Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Sanat Ve Sanatçi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hasancihatörter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Takamine C 100 Cut a Way.
    SANAT VE SANATÇI
    Bugün gündemdeki konulardan biri Avrupa Birligine girmek. Simdi biz Avrupa birligine girmeyi çok istiyoruz degilmi ? Istiyoruz !!… Bir kisiyi bir ise, yeni bir vazifeye alirlarken veya atarlarken neye bakarlar ? O insanin öz geçmisine, daha önce yaptiklarina ve basarilarina bakarlar. Ben isin politik ve diplomatik yönüne degil tabiiki sanatsal yönüne bakacagim.; birazda Avrupa'nin sanata ve sanatçiya daha dogrusu kültüre verdigi degerle, Ülkemizde verilen degerlere(!) kisaca parmak basacagim. O zaman daha net anlasilacak ki aradaki fark uçurumlar kadar fazla. Ben de çok çok çok istiyorum AB ye girmemizi. Ama su “ tele vole ve magazin ” medyasinin ve bir kisim basinin güzel insanlarimiza temcit pilavi gibi sanat ve sanatçi diye sunduklarina ne diyeceksiniz ? Her gün, neredeyse her saat insanlarin gözünün önünde rezaletlerini sergiliyorlar . ( Inatla ve israrla ) Kafasi bu kadar çok çalisan Avrupali bunu bilmiyor mu ?! Bizim her açigimizi, her firsatta önümüze süren Avrupali, bizim Ülkemizde sanata ve sanatçiya ne kadar deger verildigini, ne kadar gazete ve kitap okundugunu… bazi insanlardan daha çok iyi biliyor… (ne kadar uzun anlatilmasi gereken ve dertli bir konu degilmi?) Bence enflasyondan ve bir takim sorunlardan daha önemli bu konu. Kisinin karnini doyurabilirsiniz, basini sokacak bir yerde temin edersiniz, rahati da , keyfide yerinde olabilir…..Neyi unuttuk ? Ruhunu, yüreginin içini, kafasinin içini unuttuk. Eger bunlar bossa, siz istediginiz kadar o kisinin karnini doyurun, sirtini sivazlayin, keyfide yerinde olsun, cebinde de tomarla para olsun, hatta gelecek korkusu da olmasin….bos. Altin yaldizla boyanmis tenekelere benzer o tip insanlar, hani esege altin semer vurmuslar; esek gene ayni aniran esek, degisen bir sey olmaz. Görünen köy kilavuz istemez. Iste bizi arasina almayan Avrupali bunlari çok iyi biliyor ve de bizi bizden daha iyi taniyorlar bu açidan..

    Çözüm :
    1- Bir an önce sanat ve sanatçi tanimlarinin halkimiza yetkili ve etkili agizlardan . evrensel tanimla anlatilmasi, her seyi Devletten beklemeden !

    2- Insanlarin sanattan ve kültürden anlamasi için küçük yastan itibaren bu egitimlere tabii tutulmasi gerekir. Çünkü bilmeyen anlamaz , ugrasmamis olan ilgilenmez, ilgilenmeyen ise zevk almaz, farkinda bile olmaz.

    3- Ana okullarindan itibaren aynan o bizi arasina almayan Avrupalinin yaptigi gibi, küçücük yastan itibaren bütün çocuklara bir müzik aletini en iyi sekilde çalmasini ögretmek, kitap okuma sevgisini asilamak ve bu konuda rekabeti arttirmak.

    4- Sanatta ve kültürde ilerlemeyi saglamak için sik sik ödüllü; müzik, resim, siir, edebiyat,tiyatro …..yarismalari yapmak . Büyük is adamlarimizi, firmalari bu ise sponsor olar tesvik etmek (Is adamlarimiz açisindan bunun manevi hazzi çok büyük olacaktir, özellikle biz Türkler her seye ragmen maneviyati kuvvetli insanlarizdir.)

    5- Büyük paralar düsünmeden Ülkesine hizmet etmis “Gerçek sanatçilari” elini vicdanina koymus, sag duyu sahibi medya sahiplerinin halkimiza tanitarak : Su anda ki sanatçi adi altinda ileride isimleri hiçbir zaman onurla ve serefle anilmayacak kisileri degil , gurur vesilesi olan sanatçilari gençlerimiz taklit etmeleri için, estetik ve kültürün artmasi için.

