Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

2016 1. Dönem Amatör Telsizcilik Sınavı Duyurusu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ortadadogulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2009
    Şehir
    zigetvar.
    Motosikleti
    150 zc < cbf 150 < 150 mc<OPEL ASTRA>Linea
    2016 Yılı Amatör Telsizcilik Sınavının Birincisi 24 Nisan 2016 Pazar günü yapılacaktır
    Amatör Telsizcilik Sınav başvuru ve sınav giriş ücreti ödemeleri 08 Nisan 2016 günü mesai bitiminde sona erecektir.
    AMATÖR TELSİZCİLİK SORU BANKASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.
    A) AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVI BAŞVURU KOŞULLARI;
    Sınavın kesin saati Sınavın yapılacağı yer ve salon adresleri sınavın yapılacağı tarihten en az 10 gün önce KEGM Web sayfasından duyurulacaktır.
    B) Sınavın yapılacağı iller:
    Amatör Telsizcilik sınavı 24 Nisan 2016 Pazar günü Afyon, Ankara, Çanakkale, Çorum, Erzurum, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Malatya, Mersin, Muğla ve Sakarya illerinde yapılacaktır.
    C) Sınav başvuru koşulları;
    Amatör Telsizcilik Sınavını Yapma ve Belgelendirme Yönetmeliğinin 12 nci Maddesine göre;
    MADDE 12 (1) Amatör telsizcilik sınavı için başvuruda bulunacakların on iki yaşından büyük ve temyiz kudretine sahip olması zorunludur.
    (2) Sınav başvuruları sınav tarihinden on iş günü öncesine kadar kabul edilir. Müracaatçılar A/B sınıfı veya C Sınıfı amatör telsizcilik belgesinden biri için sınav tercihi yaparlar.
    (3) Amatör Telsizcilik Sınav başvuruları KEGM Web sayfası üzerinden (On Line Başvuru İçin Tıklayınız.) veya e-devlet kapısından elektronik ortamda yapılabileceği gibi adayların KEGM Web sayfasından temin edecekleri (posta ile başvuru formu için tıklayınız) başvuru formlarını doldurarak şahsen veya posta yoluyla da yapabilirler.
    (4) KEGM’e başvuru formunun teslim edildiği ya da ulaştığı tarih başvuru tarihi olarak kabul edilir. Posta veya dernekler aracılığıyla yapılan müracaatlarda yaşanan gecikmeler kabul edilmez.
    (5) Müracaatçılar, sınava girecekleri yer olarak başvuru formunda belirtilen bölgelerden birini tercih ederler.
    (6) Başvuruların değerlendirilmesi neticesinde sınava girme hakkı kazanan adaylara sınav giriş belgesi verilir ve sınava girme hakkı kazanan adayların listesi KEGM web sayfasında ilan edilir. Kabul edilmeyen başvurular gerekçeleri ile müracaatçılara bildirilir.
    Amatör Telsizcilik Sınavını Yapma ve Belge Verilmesi Hizmeti Yönetmeliğinin 16 ncı Maddesinin, 8 inci bendine göre Haberleşme, Elektrik, Elektronik ve Fizik dallarından birinden en az lisans düzeyinde yüksek öğrenim görmüş olan adaylar, teknik konulardan sınava tabi tutulmazlar.
    Yukarıda belirtilen bölümlerden birisini bitiren adaylar sınav başvuru formu ekinde bunu belgelemeleri gerekmektedir. KEGM Web sayfası üzerinden veya e-devlet kapısından elektronik ortamda olan müracaatlarda belge, Scanner’dan taratılarak, posta ile müracaatlarda ise adrese gönderilecektir.
    KEGM Web sayfası üzerinden veya e-devlet kapısından elektronik ortamda başvuru yapan adaylar vesikalık resimlerini Scanner’dan taratarak, Posta yolu ile sınav başvurusu yapan adaylar ise bir adet vesikalık resimlerini adrese göndereceklerdir.
    KEGM Web sayfası üzerinden veya e-devlet kapısından elektronik ortamda başvuru yapan adaylar “ön kayıt işleminiz tamamlanmıştır” İbaresinden sonra, sınav giriş ücretini TC kimlik numarası ile vakıflar bankası şubelerinden herhangi birine yatıracaklar, bu işlemden sonra adaylara sınav başvurularının Kabul veya Ret edildiğine dair e-mail ve/veya SMS ile bilgi mesajı gönderilecektir. Posta ile müracaat edecek adaylar ise KEGM Web sayfasından temin edecekleri başvuru formunu doldurmaları, söz konusu formu postaya vermeden önce sınav giriş ücretini ödemek için, KEGM ile irtibat kurarak kayıt numarası almaları ve herhangi bir Vakıflar Bankası şubesine TC kimlik numarasını belirterek, sınava giriş ücretini ödemeleri, başvuru formu ile ödendi makbuzunu aşağıdaki adrese göndermeleri gerekmektedir.
    Sınav giriş ücreti öğrenci ve engelliler için 20 TL
    Şehit eş ve çocukları ile gazi, eş ve çocukları sınav ücretinden muaftır.
    Diğer adaylar için sınav giriş ücreti 40 TL dır.
    Not: Şehit eşi ve çocukları, Gazi, eşi ve çocukları ile engelli ve öğrenciler durumlarını belirten belgeleri Elektronik ortamda yapılan müracaatlarda Scanner’dan taratılarak KEGM Web üzerinden veya e-devlet kapısından, posta ile yapılan müracaatlarda ise adrese göndereceklerdir.

    Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Telsiz İşletme Müdürlüğü Beşyol Mah. İnönü cad. No:3/134295 Sefaköy/İSTANBUL
    İRTİBAT BİLGİLERİ;
    0212 580 98 98 (133) / 0212 334 45 00 (5133)
    0212 579 76 25
    amatortelsiz@kiyiemniyeti.gov.tr

    TA1OFK
    73.
    kahve ve yüksel66 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    Amatör telzisci ne

  3. #3
    ortadadogulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2009
    Şehir
    zigetvar.
    Motosikleti
    150 zc < cbf 150 < 150 mc<OPEL ASTRA>Linea
    Amatör Telsizcilik (Amatör Radyoculuk), Birleşmiş Milletler’e bağlı bir uzmanlık kuruluşu olan ve haberleşme (telekomünikasyon) konusundaki evrensel düzenleyici kurum sıfatını taşıyan“Uluslararası Telekomünikasyon Birliği - International Telecommunication Union - ITU” tarafınca tanımlanmış bir “Haberleşme Servisi” niteliğindedir. Dolayısıyla, radyo, televizyon, deniz telsizi, hava telsizi, kara telsizi ve benzeri gibi diğer servislerle eşdeğer bir haberleşme etkinliğidir.

    Tanımı; “Amatör Radyo Servisi, bireylerin kendilerini haberleşme ve haberleşme elektroniğinde yetiştirmelerine yönelik gayri ticari , siyasi boyutu olmayan ve deneysel bir haberleşme servisi”şeklindedir.

    “Amatör” ibaresi, bu haberleşme servisinin ticari (profesyonel) nitelik taşımadığının ve sadece merak, ilgi ve sevgi nedeniyle yapıldığının vurgusudur. “Amatör” kelimesi, “aşk, sevgi” anlamına gelen Latince “Amor” kelimesinin bir türevidir.

    Dolayısıyla, “amatör” kelimesi, çoğu kez yanlış kullanım nedeniyle sanıldığı üzere “aşağılayıcı” bir anlama sahip değildir. Olimpiyatlarda yarışan sporcularda “amatör” olma koşulunun aranması, olimpiyatlarda madalya almayı “küçük düşürmez”.

    Bu kelimenin karşıtı olan “profesyonel” kelimesi ise, bir iş veya etkinliğin “meslek gereği ve ücret karşılığı yapıldığı” anlamına gelir. İşini kötü yapan bir profesyonel, (sıkça kullanılan yanlış tanımlamadaki gibi) “amatör” değil, sadece “kötü bir profesyoneldir”.

