Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12311 ... SonuncuSonuncu

Yurt dışına kaçmak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    02 Temmuz 2017
    Hepinize merhaba.
    Son günlerde giderek batağa saplandığımızı hissetmeye başladım. Gelecek kaygısı çocuk büyütme kaygısı derken içinden çıkılmaz bir hale girdim ( girdik ) hergün 13 saat çalışıyorum 1 saatim yolda gidiyor. Trafikte herkes sinir küpü kime dokunsan bin ah işitiyorsun. İnsanlar kavga İçin bahane arıyor. 13 saat çalışıp AYDA bir izin kullanmakta,bunca saydığım şeye tuz biber basıyor. Şimdi birileri diyecektir başka iş bul. Doğru aslında denedim 8 saatlik bir iş bulup haftada bir izin yapmayı ama son anda asgari ücretin net 1385 tl olduğunu fark ettim. İstanbul da yaşıyorum. Kiramın bin tl olduğunu ve ev alma şansının kocaman bir sıfır olduğunu gördüm. Bunları bir kenara bırakarak geleceğe bakıyorum çoçuğum nerde okuyacak kimin adamı olacak birinin adamı olmazsa hiçbir şey olmayacak babası gibi. Eşim desen hep şikayetçi hiç görmüyormuş beni... gerçi beni görmediğini söylemek için bazen görüyor 15 yıldır aynı restorantta çalışıyorum. Patronlarım çok iyi maaşım asgari ücret üzerinden gösteriliyor. Tabi ben 3 bin liranın üzerinde alıyorum. Yıllık izin YOK kullanırsan bile paranı alamıyorsun. Aslında yazacak o kadar çok şey varki.... bu ülkeyi terk etmek işin yüzlerce sebep var karakola gidersin bakmaz hastaneye gidersin bakmak ( iş arkadaşım geçen ay parmağını kırdı amaliyat tarihi 2019 a randevu verdiler ! ) ilaç almaya gittim 40 tl muame ücretin. Var dedi ! Her ay iş yerim 750 tl sigorta yatırıyor ama yetmiyor demek. 100 tl fatura gelir kullanım tutarı 35 tl gerisi geçirmece. Araba almayı hayal dahi etmedim. Ama Bilal abi benimle aynı yaşta gemiler villalar arsalar larda lar.. yapıyor mübareğe. Tüm bunlara bakınca bu ülkede neden yaşayayım ki ? Diyorum kendi kendime yarın işsiz kalsam İŞKUR denilen kurum 10 ay bakacak bana ve her ay 650 tl verecek! Uzun lafın kısası gidiyorum aklımda Norveç Kanada İzlanda ve Almanya var Almanya dışında tanıdığım Yok. Vize alamazsan kaçak gidicem 6 bin Euro kaçak gitmek Almanya’ya bizim arkadaş 5 yıldır orda evlenip gitti bu 5 yılın son 3 yılı çalışmadan geçti bu süre zarfında 2 kez tatile geldi Tr ye 3 kez araba değiştirdi. bende bir tane gtu bklu motor aldım nasıl öderim diye yırtınıyorum... bunları buraya yazmamın sebebi belki. Başka fikir veren olur yada bu düşündüklerimin yanlış olduğunu düşünen. Lütfen fikirlerinizi paylaşın.
    crxforever, umutss, Shrieker ve 4 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    13 Eylül 2016
    umut lazım

  3. #3

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Senin durumundaki bir kişinin böyle radikal bir karar alması mümkün değil. Mantıklı düşün ailen ve çocuklarının geleceğinden endişe ediyorsan böyle bir şeye kalkışmazsın. Kaçak gitmek falan bunlar olacak şeyler değil. 1970 lerde değiliz. Sizin için en mantıklıca karar yaşam koşullarının daha ucuz olduğu büyükşehirden uzak (İstanbul'dan bir hayli uzak) bir ilçeye yerleşmek olabilir. Memleket varsa oraya dönmek gibi veya yoksa bile seveceğiniz yere gitmek orda daha düşük maaşlı bir iş bulsanız dahi sabit giderleriniz İstanbul'a göre yarıyarıya düşeceğinden daha rahat yaşarsınız. Bu saydıklarınız İstanbul'da yaşamak sendromu ve maalesef bu gelir düzeyindeki bir aile için çekilecek şehir değil.

  4. #4
    MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2011
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    Tamamen haklısın evlisin ve çocuğun var kaçak mülteci olmakmı sakın düşünme perişan edersin aileni abd için greencard başvur ve yasal yola gitmenin yolarını ara olmadı bizim gibi katlanıp yaşıyacaksın bari çocuğunu yurt dışına göndermeye cebeleş bari o kurtulsun
    RODWIN250R bunu beğendi.
    CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..

