Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Diren..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    15 Temmuz 2014
    Şehir
    İstanbul
    Şuna bir uyarı yazsaydın. Dikkat yolda yatan bir köpeğin "buralar küfür" tarafından ezilme görüntüsü içerir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250 sl gitti MT 25 geldi
    Alıntı Siyahi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu açılmışken 3 hafta önce başımdan geçen olayı anlatmak isterim. Yılbaşından bir kaç gün sonra çalıştığım fabrikanın bahçesine aç, kaburgaları artık belli olan, boğazından hiç bir şey geçmeyen ve muhtemelen son günlerini yaşamakta olan bir golden cinsi köpek geldi.
    https://i.hizliresim.com/gOAYqQ.jpg

    Görür görmez, o esnada gıda olarak verebileceğim tek şey ekmekti. Bir kaç lokma önüne bıraktım ama hayvan ekmeği ağzına aldıktan sonra yutamadan tekrar çıkarıyordu. Ekmekleri yiyemeyince patrondan izin alıp köpek maması almaya gittim. Geri döndüm ve bitkin halde yatıyordu. Mama poşetini açtım önüne biraz döktüm ama aynı olay tekrar yaşandı. Yutamadan tekrar çıkarıyordu. Durumun acil olduğunu kavradıktan sonra patrondan tekrar izin alarak fabrikaya ait transporter araca artık ayakta duramadığı için köpeği kucaklayarak bindirdim. Fabrika şehirdışında olduğu için sora sora en yakın veterineri buldum ama veteriner bey "-Durumu ciddi değil, gençlik hastalığına kapılmış" demesine rağmen, bu cevabından tatmin olmadım ve başka nereye götürebileceğimi sordum.
    Korucuk mevkiinde tam teşekküllü bir hayvan hastanesi olduğunu söyledi ve yine köpeği kucaklar kucaklamaz tarif ettiği yere geldim. Veteriner hnm köpeğin halini görünce durumun ciddiyetine varıp acil film çekilmesi gerektiği söyledi.
    https://i.hizliresim.com/qGlNad.jpg

    Çekilen röntgenden sonra hayvanın yaklaşık 9 gündür bir şeyler yiyemediğini, sadece su ile beslendiğini ve acilen yemek borusuna tıkanan kemik ve plastik parçaların operasyon ile alınması gerektiği söyledi. Ameliyat için 800 TL, çekilen film için 150 TL ve ameliyattan sonra kalacağı 5 gün için konaklama ücreti günlük 50 TL vermem gerektiğini bildirdi. Peşin ödemeyi yapın hemen işlemlere başlayalım demeleri üzerine o esnada maddi durumumun iyi olmamasından ötürü bir kaç yerle hemen görüşüp 5 dk içinde döneceğimi söyledim. Maalesef aradığım kişilerden olumlu yanıt alamadım ama köpeğide o şekilde ölüme terketmeyi asla istemiyordum. Aklıma Denizli Büyükşehir Belediyesine ait Sokak Hayvanları Kliniği geldi ve telefonla aradım. Durumu izah ettim ve "-siz mi getirirsiniz biz mi gelip alalım?" demeleri ile bende bir umut ışığı doğdu. Tekrar kucakladığım gibi Kliniğe yol aldım ve çıkarttırdığım röntgen filmini veteriner hekime verdim. Hemen serum bağlanıp ameliyata alındı ve yaklaşık 4 gün klinikte serum takviyeli istirahat yaptı ve çalıştığım fabrikaya getirip sadece çorba tarzı sulu gıdalarla 1 hafta beslenmesi gerektiğini tembih etttiler. Buradan kendilerine çok teşekkür ediyorum. Klinik ile ilgili daha önce kötü söylentiler duymuştum ama bu olaydan sonra kesinlikle öyle olmadığına şahit oldum. Yazımın başından beri köpek diyorum ama artık onunda bir ismi var. "TOK". Ölümün eşiğindeyken o aç hali beni çok etkilemişti ve birden aklıma "TOK" geldi ve öylede kaldı.
    Tok şu an çok iyi, ben fabrikaya girer girmez patisini bana uzatıyor, etrafımda zıplıyor. Bunu görmek bile o iş günümün iyi geçmesine sebep oluyor. Her çay saatinde ve öğle yemeği arasında yanıma gelip patisi ile elimi dürtüp onu sevmemi istiyor. Şu an ki hali çok daha iyi. Kaburgaları kayboldu, karın bölgesi normale döndü ve bahçe içinde sürekli koşturuyor. Son halinden bir kaç foto atayım.
    https://i.hizliresim.com/76bW8W.jpg
    https://i.hizliresim.com/A1q8Yp.jpg

    Bu olayı anlatmamdaki amacım lütfen sizde çok kötü durumda bir sokak hayvanı görürseniz muhtemelen yaşadığınız yerde Belediyeye ait bir klinik vardır ve orayı arayabilirsiniz. Sadece aldırtmayın, takibinide yapın. O hayvan emin olun bakışlarıyla size minnettarlığını sunacaktır. Sağlıcakla kalın...
    Helal olsun sizin gibi insanlar oldukca umut da var demektir. tesekkur ederim

  3. #23
    aonal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2012
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    YBR125 esd idi
    İnsanları gördükçe hayvanları daha çok seviyorum

  4. #24
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Alıntı EmirŞengezer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şuna bir uyarı yazsaydın. Dikkat yolda yatan bir köpeğin "buralar küfür" tarafından ezilme görüntüsü içerir.
    Özür dilerim haklısınız..Editte yok maalesef..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)