Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

suriyelileri görünce moralim bozuldu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tek motor, cbf150, dört kişi.

    şehiriçi değil ama, dağ-bayır, orman, dere tepe.

    köpek gibi çekiyor namussuz.
    Tencere dibin kara seninki benden kara şimdi sende başka memlekette olsan onlarda muhtemelen Türkleri görünce moralim bozuldu ne o öyle bir motora dört kişi binmişler yazacaklardı.
    twisten ve Olcay Avşar bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    10 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    MSMorkan

    "İslam'ı hayat tarzı haline getirdiğini iddia eden" insanlardan kaç tane tanıyorsunuz senin gibi "başkası beni ilgilendirmiyor" diyen?
    Tebliğciler, tacizciler falan dinsiz mi? Gerçek İslam nedir eksenine girmeyleim lütfen çıkamayız oradan.
    Sen çok kibar konuşuyorsun, dini inancından bağımsız olarak bu kadar gerilen mesajlar arasında bunu koruduğun için tebrik ederim; kaldır kafanı bir bak. Kaç milyar müslüman var Dünya'da, kaçı senin gibi?

    Ben namaz kılan adamdan rahatsız olmam sahilde falan, ama bunu yapan adamın sosyal hayatımda beni bir noktada rahatsız edeceğini de %90 bilirim. Bu bir önyargı evet, kötü bir şey bu, 0 %10'luk yanılmayı yaşadığımda çok utanırım, ama hayatımı da İstanbul'da geçirdim, önyargılarım havadan sudan gelmedi. Bu gerçeği de göz ardı edemem özgünüm.
    Ben kibar konuşmazsam, ben size saygımı korumazsam söylediklerimin ne anlamı kalır ki?
    Ben size bu şekilde davranmazsam size kendi karakterimi yanlış tanıtmış olurum. Ben öfkeme nefsime yenik düşüp size söversem sayarsam siz içinizden "bak bunların hepsi böyle işte" derseniz, çok büyük vebalin altında kalırım. Sizi bu seviyede (%90) düşünmeye iten insanlardan farkım kalmaz.

  3. #43
    Greenut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara
    Alıntı pokeharun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sayın Greenout

    Size göre öyle olabilir siz öyle yetismissiniz öyle görmüşsünüzdür bizim etrafımızda da İslamiyet i en güzel şekilde yaşayan insanlar var. İslamiyet kafa kesmek asmak biçmek değildir sapıtmış bir sürü mezhep var bunları görüp İslamiyet e düşman olmayın. Japonya da da neler yapılıyor anne karnındaki ceninler çıkarılıp parti yapılır gibi yeniyor bilmem kaç bin dolara satılıyor binlerce kişi toplaşıp birlikte cinsel ilişkiye giriliyor. Ozaman hepsi mi böyle.japonlarda ne güzel bir ahlak var birliktelik var. Farklı dinlere mezhup bir çok ülke bir çok kavim ne vahsilikler yaptı yapıyor onları neden görmüyorsunuz. Bırakalım bu islam düşmanlığını daha birbirimize saygı gosteremiyoruz benim düşüncemde olmayan kötüdür kakadir ozaman onlar herşeyi hakeder. Bakın ben müslümanım ama siz ateistim diyorsunuz ben size kötü birşey demiyorum diyemem hakkım yok herkes istediği gibi yaşar. Ama siz İslamiyet en büyük bela diyerek benim inancıma hakaret ediyorsunuz. Bu forumdaki nedir bu İslamiyet düşmanlığı. Bunları gördükçe buradan soğuyorum resmen düşman olmuşsunuz ayni toprakta yasayıp ayni havayı aynı bayrakta yaşıyoruz bu nefret nedir anlayamiyorum. Her canlı bir gün ölümü tadacaktır. Ozaman herkes beklediğini hakettigini yaşar. Şimdi buradayız Bu sürede birbirinize düşman olmayın biraz saygılı olun.Benim için de islamiyet insanlığından başına gelmiş en güzel şeydir.
    Diyorum ya insanoğlunun başına gelmiş geçmiş en büyük bela inançlardır diye. İnançları doğrultusunda can alan bir İŞİD'çiden ne kadar nefret ediyorsam o bahsettiğin uzak doğu ritüellerinden de o kadar nefret ediyorum. Ben ilahi güce falan inanmam, içi boş ateistliğe de inanmam. Ben insana, sevgiye inanırım, gerisi boş.

