Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Boş yaşıyorum gibi hissediyorum.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    18 Temmuz 2017
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    MONSTER 696 DUCATİ
    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayat: Sana susamış bir sevgili yola susamış bir motosiklet olmalı..
    Güzel sözmüş sevdim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:49 ----------

    Alıntı YasinC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başka yerde yazmıştım buraya direk kopyalıyorum.

    6 senedir çalıştığım şirketten ayrılıyorum. Biraz iş yeri kaynaklı, biraz benden kaynaklı bu ayrılık. Hayattan memnun olmadığınız şeylerin değişmesini istemek ile değişmiyor hiç bir şey. O yüzden bir şeyler yapmak gerektiği hissiyatı uzun süredir vardı. Bu dönemde böyle risk almak delilik tabi ancak yapmadığım şeylerin pişmanlıkları geçmiyor. O yüzden bu deliliği yapma kararı aldım. İş yerinde ne kadar sorun yaşadığım zamanlar olsa da hem geçen zamanın verdiği hem yaptığım işlerden memnuniyet duyulmasından dolayı saygınlığım oluşmuştu. Ancak duygusal sebeplerin düzelmeyeceği, yeni meslek edinme ve bir şeyler yapmak isteği böyle bir adım atmama neden oldu. Çalıştığım şirket uluslar arası yabancı sermayeli bir şirket. Sektöründe dünya genelinde lider.
    Bu büyüklük çok sevilen gözde büyütülen “PROFESYONEL” sıfatın getirdikleri yüzünden ayrılıyorum aslında.
    Bir şirket ne kadar profesyonel ise size de o kadar profesyonel yaklaşıp o kadar kolay gözden çıkartılıyorsunuz.
    Maaş konusunda ilk başlarken maaşınızı iyi belirleyin. Zam zamanları enflasyon tutarı kadar zam alınır. %2 fazla alırsanız düzeltme olur adı. Fazlası için masa yani statü değişikliği gerekli onda da beklentiniz karşılanmaz.
    Yeni başlayanlar her yerde genelde sizden daha yüksek ücret ile başlar.
    Hiç bir tüzel kişilikte vefa gibi bir duygu beslemeyin. Duygusal yaklaşmayın.
    Düşündüklerinizi söylemekten çekinmeyin. Yeni mezunlar yaşı ufak olanlar “senin daha ağzın süt kokuyor” lafı ile karşılaşırsanız şaşırmayın.
    Ne için çalıştığınızı unutmayın. Bu iş hayatı öyle noktaya getirir ki sizi bir bakmışsınız. Özel hayatınız için değil sanki şirket için yaşıyor olursunuz. Fazla mesai ücreti veriyorlar diye cumartesi, pazar mesaiye kalmak zorunda hissetmeyin. Unutmayın yaşamak için gerekli giderlerinizi karşılamak için ve isteklerinizi gerçekleştirmek için çalışıyorsunuz. Zaten hayatınızın yarısından fazlasını çalışarak geçireceksiniz.
    Kimseyi eğitim durumuna bakıp hor görüp, ön yargılı yaklaşmayın. Şimdiye kadar tanıdığım zekası ile öne çıkanların çoğu lise mezunu idi.
    Özellikle son zamanlardaki üni. mezunu arkadaşlar çok pasifler. Ortama yabancı olsanız dahi kendinizden emin gibi davranın.
    İlk defa bir işe başlayacaksanız. Hayatın boktan yüzü çok kötü çarpacak. Okuduğunuz okul, aldığınız aile terbiyesi ile hayatın çakıştığını fark edeceksiniz. Yaşayacağınız durumların karakterinizi değiştirmesine izin vermeyin. Farkında olmadan çok başka bir insana bürüne bilirsiniz. En basiti agresiflik kazanıp çevrenizdeki insanları üze bilirsiniz. Yada eleştirdiğiniz karakterlerden birine bürüne bilirsiniz. Ben çok savaştım bu konuda…
    Üniversite okuyan arkadaşlar kulüplere falan girin, aktivitelere katılın. Bunlar sizin daha girişken ve yabancı ortamlara daha kolay adapte olma yeteneğinizi arttırır.
    Yerli sermayeli çoğu büyük firmada önemli iş vermezler zaten o koltuğu dolduracak kesin aile içinden birisi vardır. Yok ben şöyleyim böyleyim vs yok öyle bir dünya. Ülkemizdeki eğitim sistemi senin, benim gibi düşünen ve aynı bilgi birikime sahip milyonlarca birey yetiştiriyor. Farklı olmaya çalışın.
    Ayrıca unutmayın bu ülkede hakkınızı almak kolay değil. Adalet yok hükmünde. Hakkınız için baya uğraşmanız gerekiyor.


