Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

KASKIMIN VE PLAKAMIN POLİSLE İMTİHANI

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Cam filmi yasak değil....
    Geçenlerde de konusu geçmişti...
    Adamın birisi açtığı davayı kazanmıştı...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    08 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Mondial 125 MH DRİFT
    Kaskımı değiştireceğim zaten artık agv k5 alacağım inşallah orijinal siyah vizör buna da laf etmezler herhalde. App plaka konusunda da bence saçma bir sistem sonuçta ruhsatta ki plakamla aynıysa sorun olmamalı...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:54 ----------

    Alıntı ayna639 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar şu polisi itibarsızlaştırma, ayağa düşürme, hafife alma heveslerinizden bir vazgeçin bakalım önce. Bakın ben görevimi meclis tarafından üretilen kanunların ifası, özel ve tüzel kişilerilerin adli idari ve siyasi yönden hak ve hürriyetlerinin korunması, huzur ortamının sağlanması maksadıyla amirlerim tarafından verilen yasaya uygun emirlerin ifası doğrultusunda yaparım. Sen istediğin, Ahmet bey polis derneğine yüklü bir bağış verdiği, mehmet beyin hatrı sayılır bir bürokrat olduğu, Ali beyin sevilen bir iş adamı olduğu için değil. Sen vergini devlete verirsin ben hizmetlerim karşılığında devletten maaşımı alırım. Doğrudan ben senin kapına gelipte hasan efendi bu aylık benim yevmiyemi ver. demem. Ben ödediğim bir hizmet bedelinin karşılığı bu parayı alıyorum. Üstelik verdiğim bedeli düşündüğünde diğer sektörlere nazaran çok ta ucuza çalışıyorum. Ne sana ne bir başkasına farklı davranmak zorunda değilim. Kibar davranmak nazik olmak senin taleplerin doğrultusunda kanunları ve nizamları senin işine gelecek şekilde esnetmek zorunda da değilim. Ben kendi hürriyetlerimi savunamıyorken kusura bakma ama senin taleplerin umurumda değil. Ben senden emir almıyorum. Senin adına görev yapmıyorum. Senin istediğini değil kanunların emrettiğini ifa ediyorum. Ben müşteri hizmetleri temsilcisi değilim. Banka özel güvenlikçisi değilim. Polis memuruyum. İşim neyse onu yaparım. Haa yaptığım yada yapamadığım işten dolayı da sana karşı bir sorumluluğum yok amirimden müdürümden başka kimseye hesap vermem. Gelelim diğer konuya motosiklet bir araçtır. Adam kişisel donanıma takılan cam filmi demiyor görüşü engelleyen nesnelerden bahsediyor. Örneğin kaynakçı gözlüğü ile yola çıktın diyelim ne yani efendim bu benim hobim kör yarışı adını verdiğimiz bir oyun bu sen benim gözlüklerime dokunamazsın mı diyeceksin burada senin can güvenliiğin ile birlikte kamunun yararı ve güvenliği gözetilmekte donunu kafana geçir devlet adamın donunu bile alır. Sığ düşünme nesnellere takılma öyle. Cam filminin iptali ile ilgili kısım ise bir avukatının aracında sadece yan kapılar ve arka cam filmli memur buna da işlem yapıyor. Avukat yasa gereği ön camının filmsiz olduğunu ve görüşü engelleyen bir hususun bulunmadığını ispat ediyor. Bu dava bu sebeple avukat lehine sonuçlanıyor. Kendinize iyi bakın. Hayatta kalın.
    Abi ben zaten polise çok samimi yaklaştım ilk başta dur dediği an hemen sağa çektim ehliyet ruhsat vs çıkardım ne varsa ama buna rağmen sert tutumu devam etti ki buna da bir şey diyemem sonuçta görevini yapıyor ama daha samimi yaklaşsa toplum polisten uzak kalmaz şahsen ben eskiden hemen durur ederdim ama şimdi polise karşı saygım azaldı tabi her polis böyle değil. Zaten küçük yerde oturuyoruz yani o yunusu her gün görüyorum fakat durdursa durmam bundan sonra ne varsa plakaya yazsın göndersin, üslubuyla uğraşamam açıkçası.

