Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Anket: Depremin habercisi olan işaretlerden hiç biliyor muydunuz?

Katılımcı sayısı
22. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet 1 tane yada daha fazla biliyordum.

    9 40.91%
  • Hayır bilmiyordum.

    9 40.91%
  • Konu için teşekkürler, artık biliyorum.

    4 18.18%
3. sayfa BirinciBirinci 123

Deprem, gelmeden önce sinyal verir

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Alıntı nicksizbro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://youtu.be/HLZzUOblcbM
    Bu videoda buldum1:30 dk gibi söylüyor deprem uzmanı.

    Yapılmıyor değil çoktan yavaş altınşehir’e yıllardır kentsel dönüşüm olcak tahtakalede öyle bunlar basit örnekler.

    Size lafım yok yanlış anlamayın ama müteahhitlerin yaptıkları evlerin geneli en kalitesiz mazemeden imal edilmektedir bu bazı müteahhitlerin yaptığı şey.

    Her ne kadar denetleniyor densese herkes biliyor ülkemizde rüşvet dolu.

    Bu hızla kaç yıla tehlikeli bölgeler yenilenir?
    Önce şunu söyleyeyim; 2000 yılından sonra en kalitesiz, en hırsız, en üçkağıtcı müteahhitin yaptığını bile depreme dayanıklı. Merak etmeyin.

    Yani kapısı, penceresi, musluğu, parkesi dandik olabilir. Üç dört yıl geçmeden malzeme elinde kalabilir, ama beton, demir, statik hesaplarından korkmayın. Allah'ın izni ile depremde hiç bir şey olmaz o binaya.

    Kentsel dönüşüm meselesinde ki zengin fakir mevzusuna gelelim.

    Örnek 1;

    Ekonomik olarak ortalama üstü bir mevkide üzerinde 18 daire bulunan, her bir daire ortalama 100 metre kare olan depreme dayanıksız bir binada oturan ve zengin diye tabir ettiğimiz insanlara bir teklif götürelim.

    "Merhaba, binanızın yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor maliyet ve kar hesaplandığında size sunabileceğimiz teklifler şunlar;"

    Hali hazırda 18 daire 100 m2 toplam 1800 m2 sahibisiniz, şu an ki imar ile alabileceğimiz en fazla imar izni toplam 2000 m2.

    1. Tekrar her daire 100 m2 yapılacak, müteahhite kalacak 2 daire maliyeti karşılayamayacağı için daire başı 100 bin TL ödeme yapacaksınız

    2. Daireleri 80 m2 yaparsak 25 daire çıkarabiliriz, müteahhite kalan 7 daire ile birlikte bu sefer daire başı 20 bin TL ödeme yapacaksınız.

    3. Daireleri 66,5 m2 yaparsak 30 daire çıkarabiliriz, müteahhite kalan daire sayısı maliyet ve karı karşılamakta. Ödeme yapmanıza gerek yok.

    Bu senaryo da genelde 2 numaralı şık seçiliyor, pek para sıkıntısı olmayan bir apartman sahipleri portföyü var ise 1 numaralı seçenek de piyasada çokça kabul ediliyor.

    Örnek 2;

    Sıradan bir semtte zamanında arsa alıp, kahrını çekip, her seçimde bir kat atarak 3 kat sahibi olan Hasan amcaya gelelim;

    - Hasan Amca selamın aleyküm, senin bu arsaya şimdi 8 daire oluyor. Gel bu viraneyi yıkalım yenisini yapalım, 4 daire sana 4 daire de bize kalır.
    + Yeğenim bana 4 daire yetmez, 5 tane oğlum var. En az 5 daire isterim, he birde belediyede biriken borçlar vs var bi 20-30 bin kadar onları da ödersen bi düşünürüz.
    - Hasan amca Allah'a emanet ol, hadi eyvallah.

    Şimdi hasan amcaya maliyet, imalat, o bize kalan 4 dairenin hepsi kar değil, bize bir daire bile kalmıyor diye uzun uzun anlatmaya gerek var mı?

