Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Topuk kanı ve aşı yaptırmamak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #81

    Üyelik
    17 Ekim 2013
    Şehir
    Bolu
    Motosikleti
    tvs apache rtr 150
    Son derece nadir bir şey istediğiniz. Bu siteden bu hukuki bilgi çıkmaz. Avukat gerekli büyük ihtimalle. Eski davalara falan bakılıp değerlendirilir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #82

    Üyelik
    22 Eylül 2016
    Motosikleti
    .
    Arkadaşın dediği gibi 6-18 aylıkken yapılan çocuk felci aşısı ve rotavirüs aşısı(3-5 yada 2-4-6) aylıkken yapılan çeşiti vardır,damla olarak ağızdan verilen oral aşılardır.

  3. #83

    Üyelik
    10 Mart 2015
    Motosikleti
    Duke 200
    Bi uyanık kendini sanıyorsun. Ben asi yaptırmayayım da nasıl olsa diğer çocuklar yaptıracak. Hem hastalık gelmesin hem yan etki olmasın oh ne güzel. Lakin sonuç hep herkesin senin gibi düşünmesine varıyor ve patlıyorsun. Niyetini anlıyoruz ama çok bencilce. Oyun teorisi yaz googlea ve ne demek istediğimi anla.

  4. #84

    Üyelik
    22 Eylül 2016
    Motosikleti
    .
    İngiltere'de yaşayan Türk bir aile vardı,çocuğunu vegan besleyen bir ara o gündemdeydi.Hukuki işlem istemişti birçok insan.

  5. #85
    _chaotic_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2015
    Şehir
    kocaeli
    Motosikleti
    regal raptor daytona 350
    Allah akıl fikir versin. Çocuğunuza bile bile, goz gore gore zarar veriyorsunuz. Cocugunuz sizin maliniz degil, siz onun sahibi degilsiniz. Herseyden once o bir T.C. vatandasi. Bu yuzden dogumundan itibaren gerekli asilarini vurulmasini devlet sagliyor ve kontrol ediyor. Bunu o kucuge yapmaya hakkiniz yok. Umarim sosyal hizmetler ve sağlık bakanlığı size rağmen çocuğunuza aşıları yaptırır ve size hiç unutamayacaginiz acayip bir ceza keserler.

  6. #86
    mustick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2016
    Motosikleti
    CBR250R
    Yaptırmazsan şöyle olur böyle olur diye akıl vermeye gerek yok. Kendisinin de aşıları eksik olduğunu düşündüğüm bu arkadaş zaten yaptırmama kararını almış. Hukuki olarak destek istiyor.

  7. #87

    Üyelik
    22 Eylül 2016
    Motosikleti
    .
    Bizler gereken bilgilendirmenin %10 luk bir dilimini yaptık size.Eğer böyle bir karar alıcaksanız,çok sistematik bir araştırma yapmanız gerek.Güvenilir kişi ve kuruluşlardan sağlam bilgiler ile red kararı vermelisiniz.Forumdu,sosyal ortamdı bunlar bu ciddi karar için basit kalır.Sorumluluk sizindir,araştırmanızı yapın, illada istemiyorum derseniz bizlere saygı duymak düşer.
    Sadece aşıların toplumu ilgilendiren bir olay olduğunu düşünürsek,toplum sağlığı açısından bir riskte doğacak,bunun analizini aile hekim ve hemşirenize bırakıyorum.

  8. #88
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Kübra006 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İngiltere'de yaşayan Türk bir aile vardı,çocuğunu vegan besleyen bir ara o gündemdeydi.Hukuki işlem istemişti birçok insan.
    Çocuk gerizekalı olur. Hakaret veya küçümseme amaçlı değil, ciddi söylüyorum. Et proteini sağlıklı büyümek için şart. Yerini tutabilecek bitkisel alternatif yok, çünkü ihtiyacımız olan bazı aminoasitler bitkilerde yok. Yetişkin için çok sorun değil, ama gelişme esnasında ihmal edilmesi ciddi büyüme sorunlarına ülke açar, "retardation" (geri zekalılık) dahil.