    Telsiz haberleşmesinin ilk günlerinden beri var olan, “Haberleşme Servisi” kavramının doğduğu 1925 yılından beri de “servis” sıfatına sahip olan Amatör Radyo Servisine tahsis edilmiş frekans bantları vardır. Bunlar frekans spektrumunun her bölümüne yayılmıştır.

    ITU tanımındaki “deneysel” ibaresi, Amatör Radyoculuğun en önemli özelliği ve bu servis tarafından haberleşme teknolojisine kazandırılmış sayısız teknolojinin temelidir. Bunların başında kısa dalga (HF) haberleşmesi, yörüngesel hareketli mikro uydu teknolojisi ve değişik sayısal haberleşme yöntemleri gelir.

    Bununla birlikte, servisin topluma verdiği katkıların en ön sıralarında “afet haberleşmesi” gelir. Amatör Radyoculuğun ilk günlerinden beri verilen bu hizmet, önemini günümüzde korumaya devam etmektedir. Gelişen ticari teknolojilerin kırılganlığı dünyanın her yerindeki büyük afetlerde her defa görülmüş, “her şey bittiği zaman” ise Amatör Radyo Servisi “altın saatlerin tek güvenilir haberleşme kaynağı” olmuştur.

    ITU düzenlemeleri ve bunun paralelinde ülkemizde yayımlanan mevzuat çerçevesinde Türkiye’de yürütülen çalışmalara katılım, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) tarafından düzenlenen sınavlarda belge almaya koşuttur. Sınav ve belge alma ile ilgili yönetmelik KEGM Amatör Telsizcilik Sınav ve Belge Yönetmeliği'nde düzenlenmiş olup, Faaliyetlerle ilgili teknik kurallar ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yayımlanmış olan “Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliği” belgesinin “Amatör Telsiz” konusundaki bölümünde çerçevelenmiş bulunmaktadır.

  4. #4
    Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2015
    Şehir
    Beylikdüzü/İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    İlk defa İstanbul gören diyarbakırlı gibi hissediyorum şu an. Amatör telsizcilik ne ola ki?
    antilop_skul bunu beğendi.

  5. #5
    ortadadogulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2009
    Şehir
    zigetvar.
    Motosikleti
    150 zc < cbf 150 < 150 mc<OPEL ASTRA>Linea

  6. #6
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Ne kadar önemli bir konu olduğu 99 Depreminden sonra anlaşıldı. İlk fırsatta bu konu ile ilgilenmeyi düşünüyorum
    ilkerabi ve ortadadogulu bunu beğendiler.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  7. #7
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Benim de Kısa mesafe deniz telsizi (VHF) ehliyetim var. Bence kullanmasanız bile nasıl çalıştığını, acil kanalları, nasıl anons yapılacağını ve telsiz jargonunu öğrenmekte fayda var.
    ortadadogulu ve ilkerabi bunu beğendiler.

  8. #8
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2007
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Ya böyle acayip sorular sormayın arkadaşlar.
    Son başvuru ne zaman acaba baktım sitede göremedim.

