Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Trajikomik HGS Sorunu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    istanbul dışında herhangibir ilde 6. sınıf hgs alabilen var mı?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    bursalıali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2015
    Şehir
    Bursa Osmangazi
    Motosikleti
    mondial RX3İ EVO-Honda Falcon NX4- FYM 250
    Arkadaşlar tam bir sene önce motoruma HGS almıştım iki üç kez kullandım İzmir'de. Sonra Bursa'dan İstanbul'a giderken okumadı parasını vererek geçtim. Temmuz başları gibi bu sene yine motorla Bursa İzmir Çeşme yolculuğu niyetim var. HGS de 27 - 28 lira gibi bir miktar olması lazım . PTT ye hgs kartımı göstersem içinde ne kadar kaldığını bana söyleyebilirler mi? Ya da nereye sormam gerekir? Selamlar.

  3. #23

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Bu adamlar bu işi beceremiyorlar arkadaşlar. Saçma sapan uğraştırmalarla, kurumlarının vatandaşı nasıl çileden çıkartıldığını belirtmiştim. Şimdi de sınıf uyumsuzluğu diyorlar ve benden 1. sınıf ücret kesmeye devam ediyorlar.

    Bu adamlar bu HGS işlerini beceremediler hocam. Yapamıyorlar anlamıyorlar. Karayolları ayrı bir beceriksiz, PTT ayrı bir beceriksiz.

  4. #24

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    HGS sisteminin saçmalıkları tüm hızıyla devam ediyor.

    Sınıf sorununu çözemedikleri için benden habire 1. sınıf ücret keserek bakiyemin dibi görmesi sağlandı. Fazladan alınan paralar neticesinde kaçak geçer duruma düştüm. 14 Temmuz günü konuyla alakalı şikayet kaydı oluşturdum ve 3-4 günde bir şikayet numaramı verip, başvurumun durumunu sordum. 28 Temmuz oldu ve motorcu kuzenim aynı sorunun kendisinde olduğunu, hgs hattını arayıp ısrarcı ve baskıcı olunca, çağrı merkezi yetkilisinin işini hallettiğini ve 2 gün içerisinde fazla bakiyelerinin iade edildiğini söyledi.

    Ben de hemen onun yanında aradım ve şikayet numaramı verdim. Yine "sonuçlanmamış ama en kısa sürede sonuçlanacaktır" dediler. 14 günün bence "en kısa süre" için üst limit olduğunu, artık bu sorunun çözülmesi gerektiğini, haksız yere bakiyemin bittiğini ve geçiş yaparsam, düşmemem gerekirken cezalı duruma düşeceğimi belirttim. Hatta beklemeler, çeşitli işlemlerden sonra, ben ilettim, 1-2 güne düzeltmeleriniz yapılır dedi. Tamam dedim kapattım. 2 gün sonra geçişlerim düzltilmiş, bakiyem iade edilmiş.

    Tipik bir "illa bağırıp çağırmamız mı lazım" vakası.

    Şu işi aşamadılar ya. Geçmeye başlayınca tekrar saçmalanacak, tekrar fazla para alınacak, tekrar aramalar, uğraşmalar.

  5. #25
    oktay33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2005
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    BMW 1600 GTL
    6.cı sınıf HGS alanlar dikkat edin.
    PTT 6.cı sınıfı L3 motorsikletler için hazırlamış. Yani 125 cc ve altı için. ( aslında bu motorların otoyola girmesi yasak)
    Onların hız limiti 80km/s. 125 cc ve üzeri motorlar L4 (bakınız ruhsata)
    Otoyolda 100 km/s giderseniz size hız cezaları gelebilir.

