Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Fiat Uno Hakkında bilgisi olan yardım etsin.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Ocak 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Gilera Runner 180 Sp--- Pgo Kaldera 110 cc
    Arkadaşlar Merhaba,

    Elimde 10.000 lira param var. Araba Almam lazım. Fiat Uno almaya karar verdim. Skoda Favorit filan baktım fakat hararet problemi olabiliyormuş ondan Unoları araştırdım. Onlarda da 60S 70S 70SX İE gibi farklı arabalar varmış. 60 S Parça sıkıntılı bir araba olduğu için 70S almaya karar verdim. Araştırdım. Fakat internette o kadar çok bilgi var ki Kararı netleştiremiyorum.
    Bir Sitede Parasını hak eden bir araba Bakımı yapılırsa sorun olmaz diyor. Diğer sitede Ön Takımı çok hassas Sanayiden çıkamazsın. Çekici Kartvizitleri toplarsın diyor.
    Benim de üyesi olduğum ve Bilgisine Güvendiğim tek yer bu forum. Lütfen Bana arabadan anlayan Abilerim yardımcı olsunlar. Fiat Uno 70S 1998 model araba nasıldır. Kronik sorunu varmıdır? Avantajları nelerdir. Dez Avantajları nelerdir.

    Fiat Uno yerine Şahin fiyatları da aşağı yukarı aynı Şahin mi alsam Çok kafam karışık :(

    Tekeriniz hep düz bassın. Şimdiden Teşekkür Ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    kronik sorunlarını bilmem fakat çok eğlenceli arabadır. 94 senesinde komşumuzda vardı, havalandırması çalışmadığından torpido üzerine koyduğu seyyar vantilatörle serinlerdik çekici kartviziti toplayanlar kasislere 50 km ile girip bagaj kapağının bile açılmasını sağlayanlardır. düzgün kullanırsan sorun çıkaracağını sanmam. 97 model polo 6n lere de bakabilirsin (çok sağlamlar 100.000 km kullandım) tabi ne olursa olsun yakıt motosiklette ki gibi olmayacak 8-10 lt giderleri var

  3. #3
    emremm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ekim 2007
    Şehir
    İST.
    Motosikleti
    YBR125ESD(11)
    70SX_98 mod. bizde vardı. Sıfıra yakın km.lerde almıştım. Evin ahalisi kullanıyordu. Hiç bir masraf yapmadan dört sene hizmet etti. Eğlenceliydi. Motosiklet gibi kullanmaya çalışıyordum.
    Kronik soruna ben rastlamadım. Ön takım falan hatırlamıyorum.
    Yalnız, öyle bir olay yaşadım ki arabadan korkmuştum. Lastiklerden de olabilir.
    İstanbul'da Nurtepe viyadüğünden yukarı Okmeydanına rampa çıkarken, yerde akan suda ön tekerler yerle temasını kesip dönmüştüm. Hasar almadım ama ödüm dötüme karışmıştı. Sonra eşimde kaza yapınca hasarlı olarak satmıştık.
    Kolay gelsin.

  4. #4
    mustang256 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2008
    Şehir
    ESKİŞEHİR
    Motosikleti
    Pulsar
    Bende bir hayli araştırmıştım zamanında babama alacaktık, babam bir tanıdıktan bulup denemiş ardından bu yürüyen tabut ben buna binmem dedi.
    Bizde biraz daha ekleyip corolla almıştık. Param olmazsa şehir içi için alınabilecek bir araba olarak hala aklımda durur.

  5. #5
    nogayali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ağustos 2016
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Honda Kinetic+Hero xpulse
    Uno yu bilmem ama 2008 yılından 2015 yılına kadar skoda forman kullandım (Antalya'da).Bizimkisi 1994 modeldi babam 1996 yılında almıştı, 2015'e kadar kullandık.2015 de satıp ford fiesta aldım hala daha pişmanım.Skoda forman-favorit modellerindeki rahatlık gerçekten çok iyi.Kliması olmadığı için satmıştım, fiesta da klima var ama rampa çıkarken klimayı kapattıktan sonra ne anlamı kalıyor ki klimanın Skodayı çok övdüm eksilerini de yazayım. Benimki 425000 km deydi.Motorda yağ kaçakları oluşmaya başlamıştı.Birkaç kez hararet yaptı, devir daim pompası felan değişti yok yere, sorunu çözemediler.termostat-radyatör dediler onları da değiştirdim yine olmadı.Babam sen buna antifiriz atıyor musun dedi, yok benzinlikden su dolduruyorum dedim.Motordaki su kanalları kireç dolmuştur o zaman dedi.Tuz ruhuyla temizledik ne hararet kaldı ne ayılma ne bayılma Parça fiyatları uygundu.İki senede bir ön takım yaptırıyordum(30.000kmde bir.) Triger kayış yerine zincir kullandıkları için sadece bir kere değişti.Bir kez de triger zincirine ayar yapıldı.Yani çok masraflı değiller.Ama iyi araştırıp bakımları zamanında yapılmış araç bulmak lazım.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)