    Not: 1. örnekteki gibi mevkilerde zamanında hakkından az kullanıp kendine yeşil alan, otopark vs bırakılmış. Şimdi yapsan 20 daire olacak yere 8 daire yapılmış bina örnekleri de çok var. Fakat hiç bir bina ya da arsa payı sahibi sonradan oluşan bu karı müteahhite yedirmez. Ya bir olan daire sayılarını kişi başı 2 ye çıkarırlar, ya da o şekilde müteahhiti kurtarmıyorsa birer daire ve üstüne ciddi para alırlar.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı istanbu_gezg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardesim simdi sana ne soylesem bos bir komsumuzun kopegi vardi sanirim adi willy hayvani cocukkmrn cok rahatsiz eder kizdirirdik , bana anlatsalar bende inanmazdimama sahidim afet baslayana kadar kopek uzun uzun bagirdi agladi kopek bircok kisi kopek sayesinde uyumadi sahibine cok soylendiler sonra , afet oldu kopek sustu

    Bunu nasil aciklayacaksin , 2 saat bagirdi cagirdi hayvan herkes sahit
    var arkadaşım neden olmasın, açıklaması gayet tabi ki var ama açıklamak istemeyen yada olayları çarpıtmaktan zevk alan boş insan sayısı çok.

    hedef şaşırtma da bir numarayız biz. konunun amacı depremim tehlikesini dile getirip bundan korunmak için zevkimize göre müzakere yapmaktı fakat hedefimiz şu anda bir birimize laf yetiştirmek oldu.

    .... komşunuzun köpeği o depremi duymuş olabilir çünkü deprem olmadan önce yer altında sıkışan gaz yer kabuğunu en zayıf yerinden yararak dışarı çıkmaya başlar ve bu anda yer kabuğundaki titreşim ve gürültüler zayıftır fakat hayvanların duyuları da insanların duyularından daha gelişmiştir.

    bu durumda yer kabuğu tamamen yarılmayıp deprem başlamadan önce hayvanlar bunu duyabilirler.

    hayır duyamaz diyen var ise de öncelikle köpeklerin niye doğal afetlerden önce sapıttığını açıklasın, ben ona karşı bilimsel bir kanıt sunamam çünkü konuya hakim değilim fakat bu tesadüfler az buz değil!

    yani her köpek duyamasa da hepsi için aynı şeyi söyleyemeyiz çünkü her hayvan aynı tepkiyi vermiyor ama şunu da inkar edemeyiz ki köpeklerin koku alma, duyma, sindirme v.s. yeteneği bizlerden daha fazla! dimi canım kardeşlerim @HAZZILHAR, @mustafa_325, @zekeriya, @Emir... @şeker, @zabazura... bunlar bilimsel olarak kanıtlanmış dimi canım arkadaşlarım.

  3. #43
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    imdi şurayı bir izah edelim;

    yukarılardaki yorumumda bir arkadaşın anlatısını "mistik bir hikaye" kabilinden bularak eleştirdim.
    insanlığın hakiki tecrübelerinin bu biçimde anlaşılması gerektiğini kastetmiyorum.
    21. yüzyıl tüketim toplumunun ürettiği bilim de bu minvalde; kadim bilgilere sırt dönmüş, maliyet-satış-kar odaklı bir biçime bürünmüştür.

    mesela tıp alanında insanlığın birikimi(koruyucu ve önleyici hekimlik, şifalı bitkiler, akupunktur, kaplıca terapisi...) son birkaç yüzyılda yok sayılarak ya da "alternatif tıp" ismiyle ötelenerek yerini parası olanın yararlanabildiği ve ilaç şirketlerinin güdümündeki modern tıp almıştır.

    bir diğer örnek olarak yakın zamanlara kadar insanlığın mevsimler, tarım, tabiat olayları hakkında bilgiler edindiği kadim teknikler unutulmuş, yerini kısa vadede fazla kazanç sağlayan fakat uzun vadede tabiatta onulmaz yaralar bırakacak modern teknikler almıştır.

    bu itibarla; tabiatta fatih.met'in listesindeki gibi işaretler elbette olabilir ve insanlığın bagajında günümüze böyle veriler taşınmışsa bu en bir "araştırılmaya değer" verilerdir.

    tabii günümüz şartlarında bunu edeceği karı hesap ederek araştırmaya değer bulacak finansörlere ihtiyaç var.

    ha derseniz ki modern bilimin geldiği noktada bunlara duyulan ihtiyaca yer bırakmayacak ölçüde sağlam teknikler edinilmiştir, 12 saat evvel depremi haber verip şehri boşaltacak imkanlarımız var, o zaman amenna.
    ama unutulmamalı ki bu teknikler de ilhamını çok büyük ölçüde tabiattan alır.

    bir de buradaki kasıt bu tip bilgileri paranoyakça algılayıp devamlı karıncaları gözlemleyen bir toplumun değirmenine su taşımak olmamalı ki toplum önünde tartışılan konularda işin oralara varması kaçınılmaz.
    bu da bu konunun handikapı.

    Kuvvetmira Astroloji Fal Bilim Mensucat Uydu ve Güvenlik Sistemleri ltd. şti.
    06Serhat, emremm ve fatih.met bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)