  3. #23
    emc2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2014
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800
    Çok güzel demişssin polis abi. polisi itibarsızlaştırmayın diye. şimdi şu eklediğim videoyu seyret ve kim kimi itibarsızlaştırıyor söyle. Polislik ,öğretmenlik, doktorluk gibi insan yaşamı ile doğrudan alakalı meslekler, maaşımı alıyorum işimi yapıyorum demekle olmaz. Herşey den önce insana saygı ile olur. uniformayı takınca bişey olunuyorsa çıkarınca hiçbişey olmayı kabul ediyorsun demektir. bence her şartta ve koşulda insan olacaksın sevgi ve saygı besleyeceksin. şunu söylemeye çalışıyorum, mesleğini tüm gereklilikleri ile yerine getir. emir ne verildiyse onu yap ama sadece bununla yetinme gördüğün her aksaklığı düzelt. bu videoda benim anladığım, ne ilgili kurumlar görevinin başında, ne insanlar kurallara hakim ve bilinçli. sanırım birileri, birilerini eleştirirken, biraz da kendi kulağından çekmeli. herşey emri uygulamak değil robot değilsin. önce insan olduğunu hatırlayacaksın, sonra ne aksaklık görürsen müdahale edeceksin emri beklemeyeceksin. Bak şimdi videoya kimler haklı kimler haksız. vatandaş bilinçsiz, görevini yapması gerekenler görev başında yok. o halde itibarsızlaştırıyorsunuz bizi deme, emir verilmeden aksaklığı düzelt. yanından geçip gitme. eğer öyle yapıp aksaklığın yanından seyrede seyrede geçersen kendini itibarsızlaştırmış olursun. çünkü herkes senden bir şey yapmanı bekliyor. ön arka sis farlarıyla gezenlere bir bak, tek farıyla gezenlere bir bak, sol şeridi babasının malıymış gibi kullananlara bir bak, vesaire vesaire ... ama sen bakma. gördüğünü düzelt. emir bekleme.


    https://www.youtube.com/watch?v=Nc34d6I3V3s&feature=youtu.be
    yeniii, seyyid47 ve Cloud bunu beğendiler.

  4. #24

    Üyelik
    29 Ağustos 2011
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    cg 200 + chopper cg 150
    polis kendi kendini itibarsızlaştırıyor. Polis dediğin sporcu olur hırsız gördü mü onu yakalamayana kadar rahat etmeyen tazı gibi olur.
    gören diyecek de uzaydan getiriyoruz söylediklerimizi, eski polisler eğitimsizdiler kardeşim bu bir gerçektir. şimdikiler de eğitimli eğitimsizler olabiliyorlar bazen. hakkını verenlere sözümüz yok. motosikletiniz çalınır inanın polis kimin çaldığını biliyor olmasına rağmen adamın sözde hayallerde var edilmiş bir çeteyle bağlantısını bulabilmek için sizi heder ediyorlar. Aslında büyük balığın peşinde oluyorlar hani yapabilseler ona da sözümüz yok tebriğimiz var ama o da yok. eeee ben ne olcam siz hırsızın hem de yetmiyormuşş gibi polisin heder ettiği mal olacaksınız başka bir şey değil. yaşanmışlıklar duruyor sen ne hikaye anlatıyon vay kaunmuş vay amirmiş. amir dediğin de polis dediğin de eğer dediğin gibiyse ekmek yedikleri kaba pisliyorlar. kanun dediğin de insan yapısı. kanunun dediği doğru doğruysa dediği yanlış senin kabul ettiğin yanlışsa o zaman senin içinde değer dediğimiz şeylerden bulunmuyor. maaşlarınız da vatandaşların vergileriyle ödeniyor. al sana yaşanmışlık: haksız yere yumruk yedik, rapor vs. şikayetçi olduk, her şey lehimizde, polise adamın iş yerini bile verdik adamı almıyorlar. neden? bulamadık adamı diyorlar. peki kardeşim her gün aynı mekanda geçerken görüyorum ya adamı. şimdi ben mi itibarsızlaştırdım... türkiye hukuğundan anladığım şey kendi işini kendin görecen... haklı mısın dibine kadar git her türlü, kanıt olmadığı sürece hakimle diz dize çay da içersin. suçu engellemek demicem suç da suçlu da her zaman vardır ama vatandaş artık suçluların bulunmasını istiyor. her sokak kesişimine koy bi hareketli kamera, hem de sadece bir tane lan bir tane hareket etsin o kameraların hareketlerini öyle bir ayarla ki hareketleri sırasında kör nokta oluşmasın, bunu yapacak mühendisin mi yok çağır gelip beleş yapmazsam ne olayım. yap bunu bak girdikleri inlere kadar nasıl buluyon. her yere koy kardeşim masrafını yunusların sağda solda boş boş (hepsi değil) dolaşıp harcadıkları benzinlere say, ayrıca zaten vatandaştan çıkaracaksın her zaman yaptığın gibi. suçluların verdiği zarar şu sisteme harcayacağın zarardan kat kat daha fazladır. neden yapmıyorsun hadi hiç olmazsa pilot bölge belirle orda yap. yok ama polislere göre hırsızlar da vatandaşın işini görüyor ikinci el piyasa oluşturuyorlar. Hırsızlarda da onu destekleyenlerde de onlardan mal alanlarda da namussuz gidi namussuzdurlar.