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    31 Ocak 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    Alıntı ortadadogulu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2016 Yılı Amatör Telsizcilik Sınavının Birincisi 24 Nisan 2016 Pazar günü yapılacaktır
    Amatör Telsizcilik Sınav başvuru ve sınav giriş ücreti ödemeleri 08 Nisan 2016 günü mesai bitiminde sona erecektir.
    AMATÖR TELSİZCİLİK SORU BANKASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.
    A) AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVI BAŞVURU KOŞULLARI;
    Sınavın kesin saati Sınavın yapılacağı yer ve salon adresleri sınavın yapılacağı tarihten en az 10 gün önce KEGM Web sayfasından duyurulacaktır.
    B) Sınavın yapılacağı iller:
    Amatör Telsizcilik sınavı 24 Nisan 2016 Pazar günü Afyon, Ankara, Çanakkale, Çorum, Erzurum, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Malatya, Mersin, Muğla ve Sakarya illerinde yapılacaktır.
    C) Sınav başvuru koşulları;
    Amatör Telsizcilik Sınavını Yapma ve Belgelendirme Yönetmeliğinin 12 nci Maddesine göre;
    MADDE 12 (1) Amatör telsizcilik sınavı için başvuruda bulunacakların on iki yaşından büyük ve temyiz kudretine sahip olması zorunludur.
    (2) Sınav başvuruları sınav tarihinden on iş günü öncesine kadar kabul edilir. Müracaatçılar A/B sınıfı veya C Sınıfı amatör telsizcilik belgesinden biri için sınav tercihi yaparlar.
    (3) Amatör Telsizcilik Sınav başvuruları KEGM Web sayfası üzerinden (On Line Başvuru İçin Tıklayınız.) veya e-devlet kapısından elektronik ortamda yapılabileceği gibi adayların KEGM Web sayfasından temin edecekleri (posta ile başvuru formu için tıklayınız) başvuru formlarını doldurarak şahsen veya posta yoluyla da yapabilirler.
    (4) KEGM’e başvuru formunun teslim edildiği ya da ulaştığı tarih başvuru tarihi olarak kabul edilir. Posta veya dernekler aracılığıyla yapılan müracaatlarda yaşanan gecikmeler kabul edilmez.
    (5) Müracaatçılar, sınava girecekleri yer olarak başvuru formunda belirtilen bölgelerden birini tercih ederler.
    (6) Başvuruların değerlendirilmesi neticesinde sınava girme hakkı kazanan adaylara sınav giriş belgesi verilir ve sınava girme hakkı kazanan adayların listesi KEGM web sayfasında ilan edilir. Kabul edilmeyen başvurular gerekçeleri ile müracaatçılara bildirilir.
    Amatör Telsizcilik Sınavını Yapma ve Belge Verilmesi Hizmeti Yönetmeliğinin 16 ncı Maddesinin, 8 inci bendine göre Haberleşme, Elektrik, Elektronik ve Fizik dallarından birinden en az lisans düzeyinde yüksek öğrenim görmüş olan adaylar, teknik konulardan sınava tabi tutulmazlar.
    Yukarıda belirtilen bölümlerden birisini bitiren adaylar sınav başvuru formu ekinde bunu belgelemeleri gerekmektedir. KEGM Web sayfası üzerinden veya e-devlet kapısından elektronik ortamda olan müracaatlarda belge, Scanner’dan taratılarak, posta ile müracaatlarda ise adrese gönderilecektir.
    KEGM Web sayfası üzerinden veya e-devlet kapısından elektronik ortamda başvuru yapan adaylar vesikalık resimlerini Scanner’dan taratarak, Posta yolu ile sınav başvurusu yapan adaylar ise bir adet vesikalık resimlerini adrese göndereceklerdir.
    KEGM Web sayfası üzerinden veya e-devlet kapısından elektronik ortamda başvuru yapan adaylar “ön kayıt işleminiz tamamlanmıştır” İbaresinden sonra, sınav giriş ücretini TC kimlik numarası ile vakıflar bankası şubelerinden herhangi birine yatıracaklar, bu işlemden sonra adaylara sınav başvurularının Kabul veya Ret edildiğine dair e-mail ve/veya SMS ile bilgi mesajı gönderilecektir. Posta ile müracaat edecek adaylar ise KEGM Web sayfasından temin edecekleri başvuru formunu doldurmaları, söz konusu formu postaya vermeden önce sınav giriş ücretini ödemek için, KEGM ile irtibat kurarak kayıt numarası almaları ve herhangi bir Vakıflar Bankası şubesine TC kimlik numarasını belirterek, sınava giriş ücretini ödemeleri, başvuru formu ile ödendi makbuzunu aşağıdaki adrese göndermeleri gerekmektedir.
    Sınav giriş ücreti öğrenci ve engelliler için 20 TL
    Şehit eş ve çocukları ile gazi, eş ve çocukları sınav ücretinden muaftır.
    Diğer adaylar için sınav giriş ücreti 40 TL dır.
    Not: Şehit eşi ve çocukları, Gazi, eşi ve çocukları ile engelli ve öğrenciler durumlarını belirten belgeleri Elektronik ortamda yapılan müracaatlarda Scanner’dan taratılarak KEGM Web üzerinden veya e-devlet kapısından, posta ile yapılan müracaatlarda ise adrese göndereceklerdir.

    Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Telsiz İşletme Müdürlüğü Beşyol Mah. İnönü cad. No:3/134295 Sefaköy/İSTANBUL
    İRTİBAT BİLGİLERİ;
    0212 580 98 98 (133) / 0212 334 45 00 (5133)
    0212 579 76 25
    amatortelsiz@kiyiemniyeti.gov.tr

    TA1OFK
    73.
    Birkaç sorum var

    1- seviye belirten alfa bravo ve charlie ibareleri sınav sonucuna göre mi veriliyor yoksa hangi sertifika için başvurulacağı bize mi kalmış durumda

    2-çağrı kodunu seçebiliyor muyuz atıyorum ben TA2JUF istiyorum alabilir miyim

    3-sınava çalışmak için kapsamlı kaynak önerebilir misiniz

    4-ve sınavda çıkan konular nedir

    Teşekkürler

    73

  10. #10
    antilop_skul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul sarıyer / tarabya
    Motosikleti
    cbf600sa 2007 +100k km
    bu telsiz muhabbetini askeriyede kullanıyordum eglenceli bişe bizdekinde müzik - navigasyon - sms falanda vardı değişikti. torpidolumu öyle biseydi başkası dinleyemiyomus hanı onlardan .

  11. #11
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Alıntı antilop_skul adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu telsiz muhabbetini askeriyede kullanıyordum eglenceli bişe bizdekinde müzik - navigasyon - sms falanda vardı değişikti. torpidolumu öyle biseydi başkası dinleyemiyomus hanı onlardan .
    Allah iyiliğini versin, kriptolu an o
    ortadadogulu ve antilop_skul bunu beğendiler.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  12. #12
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2015
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Bırakın bu amatör işleri bu ne ciddiyetsizlik..?
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

  13. #13

    Üyelik
    07 Ocak 2015
    Şehir
    ESKİŞEHİR
    Motosikleti
    arayışta
    Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Sitede amatör telsizci olduğunu bilmek çok iyi oldu. Bende bir ara hazırlanmıştım ancak çeşitli nedenlerden dolayı olmadı ilgilenen arkadaşlara tavsiye ederim çok farklı bir deneyim deneyin derim. Şu sıralar babamın rahatsızlığı ile uğraşıyorum onun için bu sefer giremeyeceğim ancak bir dahakine haberim olursa muhtemelen girerim. Birde tüyo vereyim a sınıfı için mors alfabesi şart gibi pc programı vardı bir ara çok hızlı öğretiyordu bakmadım ama mutlaka telefon aplikasyonu falan vardır.

  14. #14
    ortadadogulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2009
    Şehir
    zigetvar.
    Motosikleti
    150 zc < cbf 150 < 150 mc<OPEL ASTRA>Linea
    1- a ve b için bir seçenek c için ayrı bir seçenek var. 75 puan ve üzeri a 60-74 arası b oluyor.
    genelde a-b için başvuru yapılıyor. 76 alırsa zaten a alıyor 60 puan üzeri alımda ise b almış oluyorsunuz.
    2- Çağrı işaretini genelde kıyı emniyeti veriyor. Benim isim ve soyismime denk geldi. Genelde isim soyisim çağrıştıran işaretler verilir.
    mesela ramazan demir istanbul için TA1LRD VEYA MALATYA TA8LRD VEYA SAMSUN TA6LRD Gibi
    veya emrah çalış için ta1iec ta8iec veya ta6iec gibi. yine de rica edilip belki alınabilir.
    3- Ehliyet sınavı gibi bir sınavdır. geçmiş yıllarda sorulan sorulara çalışırsanız muhtemelen başarılı olacaksınız
    4- teknik, uluslararası işletme, işletme soruları çıkmaktadır.

    googleye geçmiş yıllarda çıkan telsizicilik sınav soruları yazacak olursanız geniş bir bilgi havuzu çıkacaktır.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:39 ----------

    Mors uygulaması yok. Baistçe sesli harfler ezberlenirse ve kendi isminizin mors karşılığı öğrenilirse çoktan seçmeli sorular sorulmakta. En azından sesli harfler üzerinden eleme yapılarak sonuç bulunabiliyor. ben öyle yaptım. ismimde 6 sesli harf 10 sessiz harf var alfabe 29 harf
    El7is bunu beğendi.
    dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
    pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah

  15. #15
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    Boş iş gibi geldi. Telsizle ne yapıyorsunuz birbirinizle gırgır mı yapıyorsunuz anlamadım ki.

  16. #16
    ortadadogulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2009
    Şehir
    zigetvar.
    Motosikleti
    150 zc < cbf 150 < 150 mc<OPEL ASTRA>Linea
    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Boş iş gibi geldi. Telsizle ne yapıyorsunuz birbirinizle gırgır mı yapıyorsunuz anlamadım ki.
    Boş konuşma gibi geldi. Açıklama ihtiyacı duymadım. Gırgır yapıyorsunuz galiba.
    dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
    pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah

  17. #17
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı Üye adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Boş iş gibi geldi. Telsizle ne yapıyorsunuz birbirinizle gırgır mı yapıyorsunuz anlamadım ki.
    Gereksiz işler hakikaten.
    Mesela deprem olup enkâz altında kalınca Facebook durum güncellemelerine;
    " ezik hissediyor "
    ya da Facebook yer bildirimlerine"
    " salon kirişinin altında "
    yazarsın herkes anlar.
    Ha elektrik ve diğer iletişim kesikse ateş yakılabilir. Kızılderili usulü Facebook yaparsınız.
    Mesela bir deniz kazasına uğrarsanız;
    " ıslak hissediyor"
    Çok hisli olur.

    Şişeye mesaj koyup yollamak da seçenekler arasında.
    ortadadogulu, ZümeR, kurubuz ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  18. #18
    ortadadogulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2009
    Şehir
    zigetvar.
    Motosikleti
    150 zc < cbf 150 < 150 mc<OPEL ASTRA>Linea
    mobil Amatör telsizler 12 volt akü ile çalışırlar. El telsizleri de şarj cihazları ile 12 volt üzerinden şarj olurlar.
    Benim deprem çantamda 12 volt 2 adet akü bu akü ile 4 el cihazını ve 4 cep telefonunu aynı anda sarj edebiliyorum. Ayrıca güneş panelleri ile 8 saatte akü doluyor. Ayrıca 220 volt elektrik alıyorum. bir laptopu şarj edebilyiorum. 3 adet 16.000 mah lık power bank var. bunlar da seyyar şarj cihazları olarak kullaıyorum. Aynı zamanda seyyar röle görevi görüp simplex kanallar üzerinden görüşmelere cros yaparak imkan sağlayabiliyorum.

    herhalde ne vakit kullanılacak ki diye düşünüyorsunuz.
    Şöyle ki tüm türkiyede elektrikler gittiğinde biz havadaydık. ve görüşebiliyorduk. Baz istasyonları öldüğünde röleler devrede olur.
    Kalp masajı öğrenmek boş iş mi ?
    her gün kalp masajı mı yapıyorsunuz?
    hayır bir kere lazım olur lazım olduğunda da ah vah etmemek lazım. hoş biz sürekli kullanıyoruz ya.

  19. #19
    Memory42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2015
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Ninja 300 , CBR 650F, Rc 390
    Peki iş imkanı yaratıyor mu acaba cahilliğimden soruyorum ?

  20. #20
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2015
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Bir zamanlar MIRC vardı, kanallar #Zurna, #Kelebek millet boş boş yazışır ben founder, sen admin, şunlar moderatör gibi geyik yapardı.
    Aynı şeyler sanırım telsizlerde devam ediyor..

    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)