Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Ailemle yaşadığım küçük sürtüşmeler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    10 Ocak 2016
    Şehir
    İzmit
    Motosikleti
    Ybr 125 Esd-Pulsar 200 NS(<3)
    Alıntı Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2.5 lira asgarai ücret hangi iş o
    Asgari ücretin 2.5 katı 3100 falan emekli maaşı var.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Bilirkişi dostum kardeşim bir kaç cümle de ben yazacağım , ister beğen ister beğenme, ister kabul et ister etme senin bileceğin şey
    .
    Annenin ve babanın iyi kalpli insanlar olduğunu düşünmüyorum. Bir kadın ve erkeğin evlenip çocuk dünyaya getirmiş olması, her zaman iyi anne ve baba olacağı anlamına gelmediği gibi, iyi kalpli insanlar olacağı anlamına da gelmez.
    .
    Annen muhtemelen her fırsatta sana laf sokmaya, senin hevesini kırmaya, baban da her fırsatta seni başkalarının yanında rencide etmeye ve moralini bozmaya çalışıyor olduğunu zannediyorum. Nasıl başlarsa öyle gider bu tutum ve davranışlar. Şu anki nefretin ve kızgınlığın had safhada olmayabilir ama bu kötü muamele ve davranışlar devam ettiği sürece -ki edecek- onlara olan nefretin şu ankinden çok çok fazla olacak ve belki anne baban bir yere gezmeye gideceği zaman arabalarının kaza yapıp bir an önce ölmelerini bile isteyeceksin. Ve bu temennin sana o kadar normal gelecek ki, sürekli bunu temenni eder hale geleceksin.
    .
    Bu konuda sabaha kadar yazabilirim. Uzatmayacağım.
    Anne baba (çocukları birisine ya da kendilerine zarar vermediği sürece) sebep ne olursa olsun çocuğunu üzmez, hevesini kırmaz, mahçup etmez, alay etmez
    Anne baba bu devirde ve bu teknoloji çağında yaşayan çocukları motosiklet, bilgisayar cep telefonu istiyor diye hevesini kırmaz, Eğer bunları para yok diye karşılamaktan çekiniyorsa veya kasıtlı olarak karşılamıyorsa , o zaman o ana babaya şunu sorarım
    "Bakamayacaktın ne diye sosyal bir varlık olan çocuk (yani insan) yaptın? Çocuk yetiştirmek sadece beslemek değildir, çağın gereklerine uygun olarak tüm ihtiyaçlarını karşılamak demektir.
    .
    Dostum kardeşim yapman gereken şudur. Tekrar söylüyorum. Rencide etmeler heves kırmalar ve utandırmalar başladıysa, bu böyle gidecektir. İşini yaşını bilmiyorum. Hazırlığını yapıp ayrı evde yaşaman gerekmektedir. Eğer kazandığın para kiranı ve geçimini sağlıyorsa bir an önce o evden ayrıl. Aksi taktirde o ana babaya ağızlarının payını başka türlü verme şansın hiç yok. Ya çok paran olacak mesela, maddi olarak sen ezeceksin onları ve seni utandırmaya çalışırken iki kere düşünecekler, ya da ana baba eline bakıyorum diyorsan , ne yapıp edip ayrı eve çıkacaksın. Görecekler bakalım evlat üzmek ne demekmiş
    "Hiç bir anne baba çocuklarının kötülüğünü istemez" Yok ya? Onu geçicez
    Kötü kalpli insanlarsa öyle bir isterler ki, gün gelir aynı evde yaşıyor olduğun için senin dışarıda yediğin yemek veya arkadaşlarınla yaptığın harcamalar bile bunlara batar. Kazandığın parada bile gözleri olur.

  3. #23
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    Öylece çekip gidersen üzülürsün

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:26 ----------

    Tek çaren o evden ayrılman şu an için o hatayı yapmamalısın işini gücünü eline al evlen ondan sonra ayrıl evlendirecek olan elinden tutacak olanlarda ailen olacak emmiye dayı diyecen yapacak bişey yok ilerde güler geçersin belki iyiki öyle yapmışım diye

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:36 ----------

    İşini gücünü eline aldıkdan sonra evlendiri0 şutlamanın yoluna bakıyolar zaten merak etme )