  9. #89

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Arkadaşlar bu iş önemli. Aşılarla mahvolan, görme sorunları yaşayan, kalıtsal sorunlara yakalanan bebekler, çocuklar olduğu bilgisini nereden alıyorsunuz? Bunları linklerseniz, kaynağını bir kontrol edelim. Adaline diye bir kızın fotoğrafı dolaşıyor. Ama bilgi kaynaklarına dair verilen tüm linkler sadece facebook'tan ve hiçbiri artık kullanılamayan linkler. Yani doğruluğunu destekleyecek verilere ulaşmak mümkün görünmüyor. Bildiğiniz gördüğünüz, insanları çocuklarını aşı yaptırmamaya yönlendirebilecek güçlü argümanlar ve deliller gibi görünen web sayfalarını paylaşın, inceleyelim. Kaynaklarını kontrol edelim. Gerçek olduğuna dair deliller var mı bakalım. Biz bulamıyorsak bu konularda ciddi çalışma ve emek gösteren insanlara iletelim, onlar işin odağına ulaşmaya çalışsınlar.

    Aşı otizm yapıyor, diyen adam kendi aşısını geliştirme sürecindeyken böyle makaleyi verilerle oynayarak uydurarak yayınlatıyor. Ardından dergi makaleyi yayından çekiyor, adamın hekimlik lisansı elinden alınıyor. Adam öbür marka aşıya çamur atıp kendi aşısını satıp zengin olmak derdinde olan bir dolandırıcı esasen.

    Tekrar olacak ama bilimkazanı.org'da bu konuda çok açıklayıcı bir podcast var. mp3 dosyası var. Konuyu enine boyuna ele alıyor. Bu başlıktaki ilk mesajımda var. Ama buraya da koyayım: https://bilimkazani.files.wordpress....3asilarfix.mp3 BU kadar önemli bir karar için biraz zaman daha ayırıp dinlemek görüşünüzü derinden etkileyecektir. En azından daha iyi bir araştırmaya ihtiyaç olduğunu görebiliriz.

    Bütün bunların kaynağında insanların eleştirel düşünme alışkanlığı edinecek şekilde eğitilmeyişinden ve değerli bilgi ile ipe dizilmiş osuruklar arasındaki farkları ayırt etmemesinden kaynaklanıyor. Verisi toplanmış, tekrar edilebilir, hakemlerin denetiminden geçmiş önermelerle sadece bir insanın facebok'ta paylaştığı kaynağı belirsiz fotoğraflara aynı değeri yüklemelerinden oluyor. (Herkes yaptırırken çocuğuna aşı yaptırmamaya karar vermek eleştirel düşünme olarak algılanmasın zira her önüne gelene hayır demek ya da kalabalığın karşısında olmak gibi bir anlamdan ziyade önermeye inanmadan önce verileri kontrol etmek, değerli olanla değersiz olan bilgiyi ayırt edebilmekle ilgili bir konu). İnsanların bu şekilde düşünme hataları yapmalarına yol açan en büyük etken bence bazı insanların dini meseleleri konuşurken dillerine bilimi pelesenk edip insanların bilimin ne olduğuna dair, nerede başlayıp nerede bittiğini karıştırmalarına yol açması duruyor. Yaşını başını almış ağır oturaklı adam, zerre bilisel kaynak olmadan, yanlışlanabilirlik kriteri olmadan, veri olmadan önermelerde bulunup ardından "İşet bunu da bilimin ışığında aydınlattık" diyor. Böyle olunca gerçekten okullarda bilim nedir, bilimsel düşünme nedir, bilimsel olanla olmayanı nasıl ayırt ederiz gibi konular öğretilmeyip sadece bazı olgular belletilmeye çalışılınca iş yürümüyor. Facebook fotoğrafı ile akademik hakemli makalede yayınlanmış deney aynı düzeyde gibi algılanıyor. Emmiler çıkıp evrimi kendilerince çürüttüklerini iddia edebiliyor, insanlar da gerçek zannediyor. Bilim sosuna bulanmış gibi gösterilen yalan dolanları ayıklayabilmeye yarayabilecek bir youtube videosu var. Ben çok faydalı bulmuştum: Bilim ve sözdebilim https://www.youtube.com/watch?v=ZO2fm9AjBmc

    Benim gibi (duyguya hitap, etmeyen sempati uyandırmayan) sivri ve keskin ifadeleri olan tiplerden ziyade daha çok "Elbet vardır bir bildiğin sevgili din kardeşim ama..." modunda daha ılıman yazanlar daha ikna edici olur diye ben kendim yorum yazmamaya çalıştım ama gördüğüm kadarıyla o da işe yaramamış.