    Başı kapalı bir kaç genç kadın dışında senin bahsettiğin islamcı zihniyetle ben karşılaşmadım. Bir de antikapitalist müslümanlar var tabi, onlar da çok değişik hoş insanlar Adamları toplu iftara çağırıyorsun, ben masadan uzakta köşede usulca biramı içiyorum adamlar bana tabak hazırlayıp getirmişler. Tüyler diken diken. Bize bu zihniyet lazım. Ben bu zihniyetteki insanları sırtımda taşırım, en ufak derdine tasasına da koşar giderim.

    Kardeşim
    ben malum partili değilim. Olmadım hiç bir zaman.
    Emin ol onlara denk geldiğimde de söylüyorum. Ayrıştırmayın hepimiz insanız diye. Ama herkes seninle aynı düşünceye sahip. "Git onlara söyle git bunlara söyle"
    Ama saygı birinci öncelik olmalı. Hele ki motorcular olarak saygının öneminin her zaman farkındayızdır diye düşünüyorum.
    MSMorkan

    Hocam inşallah duygularınızda samimisinizdir. Herkesin ortak amacı bu ama olmuyor işte, biz de hep kötü insanlarla mı karşılaştık anlamıyorum.
    erenedip bunu beğendi.
    ''hatırlamak üzere yola koyulmadan önce sahip olmadıkları bir anının izini sürmek..''

    W.S.Merwin

  4. #44
    pokeharun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2007
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    2006 ybr sattı 2006 cbr 600 f sattı,yeni arıyor:)
    Neden anlamıyorsunuz veya anlamak istemiyorsunuz şortlu kıza dayak attı oruç tutmadığı için diye dayak attıran atan kişi kişiler bunları yapan kişiler şahıslar doğru yapıyor diyemeyiz bunlar yapıyor diye de islamiyet işte böyle çirkin kaka budur diyemeyiz bir kişinin yaptığını hemen dine ithaf etmeyin çoğu kişi müslüman ım der islamiyet i doğru şekilde birçok şeyi bilip yaşamaz yanlışlar yapar yapılan yanlışlar dine atılmaz. Kişinin kendisini bağlar.
    OğuzÖztürk bunu beğendi.

  5. #45
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Bir söz vardı; ''İmanını Allah'a göster, bana insanlığın lazım'' gibi bir şeydi.
    Amacım, dinimi kötü göstermek falan değil, yanlış anlaşılmasın, fakat günümüzde belkide en çok suistimal edilen bizim dinimiz. O yüzden son zamanlarda, yağtığı ibadeti herkesin gözüne sokmaya çalışanlardan soğumaya başladım. Dün bir kamera kaydı izledim; bir arkadaşım akrabası olan, kuran kursunda çalışan şahıs, arkadaşın dükkanından 14 bin TL araklıyordu. Hani ahlakı olmayan bir insanın dininin olması pek bişeye yaramıyor, Rabbim bizi hakiki imanlılardan eylesin.

    Hokahey; ''motor benimi aile benim'' açıklaması, bu forumun, yazan ustaların amacına hiç yakışmamış. Yapma arkadaşım be, gerisi değil çoluk çocuğuna yazık.

  6. #46
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tencere dibin kara seninki benden kara şimdi sende başka memlekette olsan onlarda muhtemelen Türkleri görünce moralim bozuldu ne o öyle bir motora dört kişi binmişler yazacaklardı.
    haklısın, görüntü kirliliği yaratıyorum. ayrıca güvenlik açısından riskli bir durum oluşturuyorum. fakat eşim motor sürmeyi bilmiyor. çocuklar küçük, küçük olmalarına rağmen motora binmek için can atıyorlar. eşim de alıştı. hafta sonları motor gezisi istiyor. ne yapayım, insanlardan uzak tenha yerlerde geziyorum.

    bir ikincisi, bir insan bir şeyden rahatsız oluyorsa o insana saldırmak yerine "neden rahatsız oluyor" diyerek sorunun temeline inmek lazım diye düşünüyorum.

  7. #47
    Eagle7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT
    Aslında ön yargılarımızı kaldırsak on numara insanlarız. Bakın sadece 3 sayfalık konuşmada ötekileştirmeden konuşan iki insan sayesinde karşıdakilerde hemen yumuşak konuşmaya başladı. Aradığımız özlediğimiz bu sanırım.

