Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Dağ bisikleti aldım.. Yarış bisikleti ve bel fıtığı Hk. Sorularım var.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    3Hilal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2015
    Motosikleti
    TVS APACHE RTR150 HYPER EDGE
    İyi günler arkadaşlar.. geçen yaz sahibi olduğum tvs Apache motosikletimi maddi sebeplerden dolayı satmak zorunda kaldım.. Kredi kartı borçlarımı ödeyemiyordum.. Kredi kartı borçlarım 1500 lirayı bulmuştu bu borcun içinde zorunlu trafik sigortası motosiklet kaskı motosiklet montu vardı.. Öğrenciliğin vermiş olduğu maddi ezginlik ve benzin parası bulamamam sebebi ile motosikletimi satmıştım.. Daha ucuz bir motosiklet almaya niyetlensem de SORUNLU trafik sigortası beni korkuttu alamadım.. Bende bisiklet aldım.. Şunu söylemeliyim ki en az motosiklet kadar zevkli ve 0 masraf muayene vergi bakım benzin sigorta gibi masraflarım yok

    Karşınızda Salcano NG650HD




    Bisikletimden çok memnunum full alüminyum kadro full set shimano hidrolik disk fren toplamda 13.5 kg bisikletimle her yere gidiyorum günde 60-70 kilometre yol antrenman gibi ısınma turları gibi geliyor artık bana..

    Benim sizlere şöyle bir sorum var.. Benim küçük bel fıtığı rahatsızlığım var ayda 2-3 kez toplamda 10 dakika sürmeyen bel ağrısı çekiyorum.. Şimdi benim çekincem şu yönde bel fıtığı olan bir insan yarış bisikleti kullanabilir mi bel fıtığına eğik pozisyonda bisiklet kullanmak zarar verir mi?

    Bunu şu yüzden sordum şimdi benim bisikletime takas teklif ettiler Salcano xrs050 yarış bisikleti.. Normalde takas etme taraftarıyım fakat bel fıtığı rahatsızlığım beni korkutuyor.. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında..

    Takas teklifi edilen bisikletin temsili resmi:



    Son olarak doktora gittim fakat doktorların bu konu hakkında bilgisi olmuyor kaçamak cevaplar veriyorlar.. Bisiklet sporuna gönül vermiş bilgili kişilerden yorum bekliyorum Allahaısmarladık


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Fazla eğilmek belinizi zorlar, antrenmanla güçlendirilmiş bel kaslarına sahipseniz risk azalır ama gene de dik oturulan pozisyonlar tercih sebebidir.
    3Hilal bunu beğendi.

  3. #3
    GT250rAlanya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2010
    Şehir
    Alanya - Ankara
    Motosikleti
    4 Silindirden başkası YALAN
    Karsinizda salcano 650 deyince, direk kafa 650'lik diye gitti bir an
    Yaris bisikleti oturus pozisyonu ile gercekten sizi cok zorlar hocam. Takas etmeden önce eger arkadasiniz ise isterseniz 1 gün bisikleti kullanin rutin islerinizi onunla yapin, farki anlayacaksiniz. Hic rahat olmayan pozisyonu ile yapacaginiz km'ler size aci verebilir.
    3Hilal bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    20 Nisan 2017
    Sedona 640 kullanıcısı olarak diyorum ki; burada yaşınız, kilonuz, boyunuz çok önemli. Yaris bisikletleri bilindiği gibi yatış pozisyonunda kullanılır. Şehir içinde cok düzgün yolları tercih etmenizi gerektiren bir bisiklet olur kendileri. Yolda ki en küçük bozukluğu totonuzda hissedersiniz. Başlarda hafif bel ağrıları yapabilir(doğru oturuş pozisyonu bilinmediği için). Takas olayına gelirsek binmeden kesinlikle tercih etmeyin. Binin 1 saat aynı yollarda sürün. Beğenmez iseniz kesinlikle almak gibi bir hata yapmayın. Saygılarımla..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:18 ----------

    Bu arada bel fıtığı başlamış seviyede ise kesinlikle yarış bisikleti önermiyorum doğru oturuş pozisyonunu elde edene kadar beliniz Allah korusun daha kötü olur. R125 sürmek gibi birsey bu(oturus pozisyonu olarak)

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:20 ----------

    Ayrıca bu yarış bisikleti 16 vites olduğu için tepelerde sizi gayet yoracaktır. En azından 21 vites olmalıydı.
    3Hilal bunu beğendi.

  5. #5
    3Hilal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2015
    Motosikleti
    TVS APACHE RTR150 HYPER EDGE
    Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim

    @melsur Boy 1.80 kilo 69 yaş 23 ilk başlarda şu anda kullandığım bisiklette bel ağrısı yapmıştı ama alıştım.. Acaba yarış bisikletinde De aynı durum söz konusu olur mu?
    Bu arada evet bisikleti deneyip takaslamayı düşünüyorum

  6. #6

    Üyelik
    13 Mart 2017
    sen enduro motor kullanır gibi bisiklet kullanaksın arkadaşım, dik pozisyonda, takasla alacağın yarış gidonlu bisiklet tıpkı ss motorlar gibi karayolunda basılmaması hatta kullanılmaması gereken bir araç, amaçları yarış bunların...

    neyse konu kaydı, sana gelmez o bisiklet, şuanki bisikletini kullan, seleyi indirebildiğin kadar indir gidonududa olabileceği kadar kaldır, enduro stayla yani...
    3Hilal bunu beğendi.

  7. #7
    TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    bisiklete ince lastik tak
    3Hilal bunu beğendi.

  8. #8
    3Hilal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2015
    Motosikleti
    TVS APACHE RTR150 HYPER EDGE
    Aynı mesajı tekrar göndermişim düzenlendi

  9. #9
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    bende uzun süre btwin triban 520 kullanmıştım. bisikletcilik güzel şey ama biraz kalça ister

    yarış bisikletinin zırt pırt akordu bozulur ve ekstra ilgi ister. jant ince, lastik ince, amartisor yok, üstüne birde lastiğe 70-80 psi hava basıyorsun tüm yük jantlarda oluyor haliyle en ufak çukurda akord bozuluyor.
    3Hilal bunu beğendi.

  10. #10
    boora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ekim 2012
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    Flat bar denen bisikletten alabilirsin daha dik duruş yol bisikletinin düz gidon olanı yolda dağ bisikletinden daha iyi olur
    3Hilal bunu beğendi.

  11. #11
    mandarake - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2008
    Motosikleti
    MT-650
    Bisikletle ilgilenen motorcular gorunce Hosuma gidiyor...bisiklet Benim icin tutku,yaklasik 20 senedir bisikletle uzun turlar yapmayi seviyorum.iki bisikletim var,bende senin gibi dag bisikletiyle basladim Daha sonra dag bisikleti hamallik gelmeye basladi 28 jant tur bisikleti aldim.ilac gibi geldi yag gibi akiyordu Mtb ye gore.tur bisikletiyle binlerce km yaptim turkiyenin nerdeyse heryerinde...bisiklet yarislarini seyretmeyi cok sevdigim icin(fransa turu,Italya turu vs) bir de yol bisikleti aldim.ilk surdugumde cok rahatsiz geldi pisman oldum ama simdi en cok yol bisikletini kullaniyorum hatta sehirler arasi turlarimi bile yol bisikletiyle basladim.
    Fitik olayin olmasa kesinlikle yol bisikletini onerirdim sana ama saglik sakaya gelmez,profesyonel yardim alman Daha Dogru olur...sadece sunu soyleyebilirim yol bisikleti Daha konforsuz surus stiline sahiptir.ozellikle yokus tirmanirken seni Daha cok zorlar...birde takas dusundugun yol bisikleti giris seviyesi donanimli sahip Claris donanim ve 16 vites olmasi bir sure sonra sana yetersiz gelebilir...
    Son olarak dedigim gibi Oncelikle uzman kisilere basvurman cok onemli cunku zorlayarak fitigin ileri asamalara gecerse senin icin cok Keyif kacirici olacaktir.yol bisikleti alamasanda Ben sana 28 jant tur-sehir bisikletini dusunmeni oneririm Daha Akici ve Keyifle kullanirsin.
    Not: Bisiklet sagliktir..
    3Hilal bunu beğendi.

  12. #12

    Üyelik
    12 Kasım 2006
    Ilk once doktora git olumlu yanit alirsan retul ve ya bikefit yaptir.Mtb/citybike/yol farketmez..
    3Hilal bunu beğendi.

  13. #13
    İbrahimfaruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2017
    Şehir
    İst pendik
    Motosikleti
    Cbr500
    Öncelikle merhaba Profesyonel yarış bisikleti kullanıcısıyım. Yol bisikletleri duruş pozisyonu agresif gözüksede aşırı bel ağrısı yapmaz ama yol bisikleti binen bisiklete az binmez yani antrenmanlar uzar da uzar sonuç olarak bisiklette oturma süresi fazlalaşır ve bel ağrısı oluşur helede bel fıtığı varsa daha kötü yanlız tavsiyem hayallerinizden vazgeçmeyin böyle bi tutkunuz var ise başka yollar deneyebilirsiniz. Mesela bel fıtığı için hacamat olabilirsiniz diğer adı kupa terapisi. Güzel yapan işi ticarete dökmemiş 5-10dk da bitirmeyen birilerini bulup olabilirsiniz 2hafta arayla gidip 3-4kere olun çok teşekkür ediceksiniz.
    3Hilal bunu beğendi.

  14. #14

    Üyelik
    10 Ocak 2016
    Şehir
    Adana
    Bikefit yaptırabilirsen yaptır, yaptıramıyorsan doğru oturma pozisyonlarını, sele ve gidon yükseklik ayarının doğru olduğunu, pedala doğru basıp basmadığını, seleye kalçanı doğru koyduğunu iyice internetten araştır bak benim belde kireçlenme var ve hiç etkilenmiyor. Binmeden önce ve turdan sonra ısınma hareketleri unutma. Pedli tayt ya da normal tayt al iyice beline kadar tut sıcak tutsun terli bele rüzgar yeme. Daha niceleri. İyi sürüşler bende de Salcano var.
    3Hilal bunu beğendi.

  15. #15
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2015
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    R25
    fıtık varsa sıkıntı olur hocam hiç bulaşma derim yol bisikletine.oturuş pozisyonunu geçtim o oturuşla kaldırım iniceksin çukura giriceksin ani hareket yapman gerekicek yokuşlar vs vs.var olan bel fıtığını ileri bir seviyeye taşıyacak.o topa girmeni tavsiye etmem.ince bir teker tak 1.70 gibi ona görede bir gidon takarsan bu iş tamam.bende çok seviyorum bisikletimi baya bayada kafayı kırmıştım bu yolda dağ bisikletinde.ama artık zaman bulamıyorum sürmeye öyle evde yatıyor çizik dahil yok.motordu arabaydı sürüncede yanlız çok zevk alıyorum bisikletten bambaşka geliyor.
    3Hilal bunu beğendi.

  16. #16
    3Hilal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2015
    Motosikleti
    TVS APACHE RTR150 HYPER EDGE
    Yorumlarınızı dikkate alacağım hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız beni çok mutlu etti
    İşini seven bir fizik tedavi uzmanı bulup ondan yardım isteyeceğim..
    Dediğiniz gibi mtb hamallık mış benim lastikler 2.20 her gören hasta kalıyor ama yol ve yarış bisikletlerine göre çok yorduğuna eminim..
    Çünkü mtb den yol-yarış bisikletlerine geçen herkes mtb kullanarak kendini harap ettiğini dile getiriyor
    Bu arada çok kısa süre içerisinde çok fazla çevre edindim.. iyi insanlar tanıdım..
    Motosikletim varken neredeyse hiç çevre bulamamıştım kendime.. Kıyaslamak belki yanlış olur ama bisiklet camiasında ki insanlar daha samimi daha sıcak geldi bana.. Bisiklet sporundan çok iyi derecede keyif aldım.. Bisikletle her yere gidebileceğimden emin oldum.. Benim için bisiklet motosikletin yerini aldı..
    Bu sporu hobi haline getirip ileride daha güzel bisikletlere binmek ve bu spordan daha iyi zevk almak istiyorum..
    Bakalım hele şu okuldan bi mezun olayım hayaller gerçek olacak
    Herkese teşekkürler
    mandarake bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)