    Benim bu işyerinden ayrılma sebebim sizin şuan kendinize sorduğunuz soruları sormam. Ayın 10'undan beri evdeyim. Kendimi bilgisayar programlama konusuna verdim. Yani, javascript, java, C# vs gibi dilleri öğrenmek ve meslek olarak bilişim sektörüne geçmek. Şu dönemde çalıştığım yerden ayrılmam konusu biraz delilik ancak bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız elinizi taşın altına koyacaksınız. Risk almanız gerek.

    Yani oturup bir şeylerin değişmesini umarak hiç bir şey değişmez. Siz değişin.
    Teşekkür ederim abi tavsiyen için gerçekten öyle bi atılım yapmak gerekiyor bazen kendime kızıyorum şunu yapıcam bunu yapıcam ama icraat yok böyle nasıl yapcaksın diyorum bir türlü gerekli cesareti bulamadım malesef bende yazılım konularını inceler oldum bu aralar bişeyler yazmak programlar en basitinden oyun yazmak ve o sektörde ilerlemek istiyorum sanırım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:51 ----------

    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kendini geliştir. Yabancı dil öğren. Tahsilin yoksa bir üni oku varsa master yap. Donanımını yükseltmezsen ömür boyu fiş girersin muhasebede. Bu arada kafayı yememek için hobi bul. Spor iyi gelir.
    Hepsi aklımda ama sanırım bu karamsar durumdan çıkamadığım için bir türlü başlayamadım sporu çok severim bütün işlerimi futbolcu olmak için ayarladığım sıra köprücük kemiğimi kırmıştım tekrar geri dönmem 6 ay kadar sürdü daha sonrasında geri döndüm ve ilk antremanda tekrar aynı yerden köprücük kemiğimi kırdım

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:53 ----------

    Alıntı banro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevdiğin işi yap, işinde uzmanlaş, sevmediğin işlere girme , Mutlu ol. Kendimi bildim bileli havacılık dışında bir meslek düşünmedim ve başka işte çalışmadım. İşin özü sevdiğin işi seç.
    Bu aralar onun arayışı içindeyim ama hep geç kaldım diye hissediyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    14 Temmuz 2014
    Şehir
    Sivas
    Motosikleti
    Daelim Daystar 250
    Bak güzel kardeşim. Nasihat olarak algılama. Senin yaşadığını yaşamayan pek az insan vardır. İnsanın hayatta mutlu olmasına engel olabilecek iki durum var. İşin ve eşin. Herhangi birini sevemezsen hayat sana zindan olur. İnsanın en çok kendini tanımaya ihtiyacı var. Hangi işi yaparsan mutlu olacağına karar ver önce ve kendine hedef koy. 18 yaşında üniversite öğrencisi iken 30 yaşında sınıf arkadaşımdı vardı! Ha bazen de işin değil işyerin seni işinden soğutabilir.Sabirli olursan keyifli bir iş ortamın olur zamanla..Ülkemizde sevdiği işi yapan şanslı bir azınlık var bence. O halde yaptığın işi sevmenin yollarını ara. Hangi işi yaparsan yap en iyisi olmayı hedefle.
    Huseyin9595 bunu beğendi.

  3. #23

    Üyelik
    08 Aralık 2015
    Şehir
    SAKARYA
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan 250C
    Seninle ayni durumdayim dostum 93 dogumluyum. Uni bitti sukur. Sonra askerlik. Hep ticaret yapayim istedim ama elde sermaye destekci bir baba olmayinca mali musavirligi koydum kafama. 1 ay once baslatma sinavini kazandim. Senin gbi 1200 tl maasla calisyrm motorumu annemin bilezigiyle aldim. Ama sen ne yap et mali musavir ol ileriye yatirim yap 3 kurusluk zevkin için 5 kurusluk gekecegini satma demisler. Seni olgun ve bilincli gordum bundiginda biyle buraya yaz motora bin gazi ac yol yap. (5.65 benzin cokta yapma cebe zarar) hayal kurmaktan vazgecme. Hayallerin kadar yer kaplarsin bu dunyada. Bilmis bilmis konustuguma bakma bekara kari bosamasi kolay nacizane tavsiyem kendiminde uyguladigi sık disini malimusavir ol ya 4 5 bin maasla calisirsin yada defter toplar ofis acar15 20 kazanirsin. Hayat bu ne getirecegi belli olmaz. Söve söve gidecegim is icin uyuyorum simdi yarin bordrolar hazirlanacak
    Huseyin9595 bunu beğendi.

