Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Fikir Verin - Aile Olmak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Jeeztro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha - XV 950 Cafe Racer
    Hiç motosiklet forumunda dert paylaşacağımı düşünmemiştim (motosiklet dışında), ama konu az da olsa motosiklet ile ilgili. Hoş mesajın sonunda fikir verecek birşey soracağımı da düşünmüyorum, en azından içimi dökmüş olurum herhalde.

    Evli arkadaşlar bilirler kendi ailen ile eşinin arasında kalmak epey zor oluyor. Taraf tutmamaya çalışmak fakat aynı zamanda iki tarafın gönlünü yapmaya çalışmak derken bir bakmışsın seni düşünen kimse yok, günün sonunda da bakıyorsun ki tek üzülen sensin.

    Tam böyle salak salak şeylerle uğraşırken bir iş teklifi aldım. Hali hazırda işim vardı (analistim), fakat son 1 yıldır haksızlıklar vs derken epey soğumuştum. 3-4 kere iş görüşmesine gittim ve bir Perşembe günü teklifi aldım, az maaş olsa da geçecektim yeni yere. Çok şükür şükür hemen hemen kafa kafaya maaş teklif ettiler ve havalara uçtum tabi. Neyse dedim en azından yeni iş oldu. Hazır yeni iş bulmuşken (bu arada CBR 250' yi de sattım yeni motosiklet arıyorum) yeni motosikletle hanımı da alıp bi 3.200km lik bir tur planlayayım dedim. Rotayı çıkardım, kabaca masrafları yazdım. Biriktirmiş olduğum parayla ucu ucuna da olsa denk getiriyordum turu. Perşembe günü akşamı arkadaşımla CB 650F bakmaya gittik, anlaştıom hemen adamla kaporayı verdim. Yeni iş oldu, e tur da yapacağız hanım onayı verdi hiç kaçırmadım. Ve Cuma günü motosikleti aldım. Vay be dedim, iki gündür iyi şeyler oluyor, kesin biryerde birşeyler içimde patlayacak ama hadi bakalım diyorum. Cuma günü aldım motosiketi, hanımla iş çıkışı gezdik biraz eve geldik. Cumartesi günü hanım sabah aradı, yok sizinkiler şöyle dedi, sen ne diyeceksin falan abuk subuk konulara girdik gene anlayacağınız. Eh yeter be deyip atladım motosiklete, tam 4 saat telefonumu kapatıp motosikletle gezdim. Kafayı boşalttım, eve geldim. Baktım hanım işten gelmiş, tatsız bi hali var. Midem bulanıyor diyor. Ulan yoksa diye sorduım kendime, hemen eczaneye gittim, baktık ki baba oluyorum. Hastaneye gittik, hemen doktor kontrolü ve ordan da onayı aldık.

    Öyle garip bir durum ki, çocuğum olacağına tabi ki seviniyorum. Yani planlamamıştık, henüz daha erken diyorduk falan ama oldu işte birşekilde. Hemen baba olmanın hayalleri, planlar, çocukla şunları yaparım falan demeler. Sonra gerçeklerle yüzleşeyim dedim bi.

    - Motosikleti hanım zorla sattıracak anladığım kadarıyla. Ki ben hiç istemiyorum haliyle, yeni aldım zaten yahu.
    - Yurtdışı tatil olayı tamamen yalan oldu, zira hanımın motosiklete binmesi haliyle yasak.
    - Aile mevzuları var, salakça bir ortam, bi de böyle bir ortama çocuk getirmek bi gerdi beni.
    - Artık, kafama esip motosiklete binmeler bitti, evde hanımı yanlız da bırakamıyorum. Sürekli bir laf sokma var tabi haliyle. Satmıyor msuun artık, ne motoru daha, evde yanlız kalamam falan. Çocuk haberinden beri neredeyse sadece iş-ev yaptım motosikletle ve inanılmaz moralim bozuk.

    Ne yapacağım ben ? Mutluyum ama aynı zamanda içimde böyle yarım kalmış işin verdiği huzursuzluk var.