    Bari başlığı okuyanlara genel bir mektup yazmış, linkleri istemiş olalım, insanları ikna eden kaynakların gerçekliğinin kontrolünde faydalı olur.
    RoofRoof bunu beğendi.

  10. #90
    RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2017
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Bu aşı karşıtı insan türevi her ülkede aynı.Facebook'ta gördüğü 2-3 büyük yazılı resimle bilimi çökerttiğini sanan insanımsı varlıklar.Din elden gidiyorcu herifler.Götünden uydurduğu hastalıkları aşıya dayıyorlar.Dünyada çocuk felcinin neredeyse yok olmasını sağlayan şey aşısıdır.Aynı şekilde bir çok hastalığın da.

    https://www.unicef.org/pon96/hevaccin.htm

    Umarım bu aşı yaptırmamaya kararlı herifin çocuğu da hastalıklara yakalanmaz da çocuğunun ne acılar çektiğini görmek zorunda kalmaz.Devlet böyle insanların çocuklarına zorla aşı yaptırmalı.Avustralya'da artık aşısız çocuklar kreşlere bile gidemiyor.

  11. #91

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Bu kadar kişi boş yere mesaj atıyorsunuz. Kendi çocuğunun sağlığını hukuki bir meseleye dönüştürmek isteyen birisi ile karşı karşıyayız. Şimdi bana da çıkıp mesaj atmak zorunda değilsin diyecek ama zaten bu mesajım kendisine değil. Daha önce benzer durumu yaşamış, kamu davası tecrübesi veya hukuki danışmanlık yapan yoksa bu konuda yeri yok anlaşılan. Yazdıklarınız temenniden öteye gitmeyecek belli ki.

  12. #92
    mavellen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2016
    Alıntı mustick adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaptırmazsan şöyle olur böyle olur diye akıl vermeye gerek yok. Kendisinin de aşıları eksik olduğunu düşündüğüm bu arkadaş zaten yaptırmama kararını almış. Hukuki olarak destek istiyor.
    78 doğumluyum.O zamanlar türkiyede ortalık karışıktı.Kenan evren darbesi oldu.Yokluk vardı.Yiyecek ekmek bulursan şükret.Kaldı aşı yaptıracaksın.Sen koalisyon hükümetlerini hatırlıyormusun.Şimdi insanlar her istediğine imkanları seviyesinde ulaşabiliyor.Şuan ülke çok iyi yönetiliyor demek istemiyorum.Bundan bunu çıkarma.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:53 ----------

    Alıntı RoofRoof adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu aşı karşıtı insan türevi her ülkede aynı.Facebook'ta gördüğü 2-3 büyük yazılı resimle bilimi çökerttiğini sanan insanımsı varlıklar.Din elden gidiyorcu herifler.Götünden uydurduğu hastalıkları aşıya dayıyorlar.Dünyada çocuk felcinin neredeyse yok olmasını sağlayan şey aşısıdır.Aynı şekilde bir çok hastalığın da.

    https://www.unicef.org/pon96/hevaccin.htm

    Umarım bu aşı yaptırmamaya kararlı herifin çocuğu da hastalıklara yakalanmaz da çocuğunun ne acılar çektiğini görmek zorunda kalmaz.Devlet böyle insanların çocuklarına zorla aşı yaptırmalı.Avustralya'da artık aşısız çocuklar kreşlere bile gidemiyor.
    Senin gibi insan türevleride bir türlü nasıl yorum yazılır öğrenemedi gitti.İnsanların yüzüne söyleyemeyeceğin şeyleri burda yorum olarak çok rahat yazaıyorsun.Başın bunedenle derde girdiğinde hukuken hemen kıvırtırsın.Keşke Mahkemedede böyle dik durabilsen.Bu gibi şeyleri haberlerde çok okuduk.Yok ben öyle demek istemedim.

    Sanane isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz.Sana dertmi oldu.