  4. #24

    Üyelik
    23 Ekim 2016
    Alıntı bilirkişi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    üniversite öğrencisiyim 22 yaşındayım ailemle kalıyorum derslerim kötü sürekli bir baskı altındayım part time bir işe girsem derslerin bunun yüzülden bozuldu biz sana yetmiyoz mu deyip duygu sömürüsü yapıyorlar
    Dostum kafana takma gerçekten belki zor dönemden geçiyorsundur hiçbirimiz bilemeyiz ama emin ol herkesin başına gelen şeyler, ana baba deyip sineye çek ve bir de şu açıdan bak sevgilerini açıkça göstermeseler bile sana değer veriyorlar. Düşünsene baban seni umursamasa kalkıp bayiiye gelmeye tenezzül bile etmez. Çünkü bir insanın vakti değerlidir ve önemsemediği bir şeyle katiyyen vakit harcamak istemez. Hatta ve hatta eğer gerçekten sana değer vermiyor olsalardı evde barınmana dahi müsaade etmezlerdi.

    Ben de 22 yaşında bir birey olarak geçtiğin dönemi anlayabiliyorum. Ben mezun oldum ama uzakta okudum, benim de derslerim kötü oldu üzerimde baskı hissettim ama geçiştirdim. Bak şu an mezun atama bekleyen bir öğretmen olarak söylüyorum ailem bana boş durma atanamadın bir yerde çalış hiç değilse diyordu ama ben de zaten atamam gerçekleştiğinde ömrüm billah çalışacağım neden vaktim varken neden biraz dinlenmiyorum gencim diyip geçiştirirdim, zamanla kabullendiler hatta konu iş olduğunda atanana kadar dinlen demeye bile başladılar. Babama gelecek olursak mesela, o da kız arkadaşımın olmadığını alenen sorguladığında her zaman "herkesin de belli bir alıcısı var" diyerek kapatırdım konuyu. Burada önemli olan evlatlık görevlerini mümkün mertebe yerine getirip altta kaldığını düşündüğün anda objektif bir muhakeme ile "ağanın b*ku üstüne b*k olur mu" diye sormayıp o b*kun üstüne sçacaksın. Bu kadar basit. Kaç yaşında insansın sen de bu yıllar önemli çok stres altında oluyorsun o yüzden otur ve sakin bir tonda resti çek "çok üstüme geliyorsunuz neden" diye konuşmaya başla. İçine kapanık hale geldiğini söylemişsin, bu konuda diyeceğim tek şey aile içinde iletişim önemli, yetişkin bir insan olarak oturup konuşmanı tavsiye ederim, eğer pozitif bir sonuç yoksa, seni uzaklaştıracak bir şeyler aramaya başlamanı tavsiye ederim.

    Ve son olarak, psikologa gitmeni kesinlikle tavsiye etmiyorum. Psikoloji hassas bir daldır, doktorun yanlış bir kanıya varması ve bu durumdan olur da sana ilaçlı tedavi uygulaması, hali hazırda problemsiz bir şeyi problemli hale getirebilir. Ama sadece danışmanlık dersen yorum yapamam tercih senin.

    Evet uzun oldu fakat kendimden örnekler vererek neler yapabileceğini söyledim yanlış anlama. Diyebileceklerim bu kadar kendine dikkat et, kimsenin galeyanına gelme, evi olan bir arkadaşın varsa bir iki gece onda kal ve kafanı topla ve düşün.

  5. #25
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    Osm@n, gurkanerkan, espresso ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #26

    Üyelik
    16 Aralık 2016
    [QUOTE=Erwin;4067914] baban seni umursamasa kalkıp bayiiye gelmeye tenezzül bile etmez.

    LÜTFETMİŞLER

    eğer gerçekten sana değer vermiyor olsalardı evde barınmana dahi müsaade etmezlerdi.

    BİR ANA BABANIN EVLATLARINI KEYFİ OLARAK EVDEN KOVMAYA MEYİLLİ OLDUKLARINI BU CÜMLEDEN ANLIYORUZ.

    "DEĞER VERİYORUZ BİZİMLE YAŞAYALİRSİN, DEĞER VERMİYORUZ, PILINI PIRTINI TOPLA S*KTİR GİT, ÖL, SÜRÜN , GEBER, VE HEPSİNDEN ÖNEMLİSİ AYAKLARIMIZA KAPAN BİZE MUHTAÇ OL, BİZE MECBUR OL, AMA EVE TEKRAR GİRMEDEN ÖNCE GURURUNU BİR TARAFA BIRAKIP BİZDEN ÖZÜR DİLE. HER NE KADAR SENİ KEYFİ OLARAK EVDEN KOVMUŞ BİLE OLSAK"

  7. #27

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    İlk iki maddeyi oldukça garipsediğimi söylemem lazım, ama aslında böyle insanlar olduğunu biliyoruz toplumda.

