Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Nedir Bu Trol Meselesi?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hasangazili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar RS 200
    Selamlar şahsım adına forumda açılan her konuyu ciddiyetle cevaplıyorum. Hiç bir zaman bu konu sahtedir diye düşünmedim. Açıkçası düşünmekte istemiyorum. Çünkü böyle düşünürsem forumun benim açımdan bir ciddiyeti, önemi, özelliği kalmayacak. Forumu iş yerinde fırsat buldukça takip ediyorum bilgim kadarıyla sorulara cevap veriyorum. Bu sırada kendim de bir şeyler öğreniyorum. Ama bazen konu açılıyor hemen altına "trol bu kesin" şeklinde yorum yazılınca benim içimden o konuya yazmak hiç gelmiyor. Kim yapıyor bu trollüğü? Neden yapıyor? Ben forum yöneticilerinin ziyaretçi sayısını artırmak için yaptıklarını hiç düşünmüyorum. Eğer yapıyorlarsa yanlış yapıyorlar çok ayıp. Bu konuya forum yöneticileri bir açıklık getirsinler lütfen. Eğer kötü niyetli üyeler varsa onlara da gereken yapılsın forumun bir ciddiyeti kalmıyor. İyi forumlar...
    Olcay Avşar bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Evet aaaa çok çok ayıp.. :p
    yürekçe bunu beğendi.
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  3. #3
    vişneçürüğü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2017
    Motosikleti
    piaggio beverly 300
    Son zamanlarda forum yöneticilerinin bu konuda hassasiyeti arttı. Böyle gereksiz işler yapanları teker teker yolluyorlar.
    “Hayatta yapılacak o kadar çok hata var ki, aynı hatayı yapmakta ısrar etmenin anlamı yok.”

  4. #4
    gogozh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2016
    Şehir
    istanbul
    İşsizlik dünyanın en zor seylerinden birisi

  5. #5
    something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Motosikleti
    MT 07
    Moderatorler olarak devamlı online şekilde burdayız zaten,
    Gerçek dışı saçma, kufur, ahlak kurallarına aykırı vb durumların hepsine gerekli cezalar bazılarına uyarılar veriliyor,
    Ama kişisel yazılara çok mudahele etmiyoruz, yani burası açık bir forum, herkes yorumlayabilir,
    kişilerin yazılarına karışmak, özgürlüklerine karışmak anlamına da gelir,

    İyi forumlar dilerim,

  6. #6
    hknzrdm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2016
    Şehir
    Antalya <-> İstanbul
    Motosikleti
    Honda NT700V Deauville
    Analogue at birth, digital by design. The fat on my body is the designer and the brain is trying to be the coder.

  7. #7
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Haziran 2011
    . Kim yapıyor bu trollüğü? Neden yapıyor?
    İnanın bizde bilmiyoruz

    Ben forum yöneticilerinin ziyaretçi sayısını artırmak için yaptıklarını hiç düşünmüyorum. Eğer yapıyorlarsa yanlış yapıyorlar çok ayıp.
    Kesinlikle düşüncenizde isabetli karar vermişsiniz. Biz zaten kendi hesaplarımızla yazıp çiziyoruz. Forumda ziyaretçi sayısı artsın diye böyle bir yola gittiğimizi savunanlara şunu söylemeliyiz:

    Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. İspatlasınlar böyle birşey varsa,bizde özür dileriz.

    Ayrıca bu tip bir üyeliğin süreklilik arz etmesi icab eder. Sürekli olarak aynı paylasımları,ayni kisilerden goruyor musunuz ?

    Eğer kötü niyetli üyeler varsa onlara da gereken yapılsın forumun bir ciddiyeti kalmıyor. İyi forumlar...
    Emin olunuz ki troll olduguna kanaat getirilen uyelerin forumda barınmasına musade edilmiyor.

  8. #8
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Çünkü talep var...
    Trolluge uğraşan adamın tek amacı ilgi çekme isteği olabilir, ego tatmini başka birşey değil...

    Bakınız Son konularda Çiçek gibi enduro gezi videosu var, adamlar 2200 metre yüksekliğe tırmanmış motorlarıyla, ama bu konu kadar ilgi görmüyor neden ?

    Troll konu neden açılıyor demek yerine, troll konulara neden böyle ilgi var demek lazım...
    Onu bende çözemedim...

  9. #9

    Üyelik
    22 Eylül 2016
    Motosikleti
    .
    Benide bir ara sahte sanıyorlardı.

    Neyseki atlattık.Forum ahalisi tuhaf Yorumlarıma alıştı.
    Olcay Avşar bunu beğendi.

  10. #10

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Alıntı Kübra006 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benide bir ara sahte sanıyorlardı.

    Neyseki atlattık.Forum ahalisi tuhaf Yorumlarıma alıştı.
    Abla sen bayasın??

    Ben hala anlamadım. Neden bir insan trol konu açar?
    Paramı kazanıyor bilen varsa yazsın.
    Amaç ne?
    Sebebi neydiki??
    kaandobra bunu beğendi.

  11. #11
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Ağustos 2017
    Alıntı Alonedark93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abla sen bayasın??

    Ben hala anlamadım. Neden bir insan trol konu açar?
    Paramı kazanıyor bilen varsa yazsın.
    Amaç ne?
    Sebebi neydiki??
    ben sana cevap veriyim ozaman.bugun acmis oldugum uyeligim tam 40 yada ustu oldu.hergun eski uyelerden sebep paylasimlarima ilk yorum bu troll yada bunu acmayin virus diye basliyorlar.kendileri konu actiginda sorun yok yeni uyelere gelince bu sacma bu trol bu virus diyorlar.sagolsun adminlerde yeni uyeleri degil eski dostlarini kolluyorlar.benim ip adresime kadar yasak koydular.bu sayede bu forum nasil gelisebilirki hergun dunya kadar bilgi icerikli konular aciyorum actigim konularin hic biride ne porno ne siyasi nede reklam.bir tanesi bile motosikletle alakasiz degil ayricada.ve goruyorumki tum actigim konular ilk gunden 1000 in ustunde goruntuleme 40 in ustunde yorum aliyor ve ben troll virus oluyorum.banada biri soylesin 2 aydir hergun yeni uyeyim ben nasil eski uye olucam hergun beni siler paylastiklarimi kaldirirsaniz ve bu sekilde forumda kendi icine kapanik gelisime kapali olmayacak mi ? buyrun kendimi acikca ifsa ettim ve goreceksiniz birazdan yine silinecegim.cunku adminler kendinden baskalarinin ve dostlarinin dusuncelerine onem vermiyorlar onlar icin hava hos tabii forumun her yeri reklam glirleride sabit neden gelissinler neden herkes herseyi acikca ogrensinki onlarin amaclari reklam gelirlerini yukseltmek buraya gelen sabit eski dostlarin sirtindanda para kazanmak varsa yazdigim hatali bisey buyrun soyleyin.yeni uyelere uygulanan baskilar kaldirilsin.eski uye sacma sapan youtube videosu cekmis ona reklam yapiyorsun demiyor yeni uyeye hic soz hakki vermeden siliyor.adminler once donup kendilerine baksinlar.

    volkan acar

  12. #12

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Alıntı MrMud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çünkü talep var...
    Trolluge uğraşan adamın tek amacı ilgi çekme isteği olabilir, ego tatmini başka birşey değil...

    Bakınız Son konularda Çiçek gibi enduro gezi videosu var, adamlar 2200 metre yüksekliğe tırmanmış motorlarıyla, ama bu konu kadar ilgi görmüyor neden ?

    Troll konu neden açılıyor demek yerine, troll konulara neden böyle ilgi var demek lazım...
    Onu bende çözemedim...
    COQ bir mesajında güzel açıklamıştı. Forumda birisi düzgün bir şeyler söylediğinde veya güzel bir gezi paylaştığında insanlar bunu okuyor hoşuna gidiyor ve sonra diğer başlığa geçiyor. Belki arada beğen düğmesine basıyor ama ardından diğer başlığa geçip başka bir şey okumaya devam ediyor. Bu gayet doğal bir akış. Bunda hiç sıkıntı yok. Oysa birisi hoşumuza gitmeyecek veya itiraz edeceğimiz bir şeyler yazınca itiraz etmek ihtiyacı duyuyoruz. Özellikle motosiklet seçimi, ekipman, eğitim ve sürüş ile ilgili meselelerde yazılanı okuyup yanlışa yönlenecek insanlar olmasın diye birileri cevaben mesaj yazıyor. Yeni mesaj yazılınca "yeni mesajlar" düğmesiyle de okusak anasayfadan da okusak bu sıkıntılı konu başlığı yeniden göz önüne geliyor. Az önce okuduğumuz ve beğendiğimiz güzel başlık ise cevap yazılmadığı için arka sıralara düşüp daha az okunur olmaya başlıyor. Bazı yazarlar konu tekrar üst sıralara yükselsin diye aslında boş içerikli cevaplar yazıyor olsalar da bu çaba forumun tasarımı sebebiyle biraz akıntının terine kürek çekmeye benziyor, hem işlevsel değil hem devam ettirilebilir değil. Yeni mesaj yazılınca sıralamada üste çıkan başlıklar da genellikle tartışmalı içeriğe sahip konular oluyor. Dolayısıyla, forumun tasarımı bu tür mesajları öne çıkarır nitelikte oluyor. Yoksa burayı okuyan, burada yazan insanların niteliksizliklerinden kaynaklanmıyor.

    Nitelikli, beğenilen yazıları öne çıkaran tasarımlar var olamaz mı? Ekşi sözlük'te mesela senin arkadaş diye eklediğin insanların son yazdıklarını görebileceğin bir seçici geçirgen başlık listeleme imkanı var. Yani ben COQ'u Okan Hoca'ı arkadaş listeme ekliyorum ve "arkadaşlarımın yazdıklarından getir" düğmesine basınca bana sadece son günlerde bu kişilerin yazdığı mesajlar geliyor. Veya ek olarak sadece arkadaşlarımın beğendiği yazıları görebiliyorum. Medium.com'da en beğenilenler listeleniyor. Böylece çok geniş bir içerik içinde ben en sevilen yazılara kolayca ulaşabiliyorum. Benzer şekilde getpocket.com'da editöryal bir seçim ile en beğenilecek yazılar seçilip günlük olarak listeleniyor. Böylece kolayca nitelikli yazılara ulaşabiliyorum. Bütün bunlar forum tasarımına dahil edilirse nitelikli, beğenilen yazıların okunma sayıları artacaktır çünkü bu haliyle iyi yazıları değil daha çok cevap yazılan başlıkları öne çıkarıyor forum.

    Bir başka olası özellik hem artı hem eksi puanların anonim olarak verilmesinin sağlanması olabilir. Böylece hem günlük olarak en beğenilenler hem de en çok dikkat çekenler listelenebilir.

    Yani enduro gezisi başlığını değil montu, pantolonu, çizmesi olmadan motoruna aksesuar almak derdine düşen gencin yazısını tercih ettiğimizden değil. Gezi başlığını okuduk beğendim, güzel geziymiş ne güzel gezmişler dedim belki beğen düşmesine bastım sonra diğer başlıklara doğru devam ettim. Ama öbür genci uyarmak ihtiyacı hissedip cevap yazdım. Forum da sadece son cevap yazılan konuları öne çıkardığı için geziyi değil tshirtlü çocuğu öne çıkardı.

    Yukarıdaki öneriler veya benzeri listeleme seçenekleri ile forumun daha nitelikli başlıkları da öne çıkarabileğini düşünüyorum. Tıklanma sayısı üzerinden hesaplanan veya o sayılara göre tercih edilen reklam gelirlerine de zarar geleceğini sanıyorum. Tıklanma sayıları yine totalde aynı kalacaktır. Forum dışından görüntülenme sayıları belki artabilir bile.
    kaandobra, capozzz ve MrMud bunu beğendiler.

  13. #13

    Üyelik
    13 Eylül 2016
    "forumun tasarımı bu tür mesajları öne çıkarır nitelikte oluyor"

    -Moto Sohbet
    sayfanın altına inip
    -Konu Gösterimi Seçenekleri
    kullanılarak, tercih yapılabilir
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...avg&order=desc

  14. #14

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Teknoseyir kanalında hayli açıklayıcı bir video yayınlandı. (bkz: İnternetin Çirkin Yüzü Siber Zorbalık ve Saldırganlık) Trollükten muzdarip forum gibi yerlerin yöneticileri ve katılımcıları için faydalı olabilecek bazı ip uçları da var.


  15. #15
    jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hondabeat > cbf150 > twsapache > cbf150 > NC700 >
    Ailede, evde, işte kendini kabul ettiremeyen ve sevilmeyen kişilerin
    kendi varoluşlarını internette anlamlandırma çabalarını fazla ciddiye alma.
    Onlara yardımcı ol sev.

  16. #16

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Forumdaki bazı kullanıcıların gerçekten bunu soruyor ve söylüyor mu yoksa trollük mü yaptığını ayırt edemiyorum. Bir insan bu kadar acayip olamaz herhalde derken bir yandan da aslında olabilmesi beni endişeye ve hayrete sevk ediyor.

  17. #17
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    trolluk yapanın tek amacı dikkat çekmek ve ilgi görmek arzusudur.

    herhangi bir konuda bilgisini ve niteliğini konuşturamayan kişi ters psikoloji uygulayarak kendinden söz ettirebilme çabası gösterebilir. yetersiz olduğu alanlarda farklı davranış biçimleri göstererek kendini kanıtlama vehmine kapılabilir.

    bir new york atasözü der ki: "dont feed the troll". sizde trolleri beslemeyin, azalarak yok olurlar.

  18. #18
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    tam olarak kastedileni bilmemekle beraber şahsıma da trol yakıştırması pek çok kereler yapıldı.
    bunun dışında bir anlamı olsa bile internet kullanıcıları aynı fikirde olmadığı muhataplarına "trol" etiketi vurup kendini rahatlatma eğiliminde.

  19. #19
    twisten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2009
    Tamam iyi de bazı konular troll bile olamayacak kadar kötü. 16 yaşındayım, yarış motoru hastasıyım, sizce 600rr alsam mı? Babam almışken litrelik al diyor ? gibi ...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)