  4. #24

    Üyelik
    16 Kasım 2017
    hissediyorsan
    umut var
    Huseyin9595 bunu beğendi.

  5. #25
    Birkan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2017
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yzf R-125 / Honda Today 50 / Ninja 250r / Xmax 250
    Abuk sabuk alışkanlıklara yönelme, gençlik hataları yapma, uyuşturucu, alkol, sigara, kumar bunlardan uzak dur. Menfaat düşünen herkesi bi çırpıta sil at çekinme. İşine gelenle görüş işine gelmeyene yolunu göster. Sana zevk veren herşeye bu yaşlarında imkanın doğrultusunda paranı harca, zamanını harca. Boş vaktini kendine ayır ve zora düştüğünde sadece ailenin yanında olacağını unutma onlarda bi yere kadar. Herkes, hepimiz yalnızız.
    Deadly Sto(R)m ve Huseyin9595 bunu beğendiler.

  6. #26
    aokuyumcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2017
    Şehir
    Kandilli/İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA CBF280 mod
    para istesen kimse vermez belki ama fikir istersen bolca var.
    işçi babanın evladıydık, adamcağız 3 kardeş hepimizi üniversitede okutuyordu. gurbetteyim para yok, gelecekten ümit yok, hem okudum hem işportada çorap, gömlek, ihraç fazlası tekstil ürünleri sattım. hafta sonları atölyelerde çalıştım, iyi kazandım, ilk motosikletimi aldım. neredeyse eve para gönderecek duruma gelmiştim.
    üniversiteyi bitirdim, bir fabrikaya girip başladım çalışmaya ,sabah 7 akşam 8 durmadan yılmadan çalıştım, kendi biriktirdiğim param ile evlendim, yaptığım işimi müşterileri çok iyi öğrendim, 9-10 yıl sonra ayrılıp ailem ile ortak olarak kendi firmamızı kurduk. Allaha çok şükür emeklerimiz boşa çıkmadı, evim arabam, param, iyi bir eşim, çocuklarım oldu Şükürler olsun. eski alışkanlıklarım hiç değişmedi sabah güneş doğmadan kalkarım, işime giderim akşam 7-8 den önce de eve dönemiyorum.
    bir şeyler elde etmek istiyorsan bil ki kimse sana oturduğun yerde bir şey vermez, tavsiyem ticaret yap, bundan kazanacağın parayı başka hiç bir şekilde kazanamazsın. ticaretten anlamıyor isen şu anda çalıştığın firmadan çıktıktan sonra yapabileceğin 2. bir iş bul. haline bol şükür et, rızık Allahtan dır ama emek verip hak edişini alman lazım. hayat böyle yapacak bir şey yok.
    Huseyin9595 bunu beğendi.

  7. #27
    jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hondabeat > cbf150 > twsapache > cbf150 > NC700 >
    Boksa yazıl en az bir sene yap.
    Hayatı bakışın değişir, aydınlanma yaşarsın
    Huseyin9595 bunu beğendi.

  8. #28
    gorefest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Eylül 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT09 Tracer
    En önemli olan şeye sahipsin, hedefin var ve nereye gitmek istediğini biliyorsun, gerisi zamanla gelişecek daha çok gençsin
    Huseyin9595 bunu beğendi.

  9. #29
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Bu durum herkeste böyle aslında. Yüksek dağın karı çok olur derler. Herkesin kendine göre sıkıntısı var.

    Dayımla aynı meslekteyiz. Dayımın 4 kamyonu var yüksek modelli. Ona göre çok borcu sıkıntısı var. Benim 2 tane düşük modelli var. Benimde ona göre borcum var. Elde kalana baksak aynıdır. Geçiniyoruz şükür.

    10 bin lira maaş alan insanda geçinemiyorum diyebiliyor. Herkesin kendine göre sıkıntısı var. Meslek öğrenmek için yaşın fazla. Çoğu meslek çocukluktan öğreniliyor. Bilmediğin işe girilmez. Ben iki defa bilmediğim işe çok kar var diyerek girdim battım. Üçüncüde en iyi bildiğim işe girmek istedim. Çocukluktan bildiğim iş. Tabi yinede gittim bi süre karın tokluğuna çalışıp iyice pekiştirdim. Sonra girdim batmadım şükür.

    Hayaller kurup atılma birşeylere. Yapabiliyorsan elindeki işte ilerle. Çok kazanç sadece kendi işini kurarak olmaz. Hali hazırda çalıştığın işte ilerleyebilirsin. Eniştem mesela. Çocuk yaşta girmiş Mercedes fabrikasına. İşçi olarak. Orda torna öğrenmiş kendini geliştirmiş. Önce yükselmiş. Sonra dışardan liseyi bitirip üniversiteye başladı. Bir yandanda Almanca öğrendi. Çizim programı autocat öğrendi. Şu an masa başına geçti ve maşallah iyide maaş alıyor. Onunla aynı zamanda işçi olarak işe girip işçi olarak devam edende var.

    Dedemide örnek verebilirim. Çobanmış zamanında. Çok farklı işler yapmış. Bi yandanda geliştirmiş kendini. 45 yaşından sonra kendi işini kurmuş. O işi kuracak sermayeyi ise Almanya'da 2 sene aralıksız çalışarak kazanmış. Sürekli mesaiye kalarak 2 sene çalışmış. Çalışmak dışında yaptığı tek şey uyumakmış, hiç gezmemiş oraları. Ve şu an sektörün en iyisi kurduğu firma.
    Huseyin9595 bunu beğendi.

  10. #30
    bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Boş yaşama duygusu aldığın 1400 TL nin yetmemesinden kaynaklı. Birşey almaya kalksan borca girmeden alamıyorsun. Şuraya gidip az kafamı dağıtayım desen acaba ay sonunu getirebilir miyim korkusu var. Farklı bir işe yonel. Ama işinde hep en iyisi olmaya çalış. Ne kadar çok birşeyler biliyorsan maaş o kadar fazla oluyor
    Huseyin9595 bunu beğendi.

  11. #31
    Ahmet Turan Peker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda nc 750 x dct vstrom dl 650 xmax 250
    Dünya'da kötü ölüm var. Ama ölümden daha kötüsü sürünerek ölmek var...

    Huzurlu olmak istersen kötü olanı düşün haline şükret.

    Sıkıntı stresi seviyorsan onlarda var bende niye yok diye düşün

    Huzurlu ve geleceğin iyi olsun istiyorsan işine ver kendini ve yükselmeye çalış. Yükseldikçe zaten iyi olursun
    Huseyin9595 bunu beğendi.

  12. #32

    Üyelik
    18 Temmuz 2017
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    MONSTER 696 DUCATİ
    Alıntı fafarslan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bak güzel kardeşim. Nasihat olarak algılama. Senin yaşadığını yaşamayan pek az insan vardır. İnsanın hayatta mutlu olmasına engel olabilecek iki durum var. İşin ve eşin. Herhangi birini sevemezsen hayat sana zindan olur. İnsanın en çok kendini tanımaya ihtiyacı var. Hangi işi yaparsan mutlu olacağına karar ver önce ve kendine hedef koy. 18 yaşında üniversite öğrencisi iken 30 yaşında sınıf arkadaşımdı vardı! Ha bazen de işin değil işyerin seni işinden soğutabilir.Sabirli olursan keyifli bir iş ortamın olur zamanla..Ülkemizde sevdiği işi yapan şanslı bir azınlık var bence. O halde yaptığın işi sevmenin yollarını ara. Hangi işi yaparsan yap en iyisi olmayı hedefle.
    Haklısınız teşekkür ederim tavsiyen için uzun süredir eş kısmıylada ilgili başım ağrıyoor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:51 ----------

    Alıntı md054 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Seninle ayni durumdayim dostum 93 dogumluyum. Uni bitti sukur. Sonra askerlik. Hep ticaret yapayim istedim ama elde sermaye destekci bir baba olmayinca mali musavirligi koydum kafama. 1 ay once baslatma sinavini kazandim. Senin gbi 1200 tl maasla calisyrm motorumu annemin bilezigiyle aldim. Ama sen ne yap et mali musavir ol ileriye yatirim yap 3 kurusluk zevkin için 5 kurusluk gekecegini satma demisler. Seni olgun ve bilincli gordum bundiginda biyle buraya yaz motora bin gazi ac yol yap. (5.65 benzin cokta yapma cebe zarar) hayal kurmaktan vazgecme. Hayallerin kadar yer kaplarsin bu dunyada. Bilmis bilmis konustuguma bakma bekara kari bosamasi kolay nacizane tavsiyem kendiminde uyguladigi sık disini malimusavir ol ya 4 5 bin maasla calisirsin yada defter toplar ofis acar15 20 kazanirsin. Hayat bu ne getirecegi belli olmaz. Söve söve gidecegim is icin uyuyorum simdi yarin bordrolar hazirlanacak
    Teşekkür ederim tavsiyen için sanırım benim için en iyi olanı mali müşavir olmak bende her gece söve söve uyuyorum haftasonu bittiğinde yarın pazartesi mi ya diyorum

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:52 ----------

    Alıntı Birkan07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abuk sabuk alışkanlıklara yönelme, gençlik hataları yapma, uyuşturucu, alkol, sigara, kumar bunlardan uzak dur. Menfaat düşünen herkesi bi çırpıta sil at çekinme. İşine gelenle görüş işine gelmeyene yolunu göster. Sana zevk veren herşeye bu yaşlarında imkanın doğrultusunda paranı harca, zamanını harca. Boş vaktini kendine ayır ve zora düştüğünde sadece ailenin yanında olacağını unutma onlarda bi yere kadar. Herkes, hepimiz yalnızız.
    Tavsiyen için teşekkür ederim. Allaha çok şükür hiçbir kötü alışkanlığım yok uzak dururum. Yanlış yapanı hep bir çırpıda silmişimdir bu yüzden çok eleştirilirim affetmeyi bilmiyorum bu yüzden de etrafımdaki insan oldukça azdır. Ailemizi Allah başımızdan eksik etmesin.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:54 ----------

    Alıntı aokuyumcu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    para istesen kimse vermez belki ama fikir istersen bolca var.
    işçi babanın evladıydık, adamcağız 3 kardeş hepimizi üniversitede okutuyordu. gurbetteyim para yok, gelecekten ümit yok, hem okudum hem işportada çorap, gömlek, ihraç fazlası tekstil ürünleri sattım. hafta sonları atölyelerde çalıştım, iyi kazandım, ilk motosikletimi aldım. neredeyse eve para gönderecek duruma gelmiştim.
    üniversiteyi bitirdim, bir fabrikaya girip başladım çalışmaya ,sabah 7 akşam 8 durmadan yılmadan çalıştım, kendi biriktirdiğim param ile evlendim, yaptığım işimi müşterileri çok iyi öğrendim, 9-10 yıl sonra ayrılıp ailem ile ortak olarak kendi firmamızı kurduk. Allaha çok şükür emeklerimiz boşa çıkmadı, evim arabam, param, iyi bir eşim, çocuklarım oldu Şükürler olsun. eski alışkanlıklarım hiç değişmedi sabah güneş doğmadan kalkarım, işime giderim akşam 7-8 den önce de eve dönemiyorum.
    bir şeyler elde etmek istiyorsan bil ki kimse sana oturduğun yerde bir şey vermez, tavsiyem ticaret yap, bundan kazanacağın parayı başka hiç bir şekilde kazanamazsın. ticaretten anlamıyor isen şu anda çalıştığın firmadan çıktıktan sonra yapabileceğin 2. bir iş bul. haline bol şükür et, rızık Allahtan dır ama emek verip hak edişini alman lazım. hayat böyle yapacak bir şey yok.
    Teşekkür ederim tavsiyen için abi bende ticarete atılsam diye düşünmüyor değilim sat motoru bir risk al diyorum hep Allaha hep şükrederim herzaman etmek lazım en önemlisi sağlığımız var onun bilincindeyim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:56 ----------

    Alıntı jackonbir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Boksa yazıl en az bir sene yap.
    Hayatı bakışın değişir, aydınlanma yaşarsın
    Boksu çok düşündüm ama köprücük kemiğimi aynı yerden iki kere kırdım birkerede kırmak üzereydim ufak bir hamlede sanırım bana göre değil bende kardeşimi yazdırdım

  13. #33
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Huseyin9595 bunu beğendi.
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  14. #34

    Üyelik
    18 Temmuz 2017
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    MONSTER 696 DUCATİ
    Alıntı gorefest adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En önemli olan şeye sahipsin, hedefin var ve nereye gitmek istediğini biliyorsun, gerisi zamanla gelişecek daha çok gençsin
    Teşekkür ederim tavsiyeniz için hedefim var ama görünürde var yapmak istediğim şey farklı ama gencim sanırım zamanla herşeyi rayına oturturum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:58 ----------

