saldırgan değil ama ufaklık saldırgan ve kargayıda boğdu. kargaya da üzüldüm bir yandan ama karışmadım. bana kalsa doğada hiç bir hayvanın diğerini avlamasına müsade etmem. tuhaf olur o zamanda. neyse şimdi doğayı düşünmek istemiyorum.



    edit: 3 sabahtır ustayı çağırmaya gittiğimde bizim diğer ufak kediyi görüyorum ve kızgınlığım artıyor, bu sabah yine oradaydı, ne sevimli güzel hayvan diyordum şimdi gördükçe gıcık oluyorum.

  15. #155

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Bıdı bıdı yapıp asabımı bozmayın , gidin ötede oynayın akşam akşam...

  16. #156
    ________ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    CFMOTO 650 MT

  17. #157
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bana kalsa doğada hiç bir hayvanın diğerini avlamasına müsade etmem. tuhaf olur o zamanda.
    ilahi Fatih... Sabah sabah güldürdün yine.

    Kedi de, köpek te, karga da hayvan sonuçta.

    Orman kanununa tâbi hepsi

  18. #158
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilahi Fatih... Sabah sabah güldürdün yine.

    Kedi de, köpek te, karga da hayvan sonuçta.

    Orman kanununa tâbi hepsi
    bizlerde hayvanız aslında, toplumsal hayvan. yapay zekası biraz daha gelişmiş bir türüz.

  19. #159
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R

    Geyik muhabbeti

    Az önce korktuğum başıma geldi ve motosiklet üzerinde bir geyiğe çarptım.

    Hava karanlıktı. Görmemle çarpmam bir oldu. Hızım 100 civariydi. Gidon aniden sağa döndü sonra yine aniden düzeldi. Acaip tırstım.

    İleride durdum. Ön far lensi kırılmış. Radyatör ve far grenajları kopmuş, sağ taraftakiler sadece. Far lensinin kırıkları arasında geyik kılı sıkışmış.

    Eve yarım saat kadar uzaklıkta oldu. Devam edip geldim. Motosiklet düzgün çalışıyor...

    Nasıl geyik muhabbeti ama?

    Şükür...

  20. #160
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Az önce korktuğum başıma geldi ve motosiklet üzerinde bir geyiğe çarptım.

    Hava karanlıktı. Görmemle çarpmam bir oldu. Hızım 100 civariydi. Gidon aniden sağa döndü sonra yine aniden düzeldi. Acaip tırstım.

    İleride durdum. Ön far lensi kırılmış. Radyatör ve far grenajları kopmuş, sağ taraftakiler sadece. Far lensinin kırıkları arasında geyik kılı sıkışmış.

    Eve yarım saat kadar uzaklıkta oldu. Devam edip geldim. Motosiklet düzgün çalışıyor...

    Nasıl geyik muhabbeti ama?

    Şükür...

    Geçmiş olsun B.ktan bi durum ;)


    REKLAM ALANI
8. sayfa BirinciBirinci ... 67891018 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)