    Neyse, ailenle aran iyi olsa bile 22 yaşındasın, bir part time iş bulup kendi ekonomik özgürlüğüne yavaş yavaş geçmende hiç bir sakınca yok. Okuldan sonra daha iyi bir iş bulabilirsen kendi evine çıkmanda da bir problem yok, bilakis iyi bile olur. Hatta ek olarak ailenle yaşadığın problemlerin azalmasına da yardımcı olabilir farklı evlerde yaşamak. İlk etapta hemen köprüleri yakma ama taşındın diye de.

  8. #28
    Emreköktürk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2015
    Şehir
    İzmit
    Motosikleti
    VFR 800 X
    Babalar oğullarının hem akıl hocaları hem de doğal bankerleridir .Allah hiç bir zaman başımızdan eksik etmesin ama hayatta herşeyin de bir sırası var , vakti geldiği zaman keşke demek için tekrar düşünüp öyle hareket etmekte fayda var bence.

  9. #29
    bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    valla kardeşim üniversiteyi dışarıda okusaydın eve gelsin diye dört gözle bakarlardı.
    Okuldan sonra boş zamanın kalıyorsa geçici olarak part time işe gir hem okul harçlığını çıkarırsın hem para biriktirirsin, kesinlikle ayrı eve çıkma çıksan bile yaşayamazsın bunun yemeği var bulaşığı var onu geçtim faturası kirası var ailen elini kolunu senden çekerse ortada kalırsın.Part time işe gir ailen ile fazla diyaloğa girmemeye çalış bir zaman sonra onlar senle iyi geçinmeye başlar

  10. #30
    oxus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mart 2014
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    BMW F 650 - Yuki Scrambler - Kymco Downtown
    sanırım durum maddiyatla ilgili. eğer eve giren tek maaş babanızın aldığıysa, bu duruma şükretmeniz lazım. tr deki çoğu aileden farklı bir şey yaşamadığınızı düşünüyorum.

  11. #31

    Üyelik
    13 Eylül 2016
    büyütme
    büyü

  12. #32
    Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2015
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Olabilir böyle şeyler, onları da anlamaya çalış, anlattıklarına göre yaptıkları doğru değil.Anne Baba olmaları, mükemmel insan olacakları anlamına gelmez, bu çocukları olsa bile.

    Onlardan nefret etme, bu yanlış birşey, yapacağın şey artık kendi hayatına yön vermek veya ayırmak ki, zaten yaşın buna müsait.

    Hayatında birşeylerin değişmesini istiyorsan hareket etmelisin, bence ilk hedefin kendi hayatını kurmak olmalı.Yurtta kalabilirsin, öğrenci evlerinde kalabilir, part time ışte çalışabilirsin.

    Hiçbir Ana Baba evladına ömür boyu bakmak zorunda değildir.Belli bir yaşa getirmişler kötü veya iyi olsalar bile, sen onların düşünme tarzıyla düşünürsen, kötü olduğunu düşündüğün düşünce tarzını kendin kabul etmiş olursun.

    Gidip ilk önce bir spor salonuna yazıl, vücut geliştirme ile uğraş, özgüven anlamında aşama kaydedersin, ve ruh sağlığın düzelir.Ama ne yaparsan yap emek verirsen sonuç alırsın.Hemen pes etmeyeceksin, mücadele edeceksin, hayat bir mücadeledir, ne kadar mücadele O kadar köfte koduyla çalışır.

    Sende hayatından memnun olmayan bir kardeşimizsin, kimseye kızma herşey senin elinde, ve istersen mutlaka yaparsın.Motosiklet kültürüne sahip insan boş bir insan değildir..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:41 ----------


  13. #33
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Çok şey yazdım ama sonra baktımki kendi hayat hikayemi yazmışım.Bence sen sorumluluk al seni ciddiye almalarını sağla.

  14. #34

    Üyelik
    10 Ocak 2016
    Şehir
    İzmit
    Motosikleti
    Ybr 125 Esd-Pulsar 200 NS(<3)
    Arkama 3 farklı kız bindi.
    Motosiklet alınca yeni arkadaşlar da edindim kulüpler vasıtasıyla.
    Sevgilim olmadı bi tek.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:50 ----------

    Alıntı Erdost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olabilir böyle şeyler, onları da anlamaya çalış, anlattıklarına göre yaptıkları doğru değil.Anne Baba olmaları, mükemmel insan olacakları anlamına gelmez, bu çocukları olsa bile.

    Onlardan nefret etme, bu yanlış birşey, yapacağın şey artık kendi hayatına yön vermek veya ayırmak ki, zaten yaşın buna müsait.

    Hayatında birşeylerin değişmesini istiyorsan hareket etmelisin, bence ilk hedefin kendi hayatını kurmak olmalı.Yurtta kalabilirsin, öğrenci evlerinde kalabilir, part time ışte çalışabilirsin.

    Hiçbir Ana Baba evladına ömür boyu bakmak zorunda değildir.Belli bir yaşa getirmişler kötü veya iyi olsalar bile, sen onların düşünme tarzıyla düşünürsen, kötü olduğunu düşündüğün düşünce tarzını kendin kabul etmiş olursun.

    Gidip ilk önce bir spor salonuna yazıl, vücut geliştirme ile uğraş, özgüven anlamında aşama kaydedersin, ve ruh sağlığın düzelir.Ama ne yaparsan yap emek verirsen sonuç alırsın.Hemen pes etmeyeceksin, mücadele edeceksin, hayat bir mücadeledir, ne kadar mücadele O kadar köfte koduyla çalışır.

    Sende hayatından memnun olmayan bir kardeşimizsin, kimseye kızma herşey senin elinde, ve istersen mutlaka yaparsın.Motosiklet kültürüne sahip insan boş bir insan değildir..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:41 ----------

    [video]https://youtu.be/UGcY_zpx6u0[/url]
    Ben de isterim de yeni şeyler denemek ders ders ders diye bağırmalarından evden çıkamıyorum ki. Ki spora başlasam bak kendini meşgul ediyon ondan kötü dersler diyecekler.

  15. #35

    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Sözkonusu para olduğu zaman ne ana ne baba, hiç birisine güvenme

  16. #36
    osiosborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2016
    Alıntı bankimuun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Psikolojik destek hayatın her aşamasında başvurulacak bir şey değildir. İnsanlara yardım edeceğiz diye aklınıza gelen ilk öneriyi sunmayın. Zira adam maddi olarak iyi değiliz de demiş.

    Ailelerle yaşanan sürtüşmeler ve kavgalar gelip geçicidir. Her anne baba kendi ebeveynlerinden gördüklerine yakın şekilde ilgilenirler çocuklarıyla. Sevgiyi gösterme yöntemleri farklıdır. Siz de gençsiniz anladığım kadarıyla. 25 yaşında biri olarak size söyleyebileceğim bikaç şey var; Öncelerde ailemle yaşadığım sürtüşmelere kavgalara "komikmiş" diyerek yaklaşıyorum. Hatta çoğu zaman alınganlık bile yapmışım derim. Aileden ayrılmanın tek yolu ekonomik ve hayati yeterliliği kendine sağlayabilmektir. Her genç sizinki gibi olmasa da bu ve buna yakın durumlarda kalabilir , düşünceler besleyebilir. Bizimki gibi 2. hatta 3. dünya ülkelerinde öğrenim hayatı çok önemlidir. Sizi en kısa yoldan düşüncelerize ulaşmanızı sağlayabilecek yöntemdir. Fazla beylik cümleler kurduysam affola.
    Cahil işte. Millete deli doktoru tavsiye ediyor.

  17. #37

    Üyelik
    23 Ekim 2016
    [QUOTE=fenerbahceli;4067970]
    Alıntı Erwin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    baban seni umursamasa kalkıp bayiiye gelmeye tenezzül bile etmez.

    LÜTFETMİŞLER

    eğer gerçekten sana değer vermiyor olsalardı evde barınmana dahi müsaade etmezlerdi.

    BİR ANA BABANIN EVLATLARINI KEYFİ OLARAK EVDEN KOVMAYA MEYİLLİ OLDUKLARINI BU CÜMLEDEN ANLIYORUZ.