  5. #5
    crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul/bahçelievler
    Motosikleti
    ybr125 2008
    gitme imkanım olsa ben de durmazdım ama dünya insanlarının çoğu oralara gitmek istiyor bu yüzden de sıkı tutuyorlardır o işleri.
    mesleğinizi bilmiyorum ama ayda bir izin, yıllık izin olmaması ve bu kadar saat çalışma tükenmişliğe sürükler insanı.
    bir önceki işi bırakma sebeplerimden birisiydi. şimdi cumartesi pazar tatil bayram vs izni var ama bu sefer de para yok

    iş yeriniz eğer maaşı asgariden gösterip, çok çalıştırıp da yıllık izin vermiyor ise yeni bir başlangıç için dava açarak oradan alacağınız tazminatı düşünebilirsiniz.
    twisten bunu beğendi.

  6. #6
    54RR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Şubat 2013
    Şehir
    Sapanca
    Motosikleti
    --12 R1 Crossplane
    İşte tam da bu yüzden evlenmeyi düşünmüyorum. Gidişat kötü...
    MrMud, RODWIN250R, espresso ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  7. #7
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İst./Zeytinburnu/K.Çekmece
    Motosikleti
    CBF150
    Evli ve çoçuk varken böyle bir maceraya girilmez.
    Yaşadığın hayatı savaş olarak düşünüp savaşmaya devam etmek lazım.

  8. #8

    Üyelik
    06 Temmuz 2016
    Şehir
    İstanbul Fatih
    Motosikleti
    Pulsar 150NS>CBR125R>PULSAR RS200>CBF150>CB125F
    Bir söz var, " لا راحة في الدنيا "
    Türkçesi; Dünyada rahatlık yok.

    Sonu olan bir alemde yaşıyoruz. Bahsi geçen insanlar da maddi olarak rahatta gibi bir algı oluşabilir ama herkezin bir derdi var. Parası çok olup mutlu adam da yok emin ol hocam. Önemli olan dünya hayatının asıl amacına vakıf olmak. O zaman mutlu olursun.

    Dünyanın peşinden koşan dünyanın hizmetçisi olur. Ne zaman dünyanın peşinden koşmayı bırakırsan dünya sana hizmetçi olur. Mutlu olmak için bazen kendinden aşağı mertebede olana bakıcaksın. O zaman şükrediyor insan. Allah ziyade etsin bak 3000 tl maaşın varmış. Ne mutlu.
    Pistonlar, Onur34, siyanoz ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  9. #9
    mrtalk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2017
    Kardeşim senin gibi bu konuları anlatan biriyle daha karşılaştım. Kendisi gemide çalışıyor. Maaşı 1500 dolar kendi sigortasını kendi yatırıyor gemi yabancı bayrak olduğu için. Evet o ka kaçmayı düşünüyordu ama arkada ailesi var. İstese şu liman bu liman iner sonra gemiye dönmez yaşanan olaylar bunlar. Kendisi geçim derdinden bahsediyordu yok dikim ustasıymış falanmış filan ama para yokmuş eşek gibi çalışıyormuş. Sende böyle alternatif yollar deneyebilirsin. Ama tehlikeli iş ağır sanayi şakası olmaz sakatlandın mı seni eve yollarlar. İş hayatına bay bay. Yine çalışırsın ama ara verdikten sonra. Birşeyin yoksa

    Yani maceralara atılmak istiyorsan her zaman gemiler açık, yiyorsun, içiyorsun çalışıyorsun geziyorsun

  10. #10
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    herkes avrupa'ya amerika'ya kaçmaya çalışıyor; biriniz de afganistan'a, pakistan'a, ne bileyim suudi arabistan'a falan kaçın yahu.
    Kübra006 ve espresso bunu beğendiler.

  11. #11
    sadraf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Superlight200
    Dogru hayat oldukca zor. Kacak gitme ailem var diyorsun hic olmaz. Hadi bekar olsan neyse. Iltica basvurusunda bulunabilirsin kanada ozellikle ilticalari iyi degerlendiriyor can guvenligim yok tehditle yasiyorum vs gibi dramatize edebilirsin.

    Diger bir secenek buyuk sehirlerden uzak durmak. Ve esinizinde calismasi gayet yasam standartinizi yukseltir bu kadar karamsar olmayin.