  8. #48

    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Bir de bu var. Her canlı ölümü tadacaktır! Kuranda yazıyor olmalı. Sanki yazmasa bilmeyecektik öleceğimizi.. Tatmak? Neden tatmak? Neden "her canlı ölecektir" değil de "ölümü tadacaktır" ? Bu cümlede bile baskı var, tehdit var.
    Arap gibi giyinin, arap gibi yaşayın, arap gibi doğun, arap gibi ölün (pardon ölümü tadın) arap gibi gömülün, arap gibi evlenin. Hepsinden önce bir arap bedevisinin hatta iki arap bedevisinin yalanlarına inanıp güzelim ülkeyi araplaştırın, Ondan sonra çıkıp "ben Türk'üm" deyin. Kusura bakmayın hiç samimi değilsiniz.
    Dorebar, erenedip ve Metehan07-70 bunu beğendiler.

  9. #49
    RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mart 2016
    Şehir
    İZMİR. Karşıyaka.
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Dinimiz gereği kimseyi kendimizden aşağı görmemek ırkçılık faşistlik yapmamak gerekiyor. Ben de Suriyeli vatandaşların genel profiline bakınca pek haz almıyorum ama kimseyi aşağılama hakkına sahip değilim onlar da insan.
    Zamanında Türkler almanyaya gittiğinde de bizim insanımızı aşağılayıp hor görmüşler. Onlar Hristiyan oldukları için Müslümanları aşağılıyor ama biz Müslümanız, Suriyelilerde müslüman. Tekrardan yasıyorum Suriyelilerin genel profili nedeniyle onlardan pek memnun olmasam da kötü birşey söylemek uygun değil.

    Namaz kıldıklarını belirtmendeki amacı anlamadım? Namaz kılmalarının 20 kişi denize girip sizi rahatsız etme sebebini de anlamadım? 20 tane bayan denize girse eşiniz rahatsız olur muydu veya siz rahatsız olur muydunuz bilemedim...

    Ben de eşinle denize gidiyorum, rahatsız olduğum bir ortam var ise ordan uzaklaşıyoruz. Haşmet beyin de dediği gibi onların gelemeyecekleri yerlere gidebilirsiniz.

  10. #50

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı MSMorkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben kibar konuşmazsam, ben size saygımı korumazsam söylediklerimin ne anlamı kalır ki?
    Ben size bu şekilde davranmazsam size kendi karakterimi yanlış tanıtmış olurum. Ben öfkeme nefsime yenik düşüp size söversem sayarsam siz içinizden "bak bunların hepsi böyle işte" derseniz, çok büyük vebalin altında kalırım. Sizi bu seviyede (%90) düşünmeye iten insanlardan farkım kalmaz.
    Yazdıklarınız çok kıymetli, ama ortadaki realiteyi de değiştirmiyor işte, bunu söylemek istiyorum. =)
    Yanlış da olsa neden dindar insanlara karşı önyargı var, bunu anlamanın yolu bu başlangıç noktasını araştırmaktan geçiyor.
    Yoksa kimsenin inancıyla hiç alıp veremediğim yok, bireysel anlamda isterse su bardağına tapsın, isterse akbil sesine tapsın, hiç beni alakadar etmez. Ha tartışmak isterse tartışırım, lafımı da esirgemem; ama ben ne düşünürsem düşüneyim İslam'la veya diğer dinlerle ilgili, kişinin bunu benimseme tercihine karışamam. Ama sosyal hayatıma müdahale başlayınca, bileniyorum insan olarak, önyargılar devreye giriyor. Benim bu söylediğim karışamam serbestisine kaç Müslüman aynı şekilde uyuyor, problem burada.

    Suriyeli'ler konusu çok karmakarışık durumda. Herşeyden önce canını kurtarmak için kaostan kaçan insanları hor görmek doğru değil. Bizde klavye delikanlısı çok tabi, hayatında savaş görmemiş adam "ülkesini satanlarrrr" falan diye esip gürlüyor, gürlesin o nasılsa bedava. Öte yandan sosyal anlamda Türkiye ortalamasının bir tık altında olduğu bilinen bir ülkeden gelen göçmenleri de bu kadar kontrolsüz ülkeye salmak doğru değil. Mültecilere kapımız açık olsun, çok kısıtlı şekilde onlar için pozitif ayrımcılık da söz konusu olsun eyvallah; ama aşı politikalarını hiçe sayarak sınırdan çoluk çocuk tombalak herkesi kontrolsüz salmak, vatandaşlığı peynir ekmek gibi dağıtmak falan; bunlar faturasını çok ağır ödeyeceğimiz hatalar. He umrunda mı koltuk sahiplerinin, elbette değil. =) Faturayı onlar ödemeyeceği için elbette umurlarında olmaması da anlaşılabilir bir durum.

