Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Pokemon Go Çılgınlığı Başladı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #81
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #82

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Evde bir tane pokemon yakaladım ve kariyerimi zirvede bırakmak adına oyunu sildim .

  3. #83
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2015
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Me Te Doquz

    Masrafsız Ajanlar - Pokemon Avcıları..

    CIA UYGULAMAYA BİR TUŞ KADAR YAKIN

    “Artırılmış gerçeklik” uygulamalarının son örneği olan ve CIA'ın son numarası Pokemon GO, oyuncularının telefonlarının kamera ve gerçek lokasyonlarına bir “ekle” tuşu kadar yakın. Şirket “ABD İstihbarat Topluluğu görevlerini desteklemek için yenilikçi teknoloji çözümleri geliştiren bağımsız stratejik yatırım firması” olarak tanımlanıyordu.

    KULLANICILAR ‘MASRAFSIZ AJAN' OLUYOR

    Pokeman GO, milyonlarca cep telefonu kullanıcısını “derinlemesine inceleyerek emperyal robot”a çevirecek şekilde tasarlanmış. Oyunu indirenler farkında olmadan casusa dönüşerek bölgelerindeki bilinmeyen ev, iş yeri veya geçitlerin bilgilerini merkeze gönderiyor.

    ‘PROVAKATİF EYLEMLER' İÇİN TASARLANDI

    Oyunla ilgili uzmanlar değerlendirme yaparken, atlanan bir detay daha var. Bu oyunun, oynayanları istediği yerlerde toplama gücü bulunuyor. Pokemon olduğu iddiası ile binlerce kişiyi o bölgeye, gösterilerin olduğu zamanda çekebilir. Aynı şekilde tam tersine, bomba patlatılacak bir bölgeye çoğunluğunu çocuk ve gençlerin oluşturacağı yüzlerce kişiyi de çekebilir.

    KULLANICILARI BEDAVA "ROBOT"A ÇEVİRİYOR

    Yazılım teorik olarak milyonlarca akıllı telefon kullanıcısını “derinlemesine inceleyerek emperyal robot”a çeviriyor. Oyunun kullanıldığı akıllı telefon artık oynandığı bölgede bilinmeyen ev, iş yeri veya bilinmez geçitleri bilinen hale getiren bir casusa dönüşüyor. Gerçek zamanlı ve gerçek görüntülü aktardığı bilgilerle.

    ŞİRKETİN ADI RASTLANTI DEĞİL ‘ANAHTAR DELİĞİ'

    Şirketin adı rastlantı eseri seçilmiş değildi, “Keyhole=Anahtar Deliği”. Amerikan Ulusal Keşif Ofisi tarafından fırlatılan casus uyduların öncülüğünü yaptılar. 2004 yılında ise Google Keyhole'u satın aldı ve Google Earth teknolojisini yapılan çalışmalara uyarladı.

    CIA ise In-Q-Tel'i 1999 yılında; “Amerika Birleşik Devletleri'nin ulusal güvenlik çıkarlarına hizmet etmek için üstün bilgi teknolojilerini geliştirmek olan şirketlere yatırım yapmak” amacıyla kurdu.

    POKEMAN GO TÜM MAİLLERİNİZİ OKUYABİLİYOR

    Gmail ile kaydolunan Pokemon GO kullanıcıların tüm maillerini okuyor!

    Pokemon GO'yu akıllı telefonlarına indirenler Nintendo hesabı yoksa mobil oyunu mecburen Gmail hesapları üzerinden oynayabiliyor. Ancak bu durum milyonlarca iPhone kullanıcısı için bir güvenlik sorunu haline gelebilir.

    "SORUNUN NEDENİ KODLAMA HATASI"

    Söz konusu durum ile ilgili Niantic'ten yapılan açıklamada sorunun bir kodlama hatası olduğunu açıkladı. Bu açıklama ile soru doğrulamış olan şirket, kullanıcılarına bu durum kötüye kullanılmayacağının da garantisini verdi. Ancak bu adımı yeterli görmeyen Google'ın da önümüzdeki günleri bu yetkilendirmeyi daha basit bir hale getirerek kullanıcıların endişelerini ortadan kaldırması bekleniyor.

    ‘DOİDJACK'( ARKA KAPI)'DAN BİLGİLERİNİZ ÇALINABİLİR

    Oyunu forumlar ya da resmi satış mağazası dışındaki kaynaklardan yükleyen kullanıcıların, "droidjack" olarak adlandırılan bir "arka kapı" yazılımıyla telefonlarındaki bilgilerin çalınabileceği bildirildi.

    Siber güvenlik uzmanı Alper Başaran, dünyayı saran "Pokemon GO" çılgınlığının siber suçlular için de önemli bir fırsat haline geldiğine dikkati çekti.

    Geçen hafta kullanıma sunulan artırılmış gerçeklik (augmented reality) oyununun, kullanıcıları fiziksel lokasyonlara yönlendirerek çeşitli pokemonları yakalamalarını sağladığını belirten Başaran, "Bu oyuna telefonlarınızın tamamen ele geçirilmesine neden olabilirler. Forumlar gibi çeşitli kaynaklardan indirilen Pokemon GO oyunlarında 'droidjack' olarak adlandırılan bir arka kapı yazılımı var. Oyunun haritalardan kameraya kadar çok sayıda telefon kaynağına ihtiyaç duyması nedeniyle sistem genelinde geçerli izinler talep ediyor. Aynı izinlerin arka kapı yerleştirilmiş sürümde de istenmesi saldırganların sahte uygulamanın yüklendiği telefondaki bütün verilere ulaşmalarına imkan sağlıyor. Pokemon GO oyununu Google'un kendi mağazasından yüklediyseniz büyük ihtimalle güvendesiniz ancak forumlardan veya başka kaynaklardan yüklediğiniz bir uygulamaysa büyük ihtimalle telefonunuzdaki bütün bilgiler çalındı. Bu durumda suçluların kamera ve mikrofon aracılığıyla sizi izleme ihtimalleri de oldukça yüksek" diyerek tehlikenin boyutlarını ortaya koydu.

    ÇOCUKLAR SAPIK VE SAPKINLARIN TEHDİDİ ALTINDA

    Oyunun tehlikelerine dikkat çelen analizlerde birçok ülkedeki problemler ve tehlikeli kullanımlara misaller verilerek konunun korkunç boyutlarına dikkat çekildi. Bir internet bloğu sözcüsü de “Bu oyun çocuklar arasında oldukça popüler ve bu nedenle onlara zarar vermek isteyen biri tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Bu tip oyunları yaratırken oyun şirketlerinin genç oyuncuları göz önüne almaları ve yaptıkları uygulamanın onları tehdit altında bırakmayacağından emin olmaları gerekir” diye bir açıklama yaptı.

    SİYAH ERKEKLER İÇİN ÖLDÜRÜLME RİSKİ TAŞIYOR

    Omari Akil isimli bir blogger ise, Kotaku isimli internet sitesinde yayınladığı “Pokemon Go, eğer siyah bir erkekseniz sizin için bir ölüm fermanı olabilir” isimli yazısında, ABD'de siyahi vatandaş olmanın zorluğuna değindi. ABD'de polis tarafından öldürülen Alton Sterling ve Philando Castile isimli iki siyahi vatandaşa dikkati çeken Akil şöyle dedi: “Dışarıda Pokemon ararken şüpheli görünmemeye çalışıyorum, çünkü bir yerde gereğinden fazla durmak siyah bir erkek için tutuklanma, hatta öldürülme riski taşıyor.”

    TÜRKİYE'DE DE KURBAN VAR

    Pokemon Go'nun Türkiye'deki kurbanları da ortaya çıkmaya başladı. Onlardan bir tanesi “Zasch” isimli bir Ekşi Sözlük yazarı. Nişantaşı Çocuk Büro Amirliği önünde Pokemon yakalamaya çalışırken, nöbetçi polisin fotoğrafını çektiği gerekçesiyle gözaltına alınan sözlük yazarı olayı şöyle anlattı: “Güler misin ağlar mısınlı bölüm burada başlıyor. 15 dakika, bir art niyetimin olmadığını, aslında fotoğraf çekmediğimi, karakolun üstünde uçan yarasa tipi bir pokemonu avlamaya çalıştığımı anlattım üç polise. Israrla çektiğin fotoğraflar nerede diyorlar, yahu fotoğraf yok, pokemon var diyeceğim, diyemiyorum… diyemedikçe daha da üstüme geliyorlar” ifadeleriyle başından geçeni anlattı ve uzun uğraşların ardından polisleri ikna etmeyi başarıp nezaretten kurtuldu.
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

  4. #84
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    http://ilerihaber.org/icerik/amppoke...amp-56812.html
    Dış güçlerin oyunları bunlar

  5. #85
    matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2016
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    yav senelerdir uranyum kaçakcılığı yaparım siyayey yıllardır yakalayamıyodu beni. bu oyun sayesinde yakalandım.

    bu mesajı görüşüme gelen kuzenime yazmasını rica ettim.

    ben ettim siz etmeyin.
    MotorKafa bunu beğendi.

  6. #86
    MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Pikaçu aslında 1998 yılında Charizard tarafından yakılarak öldürüldü.
    Fakat CIA uzun soluklu bir strateji izlediği için, yanarak ölen Pikaçu'nun yerine İsrail asıllı Yahudi Kossi Yohen'i getirdi.

    Lütfen büyük oyunu görün kardeşlerim.
    matrax33, yunusus, Ekarahan ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  7. #87
    caglar48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW S1000R

    PokemonGO Birleşmesi

    Arkadaşlar bılıyoruzkı bu oyunu +20 herkes oynuyor.Yarın gece Yeşilköy sahilde bırlıkte lure basarak pokemon avlayacak yürekli trainerlara ıhtıyacım var dun gece pikachu aldık belkı yıne cıkar gelmek ısteyen olursa yazsın :DDD

  8. #88
    ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2012
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600

  9. #89
    freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2011
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    ananız babanız evde ekmek yok bakkaldan ekmek al gel dese offf püff edersiniz ama iş saçma sapan bir oyun olunca gidilmeyecek yerlere gidersiniz vaktinizi ve enerjinizi daha üretici şeyler için harcayın. Yazıktır günahtır.
    ramcixx, RiDeR_2 ve fkambay bunu beğendiler.

  10. #90
    matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2016
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    etkinlik toplaşma falan bari yazsaydın. birleşme deyince içim bi hoş oluyo
    EmreKocyigit bunu beğendi.

  11. #91
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX

  12. #92
    Memory42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2015
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Ninja 300 , CBR 650F, Rc 390
    Şahsen faydası yürüyüş yaptırması ve camileri tanıma imkanı sunması ;)

  13. #93
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı Memory42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şahsen faydası yürüyüş yaptırması ve camileri tanıma imkanı sunması ;)
    Ama Diyanet-Sen öyle demiyor
    http://leadergamer.com.tr/lgm-ozel-p...yor-87924.html

  14. #94
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    lütfen şu pikaçuyu artık rahat bırakın. bu hayvan size ne etti

  15. #95

    Üyelik
    11 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Benelli tnt 250
    bunlar hep person of interest güzelim dizi bitti ya çok üzülüyorum :(

  16. #96
    sandıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SYM Joymax
    Ben o pokemonun ayağına gitmem..!


    REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)