    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlginç bir hastalıkmış. Sanırım bende de farklı şeyler olabilir ölümü o kadar çok düşünüyorum ki bu saçma hallerden bir türlü çıkamadım ya gözümü kapadığımda ölürsem ya istediklerimi yapamazsam diye düşünüyorum hep öleceksin ve unutulacaksın sanki hiç yaşamamış gibi ölümü çok fazla düşüüyorum sanırım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:00 ----------

    Alıntı Ekarademir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu durum herkeste böyle aslında. Yüksek dağın karı çok olur derler. Herkesin kendine göre sıkıntısı var.

    Dayımla aynı meslekteyiz. Dayımın 4 kamyonu var yüksek modelli. Ona göre çok borcu sıkıntısı var. Benim 2 tane düşük modelli var. Benimde ona göre borcum var. Elde kalana baksak aynıdır. Geçiniyoruz şükür.

    10 bin lira maaş alan insanda geçinemiyorum diyebiliyor. Herkesin kendine göre sıkıntısı var. Meslek öğrenmek için yaşın fazla. Çoğu meslek çocukluktan öğreniliyor. Bilmediğin işe girilmez. Ben iki defa bilmediğim işe çok kar var diyerek girdim battım. Üçüncüde en iyi bildiğim işe girmek istedim. Çocukluktan bildiğim iş. Tabi yinede gittim bi süre karın tokluğuna çalışıp iyice pekiştirdim. Sonra girdim batmadım şükür.

    Hayaller kurup atılma birşeylere. Yapabiliyorsan elindeki işte ilerle. Çok kazanç sadece kendi işini kurarak olmaz. Hali hazırda çalıştığın işte ilerleyebilirsin. Eniştem mesela. Çocuk yaşta girmiş Mercedes fabrikasına. İşçi olarak. Orda torna öğrenmiş kendini geliştirmiş. Önce yükselmiş. Sonra dışardan liseyi bitirip üniversiteye başladı. Bir yandanda Almanca öğrendi. Çizim programı autocat öğrendi. Şu an masa başına geçti ve maşallah iyide maaş alıyor. Onunla aynı zamanda işçi olarak işe girip işçi olarak devam edende var.

    Dedemide örnek verebilirim. Çobanmış zamanında. Çok farklı işler yapmış. Bi yandanda geliştirmiş kendini. 45 yaşından sonra kendi işini kurmuş. O işi kuracak sermayeyi ise Almanya'da 2 sene aralıksız çalışarak kazanmış. Sürekli mesaiye kalarak 2 sene çalışmış. Çalışmak dışında yaptığı tek şey uyumakmış, hiç gezmemiş oraları. Ve şu an sektörün en iyisi kurduğu firma.
    Bir şeyler oturularak yapılmıyor tabiki çalışmak gayret göstermek gerekiyor bende yaşımın geçtiğini düşünüyorum yeni bir meslek için sanırım mesleğimin herşeyini öğrenip ordan ekmeğimi çıkarıp yaptığım işle mutlu olmam gerekiyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:03 ----------

    Alıntı bursagsli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Boş yaşama duygusu aldığın 1400 TL nin yetmemesinden kaynaklı. Birşey almaya kalksan borca girmeden alamıyorsun. Şuraya gidip az kafamı dağıtayım desen acaba ay sonunu getirebilir miyim korkusu var. Farklı bir işe yonel. Ama işinde hep en iyisi olmaya çalış. Ne kadar çok birşeyler biliyorsan maaş o kadar fazla oluyor
    Aynen öyle sonrasında geliyor böyle düşünceler birşeyler yapmalıyım diye aranıyorum birşey almaya kalksam borç borcu ödemek için kredi çekiyorum sonra onuda ödeyemiyorum kız arkadaşımı en iyi mekanlara götürmek istiyorum götüremiyorum borca girmeden.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:04 ----------

    Alıntı Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dünya'da kötü ölüm var. Ama ölümden daha kötüsü sürünerek ölmek var...

    Huzurlu olmak istersen kötü olanı düşün haline şükret.

    Sıkıntı stresi seviyorsan onlarda var bende niye yok diye düşün

    Huzurlu ve geleceğin iyi olsun istiyorsan işine ver kendini ve yükselmeye çalış. Yükseldikçe zaten iyi olursun
    Evet haklısınız sıkıntı strese bire bir söyledikleriniz işime adapte olup yükselmek geleceğim için en iyi seçenek gibi görünüyor.