  11. #51
    erenedip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2016
    Motosikleti
    mondial znu 125
    Alıntı pokeharun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sayın Greenout

    Size göre öyle olabilir siz öyle yetismissiniz öyle görmüşsünüzdür bizim etrafımızda da İslamiyet i en güzel şekilde yaşayan insanlar var. İslamiyet kafa kesmek asmak biçmek değildir sapıtmış bir sürü mezhep var bunları görüp İslamiyet e düşman olmayın. Japonya da da neler yapılıyor anne karnındaki ceninler çıkarılıp parti yapılır gibi yeniyor bilmem kaç bin dolara satılıyor binlerce kişi toplaşıp birlikte cinsel ilişkiye giriliyor. Ozaman hepsi mi böyle.japonlarda ne güzel bir ahlak var birliktelik var. Farklı dinlere mezhup bir çok ülke bir çok kavim ne vahsilikler yaptı yapıyor onları neden görmüyorsunuz. Bırakalım bu islam düşmanlığını daha birbirimize saygı gosteremiyoruz benim düşüncemde olmayan kötüdür kakadir ozaman onlar herşeyi hakeder. Bakın ben müslümanım ama siz ateistim diyorsunuz ben size kötü birşey demiyorum diyemem hakkım yok herkes istediği gibi yaşar. Ama siz İslamiyet en büyük bela diyerek benim inancıma hakaret ediyorsunuz. Bu forumdaki nedir bu İslamiyet düşmanlığı. Bunları gördükçe buradan soğuyorum resmen düşman olmuşsunuz ayni toprakta yasayıp ayni havayı aynı bayrakta yaşıyoruz bu nefret nedir anlayamiyorum. Her canlı bir gün ölümü tadacaktır. Ozaman herkes beklediğini hakettigini yaşar. Şimdi buradayız Bu sürede birbirinize düşman olmayın biraz saygılı olun.Benim için de islamiyet insanlığından başına gelmiş en güzel şeydir.
    japonlarla ilgili söylediğin bile herşeyi ortaya koyuyor. binlerce insanın toplaşıp sevişmesiyle kafa kesmeyi bir tutmak...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:51 ----------

    Alıntı pokeharun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neden anlamıyorsunuz veya anlamak istemiyorsunuz şortlu kıza dayak attı oruç tutmadığı için diye dayak attıran atan kişi kişiler bunları yapan kişiler şahıslar doğru yapıyor diyemeyiz bunlar yapıyor diye de islamiyet işte böyle çirkin kaka budur diyemeyiz bir kişinin yaptığını hemen dine ithaf etmeyin çoğu kişi müslüman ım der islamiyet i doğru şekilde birçok şeyi bilip yaşamaz yanlışlar yapar yapılan yanlışlar dine atılmaz. Kişinin kendisini bağlar.
    islamiyette zina yapanı taşlayın dövün yok mu bu farz değil midir?
    killingroad bunu beğendi.

  12. #52

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Japonlar'ın anne karnından cenin çıkarıp parti yapıp yedikleri de yılların yalanının upgrade versiyonu olmuş. =)
    erenedip bunu beğendi.

  13. #53

    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Alıntı RedCBR125 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dinimiz gereği kimseyi kendimizden aşağı görmemek ırkçılık faşistlik yapmamak gerekiyor. Ben de Suriyeli vatandaşların genel profiline bakınca pek haz almıyorum ama kimseyi aşağılama hakkına sahip değilim onlar da insan.
    Zamanında Türkler almanyaya gittiğinde de bizim insanımızı aşağılayıp hor görmüşler. Onlar Hristiyan oldukları için Müslümanları aşağılıyor ama biz Müslümanız, Suriyelilerde müslüman. Tekrardan yasıyorum Suriyelilerin genel profili nedeniyle onlardan pek memnun olmasam da kötü birşey söylemek uygun değil.

    Namaz kıldıklarını belirtmendeki amacı anlamadım? Namaz kılmalarının 20 kişi denize girip sizi rahatsız etme sebebini de anlamadım? 20 tane bayan denize girse eşiniz rahatsız olur muydu veya siz rahatsız olur muydunuz bilemedim...