  12. #12

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Almanyada Amerikada bedava para dağıtıyorlar almayanıda dövüyorlar. Arkadaş yurtdışında millet karı koca gece gündüz çalışıyorda karnını öyle doyuruyor sen ne diyorsun. Almanyadan gelipte karısı çalışmayan varmı? Senin hanım çalışyormu yok niye? Benim üç dayımda Amerikada gecen küçük dayımla konuştuk dediki metroda ben ilk vagona hanım son vagona biniyorduk falanca istasyonda karşılaşınca bir birimize el sallıyorduk. Birimiz işe gidiyor birimiz geliyordu. Haklısın millet üçünçü arabayı alıyor ama nasıl çalışıyor onu gören yok. Bir örnek daha diğer dayım ve hanımı new yorkta yaşıyor ikiside temizlik işinde çalışıyor dayım gündüz hanımı gece hanımı bir bankanın merkezinde millet gdinçe sabaha kadar temizlik yapıyor ayrıca oturdukları apartmanın kapıcısı ayrıca dayım cumartesi pazar apartmandaki yaşlıları sağa sola götürüp getiriyor yani para böyle kazanılıyor. Öyle üçünçü araba alınıyor yok öyle haybeden para.
    yeditepely ve Pistonlar bunu beğendiler.

  13. #13
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Kaçak gitmek doğru bir çözüm değil. Gideceğin ülkenin dilini bilmiyorsan, en azından günlük ihtiyaçlarını ve derdini anlatacak kadar konuşamıyorsan zaten hiç düşünme yurtdışına çıkmayı.

    Elin yabancıları kollarını açmış her gelen mülteciyi bağrına basıyor zannetmeyin. Avrupada ve Amerikada yaşam şartları bizden iyi olabilir ancak orada da zorlu bir iş hayatı var. O ülkelere kaçak girmiş mülteciler bizim ülkemizdeki kaçak mülteciler kadar rahat değiller.

    Öyle kaçak giderim, hemen bir iş bulurum ayda 3bin dolar kazanırım hayalleri kuranlar varsa, üzgünüm, hayalleriniz çok yanlış yönde. En ufak hatanızda yakalanıp sınır dışı edilirsiniz ne olduğunuzu anlamadan.

  14. #14
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Alıntı SuleymanE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Avrupa ve Amerikaya kaçıp, zavallı gavurların sefil hayatlarına bakıp, ibret alıp kendi yaşamlarına şükretmek için gitmek istiyorlardır belki de, kim bilir ?
    yani ecnebiler de kollarını açıp beklemiyor bizi.

    en iyisi yaşadığın yeri güzelleştirmeye çalışmak galiba.

    lan sülo entiriyi neden değiştirdin oğlum? aha benim alıntıda kabak gibi görünüyor. yapma böyle işte yapma!

    not: ironiymiş lan özür.
    twisten bunu beğendi.

  15. #15
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yani ecnebiler de kollarını açıp beklemiyor bizi.

    en iyisi yaşadığın yeri güzelleştirmeye çalışmak galiba.

    lan sülo entiriyi neden değiştirdin oğlum? aha benim alıntıda kabak gibi görünüyor. yapma böyle işte yapma!

    not: ironiymiş lan özür.
    İlk önce ironi yapayım dedim, sonra gece gece anlamayan olur, en iyisi ciddi 2 cümle yazayım da yurtdışı heveslilerini uyarayım diye mesajımı değiştrdim ama ilk mesajımı sen yakalamışın

    İroniyi şıp diye yakalayamaman üzdü beni hoka
    twisten bunu beğendi.

  16. #16
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Alıntı SuleymanE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk önce ironi yapayım dedim, sonra gece gece anlamayan olur, en iyisi ciddi 2 cümle yazayım da yurtdışı heveslilerini uyarayım diye mesajımı değiştrdim ama ilk mesajımı sen yakalamışın

    İroniyi şıp diye yakalayamaman üzdü beni hoka
    yaşlandıkça beynimin işlemci hızı düşüyor suleymanim kusura bakma.
    twisten bunu beğendi.

  17. #17
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    Alıntı Süleymantnz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir söz var, " لا راحة في الدنيا "
    Türkçesi; Dünyada rahatlık yok.

    Sonu olan bir alemde yaşıyoruz. Bahsi geçen insanlar da maddi olarak rahatta gibi bir algı oluşabilir ama herkezin bir derdi var. Parası çok olup mutlu adam da yok emin ol hocam. Önemli olan dünya hayatının asıl amacına vakıf olmak. O zaman mutlu olursun.