  6. #26
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı oktay33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    6.cı sınıf HGS alanlar dikkat edin.
    PTT 6.cı sınıfı L3 motorsikletler için hazırlamış. Yani 125 cc ve altı için. ( aslında bu motorların otoyola girmesi yasak)
    Onların hız limiti 80km/s. 125 cc ve üzeri motorlar L4 (bakınız ruhsata)
    Otoyolda 100 km/s giderseniz size hız cezaları gelebilir.
    yaklaşık 13 ay öncesine kadar bir ay kadar otobanda git gel yaptım günlük 100 km civarı ve 100 km hızın altına pek indiğimi hatırlamıyorum ama ceza gelmedi hiç hatta şöyle söyleyeyim ben kart ve içerisine koyulan para dahil toplam 45 lira verdim ve katta para bitmedi daha. dolu dolu bir ay git gel yapmışım desem demek ki bazen bedava gidip gelmişim.

    tabi trafik var iken mecbur yavaşladım hatta sabahları esenyurttan otobana girerken kitleniyordu trafik.

  7. #27

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    HGS komedisinde son bölüm. Malum ücretli geçiş sistemleri beni günden güne şaşırtıp "yok arkadaş bundan saçması olamaz" derken daha da saçma hareketler yapmaya devam ediyor.

    18 Kasım'da evime ceza tebligatı geldi. 15-19 Ekim 2018 de kaçak geçiş cezaları var. 3,50 den 5 ceza hesaplanmış, 4 kat ile çarpılıp 87,50 TL bana kitlenmeye çalışılmış. Hadi gerçekten ceza keseceksin, bari doğru düzgün gerçek geçiş ücreti 1,25 den kes de işin saçmalığı ortadan kalksın. BAna 6. sınıf değil 1. sınıf üzerinden ceza kesilmiş. Saçmalık 1

    HGS müşteri hizmetlerini aradım "bekleyenler arasında bir yüz dördüncü sıradasınız" diyor. Daha 104 demeyi beceremeyen sistem nasıl bu kadar aracın geliş-geçiş işini organize edebiliyor!! anlamak güç.

    Biraz bekledim ve gece aracım. 35 dakikada müşteri temsilcisine ulaştım.

    Beni dumurlardan dumurlara koşturan cevabı aldım. Bana HGS değil sahibi olmadığım OGS cezası kesilmişti. Mail ile itiraz etmem gerektiği, eğer belirlenen günlerde bakiyemde para varsa oradan düşüleceği söylendi. İnanmadım. FSM köprüsündeki OGS merkezine gideyim dedim. Zaten yol üstü.

    Eskiden Avrupa-Anadolu geçişinden kolayca girilebilirken şimdi çok meşakkatli bir ulaşımı var. Araba ile gidilemiyor. Aralara derelere girip kaybolmanız lazım. Motorla tersyön alttan üsten derken girdim. Yaya olarak kapıdan girerken içeriden kuruma küfür ederek çıkanlar vardı. Memurlarla konuşup dilekçe yazdım. Evrak takip numarası veriliyor mu, dilekçeyi verdim yırttın attın nasıl ispatlayacam dilekçemi diyorum öylece yüzüme bakıyor. İş nasıl yapılır bence bilmiyor. İş bilme-yapmaktan uzak insanlarla doldu bazı kurumlar diye düşünüyorum. Evrak takip numarasını alamayınca dilekçenin fotoğrafını çektim. Zaten mail de atmıştım. İspatım var diye döndüm küfrederek kurumu terk eden insanların arasına karıştım.

    Kafamı kurcalayan sizden fikir istediğim bir durum var. Oradaki memur dilekçemin 1 - 1,5 ay sonra sonuçlanacağını söyledi. Tebligatta 15 gün içerisinde Sulh Hukuk Mahkemesine dava açmazsan ceza kesinleşir diyor. 87,50 TL cezayı şimdiden ödeyip haklı bulununca ücretin iadesini isteme ve ne zaman bana geri verileceğinden emin olmama ve belki kurumu icraya verme gibi saçmalıklardan başka yapmam gereken bir şey var mıdır?

    Bundan daha saçma işler inşallah bu HGS/OGS kurumunca başıma getirilmez.

  8. #28
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Kargoyla gelen evrağa yollayın dilekçeyi, mutlaka kayıt numarası verilir.
    İtiraz süreci konusunda birşey diyemeyeceğim.

  9. #29

    Üyelik
    22 Şubat 2016
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    xmax 400 momo abs 2014 peugeot django 150
    Cezayı ödeyip itiraz edin.15 gün geçerse bir şey iddia edemezsiniz.Ceza nın ödenmesi lazım. Muz cumhuriyetine hoş geldiniz.