    Ben de eşinle denize gidiyorum, rahatsız olduğum bir ortam var ise ordan uzaklaşıyoruz. Haşmet beyin de dediği gibi onların gelemeyecekleri yerlere gidebilirsiniz.
    Günlük hayatta hep dincilerin baskı ve tehditlerine maruz kaldığımız için yukarıdaki soruyu sormanıza hiç şaşırmadım. Evet kimseye gösterilmeden hissettirilmeden ibadet yapılmadı gerekiyorken, insanların dinlenip temiz hava almak için geldikleri yerde, denize girmeden önce namaz kılmış 20 tane suriyeli erkeğin donla denize girip etrafındakilere rahatsızlık vermesi kuvvetle muhtemeldir. Bunu kendinize bile itiraf edemeyeceğinizi bildiğimden suratınıza bakarak söyleyeyim. Cesaretiniz varsa eşiniz ve çocuklarınızla beraber 20 tane (namaz kılmaktan alnında izler çıkmış) suriyeliyle ağaçlık ormanlık yerde denize girin. Varsa cesaretiniz bunu deneyin ve bizimle paylaşın. Size paraşütle uçaktan atlayın demiyorum. 20 tane suriyeli erkekle ailece rahatsız olmadan denize girip piknik yapın diyorum.

  14. #54

    Üyelik
    10 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Alıntı erenedip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    japonlarla ilgili söylediğin bile herşeyi ortaya koyuyor. binlerce insanın toplaşıp sevişmesiyle kafa kesmeyi bir tutmak...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:51 ----------



    islamiyette zina yapanı taşlayın dövün yok mu bu farz değil midir?
    İyice okumanız gerekiyor. Taraflı kaynaklardan okumuşsunuz belli ki, yada öyle yargılamışsınız. Burada uzun uzun anlatmak yersiz olacaktır.

    Edit: Hepinize iyi günler. Bu konu çok uzar. Başlık sahibinin açtığı meseleden farklı konulara kaydı. Biraz da ben sebebiyet verdim. Kusura bakmayın. Söylemin bana yanlış gelmesi neticesinde yazdıklarımın buraya varacağını düşünmemiştim

  15. #55
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    benzer sıkıntılar, sanıyorum türklerin göç ettiği diğer ülke insanları için de var ve belki onlar da açıyor forumlarda böyle konular
    bu, kültürlerin çatışması
    bir başka şehre göç etiğinizde bile bir gariplik hissediyorsunuz veya size garip davranabiliyorlar, ancak adaptasyon daha çabuk gelişebiliyor
    ülkemizdeki her 20 kişiden biri suriyeli ve bu kültür farkı bizim için ciddi sorunlara gebe
    kesinlikle yardım edilmesi taraftarı olarak, suriyelilerin sadece bir kısmının aşamalı olarak içeri alınması, kalanının, oluşturulacak küçük şehirlerde ikamet ettirilerek yardımda bulunulması gerekiyordu, belki tampon bölge baştan yapılmalıydı
    yapılmadı ve sırf o kültürel farklar, ilerde çok ciddi sorun ve acılara gebedir
    meselenin dinle çok ilgisi yok, sonuçta hepimiz ağız müslümanı tipleriz; onlar da biz de
    suriyelilere verilen yardım meselesinin de doğrusunu yazayım yeri gelmişken, yerine göre adam başı 100-150 tl arası
    bunu da ab den alınan hibelerle karşılıyorlar genelde
    ancak ülke olarak bizim de çok ciddi masraflarımız oldu
    ve her an ab yardımları kesilebilir ki ciddi sorun
    şuan en kritik mesele, büyük kısmının türkçe öğrenmek gibi bir çaba içinde olmadığı, ciddi oranda bir küstahlıkları var bu konuda
    sanki bizim mecburiyetimiz var tavrı olana denk geldim, paşama bak sen
    3-4 yıldır buradalar ve çok basit bir iki cümleyi kurmaktan bile uzaklar; kendileri açısından büyük yanlış içindeler ve bunun farkında olamayacak kadar da ahmak bir kısmı
    daha eğitimlilerin 1 yılda kendini ifade edecek hale geldiğini görüyoruz
    çocuklar tabi daha iyi adapte oldu, 2. kuşak biraz daha az sorunlu olacaktır
    ancak bizim milletin eşik noktası aşılmadan (ki buna gebe olduğumuzu gösteren işaretler var) suriyede istikrar sağlanarak, suriyelilerin büyük kısmının geri gönderilmesi tek çözüm
    yoksa hiç te iyi bir gelecekleri yok türkiyede
    suriyenin kuzey kısımda minimum 2 şehir büyüklüğünde bir alanın federe bir yapıyla Türk ordusunun garantörlüğünde ayırılması gerekiyor
    üzerine tarım ve ufak sanayi tesisleri kurulacak tabi
    bir kaç nesil sonra belki eski haline gelir suriye