    "DEĞER VERİYORUZ BİZİMLE YAŞAYALİRSİN, DEĞER VERMİYORUZ, PILINI PIRTINI TOPLA S*KTİR GİT, ÖL, SÜRÜN , GEBER, VE HEPSİNDEN ÖNEMLİSİ AYAKLARIMIZA KAPAN BİZE MUHTAÇ OL, BİZE MECBUR OL, AMA EVE TEKRAR GİRMEDEN ÖNCE GURURUNU BİR TARAFA BIRAKIP BİZDEN ÖZÜR DİLE. HER NE KADAR SENİ KEYFİ OLARAK EVDEN KOVMUŞ BİLE OLSAK"
    bu cümlelerimden dolayı bu kadar çıldırırcasına konuşmanızı anlamış değilim ama şunu da unutmayın ki, ülke genelindeki ebeveyn yapısı her yerde aynı değil, tamamen kişiye göre değişmekte. Biri el üstünde tutarken, bir başkası gece eve gelmediğinde umursamayabiliyor. Bunlar anormal şeyler değil. Böyle şeyler gerçekten var. Yani keyfi bir şekilde evden de kovar, isterse geri de alır. Bu ne sizi ne de beni ilgilendirir, kişinin karakteri sonuçta. Kaldı ki ebeveynlik de o kadar kolay bir şey değil. Kişi bakmakla yükümlü hissediyor ama şahsa karşı duygusal bir bağlılık yoksa çok net canı istediğinde "kaybol" da diyebilir.

    Bazı şeyler siz yaşamadınız ya da şahit olmadınız diye yok sayılamazlar, absürt bir örnek olabilir ama bir kara delik bir yıldızı yuttuğunda sizin şahit olmamış oluşunuz, onun yıldızı yutmadığı anlamına gelmez. Tavsiyem, sakin olmayı öğrenin, eminim hayatınız böylece daha huzurlu geçecektir.

  18. #38

    Üyelik
    13 Eylül 2016
    yeterince hata yapmana engel olmuşlar
    "Büyük iyilikler, şükran borcu değil, intikam duygusu yaratırlar"
    jackonbir bunu beğendi.

  19. #39
    tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2009
    Alıntı Grumpy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardes bunlar problem degıl kı, bızım aılenın durumu da boyle. Sızınkıler sana tatlı tatlı laf sokuyor ne dıye moralını bozuyosun aynı durum bızde de var her boslukta boyle dalgaya alıp gulup eglenıyoz. Araba ısıne gelınce durum bızde de aynı. Kapının onunde aylarca yatsın dokunmaz, ısım dussun vermez. Ne zaman bır seye usenır o zaman verır gıt yap der. Tatıller mesela. Icerler sofor ben ılan edılırım. Anne, anane falan alısverıse gıderken anahtar hep onume atılır baba muhabbete devam eder. Mesela hep beraber ıcerız bır yerlerde yazlıkta, hepımız aynı seyı ıcerız hatta ben daha cok ıcerım, yıne bana kıtlerler soforluk ısını neymıs bunyem kaldırıyomus falan. Sehırlerarası yolculuk yaparken onlar ıcerler bana kıtlerler. Ben bunları sorun olarak gormuyorum. Normal seyler bence. Ben araba surmekten nefret ederım, sahsı ıslerımde mecburıyetten ısterım kıllık olsun dıye vermez, boyle ayak ıslerınde falan hıc surmek ıstemıycegım zamanlarda ıs bana kalır. Alttan alttan bu oyunun kurallarını ben koyarım dıyor kendınce. Potansıyel baba hareketlerı bunlar. Sen cok takıyosun.
    adam seni büyütmüş tam rahat edeceği yerde seni serbest bıraksın ve hayatı tırmalamakla geçsin ama değerli olduğunu sana birşey olursa onların üzüleceği gerçek

    benimde oğlum var yeni eğliyet alıyorum araba benim artık diyor bende yok öyle birşey diyorum benzin 5 tl ben hergün oğluma araba verip gezdirsem bana günlük maliyet 20 tl birde aracın aşınan bakım isteyen parçalarıda ekle maşın yarısı çöpe gitmiş oluyor haftada birkere ufak bir gezi olabilir

    bilirkişi arkadaşım malesef türkiyedeki hayat şartları böyle grumpy kardeşim ne güzel açıklamış aynı fikirdeyim

  20. #40
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2015
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    1 - Onlar seni seviyor
    2 - Yaşın daha genç inanmayabilirsin lakin sen onlara ne yaparsan çocuklarından aynısını görürsün.
    3 - Evi ayırsam demişsin; birlikten kuvvet doğar, ayrılıp tek kalmaktan değil.
    4 - En büyük ve tek sorunun bu olsun inşallah..


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)