    Dünyanın peşinden koşan dünyanın hizmetçisi olur. Ne zaman dünyanın peşinden koşmayı bırakırsan dünya sana hizmetçi olur. Mutlu olmak için bazen kendinden aşağı mertebede olana bakıcaksın. O zaman şükrediyor insan. Allah ziyade etsin bak 3000 tl maaşın varmış. Ne mutlu.
    Maşallah maşallah. Boyle boyle uyudunuz da adamların çocukları gemicik, bakanlari 700bin liralik saatler takar oldu, evleri 1000odali elektrik faturası milyon lira oldu.

    Siz guzel guzel hayallerle yasamaya devam edin ya.
    Hindistanda da sizin gibi bir milyar insan yaşıyor. Onlar da bir sonraki hayatlarinda kral olacaklarını düşünüyor. Onlarin da içleri ayni sizler gibi huzur dolu.

    Mutlu mutlu yasayin masallah..
    zabuzaretta, fatih.met, Thracian ve 6 diğerleri bunu beğendiler..

  18. #18

    Üyelik
    02 Temmuz 2017
    Herkese fikirleri için teşekkürler.
    Ben Diyarbakırlıyım
    Ailem orda yaşıyor. Baba kardeş amca vs.kardeşim sabah 7 de işe gidiyor akşam 8 e kadar çalışıyor.aldığı para günlük 30 tl sigorta izin olayına girmiyorum bile. Yaşadığımız ilçede elektrikler sürekli kesiliyor kaçak elektrik vs sebebi ile. Sular 48 saatte sadece 4 saat geliyor 30 yıldır böyle. Şimdi nasıl giderim oraya ? Benim amacım gidip Avrupa’da yatmak değil. Çocuklarıma iyi bir gelecek sunmak. En azından bir tatil gelecek kaygısı duymamak. İlla rahat olmak için birilerinin adamı olmamak birilerinin sırtından geçinmemek. Avrupadaki Türkler hep şikayetçi ama ben çıkıp buraya geleni görmedim. Çalıştığım iş yeri Sultanahmet te o yüzden hep yabancılarla sohbet ederim bu konu hakkında bir taneside Avrupa burdan kötü demiyor. Ben gidicem gerekirse kamplarda kalacam hasret çekecem. Belki hor görülecem ? Kaybedecek neyim var ki ? Bu kadar çalışıp ay sonu ne yapacam diye düşünmem en azından. Şimdi İstanbul’da ev almaya kalksam hergün en az 2 saat yolda geçecek taksitleri ödemek için 12 13 saat çalışacam ve bunları yaparken hasta olma çocuk sevme eşine zaman ayırma gibi hiç lüksüm olmayacak. 30 yılımı buraya verdim. Bir kaç yılımda hayallerimin peşinden heba olsun önemli değil. Ben sevmiyorum artık burayı ( sevdirmiyorlar malaasef ) bakıyorum yandaşlara lüks içinde yükünü tutan tutmuş bu düzenin bir parçası olmak istemiyorum. Gider tuvalet yıkarım çöp toplarım. En azından emeğimin karşılığını alırım. Rahat yaşarım. Ben yaşamasam bile çocuğum iyi bir eğitim alır. Aslında yazacak o kadar çok şey varki telefondan yazılmıyor malasef. Her şeğe rağmen hayallerimin peşinden gidecem.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:22 ----------

    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Maşallah maşallah. Boyle boyle uyudunuz da adamların çocukları gemicik, bakanlari 700bin liralik saatler takar oldu, evleri 1000odali elektrik faturası milyon lira oldu.

    Siz guzel guzel hayallerle yasamaya devam edin ya.
    Hindistanda da sizin gibi bir milyar insan yaşıyor. Onlar da bir sonraki hayatlarinda kral olacaklarını düşünüyor. Onlarin da içleri ayni sizler gibi huzur dolu.

    Mutlu mutlu yasayin masallah..
    Etrafımızdaki hacı amcalara bakıyorum da en lüks arabalara biniyorlar. Zaten başımıza ne geldiyse bu ülkedeki din tüccarları yüzünden geldi. Ben 3 bin lira maaş istemiyorum. Ailemle vakit geçirmek çocuğuma iyi bir eğitim vatana millete demeyeceğim çünkü bu ülkede iyi beyinlere hiç ihtiyaç duyulmadı. Çünkü bizi yönetmeye gelenler okumuş insan değil cahil insan istiyor o yüzden insanlara faydalı evlat yetişmek istiyorum. Bu gün çocuğum din dersi alsın diye bir yurda kayıt yaptır bakalım hacı amcalar ne kadar isteyecek allah rızası için. Paralı okuttukları Çocuklar için birde gelir cemaatten yardım isterler nerde kullanacaklarsa artık.
    Bak bizi yönetenlere 15 yıl önce yüzük vardı şimdi gemicikler yurtlar yatlar katlar var. Ben bu insanları görünce. İğreniyorum. Hepsinin çocuğu eyyyyyy Avrupa sen kimsin yaaaaaa dedikleri yerde okuyor.