    Bakiniz o zaman neler degisecek, neler…. En derin sevgilerimle.
    Hasan Cihat Örter
    Uluslararası Müzik Sanatçısı


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    29 Ağustos 2005
    Sevgili hasancihatörter,yazdıklarına katılıyorum.tabii eklenecek çok şey de var.Ama ben daha ziyade senin de bir sanatçı olup olmadığını merak ettim.Sanatçı olamayacak özelliklerdeki sanatçılara sitemlerin var gibi geldi bana yazında.

  3. #3
    hasancihatörter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Takamine C 100 Cut a Way.

    Davet....

    ülkemizin Içinde Yasadigi Medya Ve Müzik Yozlasmasinda Halkimiz "gerçek Sanatçilarini" Tanimamaktadir, Her önüne Gelenin "sanatçi" Oldugu Ortamda, Estetik, Kültür Ve Ulusal Milli Deger Yargilari Erozyona Ugramaktadir... Bu Sebeple Herkesi "türkiye'de Müzik Ve Aydinlanmaya" Davet Ediyorum.
    Hasan Cihat Örter
    Uluslararası Müzik Sanatçısı

  4. #4

    Üyelik
    15 Temmuz 2006
    Teşekkürler Hasan Hocam, güzel bir noktaya temas etmişsiniz.

  5. #5
    kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    sizin gibi değerli bi sanatçıyı burada görmek gerçek çok güzel bir duygu hoşgeldiniz sitemize...

  6. #6
    cezerye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Şehir
    Melbourne, AU
    Motosikleti
    Hyosung gt250 (vardi)
    ben dinleme sansini buldum. kesinlikle sanatci
    Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!

  7. #7
    kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    dersanemize gelmişti kendisi. yetersiz imkânlara rağmen güzel bi gösteriydi...

  8. #8
    faculty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    *************************************************
    »»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.»»»»»»
    Forumda açılan başlığa atılan mesajlarda başlık konusunun dışına çıkılmamalıdır. Konunun Devamında Yine Konu Dışına Çıkılıyorsa Konunun Akibeti Doğrultusunda : Konunun Kilitleniş Nedeni Açıklanarak Kilitlenecek yada Silinecek!Forum ortamına kişisel problemler, anlaşmazlıklar taşınamaz. Konu dışı yazışmalarınızı forumun özel mesaj özelliğni kullanarak yapabilirsiniz. Tüm yazılar, yazan kişinin sorumluluğundadır ! Doğabilecek herhangi bir problemden www.motosiklet.net sorumlu tutulamaz!
    Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
    Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
    Şikâyetler için... info@motosiklet.net
    ************** Site Yöneticisi: Skullhunter **************

  9. #9
    hasancihatörter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Takamine C 100 Cut a Way.

    Sanattan anlamak...

    Sevgili Dostlarım,
    İnsanların Sanattan ve Sanatçıdan anlaması için biraz olsun sanatla ilgilenmesi gerekir.
    Koınumuz müzik olduğuna göre herkesin biraz enstruman çalması veya nota deşifre etmesi lazım. Yurt dışında bu eğitimler ana okulundan itibaren veridiği için, Batıda herkes biraz enstruman çalar ve gerçek müziğin ve gerçek sanatçının ne olduğunu bilir.
    Bu sebeple bu sene "Pratik Gitar Metodu" 2 vcd ve kitapcık çıkardım, faydalanacağınızı umuyorum.

    Nasıl bisiklet kullanan motosikleti kolay öğrenirse aynen müzikte böyle bir iştir...

    Sevgili Dostlarım,

    Bir an evvel bir enstruman çalmaya başlarsanız, görceksinizki sizin için hayatınızda yeni ufuklar açılacak...motorunuzu bir bebek gibi okşayıp severken onun üstünde gururla taşıyacağınız bir gitar veya bağlama veya başka bir enstruman size ayrıcalık katacaktır. Kullandığınız motosikletin markasının değeri elinizdeki çalgınız olacaktır.

    Arkadaşlarınız arasındada itibarınız yükselecek...çünkü bir enstruman çalanla çalmayan arasında fark vardır: aynen okuyanla okumayan insan arasındaki fark gibi kardeşlerim.
    Bu konuda sizlerin aydınlanması için tüm gücümle çalışmalarım devam etmektedir.

    Sevgili Kardeşlerim,

    Web siteme girdiğinizde "videolar" kısmındada sizleri aydınlatacak görüntüler vardır.

    Sevgilerimle.
    Hasan Cihat Örter
    Uluslararası Müzik Sanatçısı


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler