Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Üzücü bir haber okudum. Yorumlarınızı bekliyorum.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Hayalperest1975 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2006
    Arkadaşlar milliyette okuduğum bir haber yüzünden bugünüm berbat geçiyor. Olayın üzücülüğüne mi yanayım yoksa aynı ülkede yaşadığım bazı insanların hastalıklı düşüncelerine mi yanayım bilemedim. Sizinle paylaşıyorum bakalım motosiklet.net ne düşünüyor. Haber şöyle...



    Havlayan köpeği tabancayla vurdu!

    Neşat DİŞKAYA-Lokman DAĞ/ İZMİR (DHA)

    İZMİR Kültürkpark'ta babası Başkomiser Şinasi Öztürk ile yürüyüş yapan astsubay Şeref Öztürk, kendilerine saldırdığı gerekçesiyle ‘Simba’ adlı boxer cinsi köpeği tek kurşunla öldürdü. Köpeğini kanlar içinde gören Aslı Kaçar uzun süre gözyaşı döktü, baygınlık geçirdi.
    Olay, dün gece saat 23.00 sıralarında Kültürpark içinde bulunan Fuar Evlendirme Dairesi'nin yakınında meydana geldi. Alsancak'ta Cafe Cups isimli kafeteryayı işleten 29 yaşındaki Mehmet Ertuğrul, işyerini kapattıktan sonra ‘Simba' adlı Boxer cinsi köpeği ile Kültürpark'taki 35 CBR 65 plakalı otomobilini almaya gitti. İddiaya göre; Simba'nın tasmasına takılı olan zinciri elinden bırakmayan Mehmet Ertuğrul, tuvalet ihtiyacını gidermek için çalılığın arasına giren Simba'nın arkasından gitti. Bu sırada babası Başkomiser Şinasi Öztürk ile tartan pistte yürüyüş yapan Tankçı Astsubay Şeref Öztürk, bir anda çalılıklar arasından karşısına çıkan Simba'yı görünce korktu. Köpeğin kendilerine saldıracağını düşünen Öztürk, yanında bulunan beylik tabancası ile iki yaşındaki Simba'yı kafasından tek kurşunla vurdu. Köpeğini kanlar içinde yere yığıldığını gören Mehmet Ertuğrul şok geçirdi. Astsubay Şeref Öztürk ve babası Başkomiser Şinasi Öztürk olay yerinden ayrıldı. Olaydan sonra Mehmet Ertuğrul, Basmane Polis Karakolu'na, Şeref Öztürk de İnzibat Karakolu'na giderek ifade verdi.
    Köpeğin sahibi Mehmet Ertuğrul, tartan koşu pistinde kanlar içinde yatan Simba'nın öldüğünü Hatay'da birlikte yaşadığı nişanlısı 27 yaşındaki Aslı Kaçar'a gözyaşları içinde cep telefonuyla haber verdi. Bunun üzerine Kültürpark'a gelen Aslı Kaçar, köpeğini kanlar içinde yerde yattığını görünce, düşüp baygınlık geçirdi. Yanındaki akrabaları ile komşuları tarafından güçlükle sakinleştirilen Kaçar, Simba'nın başını ve ayakları okşadı. Uzun süre köpeğinin başında ağlayan Kaçar'ı polisler güçlükle uzaklaştırdı.

    ZİNCİRİ ELİMDEYDİ

    Olaydan sonra ifade veren Mehmet Ertuğrul, otoparktaki otomobilini almaya gittiğini belirterek, “Fuara girdiğimizde tasmasına takılı olan zinciri elimde bulunan Simba tuvalet ihtiyacını gidermek için çalılıkların arasına girdi. Bu sırada koşu pistinde bulunan iki kişi karşılarında Simba'yı görünce bir anda duraksadı. Yaşı genç olan belinde çıkardığı silahı ateşledi ve Simba'yı başından vurdu. Olaydan sonra kaçmaya çalışan iki kişiden yaşlı olanı fuar güvenlik görevlileri tarafından yakalandı'' dedi.
    Aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi İktisati ve İdari Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencisi olan Mehmet Ertuğrul, bu güne kadar köpeğinin hiç kimseye saldırmadığı belirtti.