    Neyse okuyanlara teşekkürler, okumayanlara ise merak etmeyin çok birşey kaçırmadınız.
    Guven bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cıks
    eğer ki evlilik esnasında, nişan ile düğün arasında, aileler arasında sürtüşme çıktıysa...
    çocuk olduğu zaman bundan illa ki nasibini alıyosun
    motor olmuş olmamış çok ta umursama derim ben daha önemli meseleler var mesela baba olacaksın tebrikler

  3. #3
    MkD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ekim 2009
    Motosikleti
    92 301 98 vstar



  4. #4

    Üyelik
    09 Haziran 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    KAWASAKİ-R6
    Baba olacağın için öncelikle tebrik ederim. Kayın valide gelini, gelin kayın valideyi kıskanır arada sen kalırsın, Bunlar birçok aile de var bir şekilde idare edeceksin, ama çocuk doğunca bu arada kalma baskısı daha çok artacak, buna hazırlıklı ol derim.
    Çocuk için de bazı fedakarlıklar yapacaksın birçok alışkanlığından vazgeçeceksin, biraz ara verip bir araba ala bilirsiniz, artık 3 kişi takılacaksınız,

    Ben ilk baba olma haberini alınca, motor sevdama biraz ara verdim, malum çocuk olacak ben motor sürmede iyi olsam da, bir kaza, bela gelmesin başıma diye düşündüm, gel zaman git zaman derken bir baktım kızım 10 yaşına gelmiş, ama motor içimde bir köşede hep, yoldan geçen motorları içim içim izlemek, eksoz sesine kulak verip acaba nereden geliyor diye bakınmak gibi, 6 ay önce kızım baba ya, hep böyle bakıyorsun motorlara, bir tane alsan da binip gezsek dedi, 4 aydır kızımla hafta sonları geziyoruz, darısı başınıza, salıklı sıhhatli bir çocuk sahibi olursunuz İNŞALLAH.
    potasyum bunu beğendi.
    https://www.youtube.com/watch?v=4R38-vqpBB0

  5. #5

    Üyelik
    03 Mart 2007
    Motosikleti
    Z800
    Onceliklen sunu diyeyim yazdiklarim Sen ben ve ayni durumda ki evli ve motorlu arkadaslar icindir. Ha bide buna cocuklulari ekle. Bekar ve tecrubesiz arkadaslar arkadaslar lutfen yazima yorum yapmasin. Ayrica tam adamina denk geldin bunuda belirtiyim.Sen en azindan isten eve evden ise gidiyon bizimde iki cocuk var yasadigimiz yer ufak motoru calistirmama degmeyecek kadar isim evime yakin haftada 1 en fazla 2 kere ayda en fazla 3 veya 5 kere motora biniyom fazla binersem olmuyo hanimla tatsizlik cikiyo ( ayrica keseye dokunuyo surekli yanastiriyoz istasyona her benzin alisimda acaba ailemin hakkina mi giriyorum diye dusunuyorum) mecburum bu sekilde idare ediyoz en azindan motosikletime bise demiyo oyle kafayi almalar gitmelermi oda ne litareturda yok. Tibba hakaret dokturluga ihanet bu. bitmek zorunda.Biliyorum anliyorum bizde bazen cok istiyoz kiziyoz sinirleniyoz kafamiz dagilsin diye deli gibi gaza abanasimiz geliyor cunku baska sitres atma yontemi bilmiyorum fakat hayatin kurali bu yeri gelecek en sevdigimiz seylerden tavizler verecegiz ha simdi sunu diyebilirsin sende motorcumusun arkadas motordan taviz verilirmi onun yeri herseyden farklidir. Fakat suna emin ol sen ne kadar motorcuysan bende o kadar motorcuyum ama mecbursun mecburuz ki ayrica bir evladin verdigi sorumluluk, mutluluk, huzur, uykusuz geceler, bol hastalikli gunler, motorsuz gunler, vs paha bicilemez, yeterki coluk cocugun, esin iyi olsun saglikli olsun gerisi bos, Ha bazen şuda olacak Allah saglik versin oncelikle, nasil olduysa bi bakmissin motora biniyosun bi kacgundur ne hanim karisiyo ne baskalari keyifler gicir yelkenler fora tam nirvanaya ulasacakken o sirada hanim ariyor bey cocugun atesi 39 nee diyosun basliyosun cocugun telasina dusmeye ne motor aklina geliyor ne baska bise Allah im diyosun cocugum iyi olsun yeterkide baska bise istemem. Bu mesele coooooooook uzun yazsam daha 10 sayfa yazarim fakat dilim bu kadar dondu.Insallah evladini kucagina alinca anlicaksin dediklerimi. Ayrica surekli dua et hayirli ve saglikli bir evladin olsun. Cunku 1 kentilyon paranda olsa herseyi parayla satin alamiyosun yerine koyamiyosun. En son da sunu soyleyim hanimla ortak yolu bulmak zorundasin baska caresi yok mecbursun arkadas Ya kariyi bosucan deliler gibi gazlican yada evli mutlu cocuklu motorlu bir baba olacan 110 u gecmicen. (Bu biraz zor kendimde yapmiyorum yapamiyorum dayanamiyorum) Kendine bi plan yap ama oyle bol gezmeli tozmali degil saatlik Karicim izninlen ben bu pazar bir iki saat gezmek istiyorum arkadaslarla bi cay icicez gelcez seklinde olsun ki esinin razi gelmesi garanti olsun dlger turlu esini yanliz hissettirirsin Hanimin bana surekli dedigi gibi motoru benden cok seviyorsun demeye baslar.Allah a emanet ol. Benden bu kadar. Sorun olursa her zaman yardimci olurum.
    EmreKocyigit bunu beğendi.

  6. #6
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    bilemiyorum altan bilemiyorum,
    cb 650f iyi bir karar olmayabilir.
    kaça aldın?
    potasyum bunu beğendi.

  7. #7
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    Abi hanıma da öğretin motosiklet kullanmasını :D
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  8. #8
    Guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2005
    Şehir
    HATAY-ANTAKYA
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Bebek hayırlı olsun.
    Motosiklet daha sonra da olur. Dert etme.

  9. #9
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Pek baba olabilecek psikolojide olduğunu düşünmüyorum.. Henüz yapmadığın hayaller varken ve çocuk olunca daha da ertelemen gereken hayaller varken bence zamanı değil çocuğun. bence...

  10. #10
    Norton772 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2016
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Honda Dio
    Maalesef evli ve çocuk sahibi olmak bazı şeylerden feragat etmeyi gerektiriyor. Bende 1.5 yıl önce bana oldum ve ne spor kaldı, ne dalış, ne de av hobisi. Bir kaç kilo aldım ve işim de yoğun olduğu için hiç bir şeye vakit bulamıyorum. Maalesef bir süre böyle idare edeceksin.

  11. #11
    trapmania - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2014
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Elbet birgün..
    Hayırlı olsun bebek ortalama kaç yakıyor 😆
    ÖIüm gibidir sadakat. Bir kere çizgiyi geçtin mi, geri dönüş yoktur.

  12. #12
    kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2009
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Zor.......

  13. #13
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Allah sağlıklı ve hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah.

    Motoru ekonomi yüzünden satmak zorundaysan ertelemekten başka çaren yok, ilerde hanıma ufak bir araba alırsın. Ailecek bir yere gittiğinizde arabayla gidersiniz, kendine de bir motor alırsın inşallah.

    Ekonomik sıkıntın yoksa satma motoru, kenarda dursun. Arada sırada biner rahatlarsın.

  14. #14

    Üyelik
    13 Ekim 2013
    Walla benzer seyler hemen her ailede uyor. Erkek olarak da biz arada kaliyoruz olan en cok bize oluyor.

    Evlilik arti bir sorumluluk ve fedakarlik gerektirirken isin icine cocuk girince fedakarlik ve sorumluluklar 2 3 kat daha artiyor.

    Burda onemli olan insanin cekirdek aile olarak kalip dis unsurlara kulak kapamayi bilmesi. Esiniz de biraz alttan almayi ogrenmeli siz de. Ama genclikte insan cok da olgun davranamiyor. Aileler ise karistiysa karsi taraftan soylenen ne kadar iyi niyetli olsa da insan altinda birseyler ariyor. Bu 2 taraf icin de gecerli oluyor.

    Bunun tek cozumu cok ciddi birsey olmasikca duymazdan ve gormezden gelmek. Yoksa her lafa soze takikir aranizda sorun yaparsaniz bir sure sonra eslerin birbirine karsi saygi ve sevgisi de azaliyor ve insan kendini kutsuz bir evliligin yasamin icinde buluyor. Bu durum da maalesef ki en cok cocuklari etkiliyor.

    Cocuk sevgisi cok ayri birsey, ne aska ne aile sevgisine benzer. Birkac level usttedir. O yuzden yapacaginiz fedakarliklarin siniri yoktur. Yalniz kendinizden cok da fazla taviz vermeyin. Her seyi sinirinda yapmak gerek. Eger motoru satmak maddi zorunluluksa soz zaten satarsiniz. Ama yok oylesine yapilacaksa bu karari ancak siz verirsiniz. Karari siz vermezseniz bir sure sonra pisman olacak ve esinizi suclamaya baslayacaksiniz. Motorun sizin icin onemini, kafanizi nasil dagittigini, gerektiginde size terapi oldugunu esinize anlatirsaniz o da hak verecektir. Cok elzem gereklilik degil ise her iki taraf da kendini rahatlatan hobilerden vs odun vermemeli.

    Son olarak gaza getirmek gibi olmasin ama kadinlar cocukluktan beri kurduklara hayallere birer birer bir sekilde ulasir. Evlilik coluk cocuk vs. Bu olayla paralel olarak erkegin cocuklul hayalleri ise zaman ilerledikce birer birer azalir

    Simdiden tebrikler, Allah sag salim kucaginiza almayi nasip eder, hayirli bir evlat verir insallah
    potasyum bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)