  5. #25

    Üyelik
    10 Aralık 2006
    Alıntı ayna639 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güzel kardeşim önce kaskın önüne taktığın film meselesine bakalım ktk(karayolları trafik kanunu) dan aynen kopyaladım.Madde 30/ b) (Değişik: 21/5/1997 - 4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 3 .600. 000 lira para cezası,
    İle cezalandırılırlar.
    Yani anlıyacağın üzere bir karış film ile 3600 TL para cezası, bana sorsan 'abi kask senin olsun motor burada kalsın ben yeni bir kask alıp geliyorum' derim. Yani memur haklı, gelelim ikinci hususa sana verilen plaka resmi belgedir. onun üzerinde yapacağın uygulamada bile resmi belgede sahtecilikten yargılanırsın. Efendim orjinali de yanımda gösterebilirim. falan hikaye kardeşim o plaka yerinde takılı olmalı onun üzerinde resmi mühürü var filigranı ıvırı zıvırı var. Sonrasında sana ikiz plaka mı kullanıyorsun ne maksatla 2 plaka taşıyorsun. diye her fırsatta sorarlar. Ayrıca resmi belgenin estetiği olmaz. Örneğin ben nüfus cüzdanımı beğenmiyorum. Kendi beğendiğim dizaynı ile tanzim edeceğim diyemezsin yada bu nasıl ehliyet benim arzuladığım ehliyet tipi bu değil ben resmimi sağda görmek istiyorum diyemezsin işte plaka da böyle sana verilenden farklısını takamazsın. Memurun kabalığına gelince polis memurunun sana kibar davranmak gibi bir yükümlülüğü yok zira polis memuru müşteri hizmetleri temsilcisi değil. Polis memuru sana mal satmıyor, yada para karşılığı bir hizmeti vermiyor ne bileyim al şu 5 lirayı bana kahve yanında da iki poğaça dediğin adam değildir. Polis memuru devlet adına çalışır. Aldığı talimatlar doğrultusunda görevini ifa eder. Kibarlık ise başka bir durum. Kendi adıma konuşayım. Söz dinleyene kibar davranılır. Şüphe edilene ise vakur ve sert. Belli ki bakışmalarınız esnasında adam senden şüphelenmiş. Sen ise şüphelerini giderecek türden davranmamış olmalısın ki bu tavrına devam etmiş. Şikayet hakkın tabi ki saklı. Tahminimce Polis Memuruna görevini yerine getirmediği için uyarma yada kınama cezası gelir (zira senin cam filmini yırtmak onun işi değil 3600tl. cezayı yazması gerekiyordu) öte yandan sana ise ilgili maddeden para cezası gelir. Yine ihale sende kalır sonuçta. Kimsenin avukatlığını yapmıyorum. İşleyişi sana anlatmaya çalışıyorum. Burada sorun senin kanunu bilmemen okumamandan kaynaklanıyor. Zaten bende hep bundan muzdaribim. Kanunu bilmiyoruz ve okumuyoruz. Halbuki kanun yaşamımızı düzenleyen kurallar bütünü. Sonra kurallara aykırı davranıp tolerans bekliyoruz. Olmaz abi kural ne ise o. Geçmiş olsun tekrar bana göre ucuz yırtmışsın
    Yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum, bir kısmı hariç; kibar davranmak zorunda değil kısmı. Kibar davranmak şart değil belki ama devlet memuru vatandaşa sert de davranamaz normal şartlarda. Bizler alışmışız vergi dairesinde, tapuda, belediyede ve bilhassa polis karşısında süt dökmüş kedi gibi durmaya, ve ne yazık ki büyük kısmı psikolojik ve davranışsal eğitimden geçmemiş memurlar da ellerinde yetki var diye kendilerini olmadıkları bir yere koyup vatandaşı ezebiliyorlar(dikkat tamamı böyle demiyorum). Sıkıntı burada başlıyor zaten. Karşısındaki her kim olursa olsun sert ve kaba davranma hakkı yoktur. Polisse de güç kullanımı yasalarda belirtilmiştir. Onun haricinde cezaysa cezasını keser, tartışmadan vatandaşı yolcu eder. Ülkenin genel eğitim düzeyi ve kalitesizliği ile maalesef memurun ki de koşut. İstisnalar yok mu var tabii ki ama dedim ya herkesin aldığı temel eğitim başta olmak üzere ciddi bir revizyon hatta reform gerekiyor. Olur mu, olur ama zor iş. Zaten sürekli insani kalkınmada kaçıncıyız onu söyleyiverin hele diyenler de bundan sebep diyorlar işte. Ekonominiz gelişmiş ya da gelişiyor olabilir ama siz onunla birlikte aynı anda eğitiminizi, insani kalkınmanızı da geliştiremezseniz o zaman bir yerlerde tıkanıp kalırsınız. Nitekim en gelişmiş binaların içinde olmayacak muameleleri, davranışları görebiliyor olmamız da bundan.