    ZİNCİRİ TAKILI DEĞİLDİ

    İnzibat Karakolu'nda ifade veren Şeref Öztürk ise boxer cinsi köpeğin kendisine ve babası Başkomiser Şinasi Öztürk'e havladığını ve sahibinin elinde zincir bulunmadığını ileri sürdü. Polise ifade veren Kültürpark Lozan Kapısı'nda görevli güvenlik görevlileri ise köpeğin havlamasından sonra silah sesi duyduklarını söyledi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü Cumhuriyet Savcılığı'nın iki tarafın da ifadelerini istediği bildirildi.

    YAZLIĞA GÖMECEKLER

    Mehmet Ertuğrul ile nişanlısı Aslı Kaçar, Kültürpark'ta öldürülen köpekleri Simba'yı otomobilleri ile evlerine götürdü. Mehmet Ertuğrul çok sevdikleri köpeklerini Didim'deki yazlıklarının bahçesine gömeceklerini söyledi.


    Haber böyleydi arkadaşlar şimdide habere yorum yapan bazı ileri!!!! zekalıların yorumları.

    Altay 12 Temmuz 2006 / Çarsamba
    Astsubay'ın hareketi doğru !
    Sabahtan akşama kadar TV izliyorsunuz. Yabancı filmlerde hiç dikkatinizi çekmedimi! Kişinin bedensel bütünlüğüne yönelik saldırıların cezası her zaman sert oluyor. Polis kendisini dinletmeyi biliyor. Zanlı yanlış bir heraketin sonunda layığını buluyor. Sıradan vatandaşın hayatına yönelik saldırılara vatandaş kendisi gerekli cevabı verebiliyor.

    Mustafa 12 Temmuz 2006 / Çarsamba
    İyi yapmış
    Hem hayvanseveriz diyorlar hemde apartmanda köpek besliyorlar. Benim karşıma çıksa herhalde bende aynı tepkiyi verirdim.

    yavuz01 12 Temmuz 2006 / Çarsamba
    ne olmuş
    çok iyi yapmış neden böyle tehlikeli hayvanları yanına alıp dolaştırırlar bunlara bir yasak getirmek gerek ben de olsam aynı şeyi yapardım seni kutluyorum sayın arkadaşım hayvanları bende çok severim ama tacizlerine de hiç katlanamam

    tuncer bülbül 12 Temmuz 2006 / Çarsamba
    insanın canının değeri yok....
    olayın nasıl geliştiğini tam olarak bilmediğimiz için ne desek boş çünkü astsubayda kendini haklı çıkarmaya başlıyor ama malesef bu ülkede insanların canının değeri yok. köpektir, kedidir onlara sıra gelinceye kadar...

    porcheee 12 Temmuz 2006 / Çarsamba
    bir köpek için yazılan yorumlara bakın
    Vahşet deniliyor, Bir köpek için Bu ülkenin bir subayı ve bir başkomierine olmadık lafları yazan, kendi sorgulayıp, cezasını kesen milletim aklını başına al, yaptığınız yorumlar barbarca.Ordudan atmak da ne oluyor aklınızımı yediniz, altı üstü bir köpek.Sahipleri seviyordur, size ne oluyor? gece vakti size bilmediğiniz bir köpek havlarsa siz ne yapacaksınız? taş bulursanız taş, silah bulursanız silah.. ya da köpekten kaçmayı denersinizkaçamayacağınızı bile bile. Aklı başında yorum yapın lütf



    Yapılan olumsuz vede hayvan düşmanı yorumlardan bazıları böyle arkadaşlar. Bu site motosiklet sitesi, motor kullanan pekçok arkadaş iyi kötü köpeklerle diyaloga girmiştir. Ancak ben kimsenin bir hayvanı kolaylıkla öldürebileceğine inanmıyorum inanmak istemiyorum.

    Bu vahşi olayın incelemesine gelince. Burada ateş eden kişinin asker olması itibarıyla hassas bir durum var. askerimize saygısızlık söz konusu olamaz. Onlar vatanın bekçileri ve mekanları cennet olan ve olacak olan insanlardır. bunu özellikle belirtmek istedim çünkü özellikle şu zamanda bir çok kişi ucuz vatanseverlik peşinde bu ülkede. Bir takım şoven çığlıklar atmayanlar sanki vatan haini gibi kolaylıkla lanse edilebiliyor.