    Neyse.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:30 ----------

    Alıntı Ercument adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evli ve çoçuk varken böyle bir maceraya girilmez.
    Yaşadığın hayatı savaş olarak düşünüp savaşmaya devam etmek lazım.
    Evli olduğum için bu haykırışım zaten bekar olsam. Hiç umrumda olmaz otururdum oturduğum yerde. Öylesine cahil bir toplumuz ki. Kime ne anlatacaksın kiminle savaşacaksın?
    twisten, xawa ve kamsea bunu beğendiler.

  19. #19
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Alıntı huseyin. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese fikirleri için teşekkürler.
    Ben Diyarbakırlıyım
    Ailem orda yaşıyor. Baba kardeş amca vs.kardeşim sabah 7 de işe gidiyor akşam 8 e kadar çalışıyor.aldığı para günlük 30 tl sigorta izin olayına girmiyorum bile. Yaşadığımız ilçede elektrikler sürekli kesiliyor kaçak elektrik vs sebebi ile. Sular 48 saatte sadece 4 saat geliyor 30 yıldır böyle. Şimdi nasıl giderim oraya ? Benim amacım gidip Avrupa’da yatmak değil. Çocuklarıma iyi bir gelecek sunmak. En azından bir tatil gelecek kaygısı duymamak. İlla rahat olmak için birilerinin adamı olmamak birilerinin sırtından geçinmemek. Avrupadaki Türkler hep şikayetçi ama ben çıkıp buraya geleni görmedim. Çalıştığım iş yeri Sultanahmet te o yüzden hep yabancılarla sohbet ederim bu konu hakkında bir taneside Avrupa burdan kötü demiyor. Ben gidicem gerekirse kamplarda kalacam hasret çekecem. Belki hor görülecem ? Kaybedecek neyim var ki ? Bu kadar çalışıp ay sonu ne yapacam diye düşünmem en azından. Şimdi İstanbul’da ev almaya kalksam hergün en az 2 saat yolda geçecek taksitleri ödemek için 12 13 saat çalışacam ve bunları yaparken hasta olma çocuk sevme eşine zaman ayırma gibi hiç lüksüm olmayacak. 30 yılımı buraya verdim. Bir kaç yılımda hayallerimin peşinden heba olsun önemli değil. Ben sevmiyorum artık burayı ( sevdirmiyorlar malaasef ) bakıyorum yandaşlara lüks içinde yükünü tutan tutmuş bu düzenin bir parçası olmak istemiyorum. Gider tuvalet yıkarım çöp toplarım. En azından emeğimin karşılığını alırım. Rahat yaşarım. Ben yaşamasam bile çocuğum iyi bir eğitim alır. Aslında yazacak o kadar çok şey varki telefondan yazılmıyor malasef. Her şeğe rağmen hayallerimin peşinden gidecem.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:22 ----------



    Etrafımızdaki hacı amcalara bakıyorum da en lüks arabalara biniyorlar. Zaten başımıza ne geldiyse bu ülkedeki din tüccarları yüzünden geldi. Ben 3 bin lira maaş istemiyorum. Ailemle vakit geçirmek çocuğuma iyi bir eğitim vatana millete demeyeceğim çünkü bu ülkede iyi beyinlere hiç ihtiyaç duyulmadı. Çünkü bizi yönetmeye gelenler okumuş insan değil cahil insan istiyor o yüzden insanlara faydalı evlat yetişmek istiyorum. Bu gün çocuğum din dersi alsın diye bir yurda kayıt yaptır bakalım hacı amcalar ne kadar isteyecek allah rızası için. Paralı okuttukları Çocuklar için birde gelir cemaatten yardım isterler nerde kullanacaklarsa artık.
    Bak bizi yönetenlere 15 yıl önce yüzük vardı şimdi gemicikler yurtlar yatlar katlar var. Ben bu insanları görünce. İğreniyorum. Hepsinin çocuğu eyyyyyy Avrupa sen kimsin yaaaaaa dedikleri yerde okuyor.

    Neyse.
    kardeş istanbul seni boğmuş. istanbul artık çekilecek çile değil. tavsiyem, imkanın varsa küçük sahil kasabalarına yönel.

    gerçi şu an küçük sahil kasabalarında da yoğun göç altında ama en azından istanbul kadar boğucu değil.

  20. #20
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Konu sahibi ile ilgisi yoktur.

    DENİZKIYISI ve fz6_fazer bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12311 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)