  15. #35
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Müdür bir kaç kere hastaneye düş şöyle bir ameliyat ol bir kere bir hafta onbeş gün yat o serviste veyahut yoğun bakımlarda sanırım başına gelmemiş bunlar..Rahat batma sendromu yaşıyorsun :D
    Huseyin9595 bunu beğendi.
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  16. #36

    Üyelik
    18 Temmuz 2017
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    MONSTER 696 DUCATİ
    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Müdür bir kaç kere hastaneye düş şöyle bir ameliyat ol bir kere bir hafta onbeş gün yat o serviste veyahut yoğun bakımlarda sanırım başına gelmemiş bunlar..Rahat batma sendromu yaşıyorsun :D
    Sadece köprücük kemiğim kırıldığında iki sefer kırıldı toplam 10 ay kadar hiçbişey yapamamıştım birde ayıptır söylemesi bağsur çıkmıştı hayatımın en kötü 1 ayıydı. :D

  17. #37
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2008
    Şehir
    istanbul pendik
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Yaşın genç,hayallerini gerçekleştirme peşinde koş. Eğer koşmazsan ufak bir maaş karşılığı başka birinin hayallerini gerçekleştirmek için ömür boyu koşarsın.
    Bu ammaan sittiret gençliğini yaşa,ye iç,gez eğlen demek değil sakın ha..
    Kendi işinin sahibi olmaya çalış...

  18. #38
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    özel bir konu değil,
    bir çok insanın içerisinde olduğu basit depresyon.

    yakın bir tımar hastanesine gidersen prozac ile başlarsın.

    not: yalağuz fena ahkamlar kesilmiş.

  19. #39
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    gta oyna

  20. #40
    yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Alıntı YasinC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başka yerde yazmıştım buraya direk kopyalıyorum.

    6 senedir çalıştığım şirketten ayrılıyorum. Biraz iş yeri kaynaklı, biraz benden kaynaklı bu ayrılık. Hayattan memnun olmadığınız şeylerin değişmesini istemek ile değişmiyor hiç bir şey. O yüzden bir şeyler yapmak gerektiği hissiyatı uzun süredir vardı. Bu dönemde böyle risk almak delilik tabi ancak yapmadığım şeylerin pişmanlıkları geçmiyor. O yüzden bu deliliği yapma kararı aldım. İş yerinde ne kadar sorun yaşadığım zamanlar olsa da hem geçen zamanın verdiği hem yaptığım işlerden memnuniyet duyulmasından dolayı saygınlığım oluşmuştu. Ancak duygusal sebeplerin düzelmeyeceği, yeni meslek edinme ve bir şeyler yapmak isteği böyle bir adım atmama neden oldu. Çalıştığım şirket uluslar arası yabancı sermayeli bir şirket. Sektöründe dünya genelinde lider.
    Bu büyüklük çok sevilen gözde büyütülen “PROFESYONEL” sıfatın getirdikleri yüzünden ayrılıyorum aslında.
    Bir şirket ne kadar profesyonel ise size de o kadar profesyonel yaklaşıp o kadar kolay gözden çıkartılıyorsunuz.
    Maaş konusunda ilk başlarken maaşınızı iyi belirleyin. Zam zamanları enflasyon tutarı kadar zam alınır. %2 fazla alırsanız düzeltme olur adı. Fazlası için masa yani statü değişikliği gerekli onda da beklentiniz karşılanmaz.
    Yeni başlayanlar her yerde genelde sizden daha yüksek ücret ile başlar.
    Hiç bir tüzel kişilikte vefa gibi bir duygu beslemeyin. Duygusal yaklaşmayın.
    Düşündüklerinizi söylemekten çekinmeyin. Yeni mezunlar yaşı ufak olanlar “senin daha ağzın süt kokuyor” lafı ile karşılaşırsanız şaşırmayın.
    Ne için çalıştığınızı unutmayın. Bu iş hayatı öyle noktaya getirir ki sizi bir bakmışsınız. Özel hayatınız için değil sanki şirket için yaşıyor olursunuz. Fazla mesai ücreti veriyorlar diye cumartesi, pazar mesaiye kalmak zorunda hissetmeyin. Unutmayın yaşamak için gerekli giderlerinizi karşılamak için ve isteklerinizi gerçekleştirmek için çalışıyorsunuz. Zaten hayatınızın yarısından fazlasını çalışarak geçireceksiniz.
    Kimseyi eğitim durumuna bakıp hor görüp, ön yargılı yaklaşmayın. Şimdiye kadar tanıdığım zekası ile öne çıkanların çoğu lise mezunu idi.
    Özellikle son zamanlardaki üni. mezunu arkadaşlar çok pasifler. Ortama yabancı olsanız dahi kendinizden emin gibi davranın.
    İlk defa bir işe başlayacaksanız. Hayatın boktan yüzü çok kötü çarpacak. Okuduğunuz okul, aldığınız aile terbiyesi ile hayatın çakıştığını fark edeceksiniz. Yaşayacağınız durumların karakterinizi değiştirmesine izin vermeyin. Farkında olmadan çok başka bir insana bürüne bilirsiniz. En basiti agresiflik kazanıp çevrenizdeki insanları üze bilirsiniz. Yada eleştirdiğiniz karakterlerden birine bürüne bilirsiniz. Ben çok savaştım bu konuda…
    Üniversite okuyan arkadaşlar kulüplere falan girin, aktivitelere katılın. Bunlar sizin daha girişken ve yabancı ortamlara daha kolay adapte olma yeteneğinizi arttırır.
    Yerli sermayeli çoğu büyük firmada önemli iş vermezler zaten o koltuğu dolduracak kesin aile içinden birisi vardır. Yok ben şöyleyim böyleyim vs yok öyle bir dünya. Ülkemizdeki eğitim sistemi senin, benim gibi düşünen ve aynı bilgi birikime sahip milyonlarca birey yetiştiriyor. Farklı olmaya çalışın.
    Ayrıca unutmayın bu ülkede hakkınızı almak kolay değil. Adalet yok hükmünde. Hakkınız için baya uğraşmanız gerekiyor.