    Neyse bence önemli olan nokta koşuya çıkan bir kişi neden tabancayla koşar? Eğer köpekten korktuysa (ki bu nasıl bir askerde köpekten korkar) neden zavallı hayvanı korkutup kaçırmak için havaya ateş etmezde; tek kurşunda zavallıyı beyninden vurur. Meskun mahalde silah atmak suç değil midir? hayvanı öldürüp arkalarına bile bakmadan nasıl kaçarlar? bunlar nasıl insan? Sokakta biriyle tartışıncada bu kişi beylik tabancasıyla birinin beynini dağıtacak mıdır? bu kişi yargılanacak ama ceza alacak mıdır? cevap vereyim hiçsanmam. zaten insan hayatının bir değeri yok bu ülkede; kim bir köpekle uğraşacak.

    bence hayvanları ve doğayı sevmeyen insan, insan değildir! tabiki etrafta bir çok bilinçsiz hayvan sahibide var. bazıları resmen köpek besleyerek kendi egolarını tatmin ediyor. bazıları bilinçli olarak insanları korkutuyor yada hayvanını tuvalete çıkarıp ulu orta heryere pislemesini sağlayıp temizlemiyor bile. ama unutmayalım ki kötü köpek yoktur. kötü, bilinçsiz, cahil SAHİP vardır. Bilinçsiz sahipler yüzünden köpekleri cezalandırmayalım. Son olarak bu sabah saat 06'da koşuya çıkmak üzere evden çıktıktan sonra, etrafım bir anda 6-7 sokak köpeği tarafından çevrildi. içlerinden biri arada sırada yemek artığı verdiğim bir köpecikti. hiç korkmadım yavaş yavaş aralarından geçip yoluma gittim. birinden bırakın bir HAV, mırıltı bile gelmedi. siz onlara ne kadar dost olursanız onlar size 2-3 katını verir.

    Çok üzüldüm sizinle paylaşayım dedim. Kimsenin canını sıkmadım umarım. iyi günler dilerim.
    Hayal ettiğin kadarsın.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    akalteke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tiger
    Benim canımı sıktın.

    Buradan bir köpek için değil. Bir şehit için açman gereken başlık olmalıydı.

    ben olsam aynısını yapardım yaptımda.
    Köpeklerin efendileri, Kurd'un Allah'ı vardır. (Cengiz Aytmatov)

  3. #3
    praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2005
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    yok
    böle gerizekalıların elıne verıolar sılahı sonuc bu..bı gun bızım bahcedekı sokak kopeklerınden bırıne motorumun yanında yemek verdım..arada bı bakarım gelır motorun onunde yada etrafında yatar.."""Bir köpek için Bu ülkenin bir subayı ve bir başkomierine olmadık lafları yazan, kendi sorgulayıp, cezasını kesen milletim aklını başına al, yaptığınız yorumlar barbarca""" ısterse kralı gelsın benım kopegıme dokunsun canını cıkarırım onun.. sırf baskomıser vs. dıe ona saygı duymak zorunda degılım..sırf asker dıe butun askerlerede saygı duymak zorunda degılım..cogunuz kopek der gecersınız ama cogu kopek,sozum ona ınsandan daha sadıktır arkadan vurmaz..
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

  4. #4
    speedygonzales - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Haziran 2006
    Şehir
    EsKiŞeHiR
    Motosikleti
    :-(
    Alıntı akalteke adlı üyeden alıntı
    Benim canımı sıktın.

    Buradan bir köpek için değil. Bir şehit için açman gereken başlık olmalıydı.

    ben olsam aynısını yapardım yaptımda.

    komiksin ya
    devletin askeri küçücük köpekten korksun öldürsün başka biri yapsa korktu- panikledi falan diyecemde bunu yapan profosyonel asker

  5. #5
    okan4037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2005
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    2013 Yamaha WR 125 R
    ewet ya boyle haberlerıde ınasnın canını sıkıyor
    Yeni yine yeniden

  6. #6
    praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2005
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    yok
    bu arada bole asker olmasın korumasın vatanımı..mazallah korkar satar gıder savasta..
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

  7. #7
    akalteke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tiger
    Üyelik Tarihi: 19-04-2006
    MesajlarTüm Mesajlar: 12 (Ortalama 0,14 günlük mesaj)
    Son Mesaj:
    Üzücü bir haber okudum. Yorumlarınızı bekliyorum.
    Bugün 04:25 PM
    Hayalperest1975´ait bütün Mesajları arattır
    Hayalperest1975´ait bütün Konuları bul


    Bu arkadaşımızın foruma katılımı bu Bu arkadaşımız 4 aydır burda ve bize güvenip Kendisi hakkında hiç bir açıklamada bulunmamış. Bir ara ülkede hergün bilmem ne kadar trafikte, terörde, sağlık sorunlarından. yetersiz beslenmeden, vs vs vs. insanlar ölürken bir köpek için topik açilması bir insan olarak beni rencide etti.

    yoksa Allahın verdiği canı Tabiiki Allah alır ama isterseniz google ye köpek parçaladı diye yazın bakalım çıkanları mideniz kaldıracakmı. üstelik milletin spor yaptığı bir alanda köpek pisletirmenin hangi medenineyete yakın düşeceğini bana söylermisiniz.