  16. #56

    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Alıntı Tvs01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi Namaz kıldıklarını söylediniz diye bizim müslümanlar abarttığınızı düşünüp size tepki gösterir, namaz kıldıklarını söylemeseydiniz tepkide vermez sessiz kalırlardı..
    Tam olarak böyle. Sessiz kalırlardı. Yani alınmazlardı. Ama artık çok geç. Alındılar ve tepkiye başladılar.

  17. #57

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    haklısın, görüntü kirliliği yaratıyorum. ayrıca güvenlik açısından riskli bir durum oluşturuyorum. fakat eşim motor sürmeyi bilmiyor. çocuklar küçük, küçük olmalarına rağmen motora binmek için can atıyorlar. eşim de alıştı. hafta sonları motor gezisi istiyor. ne yapayım, insanlardan uzak tenha yerlerde geziyorum.

    bir ikincisi, bir insan bir şeyden rahatsız oluyorsa o insana saldırmak yerine "neden rahatsız oluyor" diyerek sorunun temeline inmek lazım diye düşünüyorum.
    Arkadaşım size veya bir başkasına saldırmak gibi bir niyetim yoktu öyle anlaşıldıysa özür dilerim. Demek istediğim herkes herkeste beğenmediği veya olmamasını istediği şeyleri göre bilir fazla kafaya takmamak ve genellememek gerekir diye düşünüyorum onu anlatmak istedim.

  18. #58

    Üyelik
    10 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Alıntı fenerbahceli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tam olarak böyle. Sessiz kalırlardı. Yani alınmazlardı. Ama artık çok geç. Alındılar ve tepkiye başladılar.
    Devam ediyorsun. Suriyelileri savunmadım. Savunmuyorum da. Arapları savunmuyorum, savunmadım. Bizim ülkemizde şehirlerin içlerinde diğer insanları bu derece rahatsız etmelerinden ben de hoşnut değilim. Vatandaşlık verilip kalıcı olmalarına ben de karşıyım.
    Ortak noktada birleşmek istemiyorsun. Birleşmek istediğin nokta İslâm karşıtlığı.

  19. #59
    twisten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2009
    Din güzel şeydir ama altyapı gereklidir. Ahlak, vicdan ve eğitim dinin altyapısıdır. Bunlar olmadan altyapısız din temelsiz eve benzer. Adına yobaz deriz. Din iyi ahlakı emrediyor zaten demeyin çoğu kişi dini böyle algılamıyor. Varsa yoksa iman... Tamam iyi iman edin, edelim de işte akıl olmayınca bir bakıyorsun pusula şaşmış bir kula iman etmişsin... Yazık.

    Yaradanı seveceksin, yaradanın yarattıklarını da diniyle, milliyetiyle, teninin rengiyle, yaşam biçimiyle, cinsiyetiyle vs. sınıflandırmayacak onları da seveceksin.
    MSMorkan ve Eagle7 bunu beğendiler.

  20. #60
    erenedip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2016
    Motosikleti
    mondial znu 125
    Alıntı MSMorkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyice okumanız gerekiyor. Taraflı kaynaklardan okumuşsunuz belli ki, yada öyle yargılamışsınız. Burada uzun uzun anlatmak yersiz olacaktır.

    Edit: Hepinize iyi günler. Bu konu çok uzar. Başlık sahibinin açtığı meseleden farklı konulara kaydı. Biraz da ben sebebiyet verdim. Kusura bakmayın. Söylemin bana yanlış gelmesi neticesinde yazdıklarımın buraya varacağını düşünmemiştim
    kuran ı yeterince okuyan, hatta bir dönem arapça farsça öğrenmiş biriyim. o yüzden diyorum. Zina ya karşılık kuran ne diyor? bendemi yanlışlık var öğrenmek istiyorum.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)