    Diğer yazdıklarınızın tamamı doğru, yasalar neyse o uygulanır, ama o uygulanırkende adamına göre muamele yapılmaz. Yasalar karşısında durumu, payesi, konumu ne olursa olsun herkes eşittir, tabii bu kağıt üzerinde böyledir, gerçekteki uygulamayı yorumunuza bırakıyorum, herkes haberlerde izliyordur zaten.

    Haa kaskın tamamen simsiyah olması belki bir sıkıntı ama, ben de kaskla balaklava takıyorum, kaldı ki takmasam da gözlerim ve burnumun bir kısmı hariç görünmez kapalı kasklarda, hatta güneş gözlüğü de takarsam beni yakınlarım bile tanımayabilir, buradaki yaklaşım otomobil gibi olmamalıydı. Siz memur olarak yetki almışsanız şüphe ettiğiniz motorcuyu durdurur kimlik sorar arama yapabilirsiniz v.s. ama "zaten ortam kötü terörist misin yüzünü görelim diyemezsiniz". Evet kanunlarda yazan geçerlidir mevcut uygulama ona göre yapılıyor ama ne yazık ki kanunlarımızın da tıpkı eğitimimiz gibi revizyon ve hatta devasa reformlardan geçmesi şart. Motosiklet için otomobildeki uygulamaların tamamını yapamazsınız mesela zaten mümkün değildir. Kısaca çok işimiz var daha çok.

    Olayı yaşayan kardeşimize geçmiş olsun ama o keyfi resmi olmayan plaka olmaz kardeşim, tıpkı o mavi TR yazısını milliyetçi duygularla kırmızı ve ay yıldızlı yapmanın da yasal olmadığı gibi. Bayrağını vatanını sevmek başka şeydir, sana yasal olarak verilen plakayı değiştirmek, üzerine yasal olmayan uygulama yapmak başka şey. Ki zaten vatanını milletini en çok seven kanunlara da uyan insandır kanımca. Yani yasanın bize göresi, siyah mercedesli müteaahit ahmet efendiye göresi olmaz. Kanun karşısında herkes eşittir. En azından olması gereken budur.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:09 ----------