    Ben kimseye yerinden mevkiinden veyahut taşıdığı rütbeden dolayı imtiyaz tanınmasını şiddetle red ederim. Anlatılmak isteneni anlamakta gerçekten büyük meseledir Hemen hezeyana kapılmadan Bir konu anlamaya çalışılırsa çok daha güzel olur kanaatindeyim.

    Çok değil iki gün önce ikici köprüde kafası kopan motorcudan kımın haberi var yada dün urfada motora ve bir yayaya çarpan minübüs için topik açıldımı. Bu başlığı açan arkadaş buradan kaç kaza geçiren arkadaşa geşmiş olsun mesajı atmış.

    el insaf arkadaslar el insaf
    Köpeklerin efendileri, Kurd'un Allah'ı vardır. (Cengiz Aytmatov)

  8. #8
    Hayalperest1975 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2006
    Akalteke nickli kişi; sana hesap mı vereceğim, hangi konuda başlık açacağım diye. senin maksadın ne? bana bir izah et bakalım. benim ne zaman foruma üye olduğum yada ne kadar mesaj attığım seni ne enterese eder? edepli edepli yazacaksan başımın üstünde yerin var hertürlü fikire saygım var ama problemli isen muhatap olmayalım.
    Hayal ettiğin kadarsın.

  9. #9
    okan4037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2005
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    2013 Yamaha WR 125 R
    sakınlık arkadaslar kavga yok
    Yeni yine yeniden

  10. #10
    akalteke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tiger
    Biiiir: edepsizlik etmedim etmem etmeyeceğim bu sana değil burda bulunan diğer yirmi beşbine yakın üyeye duyduğum saygıdandır.

    ikii: üstte yazdıklarımdan yalan olan varsa bir daha bu siteye girmeyeceğim üzerine söz veriyorum

    üüüç: Aslolan insan olduğunu anlatmaya çalıştım. ben insandan sen köpekten yana oldun.

    döört: Seni tanımam bilmem muhabbetim olmadı. yani özel bir anlaşmazlığımız olmadı bu saate kadar. Sende bende yakın olduğumuz kavramları savunduk o kadar

    beeeş: Size bu konu ve başlık altında bir daha cevap yazmayacağım. çünki işin sonunda gel şunu yüzyüze halledelim desem gelmeyeceksin biliyorum.
    Köpeklerin efendileri, Kurd'un Allah'ı vardır. (Cengiz Aytmatov)

  11. #11

    Üyelik
    21 Ekim 2005
    "akalteke"

    Arkadaşlar , devletin askeri ;
    beyni kafatasından büyük bir köpeğin , insanlara neler yapabileceğini bildiği için müdahalede bulunmuş.
    Yaptığı tamamen doğru.

    Ayrıca güvenlik görevlilerinin ifadesinde de doğrulanıyor.
    Polise ifade veren Kültürpark Lozan Kapısı'nda görevli güvenlik görevlileri ise köpeğin havlamasından sonra silah sesi duyduklarını söyledi.

  12. #12
    H@S@N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Nisan 2006
    Şehir
    DENİZLİ
    Motosikleti
    Honda CBR 125 R
    Bence pitbull dur bilmem nedir bu tip köpeklere ne gerek var bilmiyorum en kalabalık caddelerde kaldırımda adam elinde doberman herkes etrafa kaçışıyor o da gülüyor bence iyi yapmış hemde tam kafasına sıkmış o tip köpek besleyenlere ibret olsun orda köpek öldü diye baygınlık geçiren kadın acaba Filistinde bi insan öldüğü zaman bir damla üzülüyormu
    mek67 bunu beğendi.
    CBR 125 R

  13. #13
    Hayalperest1975 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2006
    akalteke;

    1 aslolan insandır tabiki bundan kimin şüphesi var ki. senin köpek diye aşağılamaya kalktığın, bir çok kişi için en yakın dosttur. başka türlü bir hadisede en yakın dostunu kaybetmiş olan ben, bu konuda duyarlı olduğum için bunu arkadaş bildiğim sitede paylaşmak istedim. olay budur.