    Geçen cuma çocuklar devlet hastanesine gitti.İkisininde aşıları tam bu arada.Hatanede virüs kapmışlar 4 gündür ateşlerini düşürmek için uğraşıyorum.Bir hafta oldu hala geçmedi.Bana maval okuma.İnsan gibi yazacaksan hay hay.Yoksa yazma.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:01 ----------

    Alıntı _chaotic_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah akıl fikir versin. Çocuğunuza bile bile, goz gore gore zarar veriyorsunuz. Cocugunuz sizin maliniz degil, siz onun sahibi degilsiniz. Herseyden once o bir T.C. vatandasi. Bu yuzden dogumundan itibaren gerekli asilarini vurulmasini devlet sagliyor ve kontrol ediyor. Bunu o kucuge yapmaya hakkiniz yok. Umarim sosyal hizmetler ve sağlık bakanlığı size rağmen çocuğunuza aşıları yaptırır ve size hiç unutamayacaginiz acayip bir ceza keserler.
    Sende biliyorsun bunu yapamayacaklarını.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:04 ----------

    Alıntı Lukocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bi uyanık kendini sanıyorsun. Ben asi yaptırmayayım da nasıl olsa diğer çocuklar yaptıracak. Hem hastalık gelmesin hem yan etki olmasın oh ne güzel. Lakin sonuç hep herkesin senin gibi düşünmesine varıyor ve patlıyorsun. Niyetini anlıyoruz ama çok bencilce. Oyun teorisi yaz googlea ve ne demek istediğimi anla.
    Senin gibidüşünen birkaç kişi denk geldi.Sen yaptırmassan benim çocuklarımın sayesinde seninkiler hastalığa yakalanmıyacak diyen bilgisiz cahiller.Aşı yaptırsan bile o hastalığa yakanmıyacağının garantisi yok.Herşeye aklın yetiyorda bunamı yetmiyor.

  13. #93
    mustick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2016
    Motosikleti
    CBR250R
    [QUOTE=mavellen;4293984]78 doğumluyum.O zamanlar türkiyede ortalık karışıktı.Kenan evren darbesi oldu.Yokluk vardı.Yiyecek ekmek bulursan şükret.Kaldı aşı yaptıracaksın.Sen koalisyon hükümetlerini hatırlıyormusun.Şimdi insanlar her istediğine imkanları seviyesinde ulaşabiliyor.Şuan ülke çok iyi yönetiliyor demek istemiyorum.Bundan bunu çıkarma.[COLOR="Silver"]

    Kenan Evren darbesi olduğunda sen 2 yaşındaydın. 2 yaşına kadar ilk aşılarının tamamlanmış olması gerekiyordu. Ayrıca 77 doğumluyum. Senin gibi 2 yaşında darbeyi hatırlamasam da biz de hatırlıyoruz hatırı sayılır bir şeyler.
    Kafan varsa kask kullan.

  14. #94
    mavellen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2016
    [QUOTE=mustick;4294007]
    Alıntı mavellen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    78 doğumluyum.O zamanlar türkiyede ortalık karışıktı.Kenan evren darbesi oldu.Yokluk vardı.Yiyecek ekmek bulursan şükret.Kaldı aşı yaptıracaksın.Sen koalisyon hükümetlerini hatırlıyormusun.Şimdi insanlar her istediğine imkanları seviyesinde ulaşabiliyor.Şuan ülke çok iyi yönetiliyor demek istemiyorum.Bundan bunu çıkarma.[COLOR="Silver"]

    Kenan Evren darbesi olduğunda sen 2 yaşındaydın. 2 yaşına kadar ilk aşılarının tamamlanmış olması gerekiyordu. Ayrıca 77 doğumluyum. Senin gibi 2 yaşında darbeyi hatırlamasam da biz de hatırlıyoruz hatırı sayılır bir şeyler.
    Kime ne anlatıyorum.Adam yiyecek ekmek bulamıyor bu gitmiş aşıdan bahsediyor.

  15. #95

    Üyelik
    10 Mart 2015
    Motosikleti
    Duke 200
    Bugün yeni öğrendiğim bilgiyi paylaşmak istiyorum. Bebek henüz tam beslenmemiş olmasına rağmen doğunca hastanede alınmasının iki sebebi varmış:
    Birincisi taranan hastalıklardan birinin tanısı ne kadar erken konursa zeka geriliği o kadar erken engelleniyormuş. 48 saat anne sütü muhabbeti sadece kıstık fibrozis icin geçerliymiş.
    İkincisi de Bir çok bebeğin 3-5 günler arasında aile hekimine başvurmadığı ortaya çıkmış. Böylece bebek hastaneden çıkmadan tarama yapılarak mümkün olduğunca çok bebeğe ulaşılması amaçlanmış.


    REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)