    Alıntı emc2 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güzel demişssin polis abi. polisi itibarsızlaştırmayın diye. şimdi şu eklediğim videoyu seyret ve kim kimi itibarsızlaştırıyor söyle. Polislik ,öğretmenlik, doktorluk gibi insan yaşamı ile doğrudan alakalı meslekler, maaşımı alıyorum işimi yapıyorum demekle olmaz. Herşey den önce insana saygı ile olur. uniformayı takınca bişey olunuyorsa çıkarınca hiçbişey olmayı kabul ediyorsun demektir. bence her şartta ve koşulda insan olacaksın sevgi ve saygı besleyeceksin. şunu söylemeye çalışıyorum, mesleğini tüm gereklilikleri ile yerine getir. emir ne verildiyse onu yap ama sadece bununla yetinme gördüğün her aksaklığı düzelt. bu videoda benim anladığım, ne ilgili kurumlar görevinin başında, ne insanlar kurallara hakim ve bilinçli. sanırım birileri, birilerini eleştirirken, biraz da kendi kulağından çekmeli. herşey emri uygulamak değil robot değilsin. önce insan olduğunu hatırlayacaksın, sonra ne aksaklık görürsen müdahale edeceksin emri beklemeyeceksin. Bak şimdi videoya kimler haklı kimler haksız. vatandaş bilinçsiz, görevini yapması gerekenler görev başında yok. o halde itibarsızlaştırıyorsunuz bizi deme, emir verilmeden aksaklığı düzelt. yanından geçip gitme. eğer öyle yapıp aksaklığın yanından seyrede seyrede geçersen kendini itibarsızlaştırmış olursun. çünkü herkes senden bir şey yapmanı bekliyor. ön arka sis farlarıyla gezenlere bir bak, tek farıyla gezenlere bir bak, sol şeridi babasının malıymış gibi kullananlara bir bak, vesaire vesaire ... ama sen bakma. gördüğünü düzelt. emir bekleme.


    https://www.youtube.com/watch?v=Nc34...ature=youtu.be

    Çok güzel bir paylaşım ve yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Bu videoyu ibret olsun diye izlesin herkes bence. Sorumlu davranan bisiklet sürücüsünü de tebrik ederim. Bir de utanmadan haklıymış gibi tartışıyorlar neredeyse dövecekler çocuğu. Bilinçsizlik hat safhada maalesef. Yukarıda yazdım kökten reform gerekiyor, devasa bir insani kalkınma hamlesi, ama görünen köy ortada maalesef buna niyet görünmüyor ortada, son günlerde aldığımız haberler iyi şeyler değil, bilhassa ülkemizin geleceği çocuklarla ilgili olanlar.
    emc2 bunu beğendi.

  6. #26
    bazen25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2006
    Motosikleti
    x evo 400
    "Ben kendi hürriyetlerimi savunamıyorken kusura bakma ama senin taleplerin umurumda değil." aslında yeterli sanırım.

  7. #27
    emc2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2014
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800
    Alıntı bazen25 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Ben kendi hürriyetlerimi savunamıyorken kusura bakma ama senin taleplerin umurumda değil." aslında yeterli sanırım.
    Haklısın vaziyet-i ahvalimiz bu cümlede gizli. bu herkes için geçerli. baksana video daki adamda 50.000 araba parketmiş diyor. hepsi gitse köprüden atlasa o da atlayacak vesselam. İnsanlık olarak bitmiş durumdayız.
    Cloud bunu beğendi.

  8. #28

    Üyelik
    08 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Mondial 125 MH DRİFT
    Alıntı Cloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum, bir kısmı hariç; kibar davranmak zorunda değil kısmı. Kibar davranmak şart değil belki ama devlet memuru vatandaşa sert de davranamaz normal şartlarda. Bizler alışmışız vergi dairesinde, tapuda, belediyede ve bilhassa polis karşısında süt dökmüş kedi gibi durmaya, ve ne yazık ki büyük kısmı psikolojik ve davranışsal eğitimden geçmemiş memurlar da ellerinde yetki var diye kendilerini olmadıkları bir yere koyup vatandaşı ezebiliyorlar(dikkat tamamı böyle demiyorum). Sıkıntı burada başlıyor zaten. Karşısındaki her kim olursa olsun sert ve kaba davranma hakkı yoktur. Polisse de güç kullanımı yasalarda belirtilmiştir. Onun haricinde cezaysa cezasını keser, tartışmadan vatandaşı yolcu eder. Ülkenin genel eğitim düzeyi ve kalitesizliği ile maalesef memurun ki de koşut. İstisnalar yok mu var tabii ki ama dedim ya herkesin aldığı temel eğitim başta olmak üzere ciddi bir revizyon hatta reform gerekiyor. Olur mu, olur ama zor iş. Zaten sürekli insani kalkınmada kaçıncıyız onu söyleyiverin hele diyenler de bundan sebep diyorlar işte. Ekonominiz gelişmiş ya da gelişiyor olabilir ama siz onunla birlikte aynı anda eğitiminizi, insani kalkınmanızı da geliştiremezseniz o zaman bir yerlerde tıkanıp kalırsınız. Nitekim en gelişmiş binaların içinde olmayacak muameleleri, davranışları görebiliyor olmamız da bundan.

    Diğer yazdıklarınızın tamamı doğru, yasalar neyse o uygulanır, ama o uygulanırkende adamına göre muamele yapılmaz. Yasalar karşısında durumu, payesi, konumu ne olursa olsun herkes eşittir, tabii bu kağıt üzerinde böyledir, gerçekteki uygulamayı yorumunuza bırakıyorum, herkes haberlerde izliyordur zaten.

    Haa kaskın tamamen simsiyah olması belki bir sıkıntı ama, ben de kaskla balaklava takıyorum, kaldı ki takmasam da gözlerim ve burnumun bir kısmı hariç görünmez kapalı kasklarda, hatta güneş gözlüğü de takarsam beni yakınlarım bile tanımayabilir, buradaki yaklaşım otomobil gibi olmamalıydı. Siz memur olarak yetki almışsanız şüphe ettiğiniz motorcuyu durdurur kimlik sorar arama yapabilirsiniz v.s. ama "zaten ortam kötü terörist misin yüzünü görelim diyemezsiniz". Evet kanunlarda yazan geçerlidir mevcut uygulama ona göre yapılıyor ama ne yazık ki kanunlarımızın da tıpkı eğitimimiz gibi revizyon ve hatta devasa reformlardan geçmesi şart. Motosiklet için otomobildeki uygulamaların tamamını yapamazsınız mesela zaten mümkün değildir. Kısaca çok işimiz var daha çok.

    Olayı yaşayan kardeşimize geçmiş olsun ama o keyfi resmi olmayan plaka olmaz kardeşim, tıpkı o mavi TR yazısını milliyetçi duygularla kırmızı ve ay yıldızlı yapmanın da yasal olmadığı gibi. Bayrağını vatanını sevmek başka şeydir, sana yasal olarak verilen plakayı değiştirmek, üzerine yasal olmayan uygulama yapmak başka şey. Ki zaten vatanını milletini en çok seven kanunlara da uyan insandır kanımca. Yani yasanın bize göresi, siyah mercedesli müteaahit ahmet efendiye göresi olmaz. Kanun karşısında herkes eşittir. En azından olması gereken budur.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:09 ----------




    Çok güzel bir paylaşım ve yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Bu videoyu ibret olsun diye izlesin herkes bence. Sorumlu davranan bisiklet sürücüsünü de tebrik ederim. Bir de utanmadan haklıymış gibi tartışıyorlar neredeyse dövecekler çocuğu. Bilinçsizlik hat safhada maalesef. Yukarıda yazdım kökten reform gerekiyor, devasa bir insani kalkınma hamlesi, ama görünen köy ortada maalesef buna niyet görünmüyor ortada, son günlerde aldığımız haberler iyi şeyler değil, bilhassa ülkemizin geleceği çocuklarla ilgili olanlar.
    Çok güzel açıklamışsın abi fakat orijinal plakalarda otomobil plakası gibi motorun hoşsa bile çirkin gösteriyor fkat dediğin gibi yasl olanı yapmak lazım


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)