    2 senin siteye girip girmemen beni enterese etmez. burası kimsenin babasının çöplüğü değil. isteyen ve saygılı olan herkese açıktır.

    3 bana saygı duymadığını söylüyorsun? neye dayanarak bunu söylüyorsun bence herkes sadece ve sadece insan olduğu için saygıyı hak eder.

    4 son satırın tehdit vari ifadeler mi içeriyor yoksa ben mi yanlış anladım!?!

    benim adım Umut Özçorlu Ferahevler Tarabyada oturuyorum. Buyur gel çayımı iç; seninle istediğin her şekilde, her konuyu yüz yüze hallederim. Yanlız şunu unutma ben insanla insan, küçükle küçük, büyükle büyük, eğer gerekiyorsada külhanbeyiyle külhanbeyi olurum.

    buyur gel dedim yanlış anlaşma olmasın benim motorum yok senin var. senin gelmen daha kolay olur diyorum. yada istediğin yeri sen söyle...
    Hayal ettiğin kadarsın.

  14. #14
    musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2005
    Şehir
    ÇAYIROVA/KOCAELİ
    Motosikleti
    Seyhan 125
    tamer abi hassasiyetini anladım ben

  15. #15
    Hayalperest1975 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2006
    H@S@N arkadaşım yanlış anlaşma olmasın pitbull değil boxer dır köpek. pitbull insanların farklı türleri karıştırarak ürettiği bir zavallıdır. ve doğrudur birçok ülkede yasaklanmıştır. burada pitbulların ürettiği vahşetleri değil; aslında oyuncu bir ev köpeği olan boxerdan bahsediyoruz. ayrıca hiç kimse konunun ana noktasını görmüyor? bir astsubay koşuya neden tabancayla çıkar? eğer korktu ise neden havaya ateş etmezde direk öldürmek için kafaya nişan alır. iyi yapmış diyenler bence vicdanlarıyla bir yüzleşsinler. yarın bu kişi trafikte giderken kafası atıp sizede nişan alabilir.
    Hayal ettiğin kadarsın.

  16. #16
    okan4037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2005
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    2013 Yamaha WR 125 R
    1- kavga etmetyın
    2-kavga etmeyın
    3-tartısma yok
    4-tartısma yok
    5-........
    Yeni yine yeniden

  17. #17
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    *************************************************
    »»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.»»»»»»
    Forumda açılan başlığa atılan mesajlarda başlık konusunun dışına çıkılmamalıdır. Konunun Devamında Yine Konu Dışına Çıkılıyorsa Konunun Akibeti Doğrultusunda : Konunun Kilitleniş Nedeni Açıklanarak Kilitlenecek yada Silinecek!Forum ortamına kişisel problemler, anlaşmazlıklar taşınamaz. Konu dışı yazışmalarınızı forumun özel mesaj özelliğni kullanarak yapabilirsiniz. Tüm yazılar, yazan kişinin sorumluluğundadır ! Doğabilecek herhangi bir problemden www.motosiklet.net sorumlu tutulamaz!
    Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
    Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
    Şikâyetler için... info@motosiklet.net
    **************** Site Yöneticisi: Eyong ****************
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  18. #18
    okan4037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2005
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    2013 Yamaha WR 125 R
    no panıc..
    Yeni yine yeniden

  19. #19
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Bokser köpeklerin görüntüsü korkutucu, ama normalde son derece uysal hayvanlar. Sahibinin özel bir eğitimi olmadıkça saldırganlaşmazlar. En yakın arkadaşımda tiger bokser var, hayvanın evin dışında havladığını duymadım. Hayvancağız ufak çocuklar onu kızdırmaya çalışınca bizim yanımıza gelir.

    Köpek besleyen insanlar köpeği ailesinin bir ferdi olarak görür, beğenseniz de beğenmeseniz da. Sahibinin gözünde astsubay orada bir köpek öldürmedi, adamın çocuğunu öldürdü. Hala tartışmak anlamsız.

  20. #20
    bbaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2006
    Şehir
    Eskişehir - Bodrum
    benimde gecenin bir yarısı bu şekilde tehlikeli bir köpek çıksa ve silahım olsa bende vururdum ne demek salmıcaksın kardeşim köpeğin değerliyse eğer. zincirini salmadıysa o adamların karşıısına nasıl çıktı hayvanına sahip çık madem


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler