Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Taksiciler Uber Çağırıp,Gelen Kişiyi Dövdüler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    jackonbir bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Bu konu şunu gösterdi toplum olarak bir iş bizim için uygunsa kanunlara uygun olması gerekli değil. Kanunlar işimize gelirse var. İşimize gelirse uyulmalı.

  3. #63
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    yamaha fz8 +bajaj pulsar 200+ discover 125 st +
    Bir ara İstanbul dayken 3.5 ay taksicilikte yapmıştım ,hala eski ticari taşıt kullanma belgem bile durur, hemde Taksim Talimhane durağındaydık genelde otellerden turist alırdık, havaalanına ozaman normalde 15.21 tl ye giderdik, taksimetre o kadar yazardı ama taksiciler otellerdeki resepsiyoncular ile anlaşmış otelden ayrılan veya biryere gidecek olan turist resepsiyon görevlisine kazıklanmamak için soruyor, taksi kaça gider diye, onlarda 15.21 tl olan Türk lirasını Euro olarak söylüyorlar, turist taksiye biniyor, taksimetre 15.21 tl yazıyor ama taksici ( zaten yabancı dilide yok çoğunun) Tl değil evet Euro diyor, turist te otel görevlisinin dediği gibi dir diye düşünerek, 15 tl gündüz ,21 tl gece tarifeli havaalanına Tl yerine Euro ödüyor ayrıca bagaj parası adı altındada para üstü verilmiyor

    Bu sebeple plaka sahibi ile tartıştık başlarım böyle işe dedim bıraktım, değişik işler yapmayı sevdiğimden, arada farklı işlere mesleklerede yöneldiğim oluyor, asıl işimi bırakmadan
    Kısaca sakat ve engelliler için dağıtılan taksi plakaları, şuan büyük bir rant kapısına dönmüş durumda ve birçok taksi şoförü vurdum duymaz ,umursamaz trafik katilidir, azı müstesna ,daha dün makas atıp aracıma vuracakken frene basıp kazayı engellediğim ama takip edip yakalayamadığım o puşt taksi şoförü gibi, şoförlerle dolu bu piyasa, iki oy alacağım diye bazı grupların terbiyesizliklerine ses çıkarılmazsa, sonu böyle olur ,uber gider korsan gelir, korsan gider uber gelir ,hepsi gider başka yan sanayi taksiciler çıkar, sıfır taksi alacaklara ötv indirimi bile yaptı Devlet, Ankara da yepyeni taksi durakları yapıldı, bunlara karşılık hala öküz gibi, kuralsız, terbiyesiz bir sürü taksi şoförü piyasada, çok zorda kalmadıkça taksiye binmem en son servisten motorumu almak için gittim, geliş 25 tl ,gidiş aynı yer 35 tl taksimetre yazdı, birçoğu dolandırıcı şeref yoksunu,
    Düzgün çalışan taksicilere lafım yok ama düzgünü de azdır

    Ayrıca mahkeme günü konuşmada milli taksiciler v.s gibi konuşma yapan, başkan bugüne kadar nerelerdeymiş ? yerli bir şey kalmamış ortada, sıra onlara gelince başlamışlar milli yerli söylemlerine, Sn Bahçelide çok milli imiş afişlerde görünüyor, şeker fabrikaları gayri milli mide satılıyor ? Sn Bahçeli? Milli demek asıl milli kuruluşları satıp gayri milli yapmak mıdır ?Şişli Ülkü ocaklarında takılmış biri olarak söylüyorum milli kavramını öğrenememiş bazıları !

    Not: Son zamanlarda yandaş san Milli sin ,değilsen gayri millisin diye bir söylem olduğundan eklemek istedim
    jackonbir bunu beğendi.

  4. #64

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı xterkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    çok zorda kalmadıkça taksiye binmem en son servisten motorumu almak için gittim, geliş 25 tl ,gidiş aynı yer 35 tl taksimetre yazdı, birçoğu dolandırıcı şeref yoksunu,

    Sizin gibi taksi şoförlüğü yapmış yol yordam bilen bir kişi niye demiyor güzergah aynı güzergah niye fark ediyor bu kadar üçret?

    İstanbul için belediyenin 153 hattı var ( başka şehirleri bilmiyorum ) niye aramıyorsunuz? veya 155 ihbar hattı var orayı niye aramıyorsunuz?

    Sonuç ta ortalıkta size göre yanlış bir durum var.

  5. #65

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Yaşlı arkadaşımızın bastonla dolaşma zamanı gelmiş

  6. #66

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı drtayfun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaşlı arkadaşımızın bastonla dolaşma zamanı gelmiş
    Tırsarak iki ayağımın üzerinde yürümektense tırsmadan bastonla dolaşmayı tercih ederim. Gerçi iş oraya kalırsa kimin kimi bastonla dolaştıraçağı belli olmaz.

  7. #67

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Öyle değil, bastonla kaaveye girip muhabbete başlanır, "bizim zamanımızda böyle miydi miirim, ortalık çok bozuldu çok"
    yaşlıveacemi bunu beğendi.

  8. #68
    Deli Çerkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2007
    Şehir
    Dünya
    Son yıllarca İstanbul taksi şöförleri , iyi moloza bağlanmış vaziyetteler. Kılık kıyafet deseniz , at hırzısı misali. Sakal 3 karış , ağızda sigara. Saygı yok , terbiye yok. Trafik kurallarına uymak desen , O hiç yok. Güzergah beğenmezler , trafiği bahane edip , müşterinin istediği yere gitmezler. Yolcu seçerler. Öğlen 15.00 de taksi değişim zamanı adı altında her nereye gidecekse oraya giderseniz alırlar. Bayan yolcusu varken bile bol sinkaflı küfür etmeyi gayet normal buluyorlar.

    Bunun sebebinide şöyle anlatmak mümkün. Plaka sahipleri İstanbul gibi bir şehirde taşeron şöförden 200-220 TL günlük para vermesini istiyor. Birisi çıkıp 230 verirse önceki şöförden alıp daha çok verene taksi emanet ediliyor. Adam hırlımıdır ? sabıkalımıdır ? psikopatmıdır r ? Araçla kazaya karışırmı diye soran yok. Saldım çayıra mevlam kayıra misali. Sabit taksi durakları şöför seçiminde daha titizler ama trafikte en ufak bir olayda sopayı kapıp , karşısındakine vurmakta hiç bir sakınca görmeyen, elli türlü psikopatlık yapmaya meyilli çok şöför var. Hatta soğukkanlı kalabilen normal şöföre gelince şaşırıyorsunuz.

    Bugün Mecidiyeköyde taksi bulamadım.Gelen boş geçiyor , oraya gitmem , giden boş geçiyor taksiyi devir edeceğim diye. Über taksi uygulamasını yükledim . Uber taksinin nerede olduğunu saniye saniye görüyorsunuz. 6 dakikada geldi. Ne ödeceğinizi çağırmadan önce görüyor ve onaylıyorsunuz. Bence harika bir uygulama. Araçlar oldukça ferah , tertemiz ve sigara kokmuyor. Sürücüsü özel şöför gibi giyinmiş, jilet gibi traşınıda olmuş. Gayet saygılı konuşuyor. Yol eşkiyası gibi de kullanmıyor. Ayrıca uygulama sürücü hakkında puanlama yapabilmenizide sağlıyor.

    Taksicilerin hakkı ne olacak diyenler olacaktır. Piyasada 2 tür taksici var. Birisi plaka sahibinin bizzat kullandığı ki sayıları çok az. Diğeri ise günlük veya aylık ödeme yapan , taşeron şöförler. Asıl sorun bunlar. Bir taksinin önce kendisine , mesleğine ve müşterisine olan saygısı bu kadarsa , bundan sonra ben her yere Uberle giderim. Uber taksi yoldan adam toplamıyor. Binmek isteyen bizzat çağırıyor. Kimsede zorla uber kullanacaksın demiyor. Talep eden istediğine biner. Bundan kime ne ? Özellikle çevremdeki bayanlar bu uygulamadan gayet memnun. Taksici milleti , dırlanıp duracağına önce kendilerine bir çeki düzen versinler , ve kendisine şu soruyu sorsunlar. Taksi plakası sahiplerinin İstanbulda dolaşan kaç tane uber taksisi var ? ( Ya şasırdınız değil mi ? )
    _chaotic_, The Dude ve Metehan07-70 bunu beğendiler.

  9. #69
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    yamaha fz8 +bajaj pulsar 200+ discover 125 st +
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sizin gibi taksi şoförlüğü yapmış yol yordam bilen bir kişi niye demiyor güzergah aynı güzergah niye fark ediyor bu kadar üçret?

    İstanbul için belediyenin 153 hattı var ( başka şehirleri bilmiyorum ) niye aramıyorsunuz? veya 155 ihbar hattı var orayı niye aramıyorsunuz?

    Sonuç ta ortalıkta size göre yanlış bir durum var.
    kardeş mesele benim şikayet etmem değil, kaldı ki ben gidiş dönüş neden fark ediyor dedim, kem küm dedi, ücretini keserek verdim, hatta aynı yolda neden 2 farklı aracın farklı ücret yazdığını da anlatayım,, jant lastik çapı küçük olunca, daha fazla km yapıyor, buda ücrete yansıyor haliyle ,mesele şikayet etmek olsa ve sorun çözülse, akşama kadar kabahatli kişileri şikayet edelim, peki sorunlar çözülecek mi? yıllardır çözülmediğine göre böyle sürüp gidecek, gidiyor da zaten

  10. #70
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    09 Ocak 2018
    mevzu derin

    derin öğrenme/yapay zeka

    "Uber, geliştirdiği ve test ettiği otonom sürüş teknolojilerine talip olan otomobil üreticileriyle görüşmelere başladı. The Nikkei’nin haberine göre, geçtiğimiz hafta Uber ve Toyota yöneticileri, araç paylaşım şirketinin geliştirdiği otonom sürüş sistemini Toyota’nın yeni çıkacak bir minibüsüne yüklemek üzere görüşmelere başladılar"

  11. #71
    jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hondabeat > cbf150 > twsapache > cbf150 > NC700 >
    bi plakanın gerçek değeri 500-600 bin tl dir.

    plaka fiyatları bu rakamlara inmeden hiçbir şey düzelmez.

  12. #72
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Vakti zamanında taksicilik yapmış, (devamlı olarak kısa bir süre ve faklı zamanlarda boşken) biri olarak;
    Taksiciler (bazılarını tenzih ederim) adam gibi adam, esnaf olmayı becerebilse idi, böyle uygulamalar piyasada kendine yer bulamazdı. Şikayet edenler acaba hiç düşündü mü, bizim eksiğimiz ne diye. Plaka ticaretine hiç girmiyorum bile.

  13. #73
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Scotty cilerede gıcıkları var diye işittim bir taksiciden..

    Zaten Allah a emanet ilerliyoruz trafikte , birde bu muhabbetten canımız yanmaz inşallah günün birinde

  14. #74

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Ben o 1300 tl yatar parasını ödedim ya bana taksici demeyin ya.
    Canları cehenneme.
    jackonbir bunu beğendi.

  15. #75
    Kanji - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 CBR 600RR
    Geçen Xmaxi servise bıraktım, birde vibrasyon vardı, kalsın dediler, tamam dedim, çağırdım scottymi 5dkda geldi, paşa paşa Rami'den Güneşli işyerime geçtim, akşam üstüde çağırdım yine evime Bahçeşehir'e kadar götürdü. Hem ihtiyacı olan kardeşlerim kazandı, hem zamandan kazandım. Uber ve Scotty gibi uygulamaları talep doğurdu, bu rezil taksici kesimin üçkağıtları, tekelciliği adını siz koyun. Bir kere gitmeden evvel yakşalık ücreti görüyorsun bu çok güzel, ikincisi adres belli tarif etmeyle uğraşmıyosun, aldığın hizmet araç kalitesi güvenliği ödediğin parayla eş değer... Ötesi varmı? Devlet bir regülasyon getirsin gelir vergisi vs veya ruhsat sistemi bence yeter. Hem legalize edip vergi gelirini artırsın, hemde insanlar bu aldıkları hizmetten mahrum kalmasın. Koskoca bir vilayeti 18000 tane taksiciye peşkeş çekmek gibi abes bir durumun illaki sonuçları olacaktı zaten...

  16. #76
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    09 Ocak 2018
    "Taksici-Uber gerilimi Uber'e yaradı. Uber’in telefona indirilme sayısı 10 günde 5’e katlanıp 24 bin 500 oldu"

  17. #77

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Bu CHP'nin adam olmayacağı da şurdan belli ki, herifler taksicilere arka çıkıyor, kardeşim bütün İstanbul halkının nefret ettiği adamlara ne arka çıkıyorsunuz, kafayı mı kırdınız siz ?? Evet, her kes UBER kullansın, bu adamlar da bir hale yola gelsinler.

  18. #78
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    uber'de patladı.
    demek ki neymiş?
    aslolan daha köklü sebepler varmış.
    dostlar taksi'ye sırt çevirip uber kardeşler taksi'ye binince işler çözülmüyormuş.

  19. #79
    YasinC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    uber'de patladı.
    demek ki neymiş?
    Bu olaydan dolayı mı diyorsunuz?


    Burada konusu var.
    http://www.motosiklet.net/forum/konu...ozaltinda.html

  20. #80
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    Alıntı YasinC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet; olay patlak verince edindiğim kanaat bu yönde.
    internet üzerinde yayınlanan diger şikayetleri de okudum.
    parayla adam taşıma işinin uber ya da dostlar taksi çatısı altında yapılmasının pek anlamı yok.

    sinirli ve çok konuşan bir hanımefendi duymazdan gelinir, uzaklaşılır, tesbih varsa tesbih çekilir;
    ama asla ve kat'a dövülemez.


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)