    Benim bu işyerinden ayrılma sebebim sizin şuan kendinize sorduğunuz soruları sormam. Ayın 10'undan beri evdeyim. Kendimi bilgisayar programlama konusuna verdim. Yani, javascript, java, C# vs gibi dilleri öğrenmek ve meslek olarak bilişim sektörüne geçmek. Şu dönemde çalıştığım yerden ayrılmam konusu biraz delilik ancak bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız elinizi taşın altına koyacaksınız. Risk almanız gerek.

    Yani oturup bir şeylerin değişmesini umarak hiç bir şey değişmez. Siz değişin.
    İyi de bilader, programlama dediğin çalışırken de bir yandan öğrenebileceğin bir meslekmiş. Yıllardır o işle uğraşan, o işin okulunu okuyan adamlar olacak rakiplerin sektörde, bi de sen o yaştan sonra sıfırdan başlayan. Hobi olarak öğrenmiyorsun ki. Öğrenip ortaya bi iş çıkaraksın. Başkaları tarafından tercih edileceksin. Bunlar gerçekleşene kadar kenara attığın paralar bitecek önce, sonra moralin bozulacak. Biraz gecelerden feragat edip 3'er saat çalışsan en azından temelli sağlam yapıp ufak işler alır. Bi süre sonra da artık iş yapacak pozisyona gelip ayrılıverirdin işten. Biraz daha garantici olmak lazım sanki. Yaklaşık 40 yıllık hayatımın bana öğrettiği huzurlu ve sosyal olarak sağlıklı bir hayat geçirmek için asgari bi gelirin üzerinde olmalısın. İyi hobiler edinmek için, huzurlu bi aile, gelecek kaygısı duymayan çocuklar için.

    Ha enseyi de çok karartmayın.

    Tüm bu anlattığın meselelerden muzdarip, hayatını değiştirmiş bi arkadaşım var. Tanıyanınız vardır. Motorcu camiadan. Bildiğin beyaz yakalı, özel sigortalı, ikramiyeli, ssk lı işini bırakıp gidip assos da camping açtı. Şimdi sezonda kıçından ter eksik olmuyor, gece 2 de yatıp sabah 7 de kalkıyor ama sevdiği işi yapıp, huzurla uyuyor. O taraflara yolunuz düşerse uğrayıp bi çayını içer hikayeyi ondan dinlersiniz. www.neverlandcamping.com Ahmet Alan. Siz de hayalinizin peşinden gidin ama bu işler hiç de dışarıdan göründüğü gibi kolay değil ben baştan uyarayım.
    Gökhan YAŞDAL


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)