  10. #30

    Üyelik
    01 Nisan 2019
    Hadi şu yap işlet devret şeklinde yapılan yolların köprülerin ücretini anlıyorum da, biz niye devletin yaptığı yola para veriyoruz arkadaş mtvyi takır takır ödüyoruz zaten neyin ücreti bu ya? Ben bunu idrak edemiyorum işte.
    espresso bunu beğendi.

  11. #31
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Hepsi vatandaşa hizmet olarak geri dönüyor. Tek bir kuruş kendilerine harcamıyorlar. Daha ne yapsınlar?

  12. #32
    tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    HGS ilk çıktığı günden beri sıkıntılı. Bi kısım durumlar düzelse de aynı araçta iki hgs olamaması hala devam ediyor. Karayolları ve Vergi dairesi arasındaki iletişimsizlik ile ilgili yüksek ihtimalle.

  13. #33

    Üyelik
    06 Ağustos 2008
    Şehir
    Sultanbeyli İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio Medley
    Merhaba arkadaşlar,

    Bu konuda en hızlı çözüm CİMER (https://www.cimer.gov.tr/) portalını kullanmaktır. Aynı mevzudan geçmişte ben de çok mağduriyet yaşadım ve böyle hızlıca çözdüm. Yakın geçmişte HGS hesabıma yaklaşık 3bin TL'lik kaçak araç geçişi yansıtılmıştı. (otomatik ödemeli kartım olduğu halde kameralar bir şekilde kartımı okumuyordu, onu da sonradan öğrendik.)

    HGS ile ilgili müşteri hizmetlerine çok uzun sürelerde ulaşabildim, bir sürü faks, dilekçe doldurma vs. istemişlerdi ve en kötüsü de düzeltmeleri ve fazla alınan pararının iadesini 60 ile 90 gün arasında alabilirsiniz demişlerdi.

    Bunun üzerine CİMER'den E-devlet şifresiyle giriş yaparak başvurumu yaptım, max 1 hafta içinde herşeyi düzeltip mail ile geri dönüş yaptılar.
    Artık düzenli olarak HGS'mi kontrol ediyorum, hatalı çekimler varsa da excel döküm alıp yda bir CİMER'den kayıt açıp düzelttiriyorum.

    Başvuru yaparken ilgili kurum bilgisi olarak "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı" seçmeniz gerekiyor.
    Elektronik bir kayt takip numarası veriyor ve max 1 hfta içinde konuyu çözüyorlar.

  14. #34

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Sorunumda bazı gelişmeler oldu. Ogs den mail attılar. 87,50 tutarındaki cezam 6,25 olarak güncellendi. Yalnız bu tutarı verilen banka hesabına yatırıp, ruhsat ve dekont bilgilerini de kendilerine iletmem gerekiyormuş. Ben niye para yatırıyorum ya çeksenize olum ilgili hgs hesabımdan!

    İnşallah yeni ve garip sorunlarla karşınızda olmam.
    “Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana

  15. #35
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    Benimde plakada HGS gözükmediği için okumuyor. ceketin, içliğin, yamurluğun vesayre fermuarını açıp cüzdana ulaşıp ödeme yapıp para üstü alana kadar arkamda sıra oluyor bir sürü insanı bekletiyorum. Motosikleti sık kullanmamama rağmen sırf gişede sıra oluşmasın insanları bekletmiyim diye 55 lira verip HGS aldım ama tam bir fiyasko. Görevliye diyorum HGS var ruhsat verin diyor. Canım benim ruhsat selenin altında motordan in anahtarı kontaktan çıkar seleyi aç ruhsatı ver geri koy motoru çalıştır derken HGS almanın benim için yine bir anlamı kalmadı. HGS kartı var onuda sürekli ulaşabileceğim bir cebimde taşıyıp her seferinde zırt pırt göstermem mi gerecek bu seferde cebime ulaşmak için eldivenimi çıkartmam gerekiyor. eldiveni çıkartıp kartı gösterene kadar yine insanlar bekliyor bu sistemin adı hızlı geçiş sistemi değil mi


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)