Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Otomobile Başlamak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    28 Eylül 2016
    Motosikleti
    Ramzey Karaca 100
    Arkadaşlar acemi bir motorcu olarak ailevi sebeplerden otomobile de yönelmek durumundayım. Yaş 33 daha direksiyona gecmis adam değilim. Ehliyetle surece başlayacağım tavsiyelerinizi bekliyorum. Mevzuyu kursa baslamadan teorik olarak motive olma baglaminda okuyup anlayabileceğim onerilere acigim.Saygilar


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    26 Nisan 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial - Sentor 150
    İlk kez otomobil kullanma deneyimim ehliyet kursunda oldu, aracın pedalları o kadar hafifti ki basıp basmadığımı anlayamıyor fazla gaz verip patinaja sebep olabikiyordum, konsantremi yola, diteksiyona, pedallara, vitese, nereye vereceğimi şaşırıyordum. Ertesi gün hocaya ayakkabılarımı çıkarabilir miyim, diye sordum. O da tabi neden olmasın, dedi. Ben de ayakkabılatı çıkardım ve artık pedalları hissediyordum ve de yola dikkatimi ve direksiyon hakimiyetini daha iyi sağlıyordum. Bu şekilde bir yöntem kullanmıştım, ancak pedal ayak çukuruma girince zor oluyordu ve sınav ayakkabıyla yapabilir misin demişti, bir süre ayakkabısız şekilde hakimiyeti kavradıktan sonra ayakkabıyla da kullanabiliyordum. Ben böyle başladım bilmem yardımcı olabildim mi.
    gibigibi1985 bunu beğendi.

  3. #3
    Birkan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2017
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yzf R-125 / Honda Today 50 / Ninja 250r / Xmax 250
    Abi geçicen direksiyona sürücen hepsi bu. Al bi otomatik araba süre süre tecrübe kazanacaksın sadece korkma yeter.

    Hiç bi yeteneğinin olması gerekmiyo, önüne bak, aynana bak yeter.

    Dünya'nın en aptal insanı bile araba kullanabilir bu kadar net. Korkma yeter, hayırlısı olsun.
    gibigibi1985 bunu beğendi.

  4. #4
    gogozh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2016
    Şehir
    istanbul
    manuel vıtes ıle ogren kullanmayı , iş arkadasım alısmıs otomatık vıtese gecen benım arabayı denemek ıcın aldı yerınden kaldıramadı .

  5. #5
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Bir motosiklet sürücüsü olarak otomobile geçmek çok daha kolay olacak. Sadece kontrollere alışmanız gerekecek ki onu da en fazla ikinci dersin sonunda çözmüş olacaksınız. Sizi zorlayabilecek bir diğer unsur ise park konusu. Park tekniğini internet üzerinden durmadan aynı video ile defalarca üst üste izleyerek zihninize kazırsanız onu da birkaç deneme sonunda çözmüş ve başarmış olacaksınız.

    Kontrollerin (pedallar ve sinyaller ile tüm diğer kontroller) yerlerine alışır ve park mevzusunu çözerseniz 4. dersin sonunda iş bitmiştir, diğer dersler pratik arttırıp sınavı garantilemek için el alışkanlığı sağlamaya yarayacaktır.

    Eğitmeniniz "-sen olayı çözdün, gelmene gerek yok" dese da ısrarla tüm derslerinizi alın. her ders size küçük şeyler katar, bunlar da sınavınızı geçmenizi garantiler, el ve göz koordinasyonunuzu arttırır, araca daha fazla adapte olmanıza yardımcı olur.

    Aracın kendisini de tanıyın, sınavınız sadece aracı sürmekle ilgili değildir. Kaput açtırır, bagaj açtırıp avadanlığı ve stepneyi sorabilir, radyoyu ayarlatabilir hatta iç dikiz aynasının altındaki düğmenin ne iş yaradığını söylemenizi isteyebilirler. Aklınıza gelen herşeyi sorun ve öğrenin.

    Birkaç küçük tavsiye:

    Kurs ödemelerinizi arada bir küçük miktarlarla da olsa yaparsanız son ödeme yapacağınız zaman kalan borcunuz çok daha kolay kapatılabilir olacak ve sizi daha az zorlayacaktır. 50TL dahi olsa her gittiğinizde yavaş yavaş ödemeyi kapatın. Her ne olursa olsun her seferinde makbuzunuzu alın ve saklayın.

    Hayırlısı ile sınavdan geçtiğinizde 5-10 gün içinde dosyanız hazır olur. Dosyayı alır almaz ehliyeti almak istemeniz normaldir ancak B sınıfı için harçlar toplamı 654TL (bankadan 495,70 + 134 + 25 üç farklı harç ödeyecek ve üç farklı makbuz alacaksınız, sakın makbuzları kaybetmeyin), bütçenizi bunun için de hazırlayın.

    Şimdiden hayırlı olsun. Umarım otomobil yüzünden motosikletinizi satmazsınız. Zaten motosikleti satsanız da otoişkenceye tahminim en fazla 4 ay dayanır, sonra yeni bir motosiklet alırsınız
    gibigibi1985 bunu beğendi.

  6. #6
    GT250rAlanya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2010
    Şehir
    Alanya - Ankara
    Motosikleti
    4 Silindirden başkası YALAN
    Motosiklet sürmekten daha basit.
    Pedallar, direksiyon,vites, trafik hangisine hakim olacağım derken bi bakmışsınız ki çoktan kapmışsınız. Öğrenme aşamasında aracın içinde açtığınız müziği bile duymayacaksınız
    Bir süre sonra sadece trafik sizi ilgilendirecek. Geri kalanını vücut kendi kendine yapacak zaten.
    Gözünüzde büyütmeyin...
    gibigibi1985 bunu beğendi.

  7. #7
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Şahin al öncelikle vuruyorsun inip bakmıyorsun bile ne olmuş diye..Ben şahin aldım iki kere kaza yaptım ..Onunla bayağı öğrendim..Cuma günü bi dacia sandero aldım..
    RoofRoof bunu beğendi.
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  8. #8
    RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2017
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şahin al öncelikle vuruyorsun inip bakmıyorsun bile ne olmuş diye..Ben şahin aldım iki kere kaza yaptım ..Onunla bayağı öğrendim..Cuma günü bi dacia sandero aldım..
    Bende şahinle vura kıra öğrendim.Has araba hiç bi teknolojik yardım yok.Araba havaya uçsa 1000 TL'ye toplarsın geri.

  9. #9
    gitaristgkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2016
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    yamaha xt 600 e
    Yaparsın motosiklettten çok daha rahat kullanırsın denge mevzusu yok.Bas gaza git bas frene dur hatta al otomatik yorulmazsın da


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)